Tuff vecka är det....

En bild säger mer än tusen ord....
 
 
På söndag smäller det igen.. Åhus IF står som motståndare..
 
Forza HIS
 
 
 

Tuff avslutningsvecka för Hanaskog

 

Så var vi inne på sista versen. I alla fall när det gäller vårsäsongen. Efter två intensiva träningspass väntar nu två tuffa bortamatcher för Hanaskogs herrar. Imorgon torsdag beger sig ”di gule” till Åsvalla för match mot fysiskt starka Tosteberga/Nymölla IF. Ett lag, som efter en tuff inledning verkligen kommit igång och på allvar blandat sig i toppstriden. En stentuff uppgift för våra gula krigare, så vad det är för inställning som krävs behöver jag inte nämna. Därefter väntar Åhus IF i en minst lika tuff match på söndag.

 

Kontra truppen mot Fjälkinge så har Sir Emil dock tvingats göra en del omkastningar. Detta beror dels pga skador och avstängningar, men även då några grabbar har ställt in siktet på att rockn rolla på Peace and Love i Borlänge. Det öppnar upp för andra spelare att visa vad dem går för.

 

Vi kan också passa på att presentera ytterligare ett nytillskott i truppen. Det är Rasmus Larsson, till vardags hemmahörande i det amerikanska laget Holy Names University Hawks, som kritat på för ”di gule”. Rasmus är i Sverige till och med augusti månad, och ville ha en klubb att hålla igång i under hans sommarlov. Via sina arbetskamrater hamnade den kreative och snabbe mittfältaren på Västra Hed och är alltså nu även med i den trupp som tar sig an T/N imorgon. Varmt välkommen Rasmus hälsar vi.

 

Rasmus Larsson

 

 

Jag hoppas hinna med att leverera ett referat innan söndagsmatchen, för att alla våra fans inte skall törsta för mycket efter sin dos av HIS.

 

 

Nu taggar vi!

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Vi står enade i vått och torrt!

Då var den äntligen här... Sons of Hanawoods nya Bloggheader!!
 
Webbredaktionen vill tacka Isac Stridsman för ett strålande utfört jobb!!
 
Missa inte veckans matcher!!
 
HIS A-lag:
 
28/6 Tosteberga/Nymölla IF - Hanaskogs IS klockan 19.00
 
7/1 Åhus IF - Hanaskogs IS klockan 16.00
 
HIS P35: Vilans IP
 
27/6 Team Sportia - Hanaskog P35 klockan 20.00
 
31/6 S.A.T - Hanaskog P35 klockan 10.45
 
Vår stora trupp på 21 spelare i P35 har åkt på många skador och just nu har vi åtta stycken på skadelistan... Finns det fler som är intresserade att vara med i Hanaskog P35. Bara hör av er till mig Jonas Mårtensson eller Peter Wandås.
 
Och till sist...
 
Min fru sa.. Till vår bröllopsdag vill jag ha något blankt som går från 0-100 på 5 sekunder...
Jag köpte en badrumsvåg..
 
Så startade bråket...
 
Forza HIS.....
 
 
 
 
 
 
 
 

Gulsvart viktoria i toppmötet

Hanaskog tog en tung skalp under torsdagskvällen när man på Västra Hed besegrade topplaget Fjälkinge IF med 4-2 (2-2). Detta trots att man två gånger i den första halvleken hamnat i onödiga underläge. Hanaskog stod för finessen och chanserna i den första medans bortalaget förlitade sig på långa inkast och fasta situationer. Det höll också på att räcka. Det svartklädda bortagänget chocköppnade med att göra 0-1 redan i den 3:e matchminuten sedan Fjälkingeikonen Mikael ”Grus” Andersson hållit sig framme på just ett långt inkast. Hanaskogrepliken kom 10 minuter senare. Vindsnabbe André Bengtsson löpte sig fri och rundade målvakten innan han serverade Andreas Johnsson som knoppade in kvitteringen.

