Bloggen Summerar: Peter Lindqvist!

Vi drar vidare i vår säsongssummering med att ställa lite frågor till Peter ”Pidde” Lindqvist, som efter 3 år i Göinges Stolthet nu drar vidare mot nya äventyr inom fotbollen.


1.Beskriv säsongen med 3 ord!
Glädje ,vinnarskallar, kompisar


2. Vad är du mest nöjd med under din sejour som tränare i HIS?
Att vi fick ihop truppen och vinna serien efter att tappat 16spelare och fått in ganska många nya.


3. Årets utropstecken?
Andre Bengtsson fotbollsmässigt , Joel Isendahl fest mässigt!


4. Säsongens sämsta respektive bästa match!
Matchen Strömsborg borta bästa matchen Eket borta


5. Nämn en spelare som du skulle kunna tänka dig att dejta i laget!
Ante (vi ses på torget)


6. Nämn en spelare som du skrattat mest åt under året!
Ante och hans dejter på torget, hampus och hans förvirrade värld


7. Roligaste minnet från denna säsong?
Seriesegern, kurts besök på Yttervägen 22


8. Hur ser framtidplanerna ut, fortsättning inom fotbollen?

Skall träna Linderöds IF


9. Sist av allt, är ordet fritt, är där något du vill delge eller hälsa till spelare, ledare och alla som berörs av HIS?
Jag vill tacka för tre fantastiska år i hanaskogs andan,hoppas nu att ni får ihop ett slagkraftigt  lag till nästa år. Det ni har i Hanaskog är unikt var rädda om det. Vissa beslut har inte alltid varit lätta men med facit ihand så var mycket rätt.Till Albin vill jag säga jag tar inte upp FRIDA till hjärsås.Tyvärr kan jag inte deltaga på den fantastiska galan på lördag men jag skall tänka på er då och tar en jäger för kurt och två wisky på samma isbit för er andra. Tillsist vill jag rikta ett stort TACK till MICKE och KURT för ett jättejobb. Utan er hade det aldrig gått, så pojkar var rädd om dessa två krafter. FORZA HIS
Peter LindqvistVi tackar Pidde för denna fantastiska tid, det har varit frutkansvärt roligt att ha med dig att göra, både på planen, i omklädningsrummet, simhallen och sist men inte minst på spelarfesterna! Lycka till i Linderöd, hoppas på samma succé som i Hanaskog.


Träning ikväll för de som vill lira lite inomhusfotboll i Knislinge Sporthall. Sen tar vi och laddar för den klassiska fotbollsgalan! Lev väl så länge!Sist men inte minst...FORZA HIS!

 


Bloggen Summerar: Magnus Nilsson

 

Bloggen vill försöka knyta ihop säcken från den säsong som nyligen avslutats, och hur gör man det bäst. Jo, man tar och frågar slavdrivarna från året som gått för att få deras synpunkter på denna kanon-säsongen. Först ut i ledartrojkan är Magnus Nilsson!

 1. Beskriv säsongen med 3 ord!
Veni Vidi Vici2. Vad är du mest nöjd med under din sejour som tränare i HIS?
Att lyckas få Hanaskog in på ett vinnande spår igen och att vi har försökt att spelat en anfallsinriktad fotboll.


3. Årets utropstecken?
Utan tvekan Ante.P som vänsterback


4. Säsongens sämsta respektive bästa match!
sämsta måste nog vara Sösdala, bästa är nog Eket borta (men det har varit fler som har varit riktigt bra).


5. Nämn en spelare som du skulle kunna tänka dig att dejta i laget!
Joel.I mest för att ingen fest är tråkig med den mannen.


6. Nämn en spelare som du skrattat mest åt under året!
Rille, alla dessa goa rim från honom.

7. Roligaste minnet från denna säsong?
Givetvis Seriesegern men även två andra minnen: bilen med Gazza o Ante på vift i Örkelljungatrakten och Rilles otröttliga försök att kasta inkast, men domaren blåste nog av honom 5ggr på raken.


8. Hur känner du inför din nya uppgift som tränare för Fjälkinge?
Inspirerande med en liknande uppgift som det var när jag tog över i Hanaskog, att försöka vända ett lag som trillat ner. Personligen så tycker jag även det skall bli roligt att vara i en serie som det blir fler derby i.


9. Sist av allt, är ordet fritt, är där något du vill delge eller hälsa till spelare, ledare och alla som berörs av HIS?
Först så vill jag tacka alla spelare för en mycket trevlig säsong där ni verkligen har förtjänat att gå upp. Ni har spelat den bästa fotbollen både framåt och bakåt inget snack om vilka som ville mest. Jag vill även passa på att tacka Micke o Kytte för ett helt fantastiskt arbete i det tysta, det är sådana som ni som gör jobbet som tränare så mycket enklare. Sist men inte minst så vill jag önska er lycka till nästa säsong i fyran och se nu till att fortsätta tro på det ni gör för ni är jävligt duktiga.
Magnus NilssonVi tackar Herr Nilsson för hans välvalda ord och tackar han för en väl genomförd tid i HIS. Magnus har, minst sagt, en bra säsong bakom sig och har förutom en serieseger även lyckats kamma hem vinster för en sisådär 30.000:- bara på resultatlotter, dragningslotter och Whiskey-lotter, utan att ta i, så grattis, och hoppas du e en likadan turgubbe i EKO-land!

