Inför HIS - Toostebäjja!

Efter åtskilliga timmar på grus, gräs, dörrmattor i kombination med blod, svett och tårar så är det under lördagen dags att summera årets serie. Sedan tidigare är det klart att Glimåkra IF äntligen får spela Division 4-fotboll (återigen grattis). Kvallagen mot fyran finns redan också dem spikade i IFK Osby samt Hanaskogs IS. Vilken som blir tvåa och får favör av hemmaplan i första enkelmötet avgörs dock först på lördag.

 

I bottenstriden är där dok en del intressanta matcher som går av stapeln. Kiaby har en teoretisk chans att klättra upp till kvalplats, men då krävs att man hänger en 6-7 bollar på ett formidabelt IFK Osby. Med andra ord, tack för i år Kiaby…

 

Ballingslöv innehar just nu en division 5-biljett. Med den i handen åker man till Glimåkra för att hålla siffrorna nere. Lönsboda har blandat och gett hela året vilket har resulterat i att man inför sista omgången ligger på kvalplats. Tre poäng och 5 hinkar mot Viby krävs för säkrat kontrakt, å andra sidan är även Viby IF i behov av 3 poäng för att kunna greppa det sista halmstrået att hanka sig kvar i femman även 2012. Kanske sista omgångens absolut mest intressanta match. Samtidigt tvingas Viby heja på rivalerna i Vanneberga som möter Sösdala hemma.

 

 

Ballingslövs GoIF

21

6

4

11

33

-

51

-18

22

Lönsboda GIF

21

4

7

10

19

-

41

-22

19

Sösdala IF

21

5

2

14

27

-

57

-30

17

Viby IF

21

4

2

15

27

-

57

-30

14

Kiaby IF

21

3

5

13

20

-

56

-36

14

 

 

För Hanaskogs del väntar Tosteberga/Nymölla. Ett lag som fram till i lördags inblandad kvaldiskussionerna men som nu med blott en omgång kvar har hela sex poäng upp till HIS på tredje plats. Vid seger säkrar man däremot 4:e platsen i tabellen före Fjälkinge IF som avslutar hemma mot ingemanslandsplacerade Vinslöv.

 

 

Inför lördagen är Martin Bergvall åter från tjejmilen och Jonas Mårtensson gör comeback efter en rad olika muskel, ledbands, och skelettskador. Dessutom kommer en trojka av våra yngre förmågor få göra framträdanden mot T/N IF. Kul för killarna och kul för föreningen.

 

 

Väl mött på Västra Hed imorgon kl.13.00!

 

 

 

 

Sist men inte minst…

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Bloggen presenterar den populära TV-serien Sjukan.

Hela historien tar sin början då morsgrisen Patrik Larsson (Paddan Ljungren) ska läggas in för en misstänkt dålig blindtarm, och hamnar i samma sjuksal som två ärrade veteraner som vet hur man driver med hela sjukhuspersonalen. De båda är diversearbetaren Bert Hersby (André Johanesson) och Östermalmsbon Rutger Ahlenius (Sebban Persson). De vårdas med fast hand av den något tankspridda Dr. Söderberg (Ingela Nordfeldt) och sjuksyster Nader (Ted Karlsson) som envisas med att kalla alla patienter för ”Svenne”.Mot Osby var det dags för en tuff kamp
Men de flesta var nog ute och plocka svamp

Nu har vi snart halva laget på sjukan
Kanske dags att ta fram stora sprutan

Nu har Emil, Keijo och Ted fått huvudbry
Vi är ju utan Larsson, Ahlenius och Hersby

Finns det någon som har några tips?
Halva laget sitter med gips och äter en massa chips

Mot Tosteberga är det upp till kamp
Vill inte se någon som plockar svamp

Alla måste nu ta av sig sin Hood
Och visa att vi är Sons of HanawoodVill ni följa grabbarna gå in på länken.. Upp till kamp


Hanaskog klart för kval

Hanaskog säkrade på lördagen kvalplatsen till Division 4 efter att förlorat borta mot Osby med 6-0. Visst låter det sjukt?

