Calves on greenbeat!Hanaskogs herrar har tagit ett gripande farväl från Bjärlövs grushåla. Åtminstone för denna säsongen. På tisdagskvällen invaderades nämligen Västra Hed av sköna lirare som ville vara en del av gräspremiären.

 

 

Tjugonio spelare deltog under gårdagens premiär på kära Heden. Ett par skrällar dök upp i form av bl.a. Philip Isaksson som, enligt honom själv, haft det lite körigt med jobbet under försäsongen vilket inneburit många missade gruspass. Nu när väl det vankades gräs så skulle det nog kunna bli lite mer tid över till fotbollen. Jodå så att…

 

 

Bland deltagarna på tisdagsträning noterades hela 4 målvakter, vilket kan uppfattas som ett angenämt bekymmer. Problemet är bara att för tillfället går två av dessa med ena handen i gips. Martin (båtbenet) och Junne (handledsfraktur) får helt enkelt vänta ett tag till på att träna fallteknik. Kruxet inför lördagens match mot Tosteberga/Nymölla är dock att de två kvarvarande burväktarna måste även dem lämna återbud. Nils pga. jobb samt Ola som nu när det väl börjar vankas vår i Skåne beger sig till Idre för skidåkning. Femte alternativet, Oliver Routtinen, går, liksom Martin och Jonas, med en kroppsdel i gips (foten). Kvar finns en matchotränad Emil Bergh. Huruvida Bengt Emil överväger samme Bergh eller en utespelare i holken på lördag återstår att se, men båda alternativen kan bli intressanta att följa från sidlinjen.

 

 

Samma procedur gäller ikväll, med träning 19.15 på Västra Hed. Respektera tiden för dina lagkamraters skull, då det finns minderåriga som behöver komma hem till sängen för att vara fräscha i skolan dagen efter.

 

Torsdagen är en viktig dag, kanske den viktigaste dagen för Hanaskogs herrar denna vecka . Då är det nämligen åter dags för inventering på Willys Hemma. OBLIGATORISK NÄRVARO! Som det framgick igår så godkännes inga undanflykter, inte ens den egna begravningen. Så dra ditt strå till stacken. Vissa har dock redan nu kommit med goda skäl till att avstå detta uppdrag. En av dessa var nyförvärvet Sebastian Persson som tyvärr planerat in en superviktigt rörmokar-konferens samma kväll på stadshotellet i Markaryd. Yrkeskarriären får helt enkelt gå före i detta skedet, och skulle ni mot förmodan råka passera Markaryd på torsdagskvällen och notera en 1,90 lång göingepaug vinglandes med en rörtång i ena näven så stanna inte!

 

 

Mjuka upp ljumskar, lår och vader, så kör vi ikväll igen!

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Glimåkra försöker på nytt!

                                                       
               
 


                                                            DEL 5


                                                   

Förra året föll man på mållinjen. I år hoppas Glimåkra på att man skall kunna hantera pressen bättre. Och målet är redan spikat: ”Det är ju såklart att gå upp i fyran, säger spelaren Oscar Schuller.

  
Oscar Schuller

Kvalspel är något som varit synonymt med Glimåkra de senaste åren. Man har helt enkelt vant sig vid att säsongen varar ända in på senhösten på Trollavallen. Men i år hoppas man på ändring på detta. I alla fall om du frågar spelaren Oscar Schuller som tycker att försäsongen har varit mycket givande: ” Det ser väldigt ljust ut måste jag säga, med mycket folk på träningarna och alla spelare är positiva till att starta en ny säsong. Konstgräsplanen är mycket bra och den bidrar till att vi blir fler som tränar. Om man kollar på förra säsongen så var vi inte mer än 8 a lagspelare i genomsnitt på träningarna och det håller som sagt inte om man vill vinna en serie. Vilket vi också mycket riktigt fick se i slutet av förra säsongen där orken inte riktigt räckte till på dem spelarna som inte hade varit med under försäsongen”

