Från A till Ö 2010!



Ni kan sluta vänta. Den är här nu. Nedan finner ni ett försök till en någorlunda summering av året som gått, både på och utanför plan. Som vanligt så är det skrivet med glimten i ögat. Hoppas ni finner det någorlunda givande. Här är året 2010, från A till Ö.

 







- Andy Grahm i VMA vann i år den interna samt hela Divison 2:s skytteliga på 23 mål. I Hanaskog var det en annan Andy som plocka hem, åtminstone den interna skytteligan, med imponerande 5 mål. Men 1 av dessa 5 hör nog hemma i kategorin ”Årets Mål”. I matchen mot Tosteberga/Nymölla hemma driver Andreas Nilsson sig fram på vänsterkanten och drar till en blandning av mörsare/passning/inlägg som i en elegant båge går in i bortre krysset. Uppskrivningen av målet här på bloggen gav han dessutom en plats på heta listan. Dock vet jag att det finns fler som vill vara med och kandidera till årets mål i HIS, utan att gå in på för mycket så påstår sig en viss Bergh att han drog in en volley i krysset mot Ystad borta. Problemet är bara att ingen såg det…

 


- Bloggen har förgyllt eran vardag i dryga 3 år. Vecka ut och vecka in har ni kunnat följa det senaste kring HIS herrar, och oftast har detta varit uppskattat. En av anledningarna till att bloggen startades var efter ivrigt tjatande från medspelare men också mycket tack vare den redan existerande Spelarrådsbloggen skriva av om Nosaby IF. Dessvärre har denna nu gått i graven, och det enda man kan säga nu är:  Tack! För utan den bloggen kanske ni aldrig hade fått läsa om Hanaskogs spelarfester, degraderingar och avancemang m.m…

 


- Cash is King är ett ordspråk som än idag står sig starkt, inte bara i affärsvärlden utan även på fotbollens bakgård. Varje frimånad kan man höra om spelare som är villiga att, för ett par tusenlappar, välja bort kamratskap och hjärta när man väljer klubb kommande säsong. Varför kan dessa pojkar bara svara för sig själv, men jag väljer ändå att vara snäll mot dom som tar åt sig och här helt gratis bjuda på ett förslag till målgest för kommande säsong! Kolla 4:55 in i klippet!  

 

- Dialekter har sin charm, det kan ju vi ”göingepaugar” intyga, men den som satte mest avstamp i år var nog ändå Edins irrationella uttalande. Under året som gått fick stötta på uttalande som ”riggen riggen riggen” när motståndare låg tätt i ryggen och ”bitte bitte bitte” när orken tröt. Tyvärr försvinner både dessa uppmaningar och den vindsnabbe anfallaren från Västra Hed och kommer istället att 2011 synas på Grönevi.

 


- Evakuering är ett finare ord för tömma, och får mig osökt att komma in på den första riktiga spelarfesten som hölls med avstamp mot säsongen som gick. Väl under denna så var där en viss Jimmie Isaksson som, iklädd sina extremt manliga kycklinggula jeans, kände att det var dags att evakuera magsäcken. Sagt och gjort, Nattklubben Class enda urinoar fick sig en påhälsning av det orala slaget, vilket ungtuppen Jens Karlsson snabbt föreviga tack vare en fullt godkänd megapixelkamera. Snabbt som ögat for samme Jens ut till lagkamraterna för att visa upp konststycket från herrarnas toaletten med kommentaren: ”Kolla grabbar” En fläskpannkaga!!”.

 


- Fotbollsgudarnas förlovande land, England, fick på hälsning av tre ivriga HIS:are under november månad, där de skulle få uppleva en säker seger för Arsenal mot Newcastle. Men en polack med dyslexi och en halvdrogad Newcastle-anfallare såg till att de tre musketörerna satte ölen i halsen och kom hem till Sverige utan vare sig måljubel eller poäng. Men nästa vecka gör man ett nytt försök när man åter anländer till Emirates, denna gång är det Manchester City som står för motståndet. Måljubel tack!!!