 

Man kan på olika sätt summera sina förluster med bortförklaringar om saknade spelare, dåliga domare, sidvind och dålig plan. Jag väljer att gå min egen väg. Vi förlorade i lördags mot ett för dagen bättre IFK Osby. Ett för dagen klart mycket bättre Osby. En drömstart för hemmalaget med hundraprocentig utdelning bäddade för ett klassiskt Båstad-se á la Robin Söderling. Punkt.

 

Det lilla som gladde denna lördag var dock att kära grannen och klara seriesegraren Glimåkra IF gjorde sitt borta mot Tosteberga/Nymölla och vann med 3-1 vilket gjorde att kvalplatsen som var till 99,9993% klar innan lördagen blev definitiv.

 

Redan nu, när en omgång återstår, har vi alltså redan nu förlängt säsongen med åtminstone en vecka. Först på lördag vet vi exakt vilka våra motståndare blir i det så kallade enkelmötet. Först då börjar vi även analysera. Vinnaren i den matchen ställs i ett dubbelmöte mot ett lag i från Division 4.

 

 

Träningarna denna veckan går av stapeln tisdag samt torsdag. Samma suveräna närvaro som det varit hela hösten önskas vänligen.

 

 

Ladda om så ses vi imorgon taggade till tårna. Då ska småttingarna få stryk i vinnarspel igen…  

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Vi tar tåget...

Grabbarna började att loda
Och då blev det seger med 5-0 mot Lönsboda

Den största spelaren på plan var en liten dvärg
Han är våran och heter faktiskt Berg

I laget har vi alltid den hårda och hjärtliga jargongen
Och nu slipper vi stå kvar på perrongen

Hanaskog  2011 har inte varit någon bluff
Nu tar vi kvaltåget och det säger tuff tuff

Ladda med en bok av mankells
Så skall ni se att det kommer att gå på räls

Nu skall vi ta steget tillbaka till fyran
Och hoppas det  slutar med värsta festyran


Det var beskedet vi inte ville ha inför slutspurten!!

Lagkaptenen,  pådrivaren  och evighetsmaskinen Sebastian ”Sebban” Persson har drabbats av en fraktur på foten och missar avslutningen av årets säsong.

Han som var så perfekt.....
Webbredaktionen var på plats när vi la in honom på sjukhuset.. Som ni kan se av filmen nedan så kommer det nog att ta ett tag innan han är tillbaka...

Ska ni besöka honom så ligger han inne under namnet Larry...

Ace "Larry" Ventura

På träningen det small
När Calle fick Ace på fall

Med en fotledsfraktur på vår Ventura
Fick han fram och tillbaka till sjukan tura

Vem skall nu på mitten kriga?
Sebban har ju spelat i en egen liga

Jag tror vi kan få motståndarna att gunga
Om Johnsson kan få igång sin pingis lunga

Blod, tårar o svitt
Hanaskogs IS is the shit


Bengt "Emil" Andersson har skrivit på för 2012.Hanaskogs IS Kan stolt presentera att Bengt "Emil" Andersson har skrivit på för ett år till. Bengt "Emil" kommer leda HIS även under 2012.

HIS Fotbollssektion med Kjell-Åke Bergh, Micke Bengtsson och Kurt Mattson är väldigt nöjda med att Emil har valt att fortsätta sitt arbete i klubben. Sen om det kommer att bli i division 4 eller division 5 återstår att se.

Det är väldigt viktigt med kontinuitet i klubben säger Kjell-Åke Berg till webbredaktionen. Och i och med att Emil vill fortsätta har vi nu lagt grunden till ett lyckat 2012. Det är alltid lättare att behålla och knyta till sig nya spelare om tränarfrågan är löst.