 Om du kort summerar Silly Season för Glimåkras del, hur tycker du det har gått?
” Jag tycker det har varit den bästa Silly season under den tiden jag varit Glimåkra spelare. Vi har fått hem Emil Olsson från Hässleholms IF, han kommer bli mycket viktig denna säsong. Rickard Blennborn är också en mycket bra spelare med fin blick för spelet med underbara passningar. Jensa är en snabbfotad spelare som också kommer vara en viktig kugge under 2011. Rasmus Olsson från Nosaby är en stor och stark back som vi har saknat innan i Glimåkra och kommer tillföra en ytterligare dimension i laget. Adnan Avdic är en teknisk lirare som vi också kommer få stor nytta utav. Och att vi fick behålla Kalle är också väldigt positivt.”

 På frågan om där finns någon lokal klubb som man har samarbete med menar Oscar på att man idag inte har något inarbetat samarbete med någon klubb. Åtminstone inte på herrsidan : ”Damlaget har ju ett fint samarbete med Knislinge som fungerar mycket bra.  Jag tror att om några år kommer klubbarna att samarbeta mera, eftersom det inte finns lika många ungdomar som kommer underifrån längre. Men en sak är ju säker i alla fall. Vi i Glimåkra kommer nog aldrig att samarbeta med Broby eftersom det finns så mycket hat klubbarna i mellan vilket jag tycker är synd”, säger Schuller.I dagsläget ligger Glimåkra i hårdträning inför kommande säsong, med 4 pass i veckan varav ett fyspass. Snittet har legat på 18-20 man/träning. Och målsättningen är klar inför 2011: Det finns bara ett mål i år och det är ju såklart att gå upp i 4:an. Vilket är ett realistiskt mål med den trupp vi har detta året, menar Oscar.Nämn ett namn som du tror kommer sticka ut under 2011 i Glimåkra!

”Finns många att välja mellan, men om jag måste ta en så får det bli Joel Kronholm just för att jag tycker det är den bästa backen i hela 5:an.”

 Gällande årets serie så tror Schuller på många stenhårda bataljer. ” Det är en mycket bra serie vi har hamnat i där alla kan slå alla. Men jag tror att vi tillsammans med Hanaskog, Fjälkinge och Vanneberga kommer ligga i toppen, säger Oscar som även ser fram emot derbybataljerna mot Lönsboda och Hanaskog: ” När det är derby blir man alltid lite extra taggad för de finns ju inget roligare än att vinna ett derby och framförallt matcherna mot Hanaskog ser jag framemot. Det är ju trots allt vi som slåss om titeln Göinges bästa lag”

 Tills sist, här har du chansen att låta orden flöda helt fritt utifall där är något budskap som du vill förmedla till våra läsare:

 ”Jag vill önska alla Göinge lag lycka till i år och att Glimmen vinner 5:an sen gör det inget om Hanaskog kvalar sig upp medJ ”

 

 Silly Season

 

In: Kalle Andersson, Nosaby IF, Richard Blennborn, Hanaskogs IS, Jens Bertilsson, Broby IF, Emil Olsson, Hässleholms IF, Andrija Lucic, Broby IF, Rasmus Olsson, Nosaby IF, Adnan Avdic, Hjärsås/Värestorp.
Ut: Linus Isaksson, Broby IF, Lukas Nilsson, Broby IF, Erik Thomasson, flyttar Division V Nordöstra

Ballingslövs GoIF

Fjälkinge IF

Glimåkra IF

Hanaskogs IS

IFK Osby

Kiaby IF

Lönsboda GIF

Sösdala IF

Tosteberga/Nymölla IF

Vanneberga IF

Viby IF

Vinslövs IF

 

 

Glimåkra inleder hemma på Trollavallen den 15/4 mot Vinslövs IF.


IFK Osby - HIS 2-1

Hanaskogs ineffektivitet framför mål straffade sig i soliga Killeberg på lördagsförmiddagen. I en jämn match drog till sist Osby längsta strået med 2-1 efter att ha avgort på straff med dryga tio minuter kvar.


