Delad pott i derbyt!

Fredag kväll, helgen står för dörren, strålande kvällssol, ett välfyllt Trollavallen, två topptippade lag, och en poäng var till de bägge lagen. En trevlig inramning på en svängig match kan man  väl lugnt säga!

Under gårdagskvällen så satt man och funderade på vad man egentligen var efter matchen. Skulle man vara besviken efter att ha tappat en 3-2 ledning med 10 minuter kvar? Skulle man vara nöjd med att klarat 1 poäng borta mot Glimmen, eller skulle man vara tosig över den första halvleken där vi spelar helt under isen?. Tja, svårt att sia om egentlige, känns väl ändå bra med att vi plocka en pinne, och att vi aldrig slutar kriga utan kämpar på trots ett 2-0 underläge. Följande var saxat ur K-bladets lördagstidning och stämmer väl rätt så bra in på gårdagens drabbning:

Glimåkra 3 (1)
Hanaskog 3 (0)

Målen: 1-0 Viktor Johansson, 2-0 Magnus Johansson, 2-1Jens Karlsson, 2-2 Jim Ringström, 2-3 Jens Karlsson, 3-3 Magnus Johansson.

Så gick det till: "Det blev delad pott i toppmötet på Trollavallen, och det här var tredje matchen i rad utan seger för Hanaskog - som dock ska vara glada över poängen sett till hur matchen såg ut under första halvlek.

-Vi var det bättre laget och borde ha förvaltat våra chanser bättre innan paus, säger Glimåkratränaren Ulf Palmquist.

Hemmalaget gjorde ändå 2-0 i andra halvlek, men istället för att stänga matchen så blev laget ängsliga i sitt uppträdande och bjöd in Hanaskog i matchen. Gästerna tackade och vände matchen på 20 minuter innan Magnus Johansson fixade 3-3 och en poäng till Glimåkra." / Kristianstadsbladet

Hanaskog inledde dock piggt och hade en del bra upprullningar som dock ej resulterade i målchanser, medans Glimåkra levde mest på sina snabba omställningar med långa bollar från sin backlinje, vilket man gjorde bra! Man hade de bästa chanserna i första halvlek och tog rättvist ledningen. Tidigt i andra satte man även 2-0 och då kändes det en aning hopplöst, men "di gule" visade moral, vilja och en rejäl portion jävlaranamma så tog sig Hanaskog tillbaka med 3 snabba mål innan Glimmen lyckades kvittera. Den traditionsenliga Trollaklacken (något förfriskad???) gjorde vad de kunde för att försöka störa Hanaskogsspelarna men detta var inte något som bet på HIS grabbar denna kväll!

Underbart att se inställning från våra gossar idag, och måste poängtera styrkan att göra tre baljor på Glimåkra borta trots att man inte kommer upp normal standard. Glimåkra är ett bra lag och det e trevligt med lag som verkligen bjuder upp till kamp!

I Hanaskog finns det ett par spelare som jag vill framhäva lite extra:

- Jens Karlsson - Har aldrig sett han så het i Hanaskogströjan, grabben placerade elegant in 2-1 reduceringen och gjorde nog antagligen årets mål på Trollavallen när han, på inlägg från Ludwig Nilsson knoppade upp bollen i krysset! Weltklasse som tysken hade sagt!

- Ludwig Nilsson - Precis som Jens var han en inhoppare som gav en rejäl injektion i Hanaskogs lag, sprang sönder försvaret på sin kant och hade dessutom, som nämnts ovan, en magnifik assist till Jensas mål.

- Joel Isendahl - Med 4 spelare utbytta pga. skador så blev det svårt när Ante inte orkade längre på sin kant. Då klev Joel, som linkat av i första med knäproblem, stod upp för laget och hoppa in igen sista minuterna, något haltande, för att kriga för Hanaskog. Det visar på laganda!!

-Jim Ringström - Som rycker i skytteligatoppen, antagligen seriens mest målfarliga mittback, även med fötterna!

Har även ett resultat från B-lagsserien idag:

Hanaskog - Wä IF 2-2

Hanaskog började bra men föll tillbaka i banan och lät Wä göra både 1-0 och 2-0 innan målvakten Jonas Nilsson (för dagen omskolad anfallare) smällde in 2-1 i krysset och sedan även 2-2 innan domaren blåste för full tid. Hördes även kommentarer utanför planen från coach Peter Lindqvist som brast ut i vrål: "kul med en anfallare som levererar". Kan ha hört fel i sidvinden men det var så jag uppfatta det =)

Vidare tar vi laddar för ny b-lagsmatch på måndag mot VMA IK (med Otto Ewesson i laget) uppe i Vånga. A-lagets nästa match är nästa helg mot Östra Ljungby.... Mer info kommer under veckan, tills vidare...