 


- Gunde, med sin härliga vänsterfot, och Affe, med sin robusta spelstil, valde att kommande säsong skriva på för grannklubben Broby. Trist, tycker vi, men kan bara önska grabbarna lycka till kommande säsong när Alfred och Rasmus styr om GPS:en i Affes röda Volvo 850 och far mot Broby IP, där en annan HIS-bekanting, David Johnsson, ska till viss del svinga med piskan. Måste vara svaaagt!

 


- Hässleholms IF var ett många spöken i årets Division 4. Två matcher, två förluster och 0-7 blev facit mot Hässleholms numera hetaste klubb som lirar i trean nästa år. Med andra ord så var det två enkla dagar på jobbet för Bengt Emil Andersson som då var tränare för ”di gröne”. Nu har han dock bytt planhalva och skall lära ”di gule” ett och annat. Kanske såg han potentialen i detta laget när vi väl möttes, eller tycker han bara synd om oss? Hur som helst så ser vi fram emot av att ledas av denna tränarlegend. Ska vi säga Hässleholms IF mot Hanaskogs IS i Division tre år 2015?

 


-
Isendahl, mannen som aldrig upphör att förvåna, har varit tillgänglig till och från under säsongen. Trots att han lirat halvskadad så var han alltid en av dem som utmärkte sig mest i de matcher han var med. Men så en dag vakna den forna supertalangen upp och tänkte: Varför inte flytta till Norrland? Sagt och gjort, pluggandet till brandman startades uppe i kallaste delen av landet, men skall nu fortsätta på distans, vilket kanske öppnar för en nystart i Hanaskog med finlir, gräsklippning på Tarkett och kanske någon grogg? Please Isen, PLEASE!!!

 


- Johnsson, den ettrige mittfältsterriern slipper i år nomineringen till Nobels Fredspris. Faktum är att Andreas rätt ohotat (förutom storsnackaren Berg) plocka hem busligan med 1 rött och 9 gula kort. Mest minnesvärda är mötet med Åsum hemma där han inom loppet av en kvart hann med att märka två benpipor innan det var adjöss från plan. Lyckades dock även bidra med ett mål i år när han fick på en rackarrökare mot Brantevik som borrade sig in i högra krysset.

 


- Kapten Itchzak och Olof Mellberg har tre saker gemensamt. Både har varit kaptener i sina respektive lag. De bägge ser förskräckliga ut i mustasch, och dessa män är dessutom horribla straffsparksläggare. Mot Bjärnum i U-laget ville Jimmie, precis som Mellberg under Fotbolls-EM 2004, ta sitt ansvar från 11 meter. Resultatet blev en usel straff som målvakten inte hann undan på med en retur som fortfarande inte har landat…

 


- Legenden och charmören Andreas ”Ante” Persson har bestämt sig för att nästa säsong prova på ny fotbollsmiljö i form av Åhus IF. Nytändning, säger P. LOL säger vi. Men det är inte utan att man kommer sakna Hanaskogs Paul Konchesky, mannen som uppfann orden ”påskapattar” och ”slaskis”. Och innerst inne vet jag att Ante även kommer att sakna oss när han nu byter ut jordnötter och brudsnack mot bröstkarameller och prat om vilka blöjmärken som har bäst absorberingsförmåga. Good luck, mate! 

 


-Martin Bergvall var en ny bekantskap i det Hanaskogitiska bygget under 2010. Den drygt 2,30 långe mittbacken tog snabbt för sig både i omklädningsrummet och i luftrummet. Denna horribla dribblare skaffade sig även en ny bästa i kompis i form av Itzchak, som mer än gärna bara stanna till för en liten fika eller en promenad med ”huuunden”. Kärlek!