Ny match, och åter igen ny uppställning på banan. Mittlåset Jim/Jimmie, mittfältarna André, Johnsson samt den gänlige anfallaren Timothy saknades samtliga av olika anledningar i dagens i trupp. Men där finns finfina ersättare i dagens HIS. Laget startade enligt nedan:


                                                                          Ola

                                                Stalle    Bosson      Bergvall    Ralle

                                       
                                                Otto       Rosén       Sebban      Andy

                                                           
                                                                       Bergh


                                                                       Albin


Bänken: Gazza, Anton S, Felix, David

Första halvleken inledes med snabba spelvändningar på bägge hållen. Hanaskog tar ledningen efter att målvakten inte orkade hålla Rasmus Jönssons tunga frispark och Sebastian Persson högg direkt på returen. Osby hann dock kvittera innan halvtid efter att Hanaskogförsvaret missbedömt en långboll vilket lämna både back och målvakt på mellanhand. 1-1 och halvlek.


Andra halvlek inleder Hanaskog klart bäst, man är aggressivare på mittfältet och vinner på så sätt mycket boll, vilket också ledde till en del klara målchanser, men antingen var siktet dåligt inställt eller så räddade Osbys duktige målvakt. Bakåt såg det stabilt ut, och mycket släpptes inte till sista 45. Men till slut så slarvades det vid ett uppspel, som så småningom resulterade i straff till Osby och 2-1 vilket också blev slutresultatet.

Matchen var i sin helhet väldigt jämn, Hanaskog borde förvaltat någon av de chanser man hade i andra halvek bättre och haft någon bolls ledning innan straffen. Men trots detta så stod di gule för en helt ok insats. Osby var en bra genomkörare med ett ungt och duktigt lag, och de blir definitivt att räkna med i årets Division 5.Snart måndag och ny träningsvecka. Ryktena säger gräspremiär men jag avvaktar att lova detta innan jag fått höra det personligen från vaktmästaren och diktatorn Bosse Nordfeldt. Nästa match går av stapeln nästa lördag då vi på nytt möter en seriekollega, denna gång Tosteberga/Nymölla.


Tills vidare...


FORZA HIS!!!


Ungt Hanaskog besegrade Åhus!

Åtta nya namn i startelvan och en trupp med ungomlig entusiasm. Då tog Hanaskog en ny fin skalp när man besegrade Åhus IF med 3-1 (1-0) på ett minst sagt blåsigt Maxilandia.


Endast mittlåset med Jim/Jimmie samt målvakten Nils var kvar i elvan från 5-2 segern i måndags mot Nosaby. Istället valde Bengt Emil ge ungtupparna chansen i denna matchen. Ja och Rosén och Gazza förstås.


HIS startade enligt följande:

                                                    Nils


                                 David S  Jim  Jimmie  Anton S                               Viktor K  Andreas  Rosén Gazza


                                                   Felix


                                                   OttoBänken: Calle S, Paddan, Victor A, Junne
Hanaskog inledde i kraftig motvind. Men det hindrade inte di gule från att trampa gasen i botten direkt. När väl bollen var på marken med rätt antal tillslag, så hängde inte Åhus med. Man tar också fullt välförtjänt när ursinnige Fredrik Ottosson rycker ifrån backlinjen och lägger in 1-0. Publiken bjöds på många fina kombinationer i första halvleken och halvtidsledningen var välförtjänt.Andra halvek så fortsätter Hanaskog att skapa chanser. Felix borde gjort mål när han blev helt frispelad framför mål men en Åhus-försvarare hann ingripa i sista stund. Samme Felix tar sedan revansch på sig själv när hann styrde in 2-0 för HIS. Och när slutligen Fredrik Ottosson rundade målvakten och la in sitt andra mål för kvällen kändes matchen punkterad. Hanaskog slog dock av lite väl på takten och bjöd in Åhus sista kvarten vilket resulterade i ett trösmål för ÅIF. Ottosson vaskade fram ytterligare lägen att göra mål, likaså inbytte Paddan. Hetaste chansen svarade dock Andreas för då hans frispark tvingade Åhus målvakt att sträcka på sig.Åter igen så svarar di gule för en kollektiv insats, men en extra stjärna till tvåmålsskytten Otto och Isak som båda gör prickfria insatser i 90 minuter. Det har varit en intensiv vecka för Hanawood med match i måndags, träning i tisdags och så matchen ikväll då. Men det är inte över där. Ny träning väntar imorgon och därefter väntar en riktig värdemätare på lördag då man beger sig till Killebergs konstgräs för match mot seriekollegan IFK Osby. Notera tidig avspark (10.00) pga av oron för kravaller.
Tills vidare...FORZA HIS!!!


