Målkalas på Västra Hed!

En orgie av mål utspelade sig nere på Heden när de topplaget från Div 5 Nordöstra, Åsums BK, kom på besök. Målen trillade in till höger och vänster och när domaren blåste för full tid så stod Hanaskog som segrare med 5-4(!).

Bägge lagen saknade en 4-5 spelare, i Hanaskogs fall var Rille, Isendahl, Tim, Jim och Thomas borta av olika anledningar.  Det var också första matchen efter uppehållet vilket märktes överlag. Hanaskog inledde piggast första halvtimmen och ryckte åt sig en 2-0 ledning efter mål av Pocke Isaksson och A. Berg på frispark! Åsum reducerade strax innan halvlek genom Robert Barsoum till 2-1.

Andra halvlek inleder Hanaskog uruselt och låter Åsum komma in i matchen och även göra 2-2 och 2-3. Kvitteringen kom strax därefter från Hanaskog genom  Pocke innan det var dags för Åsum att åter ledningen. Därefter presenterade sig Jonas Mårtensson genom att med två kanoner, varav den sista var matchens mål, sätta punkt för tillställning och ge HIS segern med 5-4.

Matchen i sig var, förutom första halvtimmen, en ganska lam historia från "Di gules" sida. Målvakterna Adrian Sirbu och Jonas Nilsson lekte tidiga jultomtar och såg till att båda lagen fick en bra återstart på säsongen med att få igång målproduktionen. HIS visar även att man är minst lika bra som de topplagen från den andra Division 5-serien också, vilket måste se som ett positivt kvitto! Åsum är ett bra lag och kommer säkerligen fortsätta att tilhöra toppstriden i sin femma.

Redan idag är det åter dags för match, då B-lagsserien sparkar igång. Hanaskog åker till Willandia för att ta sig an ett Fjälkinge som kommer ta denna match som en träningsmatch för A-laget inför seriestarten, vilket innebär en tuff, men absolut inte omöjlig drabbning, idag. Avspark 13.00 Willandia!

Ny match är det även på måndag då Hässleholms IF kommer på besök. Avspark 19.00 Västra Hed.