Thomas Mårtensson gör comeback i "Di gule"

Lördagen den 23:e Maj kl 16.30 skrev han på för Hanaskog - Mannen , myten , legenden Thomas "Zlatan" Mårtensson. Han lämnar därmed VMA (på utlåning om jag förstått det rätt) och ansluter till HIS omgående.

Thomas
har ett par tunga år bakom sig fotbollsmässigt med skador som gjort att det varit dåligt med speltid sista tiden. Nu har han dock börjat komma igång igen och har även hunnit med att näta i årets Division 3 med VMA. Det ska bli väldigt kul att få in "Zlatan" i laget, en härlig kille som kommer tillföra mycket, både på och utanför plan! För er som inte riktigt vet vilken denna ståtliga hanaskogspaug är så har jag nedan klippt in en artikel som skrevs förra året, som handlar just om Mr. Mårtensson!

(Skrivet 2008-06-02)
Göinge har fått fram många talanger som verkligen kunnat blomma ut med lite tur och engagemang. Stora exempel på spelare som lyckats och fått prova på högre upp är Christian Fegler som lirat i Mjällby och Trelleborg, Joel Ringström som fick prova på bänken i Malmö FF, Fredrik "Hana" Andersson som varit notorisk målskytt i klubbar som Mjällby och IFK Hässleholm, Emil Nilsson som har erfarenhet från superettan eller varför inte den store Tommy Ewesson? Men samtidigt finns det även spelare som visat prov på stor talang men som inte lyckats riktigt ända fram. Detta är ett reportage om en talang som efter diverse skadebekymmer kom på att det fanns mer än Red Bull att blanda grogg på, och att Sibbhult inte är en så tokig arbetsplats ändå!

Den 2:e oktober 1984 stannade hela världen upp. Familjen Mårtensson skulle få tillökning. Åh, vad de hade längtat efter att få denna lilla dotter som de hade fått se på ultra-ljudet. Men ack vad fel de skulle ha. När väl det var dags för entré så var det en pojke som kikade ut i verkligheten. Storleken på pojkarnas nedre del varierar ju från person till person, och i detta fallet så var det något så extremt att denna hanaskogspaugs lilla petter-niklas inte gav utslag på ultra-ljudet. Som tur var så fanns det redan några äldre syskon snabbt kunde iordningsställa barnets rum från babyrosa till blått, och byta ut barbiedockorna mot en fotboll och ett par gamla nummer av Aktuell Rapport. Vidare fick även prästen meddelas att han inte skulle döpa familjen Mårtenssons barn till Petra Karolina Agda Mårtensson utan att det nu istället fick bli Thomas Kristian Mattias Mårtensson.




Thomas i yngre år, hans syn har börjat bli bättre, men detta sänder en signal till alla andra barn att trälim är till för att limma trä med och inget annat!



Redan i tidig ålder såg man att lille Thomas hade talang och det tog inte lång tid innan hans karriär i Hanaskogs A-lag tog fart. Som 19-åring spelade han till sig i Bladetsportens "Årets Lag i Div. 4". Hans 21 mål den säsongen bidrog till stor del att HIS klara sig kvar i fyran. KFF hade vid detta tillfälle fått upp ögonen, men Thomas Mårtensson  valde polarna i Hanaskog framför sandlådan inne i KFF. Så småningom valde han dock att röra på sig och hamna i Kristianstadstraktens egen Abramovitjs(Ekvall) VMA. Där har han också stannat. Diverse skador har satt käppar i hjulen för Mårtensson, allt i från ledband i fötterna till näsblod. Efter diverse rehab har han gjort sporadiska inhopp på 1-5 minuter för att sedan linka av igen. Det är det som vi börjat förknippa Thomas med. Tur är då att en sann gammal vän har ständigt funnits vid hans sida jämt och ständigt.  Ställt upp i alla väder och som fått honom att se ljusare på tillvaron, främst på fredags och lördagskvällar.



A.Bergh och Junne fick äran att uppleva paradiset Sunny Beach med en viss Thomas!


Vad är det då som är så speciellt med denne Mårtensson? Är det hans enorma engagemang på VMA:s spelarfester, och alla andra göingelags fester för den delen? Eller är det för att han innan utgång kammar sig med en fläskkotlett för att få den där fräsiga och sexiga looken som bara han kan? Frågorna är många men svaren är få. Dock kan det konstateras att det inte är alla som kan kasta gips och styltor dan innan en Tysklands-tripp och sen ge järnet, och det är inte alla som kan ringa runt till Kristianstads innekrogar och fråga efter ett par kryckor som lyckats försvinna under en utekväll. Det är bevis på engagemang som många andra kanske borde kunna ta sig till .Fast kanske då i andra sammanhang, där drycker över 2,8% i alkoholhalt inte spelar in.

Vad gör då Thomas Kristian Mattias Mårtensson idag? Han lever ett stilla och fridfullt liv på sommarlust i Kristianstad och då och då tar han sig ett järn. Vidare kan man även se han som ständig pådrivare på VMA:s hemmamatcher. Han drömmer om ett stilla och lugnt familjeliv med många barn och en fru som är jordnära och tycker om låååånga skogspromenader.  Thomas hatar orättvisor och känner jag honom rätt så tror jag att han vill att Zlatan ska sitta på bänken i kommande EM, då detta inte är någon särskild spelare enligt honom.

Och vem vet, kanske Thomas längtar tillbaka en dag, till den gulsvarta dressen och den gemytliga idrottsplatsen Västra Hed. Frågan är bara om Hanaskog vill det???


Mannen, Myten  Legenden!



Nu är han här och vi gillar det! Varmt välkommen Thomas, lovar att du ska få en kram när du kommer på nästa träning :-)

Håll utkik, det kommer mera! Tills vidare...



FORZA HIS!


Kommentarer
Postat av: Lillen

Stort är det rätta ordet!

2009-05-24 @ 12:34:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0