Gulsvart viktoria i toppmötet

Hanaskog tog en tung skalp under torsdagskvällen när man på Västra Hed besegrade topplaget Fjälkinge IF med 4-2 (2-2). Detta trots att man två gånger i den första halvleken hamnat i onödiga underläge. Hanaskog stod för finessen och chanserna i den första medans bortalaget förlitade sig på långa inkast och fasta situationer. Det höll också på att räcka. Det svartklädda bortagänget chocköppnade med att göra 0-1 redan i den 3:e matchminuten sedan Fjälkingeikonen Mikael ”Grus” Andersson hållit sig framme på just ett långt inkast. Hanaskogrepliken kom 10 minuter senare. Vindsnabbe André Bengtsson löpte sig fri och rundade målvakten innan han serverade Andreas Johnsson som knoppade in kvitteringen.

Glädjen varade dock inte så värst länge. Fjälkinge skulle visa sig vara effektiva i den första halvan i matchen och på sin andra chans kom också deras andra mål. En hörna fick nickas in efter att ”di gule” agerat en aning passivt i försvaret. Men Hanaskog reste sig på nytt. Skyttekungen Anton Berg skulle få replikera från 11 meter sedan han själv blivit neddragen i straffområdet. Kvitterat och ny positiv energi inföll för hemmalaget. När sedan bortalagets målvakt drog på sig en frilägesutvisning var det många som hade förhoppning på ytterligare mål i den första halvleken. Men HIS spel avstannade något, man började stressa istället för att fortsätta med sitt fina passningsspel och istället var det två lag som gick till halvtidsvila med en varsin poäng i bagaget.

I andra var det dock Hanaskog för hela slanten. Ett flertalet chanser skapades, dock med traditionsenlig ineffektivitet hos ”di gule”. Men målet skulle komma. Med cirkus tjugofem kvar drog man in en lång boll i straffområdet där Jim Ringström kom framstormande och knoppade in 3-2 och vild glädje utbröt i hemmalägret. När sedan också Anton Berg ökade på målskörden med kvarten kvar dog intensiteten något. Fjälkinge lyckades aldrig skrapa fram någon riktigt het chans (förutom ett par hörnor) och Hanaskog inkasserade tre nya poäng. Man är nu också uppe i nio raka matcher utan förlust. En svit som gör att inte ens Fjälkingepatrioten och lokaltidningens fotbollsbloggare kan hålla oss bort från sin så vällästa lisa.

Bäst för dagen i hemmalaget var André Bengtsson som hade stor lekstuga på sin kant i nittio minuter och gång på gång vaskade fram chanser för övriga lagkamrater. Även plus till innemittfältaren Andreas Johnsson som var överallt. Också kul att se krigaren och kaptenen Sebastian ”Sebban” Persson tillbaka i tävlingssammanhang. Bäst i bortalaget var åldermännen Mikael ”Grus”AnderssonsamtKrister Oinonen som fick vikariera som målvakt efter bortalagets utvisning.