IFK Knislinge siktar mot sexan!

    




       


                                                                  DEL 2

                                                            
                        

Med en nästintill identisk trupp från förra året ska IFK Knislinge i år ta sig tillbaka till Divison 6. Detta menar Mikael Gummesson: ”Målsättningen är att vi ska upp! Det finns helt enkelt inget annat”, säger IFK:s lagledare.

 

 

Efter förra årets kvalförlust mot FC Panarmericano laddar IFK Knislinge om och tar nya friska tag: ” Läget i klubben är mycket bra. Det är en härlig stämning hos spelarna ”, hälsar lagledaren Mikael Gummesson när Hanaskogsbloggen når honom för en intervju.

 

Det är inga större förändringar i Knislinges trupp kontra 2010. På förlustkontot kan vi dock notera att en av förra årets bästa spelare Joakim Kullman kliver upp ett par divisioner till Vanneberga IF. Vanja Hadrovic gör detsamma, men går till Fjälkinge IF. Dock har man fått in tre nya namn i form av Brobyduon Christoffer Jönsson och Dennis Nilsson samt Vinslövs Christoffer Erlandsson vilket ses som bra ersättare enligt Gummesson: ”Sen får vi se om den gamle trotjänaren Pelle (läs: Per Turnstedt) har lust att köra lite.”

 

 

Varför skall man välja IFK? Vad är det som gör att just du trivs i denna förening?

”Vill man ha roligt och vara med om ett lag som kommer köra stenhårt för det vi älskar ”fotboll” så är det IFK Knislinge som gäller. Det är som jag sa innan att vi har en väldigt bra stämning alla kommer överens.Jag trivs i föreningen p.g.a. stämningen å för att spelarna ger järnet i alla matcher.”

 

 

Idag har IFK Knislinge ett samarbete med Glimåkra IF på damsidan, vilket har genererat att man nu tillsammans har lag i både Division 2 och 4. Och enligt Mikael Gummesson så hade inte liknande samarbete på herrsidan skadat: ”Vi har inget samarbete med någon annan förening idag. Vilket jag personligen kan tycka är lite synd. Min åsikt är att det inte hade skadat med lite sammanslagningar inom Östra Göinges klubbar. Jag tror att vi hade kunnat få en bättre klass på fotbollen och ligga lite högre i serie systemen. Men som sagt det är min egna åsikt.”

 

 

Förberedelserna är i full gång och träningen går för tillfället främst i styrkan och konditionens tecken. Och snart drar även träningsmatcherna igång där man bland annat kommer ta sig an Svängsta och Strömsborg: ”Sen är det ju DM också och där har vi Farstorp, Nävlinge och Viby. Så vi kommer få en bra genomkörare innan säsongen drar igång”, menar Gummesson och fortsätter: ”Vi har ganska gott om folk. På träningen just nu när vi är inne så brukar vi vara mellan 15-22 personer ungefär. Sen är där ju en del spelare som kommer till när ute säsongen börjar så det känns helt ok.”

 

Och frågar vi Mikael Gummesson så är målsättningen klar inför kommande säsong: ”Målsättningen är att vi ska upp det finns helt enkelt inget annat. Vi har ett så pass bra lag så vi ska inte ligga där vi ligger just nu.”

 







Finns där någon som du tror kommer sticka ut under 2011 i IFK?

”Där är ett par stycken som jag hoppas och tror kommer att betyda mycket denna säsongen men om jag nu bara får ta ut en så skulle jag nog säga att jag tror Felix Nilsson kommer att bidra med mycket. Han visade förra säsongen att han är en kämpe, Han började säsongen som avbytare och blev senare en i start elvan och visade var skåpet skulle stå.”

 

I årets serie hoppas och tror Mikael Gummesson att Knislinge kommer ligga i toppen, men nämner även Österslövs IS, Edenryds IF och Svensköps IF som tänkbara topplag. ” Sen kommer det nog vara ett litet mellanrum mellan de andra lagen. Lite svårt att säga när man inte har sett de andra spela men som sagt det är så jag tror det kommer bli.”

 

Och som om inte detta vore nog så bjuds publiken på Helgevallen även på derby kommande säsong när Östanå Bruks IF kommer på besök. Något som Gummesson tror sporrar spelarna extra mycket: ”Derby är alltid roligt och det är då som spelarna visar det där lilla extra. Sen har ju inte vi mött Östanå sen…….ja du vet inte om vi har möts i en serie match någon gång. Men det ska som sagt bli jäkligt skoj!”


 Till sist Mikael, är det något budskap du vill förmedla till våra läsare?

”Det enda jag kan tillägga är nog att jag hoppas på en mycket bra säsong för alla lagen i Östra Göinge. Och att ni som inte har något för er ska pallra er ner till Helgevallen säsongen 2011 och se när IFK går upp =) ”





Namn: Mikael ”GES” Gummesson
Ålder: 25
År i klubben: Börjar på säsong nummer 3
Övriga klubbar: Finns bara IFK



Silly Season

In: Christoffer Erlandsson, Vinslövs IF, Dennis Nilsson, Broby IF, Christoffer Jönsson, do

Ut: Joakim Kullman, Vanneberga IF, Vanja Hadrovic, Fjälkinge IF


Division 7 Nordöstra

 

Bjärlövs IF
Edenryds IF
Fjälkestads IF
Gualövs GOIF
IFK Knislinge
IK Kamp
Svensköps IF
Östanå Bruks IF
Österslövs IS
Östra Sönnarslövs IF




Fotnot: IFK Knislinge inleder serien hemma på Helgevallen mot Gualövs BOIF den 17:e April.


Kommentarer
Postat av: winnö

Jens Möllerstedt och Tomas Persson till Winnö IF.

2011-02-13 @ 13:27:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0