Bra insats men förlust anyway

Sebastian Persson var avstängd. Anton Berg är fortfarande inte hundraprocentig efter sin långtidsskada. Nils Berg, Albin Andersson, Rasmus Jönsson och Timothy Gustafsson var av olika anledningar inte heller tillgängliga för spel. Trots detta gör Hanaskogs IS, med utan tvekan den yngsta bänken i femmans historia, en bra insats under lördagen på Åsvalla mot tunga Tosteberga/Nymölla IF. En match där lagen hade en varsin halvlek. Hanaskog borde tagit vara på någon av sina chanser under de första fyrtiofem minuterna. Istället var det Tosteberga/Nymöllas tur att föra spelet under den andra halvleken och halvvägs in i densamme tog man vara på ett slarvigt uppspel från ”Di gule” och lyckades få hål på duktiga Ola Nilsson, som kallats in på grund av Nisses frånvaro.

Hanaskog flytta fram positionerna och fick till sist utdelning då Andreas Johnssons frispark styrdes i mål av en hemmaförsvarare med dryga sju minuter kvar att spela. Men det skulle vara en tillfällighet som skulle avgöra matchen. Via en korridorsfrispark lyckades Tosteberga/Nymölla till sist få in bollen via ett huvud och Hanaskog fick därmed inkassera sin andra raka förlust i femman. Tycker dock att hela laget gör en bra match. Med liknande inställning och spel mot Lönsboda och Vinslöv så hade det inte blivit förlust i dem matcherna. Tosteberga/Nymölla är absolut ett topplag i denna serien, och vi ska komma ihåg att man slog tillbaka Glimåkra IF för bara en vecka sedan med 5-0. Glädjeämnena från lördagens match:

-         Ingen föll ur ramen, från målvakt till anfallare.

-         Jonas Mårtensson var, i sin första match från start i år, tillsammans med André Johannesson bäst i bortalaget.

-         Ola Nilsson tävlingsdebuterade i Hanaskog, och gjorde en bra match.

-         Åsvalla var bästa bortamattan vi lirat på, i år igen…

För Hanawoods del är det bara till att bryta ihop och komma igen. 4 dagars hårt arbete med start idag krävs innan vi välförtjänt firar midsommar. Träning ikväll samt tisdag står på schemat innan det är dags för match mot Ballingslövs GoIF på Vångavallen. En viktig match mot ett lag som säkerligen kommer att kriga för poängen, så jag behöver väl inte börja predika om vilken inställning vi skall ha?