En blogg i natten

 
Nyss hemkommen från ännu en fantastisk inventeringsafton på Willys Hemma. Pånyo hyllades HIS för sina insatser bland mjällshampo och grevéostar och alla som var där förtjänar såklart ett omnämnande, men namnen tar för mycket plats så alla ni som var där kan klappa er själva lätt på axeln.
 
 
Förra helgens seger över toppkonkurrenten Åsums BK (2-1) är lagd til handlingarna, utan att vi meddelat något ingående referat. För att kort summera det så kan man väl säga att det var en välspelad och underhållande match mellan två rullande lag, där Hanaskog slutligen skulle visa sig vara det lite vassare laget. Mål av Andreas Johnsson och André Bengtsson gjorde att "Di gule" befäste sin andraplats i tabellen.
 
 
Imorgon är det dags för HIS att bege sig till Blekevallen för ny tuff drabbning med Vanneberga IF. Ett svårspelat och rutinerat lag som kommer göra att allt för att ta med sig tre poäng från matchen. Men det vill Hanaskog också.. Avspark 14.00.
 
 
I reservlagsserien går U-laget som tåget och leder i skrivande stund tabellen med hela 10 poäng före tvåan, och det med en match mindre spelad. Imponerande.
 
Jag tänker inte vara långrandig ikväll. Nu ser vi till att ladda ordentligt, så ska Vanneberga få sig en match imorgon. Tillsammmans...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sist men inte minst...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FORZA HIS!!!
 

Dags att spränga vallen!!

Den 15 September smäller det nere på Heden. Då spränger vi ljudvallen...
 
 
...men först vill vi spränga 200 gränsen!!!
Sista anmälningsdag är imorgon fredag. Idag är vi uppe i 180st.
Är det säkert att du vill missa årets tillställning???
 
'
 
Lyft luren och ring Petra / Anette eller Ingela!!!
 
Och givetvis skall ni inte missa fredagens drabbning mellan Sons of Hanawood och Åsums BK kl 18.30
 
och sist men inte minst....
 
I morse på väg till jobbet körde jag rakt in i en bil.
Föraren klev ut och det visade sig vara en dvärg.
Han skrek: jag är inte glader!
 
Nehe svarade jag, vilken av dom är du då??
 
Så startade bråket....
 
 
 

Seger mot Ovesholm

Hanaskog gjorde jobbet borta mot Ovesholms IF under lördagen. På Slottsvallens välkammade gräsplan slog man tillbaka det vinröda hemmalaget med 2-0, målen jämt fördelade med ett per halvlek. Efter en avvaktande inledning var det kaptenen och den omskolade centertanken Sebastian Persson som höll sig på rätt plats i boxen efter Andreas Johnssons inlägg. Dessförinnan hade André Bengtsson stod för ett fint förarbete som la grunden till ”di gules” ledningsmål.

 

Förutom detta var det relativt chansfattigt i den första halvan. Ovesholm vill lyfta mycket långt vilket kunde avstyras av vårt stabila försvar. Hanaskogs ledning kunde varit den dubbla men det rådde delade meningar om Sebbans krigande framför mål resulterade i att bollenv ar över linjen eller inte. Linjemannen verkade inte tycka det i alla fall. Således 1-0 och halftime.

 

I andra tilläts Ovesholm ta över spelet inledningsvis. Det mesta handlade om inlägg och hörnor, dock utan något bra resultat. Det mesta av hemmalagets spel kretsade kring deras duktiga anfallare, och forna Hanaskogsspelaren, Torbjörn Jönsson, som dock mötte sin överman idag i den fenomenale Jim Ringström.

 

Hanaskog tog sig till sist i kragen och med dryga timmen spelad pricksköt André Bengtsson in bortalagets andra mål för dagen. Ovesholm försökte trycka på men HIS höll undan och tog tre nya viktiga poäng i toppstriden. Plus utgår till Jim Ringström som var stabil matchen igenom. Hettan gjorde även att de flesta var så slitna att den obligatoriska segersången helt uteblev.

 

Veckan som vi nu klivit in i innehåller två pass (tisdag o torsdag) innan det är dags för toppmatch på fredag nere på Västra Hed. Då kommer Åsums BK på besök. En match där vi, förutom våra skadade spelare som nämnts i förra inlägget samt bortreste Anton Berg också får klara oss utan Sebastian Persson som inkasserade sin tredje varning mot Ovesholm och därmed är diskvalificerad i kommande omgång.

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!  

 

 


Dansa bonnjävel

 
 

Efter att trogna läsare hört av sig i oro om att bloggen hade lagts ner kände jag mig tvungen att sätta mig ner, ta pungsparken på rätt sätt och sedan försöka formulera ännu ett matnyttigt inlägg i vår vällästa blogg. Och det är definitivt nödvändigt då det hänt en hel del sedan sist.

 

Vårt representationslag har hunnit med två bataljer som resulterat i totalt 3 pinnar till boet. Magplasket mot Vinslöv (förlust med 1-2) är lagt bakom oss då det inte var mycket till glädjeämne. Möjligtvis att vi, trots det så kallade ”semesterliret” som Sir Emil kallade det, ändå skapade tillräckligt med chanser för att få med oss en  eller t o m 3 points med oss. Nu blev det inte så utan istället fick vi en veckas träning med möjlighet att rannsaka oss och klura ut vad som gick galet. Det fick sedan Sösdala IF sota för när ”di gule” tog sig tillbaka på vinnarspåret med en klar 7-2 seger hemma på Västra Hed.

