Hanaskog vill avsluta vackert!

Med två raka segrar är Hanaskog inne i en den längsta segersviten för året. Inte mycket att hurra för kanske men det är redan nu vi lägger grunden  för nästa säsong. Och efter 4-2 (0-0) hemma mot tabellfyran Brantevik så ser "Di gule" ljust på framtiden.Efter en slätstruken första halvlek tog det fart i den andra. Branteviks yttermittfältare hitta Junnes närmsta kryss och bortaledningen var ett faktum. Men HIS-repliken kom omgående då Edin Nargilic rundade Branteviks målvakt å kyligt la in bollen i tom bur. Edins första tävlingsmål för klubben, och definitivt inte sista. Efter detta var det Hanaskog som tog tag i taktpinnen och trampa gasen i botten. Med detta kom också chanserna. Och till slut skulle även detta ge utdelning. Hanaskog fick frispark strax bortalagets straffområde, och medans man hade fullt sjå med att ställa muren passa HIS på att slå en snabb frispark och Andy kunde helt fri bak muren peta in ledningsmålet för Hanaskog.


Men Brantevik kom tillbaka i matchen och lyckades kvittera, varpå matchen såg ut att sluta oavgjord. Men Hanaskog var inte färdiga för dagen. Dryga tio minuter återstod när Rasmus "Gunde" Johansson och med sin känsliga vänsterfot försatte han Hanawood åter i förarsätet med sitt 3-2 mål. Brantevik orkade inte resa sig och i matchens sista spark punkterade Kapten Johnsson matchen definitivt med en hederlig rökare i krysset!


Hanaskog visade åter prov på att man hör hemma i fyran. Tyvärr har bristen på kontinuitet varit en stor bidragande orsak till det prekära läget i tabellen, med samma lag och konkurrens som i Brantevik-matchen hade det varit ett helt annat läge. Men nu är vi inne på att avsluta med flaggan i topp i sann Hanaskogsanda. Ny match på söndag, den sista för året då vi beger oss till Brösarp för att försöka oss på en tredje raka innan vi summerar säsongen.
Tills vidare...FORZA HIS!!!


Seger med bitter eftersmak!

Hanaskog vann hemmamötet mot Rydsgårds AIF med 3-1 (0-0) efter en mycket bra andra halvlek. Tyvärr blev segern betydelselös då Åhus HBK samtidigt besegrade Tosteberga/Nymölla vilket innebär att HIS nästa år spelar i Division 5.


Det var ett Hanaskog som var inställda på att greppa det där sista lilla halmstrået som fanns för fortsatt existens i Division 4. Frånvarolistan från förra veckan hade minskat lite och laget hade blivit förstärkta med Anton, Johnsson, David medans både Fiton och Gazza som var med mot Åhus lades istället till på skadelistan. Första 45 minuterna var dock ingen höjdare. HIS slarvade för mycket i sista tredjedelen och skapade blott ett par chanser, närmast var en nick som målvakten fick sträcka ut sig på. Rydsgård hade en träff i stolpens insida som närmast resulterade i mål för bortalaget. RAIF fick även en spelare utvisad redan i den första halveken efter att han fått för sig att leka Alberto Gilardino och således dra på sig sitt andra gula kort.


I andra halvan kom Hanaskog igång med sitt bolltrillande och då hängde bortalaget inte med. Hanaskog spelade verkligen ut och bjöd på tre riktiga klassmål:


1-0 Anton Bergh väggar sig igenom försvaret och placerar iskallt in matchens första mål.


2-0 Andreas Nilsson driver fram på Rydsgårds planhalva, tittar upp och får kalasträff från 25 meter. En projektil som går via kryssribban in i mål och HIS har kopplat grepp om matchen.

3-0 Återigen är det Anton Bergh (som var på rejält spelhumör denna dag) som rinner igenom försvaret, fri med målvakten och chippar den elegant över en utrusande målvakt.


Dessa tre mål inföll under första 25 minuterna av andra halvlek och punkterade matchen något. Rydsgård får till en reducering efter att man fått en straff som Junne räddar men en bortaspelare hinner först på returen och slår in den. Detta var sista målet som föll i denna kamp. Medans "Di gule" spelade av matchen passade bortalaget på att dra på sig ytterligare ett rött kort samt att skämma ut sig utanför planen vilket ledde till en trist avslutning.

