Storseger i derbyt!

Hanaskog tog igår en klar seger i derbyt över Sibbhults IF på Västra Hed. Matchen slutade hela 4-0 till "di gule" som håller helg med 6 poäng och 8-0 i målskillnad denna vecka! Kan man vara mer än nöjd?

  

Solen sken över Västra Hed och dess åskådare medans de bägge lagen och domarttrion marscherade in för "line-up". Väl inne på planen framfördes Sveriges nationalsång mycket vackert av Alexandra Gustafsson, ett väldigt trevligt gästspel som vi hoppas få mer av i framtiden.


Hanaskogs ståtliga herrar hade en stark 4-0 seger i bagaget ifrån i tisdags då man slog Munka Ljungby. Dock var det lite orosmoment innan matchen som störde i HIS-lägret. Man fick kaptenen Tim Gustafsson utvisad i tisdags, samtidigt så låg Jim Ringström i sjuksängen dag innan match men tillfrisknade och genomförde gårdagens derby. Sedan tidigare var Staffan, Pontus och Albin borta pga. skador. Lägg därtill att Jens Karlsson befann sig på Sweden Rock Festival vilket innebar att en halvskadad Joel Isendahl fick följa med på bänken. Anton Berg hade dessutom ett otäckt skrubbsår på höger arma men valde att spela ändå, stort av denna lilla kille! Men bortfallen tog inte slut där. Redan på uppvärmningen fick Stefan Noresson kasta in handduken då en vad gjorde sig omöjlig och helt plötsligt var bägge mittbackarna från omgången innan borta med vinden. Det var här som Hanaskog fick visa sin bredd på truppen. Magnus och Peter fick kasta om helt i laget 10 minuter före match. Ante låg som vänsterback, centralt hade vi Jim och nedflyttade (samt för dagen kapten) Jimmie medans Rille lira till höger. Mittfältet bestod av Gazza, Johnsson, André, Patrick och på topp hitta vi Anton och Thomas.

  

Matchen började trevande, Hanaskog fick äga mycket boll medans Sibbhult försökte krympa ytorna och satsa på snabba omställningar med längre bollar mot sina forwards, dock utan att skapa något riktigt farligt. Hanaskog stod för de heta chanserna i första halvlek och tog också rättvist ledningen med 1-0 genom Patrick Isaksson på inlägg från Gazza! Strax efteråt åkte HIS på ytterligare en skada då Ante P sträckte sig och tvingades utgå, vilket i sin tur ledde till att Mr. Isendahl klev in på banan och upp i anfallet medans André klev ner som vänsterback och Berg klev in på mittfältet. "Di gule" hade bud på något mål till men Hanaskogsfostrade Nils Berg såg till att hålla Sibben kvar i matchen med ett par vassa räddningar i slutet av första halvlek.



I andra halvlek hade vi sagt att vi skulle fortsätta hålla bollen efter marken för att trötta ut motståndarna, men när vi väl kom ut så gjorde tvärtemot och föll in i Sibbhults tempo, och lät dem ta över mer och mer. Till sist fick man också en jättechans att kvittera på ett friläge men detta avvärjdes av Jonas Nilsson i hemmakassen. Istället började Hanaskog springa igen och släppa bollen tidigare och då kom också utdelningen. Jonas Mårtesson rakade in 2-0 efter en inspel framför mål. Därefter började orken tryta hos grabbarna från Färevallen och sen blev det Hanaskog för hela slanten, och framför allt nyförvärvet och hemvändaren från Nosaby - Patrick Isaksson. 3-0 och 4-0 från dennes fötter innebar hattrick för Pocke och ridå ner för SIF som helt enkelt inte orkade. Därefter kontrollerar Hanaskog tillställningen och efter att domaren (för övrigt helt klart godkänd insats av hela trion) blåst för full tid så kunde man åter hör segersången ljuda nere på Heden. En underbar laginsats där vi återigen visar bredden och att vi har spelare som kan komma in på ovana posisitoner och även där prestera. Dock plockar vi ändå fram ett par spelare för ett extra omnämnande...




André Bengtsson - Började på innermittfältet och såg till att Sibbhults duktiga spelfördelare Milenko Krznaric och Rickard Blennborn inte fick en lugn stund, slutade på vänsterbacken och var lika stabil även där.

-  Patrick Isaksson - Förra matchen presentera sig Thomas, igår var det Pockes tur som drog dit tre baljor och visade att han blir en tillgång för laget!

- Oliver Ruottinen - Var på rätt plats vid rätt tillfälle. När Nore fick kasta in handduken behövdes det ytterligare en avbytare, vilket resultera i att Ollie, född 1994(!), fick hänga med på bänken och var även inne och vände två gånger i derbyt. En pigg injektion och helt klart ett namn för framtiden!

- Jimmie Isaksson - Den vikarierande kaptenen tog steget ner på mittbackspositionen och tillsammans med Jim stängde han igen fullständigt. En vinnarskalle och ledartyp som alla lag bara skulle älska att ha i sin ägo, dessutom e han rätt snygg också!



Jimmie Isaksson

Nu tar grabbarna från HIS en välförtjänt ledig helg och laddar batterierna inför kommande vecka, då man ska ta sig an Strömsborgs IF på bortaplan på fredagen den 12:e. Hoppas att alla klarar sig utan varandra nu ett par dagar, har i princip haft att ledig tid ihop denna vecka, men det är alltid lika roligt i detta gäng, även om vi denna vecka antagligen varit världens mest underbetalda heltidsproffs! Ha nu en riktigt förbannat skön helg, med hopp om att Sverige prylar Danmark imorgon,  så ses vi taggade igen på måndag!




Avslutar med ett litet vykort som beskriver om hur olika en man och en kvinna kan uppskatta en semester! Trevlig helg!





Sist men inte minst.....

  

  

FORZA HIS!


Kommentarer
Postat av: Zlatan

Hahahaha Magiskt vykort Jonne, undrar ju var fan du hittar allt skit:)

2009-06-05 @ 14:41:45
Postat av: the blogg

Det mest klockrena vykort som skickats i världshistorien=)

2009-06-05 @ 17:41:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0