 

Mest uppmärksammat från denna match blev såklart Anton Bergs 4 mål. En karatespark från 15 meter som hitta bortre krysset (som i vissa fans munnar klassats som snyggaste målet på Heden ever), en iskall chipp över Sösdalas målvakt där han dessförinnan drog väck två försvarare i skottfint á la Tomas Fröjd, samt två säkra baljor från 11 meter blev Bergs facit denna dag.  Ja, plus att han lyckades reta gallfeber på samtliga tillresta Sösdalasupportrar.

 

Även U-laget har hunnit med två matcher som det resulterade i tre poäng. Förlusten hemma mot Näsums IF (2-4) följdes upp med en bekväm bortaseger över grannen Broby IF (10-0). Även här fick vi en fyramålsskytt i form av åldermannen Jonas ”Gazza” Mårtensson. Här skulle jag jättegärna skriva hur glad jag är över att Mårtensson är tillbaka i fin gammal form eller lyckönska honom i fortsättningen, men sist jag skrev det så drog han baksidan, så därför säger jag bara: Gazza, du e dålig och jag hoppas du går sönder igen!

 

Vi har även hunnit med en spelarfest av yppersta klass nere på Västra Hed. Denna gång var det Klubbmästerskap i Fotbollstennis som gick av stapeln. Samtliga lag lottades slumpmässigt för att göra det så rättvist som möjligt. Eller rättvist och rättvist, en del hade en smula oflyt i just lagindelningen. Om ni inte förstår vad jag menar så fråga Anton Scholander vad han tyckte om att ställa upp i lag med bollmongot Ted Carlsson, vilket resulterade i en finfin 3:e plats i Grupp B (Av tre möjliga).

 

Turneringen skrällvanns utav de två tekniska underverken Sebastian Persson och Jonas Nilsson. Vid prisceremonin kunde ljudet av kyrkklockorna höras från byn, vilket av vissa bittra förlorare såg som ett tecken på att ”det var fotbollen som dog”… Kvällen bjöd därefter på fotbollskrocket, grillat, fantastisk musik i kombination med busringningar samt utgång i Kristianstad. Weltklasse som vanligt!

 

Gårdagens träning så gjorde även det så omtryckta ”vinnarspelet” ett kärt återbesök i träningsplaneringen. Denna  gång var de mellanlaget som drog det längsta strået. Det högt respekterade åldermanslaget stod kort och gott för en riktigt flopp denna kväll och slutade hjälplöst sist.

 

Från truppen kan vi även göra följande noteringar:

 

I skrivande stund är Otto Ewesson alltjämnt hämmad av sin ihållande skada kring höftpartiet (om mina källor stämmer). Det kan dröja ytterligare ett par veckor innan åter är aktuell.

 

Viktor Karlsson har, efter en tids hårt arbetande, avslutat sin anställning hos det familjeägda företaget för att samla kraft inför höstspurten i Division 5. Enligt honom själv stod han inte ut med närmaste chefen…

 

Anton Berg planerar resa och hans medverkan är osäker inför kommande omgångar.

 

Sommarförvärvet Rasmus Larsson har åter begett sig över till andra sidan Atlanten för att återuppta studierna och proffskarriären i staterna. Stort tack och lycka till säger vi! SWAG!

 

Sedan tidigare finns där långtidskador på Andreas Nilsson, Jimmy Rosén samt Christian Andersson.

 

Glädjeämne i truppen är att Andreas Johnsson är åter efter semester samt att David Stridsman inom kort är hemma i Skåneland igen.

 

Kvar på denna veckas agenda är träning imorgon torsdag (klockan nittonhundra). Vidare är det sedan viktig match borta mot Ovesholm under lördagen. Avspark 15.00 Slottsvallen. Kom gärna och visa DITT stöd för detta sköna gäng.

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

 

 


Dags å köra skit

 
Hanaskogs herrar är tillbaka i vardagen. Sedan förra veckan har det svettats rejält nere på Västra Hed och vissa önskade att man kanske skulle skött sin sommarträning en aning noggrannare (i år igen). Trots att det fortfarande finns vissa som än håller semester och är på utflykter så har närvaron varit mycket god. Sedan vi gick på sommarvilan så fanns där en del skador som hämmade truppen, dessa har dessvärre inte hunnit läka vilket innebär ett par nya omkastningar inför kvällens tuffa match mot Vinslöv på bortamark. I kvällens motstånd finner vi den gamla Hanaskogstränaren Magnus Nilsson.
 
Det krävs 120% inställning till uppgiften ikväll om poäng skall vara möjligt. Alla vet det. Nu kör vi.
 
Avspark 19.00 Sparbanksarenan!
 
 
U-laget tjuvstartade serien redan i måndags mot Bjärnums GoIF. Bägge lagen tog det som en liten träningsmatch och matchade starka lag. HIS stod där för en bra vändning och stod till slut som segrare med 3-2 (0-2) efter mål av André Bengtsson x 2 samt Rasmus Larsson.
 
Imorgon är det således åter dags för ett litet spelargille. Vi inleder kl. 14.00 på Västra Hed med klubbmästerskap i fotbollstennis. Va beredda på att få duktigt med stryk.
 
 
Mer matnyttigt inlägg kommer i nästa vecka. Nu taggar vi till lite extra...
 
 
 
Tills vidare...
 
 
 
 
 
 
 
FORZA HIS!!!

RSS 2.0