Sex slaskar i en slaskask



Efter mycket hektiska dagar den senaste tiden har vår vällästa blogg dessvärre blivit lidande. Det vill jag försöka ändra på idag. Hanaskogs IS har de senaste två veckorna förlängt förslustfria svit med ytterligare två matcher. Dessvärre har poängskörden stannat vid samma siffra. På ett blåsigt Wendesvallen valde Åsums BK och Hanaskogs IS att rättvist dela på poängen efter 1-1 i en match som böljade på bägge hållen. Målet för ”di gule” gjordes av den notoriske målskytten Anton Berg.

 

I fredags så var det på nytt dags för match nere på Västra Hed. Denna gång var det Vanneberga IF som ville sätta käppar i hjulen för HIS. Trots säsongens (om inte senaste årens) bästa halvlek de första 45 så stannade ledningen vid 2-0. Detta efter att både Otto Ewesson och Albin Andersson bombat in ett varsitt mål från distans. Hanaskog trummade på inledningsvis av andra och skapade även här en rad chanser som borde resulterat i att den berömda rullgardinen skulle åkt ner för bortalaget. Istället resulterade slarv i backlinjen med att de orangeklädda rann igenom och fick straff och kontakt i matchen. När man strax efteråt skarvar in ett långt inkast från ingenstans så var helt plötsligt en klar trepoängare som bortblåst och HIS andra raka kryss var ett faktum. All heder åt Vannerberga som trots att man inte skapat särskilt mycket under 75 minuter aldrig gav upp, men perkele, det här skulle vi vunnit.









Målskytt och matchens lirare mot Vanneberga. Otto Ewesson.

 



Efter sex spelade omgångar parkerar Hanaskog på fjärde plats i tabellen på 11 poäng. Långt ifrån katastrof på något sätt, dock känner man en gnutta irritation över att vi haft en tendens att bjuda in våra motståndare i matcherna, trots övertag både mål- och spelmässigt. Precis som en dvärg ståendes i en urinoar är det viktigt att hela tiden stå på tå. I denna serien finns det inga enkla matcher och det krävs ett ”redigt hunnajobb” för att få med sig alla tre pinnarna. Nog om det, nu tar vi och laddar för nu tät drabbning på fredag då vi beger oss till Önnevallen. Önnestad BI. Kick off 19.00. Be there!

 

Senaste nytt i truppen följer enligt nedan:

-       Sebastian Persson har kunnat ge mer och mer på träningarna senaste tiden och det märks vilken pondus och energi som han ger truppen bara av hans närvaro. Sebban kommer närmre och närmre speldugligt skick. Är även anmäld till lördagens dragningsfest på Västra Hed till övriga truppens stora förtjusning.

-       Jim Ringströms problem med lungan verkade inte vara nog. I sin comeback träningsmässigt fick den gänglige försvararens knä en törn som på nytt tvingar Ringström till vila. Menisken löd diagnosen, lättare löpning har kunnat börja utfärdas, dock med frågetecken kring konditionen. YNWA, Jim!

-       Christian Andersson är den senaste i raden att hamna på skadelistan. En inflammation i ena foten har spökat för anfallaren som dock redan börjat känna sig något bättre och förhoppning finns att finnas tillbaka i träning inom de närmaste veckorna.

-       Andreas ”Ante” Persson är inte skadad, men har bara kännt sig jävligt sleden den senaste tiden...

-       Fredrik Ottosson fanns inte med i truppen senast mot Vanneberga då hans fars 50-årsdag satte käppar i hjulet. Ottosson har även hämmats av skoskav en längre tid men efter lite rehab i helgen som gick av stapeln kring Immeltrakten verkar ”Hanamannen” vara tillbaka fräschare än någonsin. Och något lättare...

 

 

 

Träningarna som finns kvar denna vecka är ikväll (läs:tisdag) samt torsdag. Därefter är det match fredag som tidigare nämnt. Vill också slå ett slag för den suveräna dragningsfesten som går av stapeln på lördag. Det bjuds på mat, musik och förhoppningsvis en och annan lycklig vinnare. Vet även att iår bjuds det på inslag av Nosabyiter och lite VMA IK. Festen bara breddas för varje gång...

 

 





Tills vidare...

 

 

 

 







FORZA HIS!!!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0