Härlig seger över Bjärnum!

Hanaskog tog tre nya friska poäng på fredagen när Bjärnum gästade ett regnigt Västra Hed på fredagskvällen. 3-1 slutade matchen till hemmalagets favör efter en avslutande halvtimme som var bland det bästa som presterats i år!


Hanaskogs IS - Bjärnums GOIF 3-1


HIS mål: Jim Ringström, Joel Isendahl, Patrick Isaksson.



Till kvällens match så var där ett par avbräck då Timothy inte är åter i träning än, samt att Hampus Dahl var avstängd! Linus Nilsson är som sagt inte spelklar än! Matchen startade Hanaskog enligt följande:


I målet stod Junne. Backlinjen bestod av Jim och Nore i mitten, med Ante och Rille som ytterbackar. Man hade mittfält bestående av André, Gazza, Johnsson och Itzchak medans Anton och Jensa tog plats på topp. Hanaskog kan nog även stoltsera med Division 5 bästa bänk som för kvällen bestod av Böna, Pocke, Stalle, Isendahl och Albin.

  

Matchen inleddes något avvaktande utan några större målchanser. Bjärnum försökte sätta hög press på Hanaskog för att sedan snabbt ställa om till anfall. Det blåklädda bortalaget hade sin farligaste chans när en snedträff slank förbi Junne men Rille var påpassligt framme och skicka iväg bollen strax innan mållinjen! Både Jens och Anton hade en varsin het chans men Jensas skott slank förbi stolpen medans Bergs troligen landade någonstans kring damlagets plan som hade match i Bjärlöv!




Anton B (höger i bild), antagligen en av de mest ofarliga anfallarna i denna serie!

I andra så fortsatte det avvaktande spelet ända tills efter en kvart, då Bjärnums mycket duktiga Jimmy Eek sköt ett som styrdes av en annan Bjärnumsspelare in i mål och 0-1. Uppförsbacke för Hanaskog alltså, men repliken skulle komma. Anfallet efter Bjärnums ledningsmål fick "Di gule" en hörna som reslige mittbacken Jim Ringström knoppade in som var slagen av pånyttfödde Jonas "Gazza" Mårtensson. Nämnde Gazza och André var magnifika denna kväll och hade lekstuga med sina ytterbackar som inte hade mycket sätta till när dessa herrar bjöd upp till dans! Efter 1-1 målet så var det som ett helt nytt Hanaskog som vaknade upp. Laget spelade mer och mer enkelt, tog löpningar för varandra och då hängde inte Bjärnum med. 2-1 målet kom som ett brev på posten, och även detta på hörna, slagen av Anton Berg och med inhopparen Joel som målskytt. Lite fascinerade med tanke på det utspel som denne ståtliga man gjort på vuxen-communityn Facebook tidigare på dagen:


Joel Isendahl - "Värma bänk på fredag :) Sen ska jag hoppa in och göra mål. Det är ett löfte."

  

Två levande legender: Joel Isendahl och Torbjörn Nilsson!

 

Vad ska man säga? En man som håller vad han lovar i alla fall! Efter målet kunde Hanaskog gjort på 3,4 och 5-1 men Bjärnums målvakt Tommy Falkelod såg till att hålla matchen vid liv. Men mer än någon halvchans skapade inte Bjärnum som tappade en dimension i sitt anfallsspel när Jimmy Eek linkade av skadad. Istället var det Patrik "Pocke" Isaksson som via ribban satte spiken i kistan. Matchavslutningen var något grinig men Hanaskog höll undan och tog tre nya poäng och är i högsta grad med i toppen. Man lyckades dessutom ta sig förbi Strömsborg som fick stryck av Ö. Ljungby. Lägg därtill att Glimåkra slog Eket och ni kan inse att där är nu många om budet när det gäller uppflyttning till Division 4.


När det gäller betygssättning så är det väldigt lätt i detta fall. På en skala 1-5 så kan samtliga utespelare i Hanaskog, inklusive inhopparna, kvittera ut en stark 6! Ett kollektiv som verkligen kämpade, rev och slet i 90 minuter och det gav till sist utdelning. Att alla inhopparna var exakt lika bra visar bara vilken härlig trupp vi har för tillfället!


Nu laddar vi om för nästa vecka smäller det minst sagt, med start på tisdag då det vankas seriefinal på bortaplan mot Eket. Som grädde på moset så blir det även derby på fredagen då Glimåkra IF kommer på besök till Heden. En bra vecka där och det ser minst sagt ljust ut för "di gule". Träning måndag, hoppas alla kommer pigga och fräscha! Nu njuter vi av helgen!



Tills vidare...

  

  

FORZA HIS!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0