En vanlig dag med JM.. del 3

Då var det dags för ett nytt avsnitt hos JM Arkitektur. Närmare bestämt tisdagen den 22/3.

Dagen började tidigt nere på Friskvårdshuset där det var dags för ett nytt träningspass. Passet slet man igenom och när man hade bytt om kom man ut i det härlig vårvädret. Äntligen som Gert Fylking brukar säga..


Ett tidigt möte med China Wall gällande deras nya restaurang i Karlskrona fanns på agendan. Mötet gick bra och en tidig lunch med räkor, nudlar, ris mm satt fint innan man fick ta sig intill K-stad igen.  Tidningen fanns tyvärr inte med denna gång, så jag kunde inte läsa det senaste om mitt lag inför semifinal 1 mot storfavoriten Färjestad. Stora tunga Färjestad mot unga hungriga AIK. Lite som David mot Goliat, eller Paddan mot Sebban på våra träningar. Inte riktigt samma förutsättningar…


Jag hade en härlig känsla i kroppen att denna dagen är nog min dag. Efter lunch var det dags för ett par protokoll till Rollsberga projektet.  Lite ritningar till Nygren Bygg & Husdesign stod också på programmet.  Allt bara flöt på och det känns riktigt bra inför kvällens träningspass.  


Då ringer telefonen det är min kompis och granne Anton Berg som vill prata lite.  Anton verkar vara på riktigt bra humör trots att hans HV71 inte finns kvar i slutspelet längre. Men för Anton så är det bara fotbollsäsongen som gäller.. Anton frågar varför inte jag spela något senast mot Nosaby. Jag sa som det var. Ju mindre jag spelare desto större chans är det att jag inte blir skadad…  Det höll ju Anton med om… Vi ses på träningen senare..


Efter samtalet med Anton ringer det i min telefon igen. På displayen står det Zlatan. Min lillebror vill mig något...


Hej säger jag och min bror kokar av ilska… Du vet inte vad som hänt mig.. Nej det vet jag ju inte…


Efter min berättelse om Vildsvinen tidigare, så har min bror tagit det väldigt lugnt när han kört till ”bruket” i Sibbhult. Han brukar jobba natt, men chefen ville att han skulle hoppa in och jobba lite dagtid. Tomas ville inte men Chefen övertalade honom att ställa upp. Och just denna dag tog han det försiktigt som vanligt på vägg till jobbet. Han närmar sig Fjälkestad och vad händer då…


Jo han missar att det går från 70 till 50 och hinner knappt passera skylten förrän… Lasern är riktad på honom..

  

Tack för det Snut JÄ…. Ett par lappar i böter. Perfekt start på dagen för bror min.


