Tre första för året...

Årets mål. Årets Räddning. En 16-årig målskytt i A-lagsdebuten. Och ett Hanaskog som inkasserade första poängen i Division 4. Fredagens fysiska tillställning mot Tosteberga/Nymölla IF innehöll det mesta. Och det var "Di gule" som gick starkast ur svid straffpunketriden.

Hanaskogs IS - Tosteberga/Nymölla IF 3-1

HIS Mål: Richard Blennborn, Andreas Nilsson, Fredrik Ottosson

Sex raka nederlag fick räcka. Hanaskog tog sin första seger i årets serie efter att ha avverkat Tosteberga/Nymölla hemma på Västra Hed under fredagskvällen.

Avbräck på Ante P, Calle Svensson, Jensa och långtidsskadade Andrée gjorde att bl.a Jimmie Isaksson, som precis börjat träna efter skada, fick sitta på bänken i kvällens match. Vidare hade man även valt att för första gången plocka med Fredrik Ottosson (född 1994). Vi kommer tillbaka till honom senare.

Matchen inleddes jämnt. Hanaskog vaskade fram några halvchanser utan resultat. Tosteberga/Nymölla hade en klar chans i första halvlek, men Junne lyckades på någon vänster freda målet när Joel Persson mötte ett inspel bara några meter från mållinjen. Tyvärr skadade sig Jim i samma veva och fick utgå. Tim fick ta klivet in i mitten och rutinerade Jonas Mårtensson tog plats som vänsterback.

Två helgjutna ytterbackar. Stalle och Gazza!

Ju längre matchen led, desto mer växte HIS. Och med dryga tio minuter kvar av första halvlek så får Richard Blennborn bollen, driver framåt, väggar med en medspelare och får på en träff som via en försvare går i en båge över målvakten och in i mål. 1-0 stod sig också halvleken ut.

Är det något vi lärt oss de senaste matcherna så är det att verkligen vara med från avspark, att aldrig slå av på takten och att ge 100% all the way. Det behövdes inte alltid i Division 5, men tro mig, det behövs i fyran. Och det var ett heltaggat Hanaskog som klev ut inför andra halvlek med ett enda mål i sikte: 3 poäng. Det var full fart från avspark. Tosteberga/Nymölla hängde inte med och redan här kunde Hanaskog punkterat matchen. Men målen uteblev och istället fick T/N komma in i matchen igen, och även kvittera till 1-1 på straff.

Tunga huvuden för stunden men Göinges Stolthet reste sig och fortsatte att kriga. Det var då det hände. Andreas får bollen ute vid vänster hörnflagga. Han vänder upp och klipper till. Med vänster yttersida smeker han in bollen i bortre krysset. Årets mål? Andy själv hävdar att han såg luckan i bortre hörnet och att målvakten stod något felplacerad, men jag har mina misstankar. Hursomhelst, 2-1 och Hanaskog åter i förarsätet. Tyvärr fick strax efteråt två spelare till linka av. Först Jonas Mårtensson och sen Johnsson. In kom en viss, debutant. Fredrik Ottosson.
Yrvädret som hunnit med att presentera sig ett par gånger U-laget. Och han leverera omgående. Återigen var det Andreas Nilsson som drev fram på vänsterkanten, skickar in bollen mot främre stolpen där samme Ottosson sticker fram foten och petar in 3-1 bak målvakten. Ridå!

Kandidat till årets mål!

Resten blev en transportsträcka. Närmre än en frispark ett par meter över ribban kom inte T/N och Hanaskog tog tre efterlängtade poäng.

Hela laget stor för en klockren insats, dock imponerades jag mest av Gazza och Andy som vikarierande vänsterbackar, Bergvall för sin helgjutna insats som mittback, och så klart den respektlöse Ottosson. Det är inte många debutanter som inleder med att ta emot bollen och klacka vidare till medspelare. Det är inte många debutanter som gör mål direkt. Och det är framförallt inte många debutanter som på den efterföljande avsparken går rätt fram och klipper motståndarens anfallare och blir varnad. Otto gjorde alltihopa...

Det har varit en tvärtomvecka för HIS denna veckan. Första förlusten för U-laget i måndags genererade i första vinsten för A-laget. Ska vi lägga oss imorgon mot Ballingslöv? Nä, vi kör en dubbel denna helgen. Avspark sexton noll noll i Ballingslöv.

Redan på Onsdag får Hanaskog nytt tufft motstånd i fyran då man tar sig an Åhus/Horna IF, med forne HIS-tränaren Joakim Welander. Mer info inom kort...