Ny viktig seger för HIS!

Det är den 13:e September på Lärkevallen. Hanaskogs IS har efter en medioker första halvlek spelat upp sig och lyckats hämta upp sitt underläge från första halvlek, men har förvånansvärt svårt att få till ett segermål. Klockan tickar upp mot 94 minuter, domaren skall precis bara sätta pipan i munnen och blåsa för full tid och delad pott mellan hemmalaget Rössjöholm och Hanaskog. Då får Hampus Dahl bollen….

 

Det var en, minst sagt, händelserik söndag som fick avsluta veckan. Både innan match, under match och efter match. Till att börja med uppstod det en smula förvirring gällande var exakt Rössjöholms hemmaplan befann sig på kartan. Efter en del utsvävningar, så lyckades man till sist samla in alla hönsen till Lärkevallen, en väldigt trevlig och gemytlig liten arena som ligger mellan Örkelljunga och Munka Ljungby. Kruxet var bara att denna fina plats inte gav något utslag på vår GPS vilket i sin tur ledde till att vi till sist hade bilar runt om hela Örkelljungatrakten. Värst av alla var som vanligt, hör och häpna, Ante P med följeslaget Anton, Gazza och Rille som nog trots allt hade trivits bäst med Lill-Babs i mitten därbak så hon kunde lotsa dem rätt. Men i vilket fall som helst så fick ju Ante möjlighet att köra in sin nya bil, tur att körersättningen är slopad för annars hade klubben gått bankrutt när Mr. P lämnat in reseräkningen!


 

Nu, lyssna på Lill-Babs!



Som inte denna lilla fadäs (som Nore hade sagt) räckte så kom nästa bekymmer när Linus upptäckte att hans legitimation, som han behövde för att få spela dagens match, låg kvar hemma på hallbordet i villan i Åhus! I tappra försök att få tag i tillresta supportrar som ännu inte lyckats lämna göingeskogarna, så slutade denna lilla saga till slut lyckligt då Linus stolta far Mats, fick fira en ledig söndag med att åka från Hanaskog till Åhus för att hämta legitimationen för att sedan bege sig upp mot Lärkevallen för att rädda dagen. Han hade väl ändå inget annat för sig och hade väl ändå vägarna förbi Örkelljunga?

 

Nåväl, efter dessa lite mindre önskvärda händelser så var ”Di gule” redo för en tuff match emot ett fysiskt starkt Rössjöholm som man senast kryssade mot hemma (1-1). Som vanligt hade dock Hanaskog en hel del tunga avbräck. Man kom till spel utan sina två innermittfältare Johnsson och Kapten Itchzak, Nore var avstängd och bortrest, Joel Isendahl kunde ej heller medverka i denna match. 4 spelare som betyder mycket, men samtidigt visade Hanaskog åter bredden i truppen, då man mönstrade följande elva från start:

 

                                                                  Junne

 

                        Stalle          Jim                                      Tim               Ante(K)

 

 

                      André            Rille                                    Hampe          Linus

 

                                           

                                            Pocke                                  Anton

 

 

 

Bänken: Adnan, Jensa, Mikael, Gazza, Albin

 

Första halvleken går det mesta galet. Man får aldrig igång vårt fina passningsspel och motvinden underlättade inte för den delen heller. Efter dryga 20 minuter så får Rössjöholm helt plötsligt tre spelare fria inne i boxen efter en korridorfrispark och kaptenen för de vita kunde knoppa in 1-0 till hemmalaget. Hanaskog hade ett par distansskott och någon halvchans inne i straffområdet men mer än så var det inte och underläge var det i halvlek. Väl i pausen så lovade vi varandra att gå ut och börja kriga, inte falla in i Rössjöholms lägre bolltempo och att börja jobba för varandra. Sagt och gjort, det var ett helt annat Hanaskog som klev ut på banan i andra och kvitteringen kom nästan omgående. Hampus Dahl lossade bössan från distans, målvaktsreturen gick ut till Linus som sköt ur snäv vinkel, målvakten fick en hand även på den och bollen for ut till André som ur ännu snävare vinkel distinkt pangade in kvitteringen med vänstran.