Jaja tänker bror, Jag går in och kollar mitt skattebesked för 2010. Och hoppas att man får tillbaka lite pengar så känns det inte så farligt. Sagt och gjort så går han in via sin Iphone och just det… visst blev det att betala tillbaka ett par tusenlappar…

Vad tråkigt säger jag… Jaså man kan kolla sitt skattebesked säger jag, Ja du går bara in på Skatteverkets hemsida.  Då få jag också kolla säger jag. Sagt och gjort. Bror min berättar hur jag skall göra.. Jag går in och kollar. .. Jag blir helt tyst i luren och bara börjar skratta.. 35lock tillbaka för en annan… Äntligen har Robin Hood kommit till Almvägen... Tar från dem rika och ger till oss fattiga..  Och bror min slänger på luren i örat på mig…. J


Jag träffar sen Anton efter mitt samtal med bror. Då hade bror ringt till Anton och berättat allt. Jaså man kan gå in och kolla sitt skattebesked hade Anton sagt. Ja visst kan du det.. Som dem flesta vet så bor ju Anton också på Almvägen.. Robín Hood kom till honom också med x antal lappar…

En helt vanlig dag hos JM..

På återseende


Klar seger över Nosaby!

Hanaskog fick igång målproduktionen under måndagskvällen då man besegrade Nosaby U med klara 5-2. En rivstart i början på den första halvleken grundlade en säker seger mot Jörgen Isakssons mannar.

 

 

Nosaby U, förstärkt med bl.a. Jonathan Cederholm (bäst för dagen i NIF), Thomas Tecle och provspelande Joel Isendahl, fick uppförsbacke redan efter ett par minuter när Anton Bergh spurtade förbi på kanten och frispelade Timothy Gustafsson som säkert satte 1-0. Två hörnor senare var ställningen 3-0 sedan Rasmus Jönsson hittat Jim Ringström två gånger om.

 

Och efter en distinkt långboll från Bergh som målvakten släppte framför fötterna på Albin Andersson så hade HIS gått ifrån till 4-0 innan Nosaby tröstmålade strax innan halvlek. Andra halvlek inleddes mer avvaktande där bägge lagen turades om som bollförare. Det skulle dock utfalla ytterligare två mål i denna matchen, båda från HIS varav 1 i fel bur.  Inbytte Martin Bergvall lyckades stöta in 4-2 bakom duktiga Nils Berg innan Sebastian Persson från nära håll panga in slutresultatet 5-2. Sett över hela matchen var där dock bud på mer:

 

-         Anton Bergh knorrade en frispark strax utanför

-         Fredrik Ottosson sprintade ifrån Nosabys backlinje men sköt rakt på målvakten

-         Joakim Bosson testade sitt tunga skott på en frispark som landade vid Tjugekull

-         Bakåt stod även Nils för ett par kvalificerade räddningar

 

 

Generellt så var där ingen som föll ur ramen denna afton, utan alla stod för fina insatser, både på vana och ovana positioner.

 

Matchen fick dock ett abrupt slut i 89:e minuten. Då tyckte någon i Fjälkinge att det räckte och drog ur sladden till belysningen. Tack för den!

 

 

Totalt sett var det en godkänd insats på konstgräset, än finns där dock lite att finslipa på. Nästa möjlighet till detta kommer på onsdag då Hanaskog möter Åhus IF på Fjälkinge IP. Avspark 20.30. Har vi tur har vi kanske belysning ett par minuter extra denna gång.

 

 

Observera att det även är träning ikväll kl. 19.45 i Bjärlöv.


Under veckan kommer även Göinge Calling rulla vidare. Min första tanke var att vi skulle gå igenom division 6 för innan vi gick över division 5-lagen, men eftersom jag nu väntat på Hjärsås/Värstorps svar sen januari månad så läggs dem åt sidan för tillfället. Istället kommer vi veckan presentera Glimåkra IF. Håll utkik!


Tills vidare...

FORZA HIS!!!


Efterlysning på Bandit, Loco Devil och Mad Dog


Webbredaktionen har en gått ut med en internationell efterlysning på tre Hanaskogare!


Under 3månaders egen lobbyverksamhet utan något som helst resultat. Tar jag nu gärna hjälp från allmänheten. All möjlig information kan komma till nytta, när vi nu försöker jaga ner dessa tre personer som gett mig deras ord. Under 2010 så fick jag nämligen både ett muntligt och rejält handtag på att dessa personer skulle dyka upp på träningarna i Bjärlöv.. Till dags datum har vi ännu inte sett skymten av dem..Dem vi söker är BANDIT (Anders Karlsson), LOCO DEVIL (Fredrik Bladh) och MAD DOG (Roger Carlsson).