 

Glädjen varade dock inte så värst länge. Fjälkinge skulle visa sig vara effektiva i den första halvan i matchen och på sin andra chans kom också deras andra mål. En hörna fick nickas in efter att ”di gule” agerat en aning passivt i försvaret. Men Hanaskog reste sig på nytt. Skyttekungen Anton Berg skulle få replikera från 11 meter sedan han själv blivit neddragen i straffområdet. Kvitterat och ny positiv energi inföll för hemmalaget. När sedan bortalagets målvakt drog på sig en frilägesutvisning var det många som hade förhoppning på ytterligare mål i den första halvleken. Men HIS spel avstannade något, man började stressa istället för att fortsätta med sitt fina passningsspel och istället var det två lag som gick till halvtidsvila med en varsin poäng i bagaget.

 

I andra var det dock Hanaskog för hela slanten. Ett flertalet chanser skapades, dock med traditionsenlig ineffektivitet hos ”di gule”. Men målet skulle komma. Med cirkus tjugofem kvar drog man in en lång boll i straffområdet där Jim Ringström kom framstormande och knoppade in 3-2 och vild glädje utbröt i hemmalägret. När sedan också Anton Berg ökade på målskörden med kvarten kvar dog intensiteten något. Fjälkinge lyckades aldrig skrapa fram någon riktigt het chans (förutom ett par hörnor) och Hanaskog inkasserade tre nya poäng. Man är nu också uppe i nio raka matcher utan förlust. En svit som gör att inte ens Fjälkingepatrioten och lokaltidningens fotbollsbloggare kan hålla oss bort från sin så vällästa lisa.

 

Bäst för dagen i hemmalaget var André Bengtsson som hade stor lekstuga på sin kant i nittio minuter och gång på gång vaskade fram chanser för övriga lagkamrater. Även plus till innemittfältaren Andreas Johnsson som var överallt. Också kul att se krigaren och kaptenen Sebastian ”Sebban” Persson tillbaka i tävlingssammanhang. Bäst i bortalaget var åldermännen Mikael ”Grus”AnderssonsamtKrister Oinonen som fick vikariera som målvakt efter bortalagets utvisning.

 

 

André Bengtsson, bäst för dagen i HIS

 

 

Nu tar Hanaskog lite välförtjänt vila och firar midsommar med både nubbe och sill. Därefter väntar två tuffa matcher i nästa vecka när man har två bortamatcher i form av Tosteberga/Nymölla IF på torsdag och Åhus IF på söndag. Mer info kommer i veckan. Glad Midsommar!

 

 

Tills vidare...

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

Ända från New Dehli till Moskva

 

Det blev ett mållöst toppmöte under onsdagskvällen när Yngsjö IF gästade Västra Hed. Matchen speglades av mycket kamp och två tajta försvar. Debuterande André Bengtsson var den som hade bägge halvlekarna klaraste chanser men ingen av dem resulterade i mål. Istället tog Yngsjö och Hanaskog och broderligt delade på poängen denna kväll. Nu väntar en spelfri helg för herrarna innan vi sparkar igång en ny vecka med match måndag för U-laget (Österslövs IS hemma) och torsdag frö A-laget då Fjälkinge IF kommer på besök. Efter det håller vi lite midsommarfirande med sill och nubbe. Kanske någon jordgubbe också.

 

Vi tar och kör en liten snabbkoll om läget i laget när vi ändå har byxorna nere:

 

-Andreas ”Ante” Persson har, efter att ha blivit Ryss-Ante med hela svenska folket, åter landat på svensk mark. I sällskap med Jonas ”Gazza” Mårtensson är man snart redo att ta upp kampen om platserna i laget igen. Förutsatt att Mårtensson inte har hälsat på hos Sportmed i de närmaste dagarna.


-Den tredje musketören som var med på ovan nämna äventyr, Jimmy Rosén, skadade sig olyckligt under en match med Sons of Hanawood P35 och senaste statusen där var problem med knäet. Vi hoppas på inga allvarliga men och skickar en krya-på-dig-puss till Rosen.