 

Nu var Hanaskog i slagläge, man fick ha mer boll och utnyttjade sina kanter mycket bättre än i första. Därefter så är det lite ströchanser åt bägge hållen utan att några fler mål tillkommer. Avslutningen blev en thriller. Hanaskog lyckas bryta ett anfallsförsök från hemmalaget, bollen trillas snabbt mellan ”di gule” och till sist går en långboll ut mot inbytte Jonas Mårtensson som dock blir avvinkad för offside, som tydligen av att döma utifrån publik och Hanaskogs bänk, var tveksam. Den då utbytte kaptenen Ante P reagerar med att sin kraftiga högerarm svinga en ispåse rätt ner i marken och tydligen sparka till en vattenflaska, vilket ledde till att ett par centiliter vatten formligen flög över linjedomarens högra vad, vilket ledde till att linjedomaren chockades svårt med tanke på dessa förkylnings- och influensatider. Efter en varm dusch efter matchen verkade dock linjemannens kritiska läge stabiliserats. Hur som helst, så letade huvuddomaren till sist upp syndabocken och göinges svar på Gert Fylking fick lämna bänken med ett rött kort och en väntande rapport. För övrigt P:s första röda kort i karriären.


 

 Andreas Persson, för er som inte vet vem han är!!!

Chansen att kunna få till ett segermål verkade nu vara som bortblåst. Redan nu kändes det som matchen skulle vara över men efter ett par skadeavbrott så återstod det trots allt lite tid. Så kom till sist chansen. Klockan tickade upp mot 94:e minuten och dryga 30 sekunder återstod. Hanaskog erövrar bollen och Hampus Dahl suger in bollen på mitten, tittar upp och levererar en perfekt djupledsboll till Anton Bergh som rycker förbi sin back tar sig mot målvakten och spelar förbi den samme till en helt fristående Patrick Isaksson som bara kan raka in 2-1 i matchens sista spark. Ridå ner! Hanaskog lyckades bärga tre pinnar med en jävlaranamma-inställning och en gnutta tur!

 

IFK Rössjöholm – Hanaskogs IS 1-2

 

HIS mål: André Bengtsson, Patrick Isaksson

 

Segern i sin tur innebär att Hanaskog toppar serien för tillfället, men på samma poäng som Glimåkra IF. Låt oss säga att göingefotbollen, med HIS och Glimmen i spetsen, regerar för tillfället i femman! Utdöende fotboll i Östra Göinge!? Kyss mig någonstans…

Kan passa på, nu när man väl får till ett vettigt inlägg på bloggen att slå ett slag för förmågan att ladda inför en match. Pidde och Mange förespråkar ständigt om hur viktigt det är att verkligen komma väl föreberedd till en match, och vill därför passa på att presentera Hampus sätt att ladda upp inför en viktig match, som t.ex. nu senast mot Rössjöholm, samt förmågan att varva ner efter matchen, titta, iakta och lär:

  

 Hampus Dahl före....                          ...och efter...  



Nu laddar vi vidare, två träningspass väntar på både måndag och torsdag, samt U-gängsmatch på tisdag innan det är dags för hemmamatch mot Munka Ljungby på lördag, som säkerligen vill ha med sig tre poäng hem ifrån Västra Hed. Fullt fokus i veckan sen kör vi grabbar!

Tills vidare...


FORZA HIS!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bloggen har tydligen blivit felinformerad gällande Ante P:s utvisning.

Han kastar ispåsen i marken, sopar inte till nån vattenflaska, och det är definitivt inte riktat mot någon linjedomare, som huvuddomaren hade sagt.(Han sa även att han hade kastat en flaska, vilket också är fel, såg han egentligen situtationen?)

Samt att vattnet från den spruckna påsen ej träffar linjedomaren, utan bara rinner ner i den f ö fina mattan.

Men gjort e gjort, han får ta sitt ev straff ändå!

2009-09-14 @ 11:48:57
Postat av: Bloggen

Tyckte min version var roligare:)

2009-09-14 @ 12:44:28
Postat av: Batman

la paugafn till att inte ha bälte pau si!

2009-09-14 @ 16:44:44
Postat av: Lillen

hahahah

Albin du e sau loj så de finns ej!!

2009-09-14 @ 18:27:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0