 


- N
ils Berg, den hetlevrade målvakten i Hanawood och Arni Autur Arason, Odd Grenland kan båda titulera sig straffexperter då de bägge har svarat för bedriften att rädda två straffsparkar i samma match. Mot Broby IF borta försökte hemmalaget både en och två gånger från straffpunkten men Näzze var omutlig och plocka båda försöken och såg till att segern bärgades för HIS. Något att lägga till i sitt CV…



-O
ttosson, Fredrik, en av alla de ynglingar som i år fått chansen till att visa upp sig på seniornivå. Och nog var det ändå Ottosson som fick den mest uppmärksammade debuten. Inbytt mot Tosteberga/Nymölla, efter diverse klackar och djupledslöpningar så gör Fredrik en balja samt passar på att reta gallfeber på motståndarnas ena anfallare med ett par sulor direkt på den efterföljande avsparken. Japp, nog gjorde han avstamp alltid…

 


- Päreåkrar var något som Hanaskog fick vänja sig vid i våras när väl man kom till spel i serien. Varje vecka var en ny upplevelse med planer som hade fått en gyttjebrottare att skratta sig hes . Ja, förutom Västra Hed då, som trots den hårda vintern ändå höll världsklass om man jämförde med övriga tappra försök till gräsplaner i Division IV.

 


- Queen sjöng en gång i tiden  ”show must go on”, och detta har väl varit något som vi fått säga till oss själva många gånger under säsongen. Trots motgångarna har vi fått kämpa på helt enkelt, och göra det bästa av situationen. Nu blir det bara till att åter spänna bågen i femman. För visst hade det väl inte varit helt fel att till hösten höra ”we are the champions” strömma ur högtalarna?

 


- Roliga fester är något som man råkar ut för om man lirar i detta gössiga gäng. Inte bara med de ståtliga herrarna utan även alla de succéartade dragningsfesterna. Likaså startades en ny tradition upp denna säsong när man slöt upp en gemensam danskväll med damlaget. Och varför inte ta detta ett steg längre. Tänk er en Fotbollsgala slash dragningsfest där dam/herrspelare prisas för sina prestationer under året i kombination med dragningsfest där alla nära och kära har möjlighet att närvara? Tugga på detta lite all HIS:are, så återkommer vi i ämnet under 2011…

 


- Slim, eller Jimmie Oskarsson som han egentligen heter, är en ny kille som vi ska få bekanta oss med under 2011. Killen med näsa för mål har faktiskt redan hunnit med en match i den gula tröjan, nämligen en testmatch i somras mot Yngsjö. Då gjorde han tre mål och satte ribban, trots att han då var nyligen hemkommen från en upptäcktsresa på varmare breddgrader . Dessutom är han den ende, i alla fall vad jag vet, som börjat gå på spelarfester innan han ens ritat på för klubben. Stort!

 


- Tjuren är det gamla öknamnet på Philip Isaksson som nu är åter i moderklubben. Faktum att senast det begav sig i Hanaskog för Philip så fick han chansen att visa sina kunskaper som målvakt. Men i derbyt mot Knislinge på pojklagsnivå så lös hans orutin igenom och mål på mål trilla in bakom stackars Isaksson. Phille själv vägrade dock att ta på sig något av målen som släpptes in och inför lagkamraterna hävdade han att den största anledningen till förlusten var att de yngre i Hanaskog skinnade på tok för lite. Jens Fjellström, släng dig i väggen!

 


- U-laget har, liksom A-laget, farit upp och ner som en jojo i seriesystemet. När A-laget 2008 trillar ner i femman, gick U-laget upp i tvåan. När således A-laget vann Division 5 skåpades U-laget ut fullständigt i tvåan och fick direkt respass. Men denna trend bröts till sist i år när A-laget åter hamna i femman och U-laget, mycket taktiskt, hamna på en godkänd andraplats i trean och därmed stannar kvar i denna serie, vilket är en mer realistisk serie att skola in yngre i stället för att utmana VMA och Nosaby…

 


- Volymknappen på stereon har skördat många offer under tiden i Hanaskog. Ständigt dessa kvällar med detta gäng har resulterat i ett par pangade högtalare samt ett par smått irrriterade grannar. Och visst är det fascinerande att som nykterist sitta bredvid å skåda detta spektakel när volymen går från 9 till Max på bara några få timmar? Frågan är vem som drabbas härnäst…

 