Är det någon som har någon information på var man kan hitta dessa personer så vänligen kontakta webbredaktion.

På återseende


En vanlig dag med JM.. del 2

Då var det dags för ett nytt avsnitt hos JM Arkitektur. Närmare bestämt torsdagen den 17/3.

Dagen började tidigt nere på Friskvårdshuset där dagens första träningspass utspela sig 07.00 Efter det stenhårda fyspasset.. så var det bara att bege sig upp på Tyrens kontor. Förmiddagen flöt på ganska smärtfritt med att färdigställa sprickbesiktningarna på ett korsvirkeshus och ett enkelt trähus från Rolsberga. När detta var klart var det dags för lunch.

Med raska steg begav man sig till Domus restaurang för en bakad potatis med skagenröra och ett glas apelsinjuice. Tidningen var givetvis oxå med där jag fick läsa att alla hockeyexperter bad om ursäkt, för att de hade sågat AIK inför serien... Nu när AIK hade slagit ut de svenska mästarna HV71 med klara 4-0 i matcher... Efter den trevliga stunden var det dags för att färdigställa några andra fastigheter. Tiden sprang iväg och klockan blev 17.00 Jag tittar ut genom fönstret och snön trillar ner...

Jag packar ihop och telefonen plingar till. Det är min kompis Nils Berg som undrar om där är plats i bilen till träningen. Givetvis svarar jag, men har du sett vädret? Bara Gött!! skriver Nils. 

Sedan var det sedan snabb färd till Hanaskog där ett möte gällande Hanaskogs byutveckling ägde rum.  

Efter mötet var man lite stressad för att hinna in till stan och byta om för att kunna ta sig till träningen i Bjärlöv. Och givetvis när man har bråttom så tar det alltid lite längre tid. Vädret hade ju fått ut Saltbilen så man fick ligga i krypfart in till stan och blev lite små irriterad på att folk inte körde om när dem kunde. Hur som helst. Jag hinner hem och byter om,  då ringer telefonen. Min andra kompis Albin Andersson är på tråden. Hoppas inte träningen är inställd idag för jag är sugen säger Albin... :) Nej då säger jag, Emil ställer inte in några träningar...

Sätter mig i bilen med Nils och startar turen till Bjärlöv.. Vi sitter och snackar om allt möjligt, och kör förbi Torsebro. Strax efter, FRÅN ingenstans!! Vi missar TVÅ fullvuxna Vildsvin med 1 meter.. Jag och Nils sätter hjärtat i Halsgropen.

  

Där stod dem och glufsa i sig saltet som precis hade lagts på vägen... Fått dem i kylaren hade JM-bilen varit Historia...

Helskinnad kom vi ner till träningen och vad får man reda på då.. Jo då har man fått ett nytt smeknamn tydligen..

 Jonas "Supermac" Mårtensson..

Jag hade visst skjutit sönder vår målvakt Martin Nilssons hand (båtbenet) på måndagsträningen.
Så nu går han oxå i gips lika vår första målvakt Jonas "Junne" Nilsson.

Nu har vi snart inga målvakter kvar... Och jag har fått order från Styrelsen att jag skall ta det lite lungt framöver.. Inte lätt när man har en sådan bössa bara.. Sorry Martin men jag vet att du kommer tillbaka ännu starkare..

På återseende

En vanlig dag med JM..

Det var första dagen på veckan... Närmare bestämt Måndagen den 14/3.

Mårtensson skulle ut på uppdrag med Tyrens. Vi tog oss från Kristianstad till Rollsberga/Hurva för att utföra dagens sprickbesiktningar på diverse fastigheter. Förmiddagen löpte på relativt smidigt och jag han med att besiktiga 2 fastigheter invändigt och utvändigt innan lunch.