Emil själv säger att han stortrivs i klubben. Han tycker organisationen är väldigt bra. Där styrelse och fotbollssektion gör ett mycket bra jobb på alla positioner. Han ser en stor framtidstro. Truppen har en bra mix med gammalt som ungt. Laget är väldigt utvecklingsbart, där framför allt ungdomarna har stor potential. De är lyhörda och jobbar hårt på varje träning. Emil tycker det är väldigt motiverande att det alltid är mycket folk på träningarna vilket gör det roligt att "lära ut fotboll"..

Emil är nöjd med truppen i sin helhet och hoppas att alla stannar under 2012. Han ser inget större behov i att vi måste värva etablerade spelare utan satsar gärna på ungdomarna. Men visst finns det spelare som vill spela för den gula dressen är de alltid välkomna att prova lyckan i klubben, gammalt som ungt.

Vill ni se hela intervjun så sänds den på Svt sport ikväll...

Webbredaktionen kan även meddela att dagens match mot Ballingslöv är inställd sedan motståndarna lämnat w.o
Istället kommer det att vara träning klockan 19.00

På återseende


Seger och presskonferens 13/9

Sons of Hanaskog tog 3 nya poäng i jakten på en kvalplats till division 4 under lördagen. Man slog tillbaka ett vilt krigande Kiaby med 2-0.

Hanaskog gjorde en slätstruken match. Starkt ändå att vinna trots att spelet inte var på topp.

Albin Andersson gjorde matchens första mål och sitt första för säsongen efter 65minuters spel. Sebastian Persson la ut bollen till Albin som drog till direkt med ett hårt välriktat skott nere i målvaktens högra hörna. Kiaby keepern kunde inte hålla bollen utan fick plocka ut den från nätmaskorna. Tio minuter senare punkterade Andreas ”Andy” Nilsson matchen efter ett snygg inlägg från Albin.

Bäst för dagen var Jim Ringström och Staffan Holgersson, Jimmy Rosén skall också ha ett plus i kanten. Sen kräver webbredaktionen mer från alla andra inblandade. Ska vi kriga om en plats till fyran är det dags att stepa upp, annars kommer Fjälkinge och Tosteberga åka förbi oss i de sista omgångarna.

Resultaten var med oss denna omgång. Glimåkra stormar mot seriesegern efter stabila 3-1 mot ett bra spelande Lönsboda. Fjälkinge tog inte chansen utan åkte på uddamålsförlust med 1-0 mot IFK Osby. Vanneberga skrällde och tog en viktig seger mot Tosteberga med 2-1.

I nästa omgång kan Glimåkra via minst oavgjort mot IFK Osby säkra seriesegern. Seriefinal och mycket folk väntas i derbyt. Jag tror dem tar chansen och vinner med klara 4-0 och får ta klivet upp i fyran. Själva tar vi oss an Lönsboda IF som krigar för ett nytt kontrakt. En tuff match, där HIS-grabbarna suktar efter revansch från förlusten i våras. Fjälkinge IF ställs mot Tosteberga där vinst är ett måste för bägge lagen för en direkt kvalplats skall finnas inom räckhåll. Vem tar chansen att haka. Fjälkinge eller Tosteberga. En rysare att se fram emot. Tror Fjälkinge tar chansen och vinner med 3-1.

Under söndagen tog HIS Young Guns en övertygande seger mot Glimåkra IF. Hanaskog spelade ut Glimåkra fullständigt och vann rättvist med klara 5-0.

Under morgondagen händer det saker på Hemsidan.
På återseende


Hanaskog vann utan att imponera!

Hanaskog lyckades till sist bärga 3 poäng mot nästjumbon Viby IF under söndagen. Efter 0-0 i halvlek och lågt tempo, höjde ”Di gule” sig ett pinnhåll i den andra och tog direkt ledningen genom Anton Berg som med hjässan (!) knoppade in 0-1. Viby hade dock inte helt gett upp, och i ett av få anfall som hemmalaget vaskade fram i den andra halvleken fick man fram en straff som lagkaptenen Marcus Almborg säkert slog in i mål.

