Vinnarna är...

Årets gala är lagd till handlingarna. Trots lite tekniska struligheter (som börjar bli lite av en tradition) så genomfördes den således med bravur. Vill redan här passa på att rikta ett stort tack till Uffe DJ för god service och underhållning under denna kväll.

 

Både damerna och herrarna fick möjligheten att presentera och framhålla olika spelare som bidragit till sina lags framgångar under året.

 

Bland herrarna fanns där 10 stycken priser att dela ut. Åtta av dessa har en fullt insatt och fotbollskunnig (?) jury fått äran att plocka fram respektive vinnare. När det gäller kamratpriset har spelarna fått rösta, och när årets MVP skulle koras var det ledarna som fick säga sitt. Nedan finner ni samtliga nominerade och vinnare:

 

 

Årets defensiva spelare U-laget – Anton Scholander

Övriga nominerade: David Stridsman, Daniel Bengtsson

 

Årets offensiva spelare U-laget – Fredrik Ottosson

Övriga nominerade: Felix Voutilainen, Albin Andersson

 

Årets defensiva spelare A-laget – Jim Ringström

Övriga nominerade: Staffan Holgersson, Joakim Bosson

 

Årets offensiva spelare A-laget – Anton Berg

Övriga nominerade: Sebastian Persson, Albin Andersson

 

Årets Genombrott – Daniel Bengtsson

Övriga nominerade: André Johannesson, Joakim Bosson

 

Årets Kamrat (spelarnas val) – Jonas Nilsson

 

Årets MVP  (tränarnas val) – Andreas Johnsson

 

Årets Entertainer (specialpris) – Joakim Bosson

 

P:s Specialpris – Albin Andersson

 

Årets Hall Of Fame – Jim Ringström

 

Finaste ögonblicket var när en tårögd Jim Ringström inför stående ovationer mycket  välförtjänt röstades in i Hanaskogs  ”Hall of Fame” med nedan motivering:

 

” Årets Hall Of Fame går till en rutinerad spelare vars betydelse för laget inte går att beskriva med ord. Hans ödmjukhet, inställning men framförallt klubbkänsla gör att han är ett föredöme för många av oss inom föreningen. Aldrig hör du honom säga ett ont ord om någon lagkamrat, istället är det han som ser till att alla följer med över bron. Det är med stor glädje som jag ber samtliga att resa sig och välkomna Årets Hall Of Fame fram till scenen…”

 

 

Att plocka fram enskilda spelare I olika kategorier är fan i mig inte lätt efter en säsong som denna. Hade vi haft obegränsat med tid hade jag velat ge priser till samtliga i truppen, då alla på ett eller annat sätt bidragit till Hanaskogs fenomenala fotbollsår. När nu fotbollsgalan är förlagd till en dragningsfest där tiden är knapp blir det lite snårigt. Hade jag haft fritt spelrum hade jag lagt till nedan utmärkelser:

 

Årets förvandling  - André Johannesson , som fick vikariera på lite olika positioner under våren, men som på hösten var en av de mest framstående spelarna från sin innermittfältsposition.

 

Årets ”Man of the match” – Andreas Johnsson, som hela fyra gånger blev utsedd till bäste spelare I “Di gule”,  således också mest värdefulla spelare under säsongen.

 

Årets IT-tekniker – Oliver Routtinen , ring mig för fullständig motivering…

 

Årets Comeback – André Bengtsson, som förstärkte sin moderklubb under hösten och höjde offensiven ytterligare en dimension. Nästa säsong finns han med från start, och kommer då bli en enorm tillgång för HIS, var så säkra!

 

Årets startman – Staffan Holgersson, som 2011 fick pris för ”årets genombrott”, har alltså under säsongen som gått (om mina siffror stämmer) startat 23 matcher av 25 möjliga inklusive kvalet. De enda plumparna är i de två sista betydelselösa omgångarna av serien då Holgersson laddade på varmare breddgrader. Hyperviktig spelare inför Hanaskogs comeback i fyran!

 

Årets hattrick – Martin Bergvall, när ineffektiviteten var för stor framför mål mot Önnestad flyttades Bergvall fram i anfallet och svarade för tre strutar, varav den sista kom på stopptid och innebar 4-3 till HIS favör. Sjuk kille…

 

Årets pizzabagare - Jimmie Ljunggren, killen som gett uppkastningen ett ansikte…

 

Årets smitare – Otto Ewesson – Ideligen försökt undvika inkilningen, och gör därmed lidandet allt värre ju längre tiden går.

 

Årets rehab 1 – Christian Andersson, spelaren som visade sig vara gudaviktig inledningsvis som dessvärre hämmats av skadebekymmer hela året. En frisk Chrille till nästa säsong, är bara det ett fantastiskt nyförvärv.

 

Årets rehab 2 – Jimmy Rosén – Som dessvärre pulveriserade sitt knä och flaggar för en oviss framtid. Åtminstone på fotbollsplanen, vid sidan om är jag inte det minsta orolig för minskad närvaro!