Lunchen avnjöt vi på Rollsberags eget hak... Pannbiff serverades. En koppkaffe på det och en liten glimt i tidningen för att se hur mitt AIK skulle ta sig an HV71 lite längre fram i veckan...

Efter det var det bara att bege sig ut igen i det blåsiga vädret.

När jag sedan var klar med nästa fastighet så var mina kollegor Daniel och Rickard inte riktigt klara med sina. Daniel och jag bestämde då att jag kunde bege mig bort till fastighet 26 och besiktiga det huset utvändigt, innan det var dags för färd hem mot Kristianstad.

Sagt och gjort så gav jag mig bort till fastighet 26. Detta var ett stort bostadshus med ett lika stort garage/stall intill. Utanför garaget gick där en liten grusväg och på andra sidan grusvägen var där ett inhängnat område för lite tuppar och höns. Jag la ingen större notis till detta. Jag såg dock att där fanns en större damm lite längre ner i hagen.

Besiktningen av bostadshuset gick smärtfritt. Efter alla anteckningar och fotografering var det dags att ta sig an garaget/stallet. Jag gick ut och ställde mig på grusvägen tittade på diverse sprickor i putsen och anteckna ner detta i mitt protokoll.

Sen kommer fick jag den känsla som man kan få ibland... Nu är det något som inte stämmer.... Jag fortsatt dock men hade fortfarande en konstig känsla. Så jag vänder mig om mot hagen.... Och vad får jag då se.. Jo en nyfiken Struts stod en meter ifrån mig och titta lite försynt fram genom stängslet och undra vad jag pyssla med...

En framtida anställning hos JM?

Så man fick ta sig en snack med min mya kompis.....

På återseende..

HIS kom till korta mot Åsum

Hanaskog förlorade återigen mot ett Divsion 4-lag. Ett försvarsmisstag i varje halvlek resulterade i två onödiga mål i baken och förllust med 0-2 mot Åsums BK.


Ny träningsmatch innebar återigen ny formation på banan. Lite nya ansikten ploppade upp i startelvan denna lördag då man vilade ett par spelare pga skador samt någon som valde det ypperliga tillfället att mitt i förberedelserna inför premiären bränna iväg till Dubai. HALLLAU!

Dagen lag såg ut enligt följande:


                             Nils,


             Stalle,  Jim,  Jimmie,  Bosson,

     Albin,  Rosén,  Anton,  André, Johnsson,
           
                          Timothy,

  
Avbytare: Daniel, Otto, Gazza, David
Matchen var i sin helhet jämn. Lagen turades om att ha bollförandet. Ett misslyckat uppspel från Hanskogs sida resulterade till slut i en straff och ledning för ÅBK. Hanaskog visade stundtals prov på fint kantspel och vaskade fram en del kvitteringschanser dock utan resultat och 0-1 stod sig halvleken ut.


I mitten på andra har HIS en liten downperiod och Åsum kan öka på sin ledning till 0-2 efter nytt misstag i försvarslinjen, vilket straffar sig direkt. HIS slutar dock inte spela utan kör vidare och skapar en del chanser till reducering men "Di gule" förblir mållösa denna dag på Kristianstads IP. Bäst för dagen var Albin som rev och slet på sin kant. Även mittlåset Jim/Jimmie, som båda säsongsdebuterade denna dag, stod för en godkänd insats.

Albin i konversation med en thailandssjuk kille som vill förbli anonym.

Vardagslunken drar åter igång ikväll med träning. Ser fram emot den som vanligt briljanta uppslutningen.


Tills vidare...

FORZA HIS!!!Senaste Silly Snacket

Hanaskog har stärkt upp försvarsidan med ytterligare en gigant. Det är Joakim Bosson, som efter att ha tränat under en tid med laget nu bestämt sig för att representera "di gule" kommande säsong.


Joakim
kommer närmast från Broby IF som också är moderklubben. Det är en urstark back med lödd i bössan som nu Hanaskogs IS lyckats knyta till sig, något som vi är väldigt glada över. Bosson har även hunnit med någon träningsmatch med HIS och sannerligen visat att han blir ett välkomnande tillskott i föreingen.


