Drömstart men förlust!

Hanaskog lyckades inte knipa poäng nere mot seriesuveränen BW90. När domaren blåste för full tid lyste det 5-2 på måltavlan. Men Hanaskog gav hemmalaget en rejäl match och visade återigen att man blir att räkna med i fortsättningen.


Ett heltaggat Hanaskogs IS intog Bjärsölagård under fredagskvällen. Laget kom med en bra vecka i ryggen och med två segrar med sig från sommaruppehållet. Det var denna kväll man skulle ta sig an obesegrade BW90, mission impossible för vissa men Göinges Stolthet tänkte inte åka ner till Hörby-trakten för att lägga sig raklånga.


Laget ställdes upp enligt följande:


                                                                 Junne

                       Stalle                    Jim                     Bergvall             Ante


                       André                   Johnsson            Blenne               Andy



                                                                     Anton



                                                                      Tim




Avbytare: Gazza, Itchzak, Albin, David, Fiton



Hanaskog rivstartade matchen med att stänga igen centralt för bollskickliga BW90, och gjorde det med bravur och med sina snabba omställningar så blev det ständigt farligt när "Di gule" fick bollen. Och det var just på en sådan omställning som matchens första mål kom. Duktige innermittfältaren A. Bergh fick bollen och la en perfekt boll back BW90:s ena mittback där kom återvändaren André Bengtsson framstormande och slog in 0-1 på egen retur. 10 minuter senare var det dags igen. Hanaskog rullade sig vackert igenom BW90, Richard Blennborn frispelar Bergh som fri med målvakten väljer att spela och återigen var det André som höll sig framme och slog in 0-2. Drömstart för Hanaskogs IS.



Medans BW90 stod och undra vad fan det va som hände så hade trion Andy, André och Tim chansen att öka på till 0-3. Närmast var Tim (för dagen utmärkt anfallare) när hans vänsterskott gick strax utanför höger kryss. Hanaskog visade upp propagandafotboll och visade återigen vilken förmåga man besitter. Tyvärr bjöd vi in BW90 lite i slutet av halvleken och man kunde i slutminuten reducera till 1-2 genom måltjuven Fisnik Alaj.



BW90 är bra. Riktigt bra faktiskt. På tok för bra för Division IV. Medans övriga lag i serien inför säsongen plocka spelare från Division 4,5,6 och t.o.m 7 gick seriefavoriten och värva från Division 1,2 och 3. Under sommaren så gjorde man en utvärdering där man tyckte att man producerade för lite mål framåt. Svaret blev ytterligare en offensiv spelare, denna gång från Lilla Torg i Division II.  Detta visade sig också i andra halvlek. Hanaskog orkade inte riktigt med. De vita hemmaspelarna satte plattan i mattan inledningsvis och som så många gånger för så tappade HIS en halvtidsledning. 2-2 kom rätt omgående. Strax därpå kommer även 3-2 efter avslut inne boxen. Hanaskogs försökte repa sig men när skador uppstod i offensiven i form av Bergh oh Tim tappade man lite av det tryck man skapa i första halvan. Efter BW90:s 4-2 mål jämnades spelet ut. Dock hade man både innan och efter detta ett flertalet hetta chanser vilket tvingade Junne till att jobba stenhårt i målet.





Timothy Gustafsson gjorde en bra match som ensam anfallare!



Slutsiffrorna skrevs till 5-2 i en match med två ansikten. En där Hanaskog verkligen visade att man kan utmana de absolut bästa lagen i serien, och en där BW90 visade varför man är det bästa laget i serien. Första halvlek är bland det bästa i år, om inte det bästa. Fart och finess framåt, stabilt och säkert bakåt. "Natt och dag" sa BW90-tränaren Dan Fransson när han jämförde nya Hanaskog kontra mötet i våras. Mittlåset Jim (bästa gula spelare enligt mig) och Bergvall var formligen fabulöst matchen igenom. Tim stortrivdes i sin nya roll och bidrog med styrka och längd framåt. På mitten visade Anton sitt rätta jag, och André fick en hyfsad återkomst i den gula tröjan med två mål.


Egentligen kan jag sitta å rabbla upp hela laget. Ingen föll ur ramen, från startelvan ända ut till bänken (samtliga avbytare kom in i matchen). Det var hjärta all the way. Att förlora mot ett Division III-lag (ja, jag sticker ut hakan och säger att BW90 plockar hem detta) är ingen katastrof. Vi plockar med oss samma spel och inställning till resterande matcher, så ska vi säkerligen kunna rubba fler lag i Division IV. Närmast väntar Tomelilla hemma på Västra Hed redan nu på tisdag. Nu laddar vi för kvällens bravader med spelarfest tillsammans med vårt duktiga damlag. Fridens!






Sist men inte minst...










FORZA HIS!!!















Kommentarer
Postat av: Johanna

Hehe, jag tycker nog mer det ligger närmre Sjöbo jag :)

2010-08-14 @ 11:26:36
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0