Klar seger för Hanaskog - Rustar nu för kval

Det var ungdomlig entusiasm som avspeglades när Hanaskog avslutade serien med att besegra Tosteberga/Nymölla IF med klara 4-1 (1-0). I avsaknaden av arbetande Jimmie Isaksson och Andreas Johnsson, en förkyld Timothy Gustafsson samt en haltande Albin Andersson (Andrée och  Sebban är alltjämnt borta) så var det strålande tillfälle för en del yngre herrar att presentera sig. Och en jättegammal…

Efter en trevande inledningen tog Hanaskog till slut ledningen efter att Anton Berg pangat in en frispark från nära håll, ett mål som skulle visa sig bli det enda i den första halvleken. Den andra var bara några minuter gammal när sjuttonåriga Fredrik Ottosson sprang ifrån bortalagets backlinje och med en elegant lobb satte tvåan för Hanaskog. Samme Ottosson satte sex minuter senare även 3-0 och dödade något matchen. Sebastian Valentinsson reducerade visserligen bara minuterna efteråt med ett välplacerat skott men närmre kom aldrig bortalaget, som istället valde att lägga energin på domaren sista tjugo. HIS tackade och tog emot och när matchuret tickade upp mot 68 minuter frispelades Andreas Nilsson som med sitt 4-1 definitivt satte punkt för matchen.

Yngst denna dag i startelvan var sextonårige innermittfältaren Viktor Karlsson som, efter ett piggt inhopp i förra veckans nederlag mot Osby, fick chansen denna soliga eftermiddag bredvid Jimmie Rosén. Anfallaren Fredrik Ottosson, född 1994, hade en bra dag på jobbet med sina 2 mål och 1 assist. Jämngamle Anton Scholander gjorde 90 stabila minuter på högerbacken. Och från bänken kom Victor Antonsson, Daniel Bengtsson och Felix Voutilainen in och visade återigen att framtiden ser ljus ut. Käraste återseendet för Hanaskogssupportrarna denna dag var nog ändå Jonas ”Gazza” Mårtensson som på nytt gjorde intåg i fotbollens finrum. ”Gazza” hade även ett strålande att fri med målvakten omvandla comebacken till succé men ”bollen studsade upp” som ödmjuke Mårtensson själv ville förklara missen.

Summa summarum så kan vi konstatera att Hanaskog slutar på en alldeles utomordentlig tredjeplats i årets Division V. Mycket starkt jobbat! Detta innebär i sin tur att vi även förlänger säsongen åtminstone en vecka. Förkval mot Division IV går av stapeln på lördag då det väntas en tuff bortamatch mot Sjöbo IF, som tappade seriesegern i sista omgången i grannfemman. Segraren där får gå ett dubbelmöte mot Häljarp om en plats i Fyran.

Tre träningar ligger på schemat denna veckan (se hemsidan) innan det är matchdax på lördag. Mer info följer i veckan.