Gällande förlustsidan så var en lokal tidning för någon månad sedan helnöjda med att meddela att Joel Isendahl var klar för Nosaby IF. Detta är dock inte hela sanningen, däremot förs det diskussioner klubbarna emellan. Nämnde Isendahl tränar även med Division 3-laget. Vi återkommer utifall att det sker en förändring på den fronten.

Joakim BossonSilly Season So Far (Player Edition)


In: André Johannesson, Sibbhults IF, André Åberg, Åsums BK, Oliver Routtinen, Fredrik Ottosson, Anton Scholander, David Stridsman, Felix Voutilainen, Viktor Karlsson, Daniel Bengtsson, Jimmy Ljunggren, Victor Antonsson, Martin Nilsson, samtliga från egna leden, Rasmus Jönsson, Broby IF, Sebastian Persson, Sibbhults IF, Philip Isaksson, Hjärsås/Värestorps IF, Jimmie Oskarsson, Debegerga Goif, Berat Zolufi, Svängsta IF, Ola Nilsson, Nävlinge IF, Joakim Bosson, Broby IFUt: David Johnsson, Rasmus Johansson, Alfred Olsson, samtliga Broby IF, Andreas Persson, Åhus IF, Fiton Buzuku, Kristianstads Bois, Edin Nargilic, Näsby IF, Richard Blennborn, Glimåkra IF, Jens Karlsson, Sölvesborgs GIF
Tills vidare...FORZA HIS!!!


Första förlusten ett faktum!

Hanaskog kom till korta mot förra årets seriekollega Åhus HBK. På ett soligt Kristianstads IP fick man till sist se sig besegrade med 1-0.


HIS herrar har nu avverkat 3 matcher, vilket resulterat i 1 seger, 1 oavgjord samt 1 förlust.


Mot Åhus HBK var det återigen ett ommöblerat gult gäng som ställdes på banan. Backlinjen bestod av Rasmus Jönsson, Timothy Gustafsson, Joakim Bosson samt Staffan Holgersson. Mittfältet från vänster var Fredrik Ottosson, André Johannesson, Sebastian Persson, Anton Berg samt David Stridsman medans Andreas Nilsson startade på topp.

Bänken: Albin Andersson, Felix Voutilainen, Daniel Bengtsson, Jimmie Ljunggren och Anton Scholander.


Gällande målvaktsposten så var det meningen att undertecknad skulle vaktat holken, men ett misslyckat knorrförsök i en handbollsmatch under fredagskvällen resulterade i bruten handled och tårfyllt farväl till chanserna att medverka i säsongsinledningen. Lider även med Bengt Emil som nu "bara" har fyra målvakter kvar att tillgå.
I matchen i lördags stod därför Ola Nilsson och Martin Nilsson en varsin fyrtiofemminutare.


Första halvleken var öppen och jämn. Chanser skapades åt bägge hållen men två storspelande målvakter gjorde att det såg ut att sluta mållöst. Men i slutskedet fick HBK in en boll sedan ett skott styrts via en Hanaskogs-försvarare och ställt Ola i målet något.


I andra gick Hanaskog ner sig inledningsvis, men spelade upp sig och hade goda kvitteringschanser. Albin, Felix och André hade alla fina möjligheter att kvittera men målen uteblev och första förlusten för året var ett faktum.


Ljusglimtarna var idag främst två bra målvakter, en debuterande Rasmus Jönsson som var nästintill prickfri som vänsterback.  Bosson visade prov på beslutsamhet och styrka där bak, framåt var ungdomarna Ottosson och Stridsman pigga och ständigt på språng.


Imorgon smäller det igång med ny träningsvecka för "di gule´" (Ja, ialla fall för de flesta av dem) innan det är dags för ny match nästa helg, denna gång mot Åsums BK (söndag)
Tïlls vidare...


FORZA HIS!!!


RSS 2.0