 

Årets eldsjälar – Vår så kära fotbollssektion som ställer upp för oss i vårt och torrt med. Micke, Tjolle och Kurt, era insatser under året är så värdefulla att orden inte räcker till!

 

Årets papparazzi – Vinns ohotat av Bo Holgersson som förevigat de senaste säsongerna på ett fantastiskt sätt. Utan Bosses insatser hade våra galor, filmproduktioner och det allmänna bildgalleriet blivit en aningen uddlöst, milt sagt. Vill bara krama honom varje gång jag ser han, på ett vänskapligt plan såklart…

 

Årets benbrott – Andreas Nilsson, hade även potential att bli årets rehab 3, alternativt årets bolmare. På väg tillbaka till fotbollen efter sitt räliga benbrott och om inte ett grönvitt lag viftar med en större pengapåse så hoppas vi se Andy i gulsvart även nästa år…

 

Årets dubbelpartner – Keijo Voutilainen , som tillsammans med skribenten körde över en medlem i fotbollssektionen samt en anfallare i föreningen under en tennismatch i somras. Bägge motståndare går i terapi och vill förbli anonyma..

 

Årets supersub Felix Voutilainen, som under hösten gång på gång hoppa in och presenterade sig som en framtida boxspelare, blott 16 år (!) gammal.

 

Årets traggeröv – Fredrik Ottosson, i år igen.

 

Årets byggare – Timothy Gustafsson, som prioriteart husbygge under säsongen. I februari planeras byggandet vara klart och ett litet hopp tänds om att se den brutala anfallaren åter i Hanaskogsdressen. 

 

Årets turist – Victor Antonsson, som oftare varit på semester än på träning. Känns det som i alla fall, eller hur ligger det till, vår käre paintballs-krigare?

 

Årets dj – Albin Andersson, på vissa fester känns det lättare att bryta sig ut ur Guantanamobasen än att få bort Abbe från Spotify. Men han gör det med bravur!

 

Årets brasse – Daniel Båvelid, som inom loppet av tre minuter snurrade upp Ante P fullständigt både två och tre gånger i rad. Efter intensivt skallgångssökande återfanns Persson välmående, men chockad..

 

Årets producent – David Stridsman, behövs ingen motivering, bara klicka här och njut. Världsklass.

 

Årets Tiltare – Detta kan ju bara tillfalla en person, nämligen Ted Krister Carlsson.

 

Årets hjälm  1– Martin Nilsson, som med sin rejäla kalufs tar hem priset tätt jagad av nedan person.

 

Årets hjälm 2 – Joakim Bosson, som försökt agera trendsättare under året som gått när han inledde med en stilren pottfrisyr, övergick sedan till en välsvarvad hjälmaktig frilla för att avsluta med hästsvans. Winning!

 

Årets imitatör – Nils Berg, vet precis hur man skall agera och imitera en tidigare målvaktstränare. På pricken!

 

Årets IQ – Enligt studier krävs det 25 i IQ för att kunna öppna en dörr. Victor Karlsson har ingen dörr till sitt rum. Case closed…

 

Årets brandtal – Lagkapten Sebastian Perssons sista ord innan avgörandet mot Helsingborg Östra. Aldrig har jag mått så bra av att bli kallad bonnjävel.

 

Årets Twitterkung – Anton Scholander, en klass för sig. Ni som besitter denna sociala kanal. Det är bara till att börja följa. #riktigtsjukkille

 

Årets rekrytering – Andreas Persson, invald i 2013 års fotbollssektion. Kommer bli en hel del förändringar under hans klubba…

 

Årets toffelhjälte – Daniel Bengtsson, tillika även årets genombrott vet hur man agerar svärmorsdröm…

 

Årets fuskare – Jim Ringström, snäll på ytan mot sina motståndare, men när det väl gäller är han beredd att gå över lik för sina lagkamrater. Även expert på att fuska under vinnarspel på träningen…

 

Årets royalty - Sir Bengt Emil Andersson. Oavsett hur mycket det sticker i andras ögon, kan ingen blunda för denna mans resultat och framgångar genom åren. King!

 

 

 

Vi avslutar inlägget med ett par notiser.

 

-  Hanaskogs IS stod för en fin insats i NSK-cupen, när slutspelet gick vidare under söndagen. Först i kvartsfinalen tog det stopp när division 3-laget Nosaby IF blev för svårt. Dock lyfter vi på hatten för en helgjuten turnering.

 

-  André Johannesson har meddelat att han kommer lämna HIS. Inför kommande år kommer jobb och familj kräva extra tid och då känner han att en satsning i Division 4 inte kommer vara möjlig. Därför väljer André att kliva ner ett par snäpp i seriesystemet och nästa säsong hålla igång i sin moderklubb. Hanaskogs IS tackar Ea för två härliga år och lyckönskar honom i kommande utmaningar.

 

-  I skrivande stund har jag fortfarande ingen info var kommande fysträning kommer äga rum. Ni spelare får helt enkelt hålla utkik här på hemsidan och i era telefoner.

 

 

 

 Das war alles!

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0