Slaget om Göinge!

Efter förra veckans snöpliga förlust mot Eket (0-1) är det åter igen dags att snöra på sig skorna och iklä sig blaustället. Ny stentuff match väntar på fredag, årets första derby, då vi ska till Trollavallen och kriga om poängen!


Efter att vi haft en liten diskussion idag på träningen så är vi alla rörande överens om att det är dags att höja oss ett snäpp. Det som sker på träningen utfaller även i match, därför är det riktigt viktigt att alla närvarar och att alla krigar även på dessa pass! Vi vet att vi kan spela riktigt jäkla bra, det visade vi mot Eket senast, detta är någonting som vi skall ta med oss när vi glider upp mot Glimmen på fredag för att ta emot topplaget Glimåkra IF. Ett lag som kommer, precis som Hanaskog, göra allt för att stå som segrare efter 90 minuter plus tillägg!




Ska HIS få jubla igen?

Glimåkra innehåller en mix av gammalt och ungt. Den rutinerade delen står väl först och främst Magnus Wiberg, Stefan Hansson och Magnus Johansson för, medans man har kryddat det med ungdomlig entusiasm i Wiktor Johansson och Oskar Schuller. Ett bra lag som kommer att kriga i toppen hela denna säsong. Detta är ett lag som man stött på en del gånger de senaste åren och det är lite så att "alla-känner-alla". Det är en sådan match där bägge lagen vet var man har varandra ungefär, och derby är ju alltid derby, det kan sluta precis hur som helst.


Det är med stor förhoppning jag kommer till denna match. Vi kan, bara vi vågar och vill. Jag har i alla fall bestämt mig för att kriga för Hanaskogs IS på fredag, och jag både hoppas och tror att alla övriga kommer göra detsamma. Noressons utslitna ord "tillsammans é vi starka" är så sanna att man aldrig kan få nog att säga dem. Går vi ut och kör 110% i en hel match, då är vi riktigt förbannat farliga, går vi ut på 75% så får vi det riktigt tufft. Så upp på tå från början och gå ut på plan, se din motståndare i ögonen och sen kör ner honom i skorna! Kom igen grabbar! Nu åker vi...



Sist ut! Rille Rim med ännu en vacker dikt:


Förlorade matchen senast i sista stund

Sån e fotbollen ibland, bollen e ju rund

Nu e det dags för det stora göingeslaget

Hoppas på mycket folk o värsta draget

  

Jobba tillsammans o spela på backen

Så gör vi ingen glad i trollaklacken

Vi gör mål o Junne ska limma

Göinges stolthet kommer att spöa Glimma

  

Ta en grogg med lite is

Kom till glimmen o heja på His

/Rikard Oredsson


Slaget om Göinge som det så fint kallas äger rum på Trollavallen Fredag kl. 19.00. Be there!



FORZA HIS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0