Seger i höstpremiären!

Hanaskog tog en oerhört skön seger på fredagskvällen när man bärgade tre poäng på Sparbanks Arena mot Vinslövs IF. Siffrorna skrevs till 2-1 (0-0) vilket innebär att Hanaskog hakar på i racet mot högre höjder!


 Det var en relativt ordinarie trupp som anlände till Vinslövs halvmysiga idrottsplats. Timothy Gustafsson var borta, medans Albin Andersson, Pontus Anderberg och Joel Isendahl fortfarande dras med skador. Laget denna kväll var fördelat enligt följande:


Vinslövs IF - Hanaskogs IS 1-2

  

HIS: André Bengtsson, Hampus Dahl.



Humman vaktades av Björn "Böna" Radeklev


Backlinje bestående av Hampus "Hampe" Dahl - Jim Ringström - Stefan "Nore" Noresson samt vår egen kelgris Andreas "Ante" Persson.


Mittfältet bestod av Jimmie "Ithzak" Isaksson (K) samt Andreas Johnsson medans Anton Berg och Jonas "Gazza" Mårtensson tog hand om kanterna.


I anfallet började Patrick "Pocke" Isaksson och André Bengtsson


Bänken: Staffan Holgersson, Rasmus Johansson, Jonas Nilsson, Jens Karlsson och Rikard Oredsson.


Första är väl inte det vackraste jag sett på en fotbollsplan, för Hanaskogs del var det mycket slarv i sista tredjedelen, har en tre-fyra möjligheter när vi kommer i kontring med numerärt överläge men lyckas på något vis träffa de gröna varenda gång. Första halvleks hetaste chans har Johnsson när han kommer inflygande i straffområdet och får tom bur men lyckas träffa virket. Vinslöv försökte gång på gång att försöka hitta ytor mellan Hanaskogs mittbackar, dock utan att komma till någon riktigt het chans i första, det som kom på mål tog Björn hand om utan bekymmer. Hanaskog slarviga passningsspel straffa sig framåt och 0-0 stod sig första halvlek ut.


Om första halvan var DM i missade passningar för Hanaskogs del, så var andra SM i missade målchanser. Dock började det riktigt bra. En hörnvariant gick hem och hästsparkaren Hampus Dahl kunde pricka in 1-0 i bortre hörnet, och lite lugn i Hanaskogslägret. Vinslöv går ner sig lite och "Di gule" börjar spela ut. 2-0 kommer strax efteråt. Ante Persson måttar in en boll i straffområdet och en framstormande André Bengtsson lyckas peta in tvåan och lite arbetsro. Men som vi varnade för lite så kunde det helt plötsligt slinka igenom och mycket riktigt lyfts en boll förbi backlinjen och Vinslövs Andreas Rosén, men mer än så skapade inte Vinslöv idag.



Hampus Dahl var en av de bättre mot Vinslöv!

Sett över 90 minuter var segern rättvist och chansmässigt så var där bud på mer, Patrick hade bl.a. en på mållinjen och André hade en boll inne men blev avblåst för ruff. Dock var det med lättnad som man hörde den halvdane domaren blåsa av matchen som dessvärre avslutades lite grinigt, dels för ett par onödiga tacklingar från båda håll men framförallt för att Vinslöv struntade i att spela ut bollen då Hampus Dahl låg skadad i slutet och valde att istället anfalla, något som inte uppskattades av Hanaskogspubliken och tror inte Vinslövs IF hade varit glada själva i omvänd situation. Men det gjorde det bara extra gott att sjunga segersången efter matchen. De gröna motståndarna har ett ungt och utvecklingsbart lag och kommer säkerligen utmana de flesta lag i denna serien. Som lite kuriosa kan vi också nämna att den gamla Hanaskogs-exekutorn Marcus Ohlsson vaktade Vinlsövs-målet och var den som höll siffrorna nere med flera viktiga räddningar och utrusningar!


Nu när man fick följa matchen från sidan kan man ta och våga sig på en liten spelarbedömning:


Björn Radeklev: Förutom friläget sattes inte Böna på några större prov, men agerar med lugn mellan stolparna och i och med att han öppnar flabben så avstyr han mycket redan där så helt klart godkänt!


Hampus Dahl: Första baljan och en otrolig inställning och vilja matchen igenom. Hampe var en av de bättre på plan med sina klockrena tacklingar, sen fina crossbollar och sitt fruktade skott!


Jim Ringström: Låg hela tiden rätt och är otroligt bra på huvudet, hade dock lite bekymmer när Vinslövs snabba anfallarna satte fart.


