Hanaskog starkast i derbyt

Hanaskog stod för en tung skalp under lördagen när man slog tillbaka serieledaren Glimåkra IF hemma på Västra Hed. Det upphaussade göingederbyt slutade med 2-1 seger för hemmalaget sedan Timothy Gustafsson och Sebastian Persson målat för hemmalaget. Det var dock "Di gule" som snabbt hamnade i uppförsbacke när Joel Wedenell gjorde 0-1 redan i inledningen av första halvleken. Trots fina chanser för både Timothy samt Anton Berg så blev målet det enda i den första halvleken.

I andra var det dock Hanaskog som skulle ta över. Timothy Gustafsson kvitterade i den 57:e minuten när han knoppade in Anton Bergs korridorsfrispark. Dessförinnan hade Nils Berg stått för en makalös trippelräddning, något som tände hemmalaget. I den 63:e minuten var det dags igen. Jonas Nilsson slog en frispark från halva plan som damp ner i straffområdet. Där högg kaptenen Sebastian Persson som en kobra och 2-1 var ett faktum för hemmalaget. Hanaskog hade därefter bud ett par gånger att punktera men det skulle ej falla fler mål denna afton. Glimåkra lyckades aldrig skapa något riktigt farligt i slutet framför Hanaskogsmålet utan HIS tog en fullt välförtjänt trepoängare, en mycket välkommande sådan.

Dagar som denna är det svårt att lyfta fram enskilda prestationer då hela laget agerar prickfritt men vill ändå lyfta fram Nils Berg som gör sin bästa match för säsongen, innermittfältarna Andrée Johannesson och Sebastian Persson som vann kampen på mitten, Albin Andersson som efter en liten lättare hårtork i halvlek av Sir Emil gick ut och var helt enastående de sista 45 minuterna. Plussar även Martin Bergvall och Staffan Holgersson som stängde vänsterflanken helt. Äh va fan, alla va bra idag!

Publikmässigt lyckades vi inte komma upp i lika mycket publik som förra mötet. Misstänker att Helgeå Rock hade ett litet finger med i spelet. Men ett par hundra dök upp, likaså Trollaklacken, som i sedvanlig ordning höll hov på läktaren. Missförstå mig rätt nu, jag tycker det är en härlig färgklick på matcherna med sina sånger och roliga kommentarer. Att dem igår ropar hur dåliga Hanaskog är osv är inget som berör, det är en del av spelet och bara roligt. Men när man drar igång med nedlåtande ramsor mot en ledare (samme ledare som bidragit till ett av få avancemang för klubben under 2000-talet) då tycker jag man är lite snett på det. Förutsätter även att föreningen Glimåkra IF tar avstånd från detta.

I och med segern är Hanaskog alltjämnt med i kampen om kvalplatserna till division 4. Och ja, jag tror fortfarande att Glimåkra inte kommer att släppa förstaplatsen. Laget som de har idag är för bra för femman och skall upp ett pinnhål, thats it. Laget har fortfarande allt i egna händer och jag tror att man i år äntligen kan få ta steget som man drömt om de senaste säsongerna. Lycka till i fortsättningen önskar vi!

Hanaskog får nu ta igen sig ett par dagar (B-lagets match Ballingslöv vanns på wo) och först på söndag är det dags för nästa omgång i femman när vi beger oss till Viby. Mer info kommer i veckan.