- Xanté, lime och sprite blir tillsammans en Lennart. Denna drink är dock inte den mest uppskattade bland HIS-spelarna på krogen, där man hellre föredrar namn som Morgan eller varför inte en Jack efter lördagsmatchen. Eller gör man som vissa i fotbollssektionen, och lavar upp en flaska jäger, sen löser sig resten. Nämner inga namn men Hanaskogs svar på Edvin Eriksson vet hur man hanterar det svarta guldet, vilket många fick bevittna under sommarens dragningsfest, där skinnsoffan i klubbstugan fick fint besök runt tio-snåret…  

 


- Ynglingarna i Hanaskog har visat framfötterna under säsongen. 2011 är det dags att ta ytterligare ett kliv när man nu helt och hållet kommer att tillhöra A-truppen. Och bli inte alltför förvånade om ni kommer se Anton, David, Felix eller någon av de andra snortockarna i startelvan nästa år. Tillväxten är det synd att klaga på…

 


- Zambia-födde Timothy och girafflånge Jim var 2009 ett fruktat par när det gällde fasta situationer. Väl i luften var det inte många som mäkta med dessa gossar som tackade och knoppade in mål på mål. Innan säsongen så var det därför stora förhoppningar på dessa och som tränaren sa: på fasta situationer blir vi riktigt farliga och kommer göra en del nickmål. Resultatet för de bägge? Ja, slår man i hop deras statistik så blir det noll…

 


- Året som varit har kanske inte varit det mest fantastiska sett till resultaten, men likväl ett roligt år. För första gången, efter år inom elitidrotten, har jag personligen fått uppleva en direkt nedflyttning. En upplevelse som jag gärna avstår framöver. Men samtidigt blir man imponerad över det driv och den positiva anda som funnits hela vägen in i mål i år. Och med det i bagaget i kombination med ett underbart gäng och en jävla revanschlust, så var det inte så svårt att välja klubb inför stundande säsong. Det och de 25.000:- jag fick i sign-on bonus förstås…

 


- Äcklen som i höstas fick för sig att bryta sig in i Västra Heds omklädningsrum under mötet med Rydsgård, och som var nästan lika korkade som bortasupportrarna på läktaren, befaras fortfarande på fri fot. Hanaskog var dock inte ensamma om detta då liknande händelse inträffade i bl.a. Glimåkra dagen efter. Vad det är för typer som sysselsätter sig på detta vis vet jag inte, men misstänker att de inte står på antagningslistan till Chalmers precis…

 


- Österlen blev inte det nya Ö-området som vi skulle få skörda framgångar i. Faktum är att det var tvärtom. Brösarp, Brantevik, Ystad, ja det kvittar var vi än va så slutade det i moll. Annat var det i Örkeljunga-trakten i Div. 5, som vi för övrigt inte heller få uppleva eftersom serierna kastats om. Men vi får i alla åka till Bengt Emils hemtrakter Sösdala. Det ska ju vara fint framåt vårkanten har jag hört. Längtar redan…

 

 

 

  


Med detta vill Hanaskogs IS tacka för året som gått och hoppas alla redan ser fram emot ett nytt år med nya blogginlägg, nya fester och samkväm, och en jädra massa fotboll!



 

Gott Nytt År!

 





 

Sist men inte minst…

 

 








 

FORZA HIS!!!

 

 


Kommentarer
Postat av: Lillen

HORRIBELT är bara förnamnet ang årets mål!



Har hört att de har över 2 miljoner tittare på youtube!

2010-12-30 @ 19:11:58
Postat av: alex

Alltid kul läsning även om en viss bitter känsla låg över inlägget.

2011-01-02 @ 19:00:02
Postat av: Junne

Alex, kul att du tittar in i bloggen, men måste dock klargöra: Ja é int bitter :-) Som jag sa, allt e skrivet med glimten i ögat, och fotbollsåret 2010 va dessvärre inte så mycket att hänga i granen resultatmässigt, då e det tufft att trolla fram ett inlägg från A till Ö. Hoppas dock inte att du eller din förening tagit åt er alltför mycket. Peace!

2011-01-03 @ 08:31:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0