 

 

Men HIS skulle ta sig tillbaka i matchen. Med dryga 10 minuter kvar damp bollen ner framför inhopparen Timothy Gustafsson i straffområdet som enkelt kunde lägga in 1-2 och ny ledning för bortalaget. Av bara farten gör sen Anton Berg avgörande 1-3 efter att ha slagit in Timothys retur på ett friläge. Viby lyckades inte vaska fram något som liknar en reduceringschans i slutet utan Hanaskog tar 3 nya poäng i jakten på en kvalplats mot fyran. Bäst i laget var ovan nämnda målskyttarna firma Berg/Gustafsson.

 

 

Det var inget skönlir som publiken bjöds på denna söndag på Grönängen. Vi mötte ett Viby som parkerade hela laget på egen planhalva och satsade på snabba omställningar. Man gör det bra stundtals, men till sist så orkade man inte stå emot då orken tröt. Vi önskar Viby IF dock lycka till i den fortsatta kampen för en kvalplats kvar i femman, vilket definitivt är inom räckhåll.

 

 

I skrivande stund parkerar Hanaskogs Sportverein på en tredje plats i tabellen. I och med IFK Osbys förlust mot Vanneberga IF i helgen (0-2) så ser jag Glimåkra IF som klara seriesegrare redan nu. I år kommer man inte klappa ihop. Definitiva avgörandet kan man göra i omgång 20 då man möter just Osby hemma på Trollavallen.

 

 

Det intressanta i tabellen just nu är kring de bägge kvalstrecken. Fyra lag gör upp om två kvalplatser till fyran. IFK Osby och Hanaskog besitter just nu de två platserna, tätt jagade av förhandsfavoriterna Fjälkinge IF samt Tosteberga/Nymölla IF. Samtliga dessa lag har dock topplag kvar att möta vilket gör att vi nog inte kan kora några kvallag förrän i den sista omgången av årets Division V.

 

 

I botten är det just nu Viby och Kiaby som får börja om i Division VI. Man har dock endast fyra poäng respektive sex poäng upp till Sösdala IF och Ballingslövs GoIF som i nuläget måste kvala sig kvar. Ballingslöv har i sin tur endast tre poäng upp till Löndsboda GIF och nytt kontrakt. En strid in på mållinjen även i denna del av tabellen med andra ord.

 

 

Hanawood håller vilodag denna måndag (OBS! U-laget lirar borta mot Bjärnums GoIF) och laddar batterierna för två rejäla träningar på tisdag samt torsdag innan ny tuff bortamatch väntar. Denna gång utspelar sig denna lördag på Sjölyckans IP mot Kiaby IF.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Inför Viby IF - HIS

Efter en bra träningsvecka är det åter dags att iklädda sig det gulsvarta matchstället. Förra veckans seger är lagd till handlingarna och imorgon söndag är det en ny tuff match på schemat, då vi tar oss an Viby IF på deras himmabana. Bra tempo och intensitet har speglat veckan som gått och truppen är i princip identisk med den som mötte Glimåkra förra helgen. Enda bortfallet i skrivande stund är Andrée Johannesson som dessvärre linkade av torsdagsträning med befarad ledbandsskada i foten. Frågetecken ställs till Anton Berg som kommer att testas sent inpå matchen. Jimmie Isaksson, som ej var tillgänglig förra helgen är åter från sin fylleresa och är med i truppen. Ett annat glädjeämne är även att Andreas Johnsson åter är i träning efter någon månads frånvaro.


Jag vill även ta tillfället i akt att berömma samtliga som ställde upp inventering av Willys Hemma under onsdagskvällen/natten, spelare, ledare, styrelse- och sektionsansvariga samt föräldrar var samtliga formidabla. Extra plus till Joakim Bosson som valde bort 12 timmar sammanhängande sömn och istället såg till att Willys slapp kontrollräkna hyllorna med knäckebröd och dasspapper.


Avspark 14.00 imorgon i Viby. Vi hoppas på stöd vid sidan om banan. Med det i ryggen samt inställning á la 110% så kan det bära långt. Tillsammans.....

Tills vidare...


FORZA HIS!!!

RSS 2.0