Min förhoppning är att vi inom kort kan även presentera en liten intervju med Peter "Pidde" Lindqvist för att få höra lite om hans tankar kring seriesegern!


Fotbollsgalan närmar sig med stormsteg, nu sänder vi en påminnelse till alla dem som har kvar matchtröjor från segerbanketten, samt shorts, strumpor och annat dylikt att ta med detta till festen på lördag, allt för att på så vis slippa bli kölhalad av Bosse. 

Tills vidare...


FORZA HIS!


I väntan på helgen...

....så tar Bloggen och bjuder på lite bildkavalkad från säsongen som gått. Håll till godo!Boysen håller vätskepaus inför derbyt på Trollavallen mot Glimmen (3-3)
Två av de mest passiva medlemmarna i HIS historia var med på bänken
i hemmamötet mot Rössjöholm! Henrik Persson och Niklas Juntikka!
En helt magisk räddning (ja, bollen e på väg ut) av goalien Jonas Nilssson.
Dessvärre skedde denna händelse under uppvärmningen och skrivs ej in
i historieböckerna.
"Och när hon går förbi står pojkarna på rad"....
Jubel efter kvitteringen mot Rössjöholm hemma (1-1)
HIS-flaggan på ljusblå bakgrund, kan det bli vackrare?
Nationalsång, vackert framfört av Alexandra Gustafsson inför derbyt
mot Sibbhults IF på Västra Hed!
Sedvanliga ringen innan match, som skrotades halvvägs in på hösten,
men tanken var god!
Jonas "Gazza" Mårtensson laddar för frispark. Man kan riktigt se
rädslan i Nils Berghs ögon!
Jubel efter ännu ett mål i derbysegern över Sibbhult på Heden (4-0)
A. Bergh laddar för ännu en assist!
Efter hemmasegern mot Sibbhult!
Kung Nore laddar bössan i mötet med Ö.Ljungby IF!
Casanovan Andreas Johnsson försöker förföra charmtrollet Daniel Bruhno.
Det gick sådär....
Jubel efter mål mot Ö. Ljungby!
Vad nu?? Har Ante P känning?? Kors i taket!!! Dock ingen skugga på P
i denna match då han blev matchvinnare på nick(!) HIS-Ö.Ljungby 2-1.
Ante P ännu en gång, då han ger tummen upp för avancemang!
Göinges stolthet gör sig redo för match mot Munka Ljungby....
.... som blev kattens lek med råttan. Munka Ljungby - HIS 0-4
Målskyttar: 0-1 Thomas Mårtensson 0-2 Thomas Mårtensson
0-3 Thomas Mårtensson 0-4 Thomas Mårtensson.
"Number nine, bent your knees please..."
Blindfotboll under spelarfesten i somras, som för övrigt Joel Isendahl
ägde, som allt annat den kvällen.....
.... medans Kurt Mattsson dominerade i brännbollen!
Uppladdning inför avgörande matchen hemma mot Strömsborgs IF!
En match som vid seger innebar avancemang till Division 4!


Hur tror ni det gick???
Ojojoj, ojojojoj, ojojojojojojoj....
Hanaskogs-låten drogs igång på Class vilket tydligen uppskattades av
några gulklädda grabbar!Stort tack till Annika Holgersson för alla dessa fantastiska bilder som man fått under säsongen, förgyller verkligen vardagen!Trevlig helg!Sist men inte minst....
FORZA HIS! - http://www.youtube.com/watch?v=1Zznur_X5wI


Första nyförvärvet in!

Så kan Hanaskogs IS presentera sitt första nyförvärv för den kommande säsongen. Richard Blennborn är första tillskottet i truppen som 2010 skall hjälpa ”Di gule” till nytt kontrakt i Division 4.


Blennborn
kommer närmast från grannklubben Sibbhults IF där han agerat spelande tränare. Han var en stor bidragande orsak att till att SIF klarade sig kvar i Division 5, dels för sina kunskaper utanför plan men också framförallt för sin känsliga vänsterfot. Senast förra helgen, när Sibbhult säkrade Division 5-kontraktet, svarade Richard för två mål. Tidigare har han även representerat bl.a. moderlubben Broby IF men även hunnit med spel
på högre nivå i Kristianstads FF. Det är med andra ord ett mycket rutinerat nyförvärv som kommer till Hanaskog!Andreas Johnsson och Richard Blennborn, kamperar nästa säsong i samma lag!
Vi hälsar naturligtvis Richard välkommen till Västra Hed och hoppas naturligtvis att han skall trivas i detta fantastiska gäng!

 

Mer info angående Silly Season följer inom kort. Där är mycket intressanta saker på gång, detta följer ni så klart allra bäst här!

 

 

Tills vidare…

 

 

FORZA HIS!