Stefan Noresson: Spelar som bara Nore kan, en spelare som ALLA lag vill ha!


Ante Persson: Spelar bara som Ante kan, en spelare som INGA lag vill ha! Skämt åsido, bortsett från ett par felpass i första är Ante felfri och har dessutom en assist till André, med vänstran dessutom.


Anton Berg: Här kan man önskar mer. Trots att han (enligt sig själv) gjorde fyra tunnlar under matchens gång så kom inte Lill-Tjolle upp i normal standard, och han visade att målen i träningsmatcherna bara var en tillfällighet!


Jimmie Isaksson: Kapten Grogg rev och slet och manade på, precis så som han ska göra! Hanaskogs egna Viera!


Andreas Johnsson: Lyckades med bedriften att bränna öppet mål men trots detta gör Johns en bra match och är otroligt avig att möta med sin internationella spelstil och sina rappa fötter.


 Jonas Mårtensson: "Luffsen" gjorde skäl för sitt namn, blixtrade till ett par gånger i första med sina patenterade ryck samt instick i straffområdet. En joker inför hösten. Konditionen på topp!!!??


Patrick Isaksson: Hanaskogs bäste avslutare lyckades inte näta denna kväll, har 3-4 lägen men bollen ville inte in, dock får han alla på mål och vid ett par tillfällen tvingas både Vinlsövs målvakt och mittback till svettiga räddningar. Viktig spelare för fortsättningen!


André Bengtsson: Med sin fina teknik och sin hypersnabbhet är han ännu ett bevis på vilken fin plantskola Hanaskog varit genom de senaste åren! Lite ovan vid anfallsrollen, men hittar tillbaka när han blir förpassad till kanten.


Inhoppare


Jens Karlsson: Blir mer mogen i sitt spel för varje match som går, avslutar som ensam forward och lyckas fördriva tiden samt uppehålla en hel backlinje!


Rikard Oredsson: Klev in på mittfältet när HIS drog ner en anfallare, in och krigade den lilla tid han fick, allt för att säkra vår ledning!


Bänken


Staffan Holgersson: Alltid lika sympatiske och underbara Stalle bidrog till god stämning på bänken och bidrog till att de övriga inte hade en tråkig stund! Hade ett pressat skott i pausen!


Rasmus Johansson: Har antagligen legat vaken hela natten och grubblat på hur Junne kan ha ett sånt bra tillslag med högerfoten och ett ännu bättre med vänstran!


Jonas Nilsson: Kommentar överflödig!


Peter Lindqvist: Manar på och stöttar laet i med och motgång. Ett litet minus för att han inte uppskattade mitt pung-skämt!


Magnus Nilsson: Bevisade att han helt enkelt inte kan sitta eller stå på samma plats i mer än 2,5 sekunder! Var det bara jag som hörde när han sa "One tass" istället för "One touch" under genomgången???



Magnus Nilsson i egen hög person!

Man kan kort och gått säga att detta var en härlig start på helgen som de flesta firade men en "mini-karate" ute på stan, medans det tunga gardet laddar för en storslagen lördag med 20-årsgille och förhoppningsvis 3 pinnar för Arsenal borta mot Everton. Fridens liljor så länge!



Tills vidare...

  

  

FORZA HIS!


Kommentarer
Postat av: HIS

Lägg därtill Antes eviga löpande upp längs vänsterkanten, blir han aldrig trött?!

Samt hans delaktighet i hörnvarianten, där det är han som skickar fram Hampe... :-)



FORZA HIS!!!

2009-08-15 @ 12:36:34
Postat av: Lillen

Fabbe e vår idol, fabbe e vår idol, han gör så jävla snygga mål, FAbbe e vår idol!!!

2009-08-16 @ 02:34:58
Postat av: Gazza

Konditionen kommer Junne..



Man är ju som ett lokomotiv.. Tar lite tid innan hjulen kommer igång men sen går det minsann inte att stoppa dem. bara vänta och se...



2009-08-16 @ 20:52:42
Postat av: Martin Beck

HIS= Ante P??? Vill ha ett spårat IP-nummer innan jag uttalar mig där=) haha

2009-08-17 @ 10:53:15
Postat av: Ante

Är enormt oskyldig till det fina inlägget! Men det är ju roligt att man uppskattas och att det finns de som begriper fotboll... :-)

2009-08-17 @ 11:20:18
Postat av: mattis

jaha grabbar det är skönt att veta att ni vinner lycka till nu resten av säsongen och hoppas att gazza håller sig skadefri :D

2009-08-17 @ 23:11:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0