Vattensjuk och fyllesjuk

Hanaskogs IS tog sig vidare till nästa omgång i kvalkavalkaden mellan fyran och femman när man hemma på Västra Hed formligen krossade Öja FF med 5-0 under lördagen.

Gästande laget hade under förra helgen utsända på plats i Yngsjö för att då spinonera på ”Di gule” inför helgens viktiga enkelmöte. Bent Emil svarade med att byta ut sex man ur startelvan från förra helgen. Resultatet lät inte vänta på sig.

Öja tog tag i bollen i de inledande minuterna på matchen på en för dagen regntung gräsmatta. Därefter var det Hanaskog för hela slanten. Gång på gång oroade hemmalaget framför Öjas straffområde. Sebastian Persson nickade tätt över, Albin Andersson och André Bengtsson tvingade gästernas Thomas Hansson till flera svettiga parader. Men till sist tvingades gästerna till att kapitulera när André Bengtsson får revanschera sig från nära håll och ger Hanaskog ledningen. Strax innan halvtidsvilan fick Anton Berg möjligheten att dubbla upp densamme från elva meter men återigen var det Öjas målvakt som stod i vägen på Bergs något tama försök från straffpunkten. Men Berg skulle komma igen…

Publiken hade inte hunnit bänka sig för den andra halvleken innan Albin Andersson hade pangat in 2-0 och HIS låg på för mer framåt. Det dröjde en smula, men i den 65:e minuten får Anton Berg bollen till vänster om gästernas straffområde. Han lägger den i sidled innan hans placerar in bollen i högra krysset. Klassmål! Weltklasse! Jag orkar inte mer! Jag slutar! Vad är klockan?

Fyra minuter senare var det dags igen när samme Berg snappar upp en dålig rensning och lobbar in 4-0 från långt håll. Felix Voutilainen fullbordade sedan segern med att på patenterade vis lägga in 5-0 dryga metern från mållinjen. En stark insats av ett välspelande Hanaskogs IS i en match där hemmalaget var ett par nummer för stora och hade inte det varit för Thomas Hanssons fantastiska målvaktspel i bortaburen hade siffrorna kunnat bli ett par kassar mer.

Nu är det dock dags att kliva ner från hästarna igen. På lördag väntar det helt nya förutsättningar. Då väntar Helsingborg Östra IF i ett första möte av två. Och det mina damer och herrar, det blir en helt annan femma för ”Di gule”. En stentuff uppgift för Hanaskogs herrar och det krävs 100% närvaro till att börja med denna vecka som kommer med träningar tisdag och torsdag.

Missade du lördagens match? Har du ångest över detta? Var inte orolig, på lördag får du ny chans. Vi spelare kommer veta vad som krävs när vi kliver ut på lördag. Och DITT stöd vid sidan, det kommer göra skillnad. Avspark Lördag 14.00 Västra Hed. Kom och se ett nytt rafflande kvalspel!