-Albin Andersson
och Jonas Nilsson blev båda sent bortagna ur onsdagens trupp. ”Vi sparar er”, löd kommentaren från Sir Emil. Så kan en petning också låta…


-Sebastian ”Sebban” Persson
var, efter två fantastiska insatser i U-laget, högaktuell för comeback i representationslaget. Men det var bara ett problem. Persson hade, i samråd med sin bättre hälft, lyckats planera in en tripp till Kolmården samma datum som toppmötet med YIF, så när HIS stångade sig blodiga hemma på Västra Hed befann sig Sebban i trakterna kring Norrköping i full färd med att klappa allt ifrån Harrisvråk till Eketorpssvin…


-Martin Nilsson
har inte varit synlig den senaste veckan, och allt har en riktigt bra förklaring. Den ”långtoooade” målvakten är i full färd med att fullborda sin skolgång, och under dagen kommer ni kunna se honom springa ut iklädd kostym och studentmössa från Wendesgymnasiet. Lagkamraterna lyfter på den berömda hatten och säger stort grattis!

 

 I övrigt finns där lite skavanker här och var men alla får nu några dagar på sig att slicka sina sår innan vi kör igång med träningarna på måndag igen. Slutligen vill jag be om att önska alla en riktigt jävlig helg!

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

Сила его!!!  (Vilket betyder FORZA HIS!!!)

 

 

 


Inställda matcher och svordomar på flygplatser

Det finns kanske dem som saknat matchreferat från HIS matcher den senaste tiden. Den enkla anledning till detta är att det varit stiltje i femman för Hanaskogs del. De senaste två omgångarna har blivit framflyttade i kalendern pga dålig planering och koll hos motståndarna. Det har resulterat i nedan förändringar i kalendern

 

Åhus IF (borta) är flyttad till den 1/7 kl. 16.00

 

Vinslövs IF (borta) är flyttad till augusti (datum???)

 

Däremot fortsätter U-laget att gå som tåget i Division 3. Två nya segrar har lagts till handlingarna (6-3 mot Treby samt 3-0 mot Önnestad) där man visat prov på en fantastisk ineffektivitet. Men det e ju poängen som räknas i alla fall och i skrivande stund parkerar man på förstaplats i tabellen med idel segrar.

 

Men nu på onsdag är det äntligen dags för HIS att gå en match i femman igen. Då blir tuffast tänkbara motstånd i form av ett obesegrat Yngsjö IF. Ett lag som går som tåget i serien och det krävs 110% på alla händer och fötter för att poäng skall vara möjligt. Matchen spelas på Västra Hed. Kick off 18.45.

 

Mer så här blir det inte just nu. Allt om matchen kommer ni såklart få här. Nu börjar vi tagga till lite smått för en stentuff fajt på onsdag.

 

Till sist skänker vi en liten tanke till våra 3 kamrater (ja, till och med Hjärsingen) vars EM-äventyr fick ett väldigt drastiskt slut. Öststaterna i ett nötskal.

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kungen är tillbaka...

Webbredaktionen kan glädjande meddela att "Kungen" André Bengtsson är tillbaka i HIS.

IFK Hässleholm lånar ut André till Hanaskogs IS under resterande delen av säsongen.
Jag kungen är över alla här,
under trädens gröna höjd.
Jag har nått opp till högsta topp,
men ännu är jag ej nöjd.
Jag vill ju bli en man, en mänska,
och kunna allt ni kan.
Jag vill inte längre apa mig,
nej jag vill bara va’ en man!

Oh oobedo,
Jag vill ju va’ som ni.
Jag vill se ut som ni, spela som ni.
Det vill jag nu…,

Försök inte lura mig gosse,
jag inga konster tål
Att lära mig bli en Son of HIS,
är mina drömmars mål.
Er hemlighet vill jag veta,
seså säg hur det går till.
För då blir jag visst,
en man till sist,
och det är vad jag vill

Oh oobedo,
Jag vill ju va’ som ni.
Jag vill se ut som ni, gå som ni.
Det vill jag nu!!!!!!!!!Webbredaktionen säger ett Stort Grattis till studenten och Välkommen tillbaka till Sons of Hanawood!!


Sist men inte minst...

Forza HIS!!!

RSS 2.0