Men det skulle dessvärre bli ännu tristare. När vi väl kommer in i omklädningsrummet uppdagas det att vi har haft inbrott under matchen. Tjuvar har tydligen tagit sig in genom att bryta upp dörren till domarrummet, varpå man sedan kommit vidare till A-lagets omklädningsrum innan man kunnat smita ut bakvägen från omklädningsrummet. Några spelare klarade sig från stölder, men tyvärr blev majoriteten bestulna på mobiler samt plånböcker. Uppgifter under söndagen säger att samma sak inträffat när Glimåkra IF:s B-lag spelat på Trollavallen under dagen, vilket kan ha ett samband med inbrottet på Västra Hed under lördagen. Vare sig om det rör sig om en liga eller om tillfälligheter så lider jag med dessa personer som har problem med att skilja på mitt och ditt. Pengarna går nog i alla fall inte till att lösa några studieskulder då dessa verkar vara obefintliga...Om vi tar en koll i tabellen så finns där fortfarande en matematisk chans till kvalspel för dem som vill vara petiga, men jag har svårt för att tro att vi ska tvåla till Brantevik och Brösarp med 10-0. Men räkna med att Göinges Stolthet vill avsluta året snyggt, det är det minsta vi kan göra för alla runt omkring och för oss själva!

Tills vidare...FORZA HIS!!! 


Mission Impossible

Solen sken över Västra Hed under lördagen. Men för Hanaskogs herrar var det nattsvart. Förlusten mot Åhus HBK innebar att det nu skall mycket till för att Göinges Stolthet skall få lira Division 4-fotboll 2011.

 

Jag vill dock inleda med att be om ursäkt för den uteblivna aktiviteten här inne på bloggen. Och det har verkligen inte med det prekära läget i tabellen att göra, för om vi så hade legat 1:a i Allsvenskan så hade jag inte hunnit blogga mera. Tiden de senaste veckorna har helt enkelt inte räckt till då allt fler och fler företag i landet väljer att använda sig av världens bästa logistikföretag vilket inneburit resande och farande vilket gjort att Göinges bästa blogg fått nöja sig med uppdatering en gång i veckan. Lovar att bättring skall ske.

 

Nog om det. Som tidigare nämnt så blev det en bitter lördagseftermiddag. Åhus HBK blev för svåra för ett sargat HIS. Med 10(!) spelare väck redan innan start så var väl förutsättningarna inte optimala precis. När sedan Fiton får kasta in handduken redan på uppvärmningen, Gazza kliver av efter fyra minuter och Andy la en pizza på toaletten i halvlek så blev inte läget bättre. Istället fick se när våra framtida A-lagsspelare gick in och tog för sig. Fredrik Ottosson gjorde sin första match från start, och var en av de bättre i ”Di gule” med sin snabbhet, hårdhet och sköna klackar. En annan som också fick rejält med speltid var Anton Scholander (inbytt när Gazza klev av) och visade vilka kvalitéer han besitter, vilket lovar gott för framtiden. Dessutom fick vi även skåda pigga inhopp från fler ungtuppar i form av David Stridsman samt Felix Voutilainen som också tog för sig. Lite ljus i den så annars så mörka lördagen.

 

Men nu är den matchen lagd till handlingarna. Hanaskog kommer alltid igen. Gårdagens träning genomfördes i tävlingsinstinktens tecken. Gammalt mot nytt, juniorer mot seniorer, ungdomlig entusiasm mot hederlig rutin. Hur det gick? Tja, denna gången var det småskitarna som drog längsta strået, mycket p.g.a. deras osportsliga uppträdande vid skador, Junne ineffektivitet framför mål, Bergvalls förmåga att sätta samtliga medspelare i passningsskugga samt Rille ”Pepe” Blennborns horribla målvaktsspel. Men kul hade vi, as usual!

 

 

Imorgon kommer Rydsgård AIF på besök för omgång 20 av årets serie. Till denna match kommer en handfull spelare som saknades i förra helgen att vara tillgängliga igen. Räkna med mycket kamp, för Hanaskog går för tre poäng. Observera den udda matchtiden. Avspark 17.00 på Västra Hed.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Inför HIS - Åhus HBK

Efter en obefintlig bloggvecka blickar Hanaskogs IS vidare till morgondagens viktiga match när man möter Åhus HBK hemma på Västra Hed. Poäng där och hoppet om en kvalplats. Förlust imorgon innebär att det ser mycket mörkt ut för Göinges Stolthet.


Efter förra veckans miserabla insats mot Tosteberga så får "Di gule" på nytt spänna bågen imorgon. Sexpoängsmatchen mot Åhus kunde dock erbjudit bättre förutsättningar för HIS. Listan över icke tillgängliga spelare har växt lavinartat, men tro icke att vi lägger oss ned och dör för det. Det är ett stolt, hoppfullt och framför allt taggat hemmalag som springer ut på banan i morgon.


Truppen ser ut enligt följande:


Målvakt: Junne

Försvarare: Stalle, Jim, Bergvall, Anton S, Gunde

Mittfält/Anfall: Andy, Blennborn, Itchzak, Fiton, Edin, Fredrik, Felix, Gazza + ytterligare någon
Imorgon är det blod, svett och tårar. Tillsammans kan vi åstadkomma något. Nu kör vi!

Tills vidare...
FORZA HIS!!!

RSS 2.0