 


Inget Göingederby i fyran nästa år!

Det blir inget renodlat göingederby i Division 4 nästa år. Husie skulle visa sig bli för svåra för Glimåkra. Den sanslösa tillställningen, som avgjordes först efter förlängning, vanns utav de gröna gästerna med 3-2 i en match som bjöd på dramatik, klackjubel och två storspelande målvakter.De som hade masat sig ner till Trollavallen denna skapliga höstdag fick i alla fall valuta för entrépengen. För dramatik bjöds det på i högsta drag i detta enkelmöte som vid seger innebär ett steg närmre fyran. Matchen var väldigt öppen och det var gott om chanser på båda hållen. Husie, hänförda av den gamle MFF-legendaren Hans Mattisson, ville gärna spela sig igenom Glimmens backlinje genom ett snabbt passningsspel längs med marken. I Glimåkra gick det mesta genom deras notoriske målskytt Magnus Johansson i form av längre bollar back bortalagets backlinje. Det var Husie som inledde målskyttet när man i mitten av första halvleken tog ledningen efter att ha rullat sig förbi Glimåkra. Och om det inte varit för Stefan Hansson kalasräddning på övertid av första halvlek så hade det varit en tuff uppförsbacke i andra för Glimåkra, men målet fredades och 0-1 var halvtidssiffrorna.

 

Andra halvlek började ungefär likt den första, det var chanser på bägge hållen men Glimåkra började få ett litet övertag, och det skulle även ge resultat när man efter lite tråcklande fick fram bollen till en helt fristående Viktor Johansson som pangade upp bollen i nättaket. Därefter var det Glimåkra som tog ytterligare ett kliv framåt och med dryga tio minuter kvar gör även Glimmen 2-1 då Magnus Johansson (vem annars?) slog in en retur framför mål efter Joel Kronholms hårda frispark och Glimåkra var numera i slagläge! Men sista ordet var inte sagt. Med fem minuter kvar att lira så får Husie en trippelchans som Stefan Hansson återigen tvingades göra svettiga räddningar på. Dessvärre så kvitterar Husie på den efterföljande hörnan till 2-2, ett resultat som står sig efter full tid och förlängning väntade.

 

Första halvan i förlängningen bjöds inte på mer än någon enstaka målchans, det märktes att det var två slitna lag på banan, med all förståelse! Men Husie skulle till sist visa sig vara det starkare laget när man, direkt i andra förlägningshalveken gjorde 3-2 efter ett vackert inspel från kanten som avslutades distinkt i mitten. Nu var det bara full fart framåt som gällde för Glimmen. Både gamle Hanaskogsliraren Lukas Nilsson och Anton Schuller hade farliga chanser men Antons skott gick strax över och på Lucky Lukes skott gör målvakten en fantomräddning. Närmre ett mål än så kom man inte och när domaren blåste av var det Husie som stod som segrare i denna match som innehöll det mesta. För Glimåkras del innebär det att man även nästa år får infinna sig att nynna på denna melodi.

 

Nu hoppas vi naturligtvis att Glimåkra tar klivet upp nästa år istället, samtidigt som Hanaskog lyckas hålla sig kvar, så att vi på så sätt äntligen får njuta av ett göingederby i Division 4, som säkerligen var minst 10 år sedan man fick uppleva. Men man kan ju definitivt dra en slutsats: Göingefotbollen är på uppgång igen!

 

Även för andra lokalkonkurrenten blev det grus i maskineriet, då Sibbhult förlorade första kvalmatchen till femman mot Onslunda med 5-2 på bortaplan, vilket innebär att det blir full fart framåt i returen på Färevallen. Lycka till!

 

Det börjar dra ihop sig till Hanaskogs årliga fotbollsgala, med många intressanta priser som skall delas ut. Mer info om detta följer inom kort.’

 

Tills vidare…

 

 

FORZA HIS!  


Hanaskogs IS - Strömsborgs IF 1-0

Så har den värsta dimman lagt sig, man har åter blivit i kördugligt skick och skall försöka göra en återrapportering av vad som skedde Lördagen den 3:e Oktober 2009 klockan 14.53. Det var då som Östra Göinges Stolthet tog sig tillbaka till Division 4…

Förutsättningar var kanske inte de mest optimala när man på lördagsförmiddagen gled ner till Heden för den hyperintressanta avslutningen i Division 5 Norra. Hanaskog ledde serien inför den sista omgången på samma poäng som tvåan Glimåkra IF, fast med överlägsen målskillnad (12 plusmål tillgodo). Motståndaren för dagen var Strömsborg, ett lag som gillat att, precis som HIS, att ha bollen efter marken och verkligen vill spela fotboll. Är sällsynt i dessa serier.

 

Vi visste alla förutsättningarna inför denna matchen. Seger och saken var klar, förlust eller oavgjort, och det skulle behövas hjälp ifrån Sösdala som hade en kvalplats att spela om när man begav sig till Trollavallen för att möta serietvåan Glimåkra, och med facit i hand så är man väl glad att man inte förlita sig på dem då Glimmen tog en storseger mot de blåvita med 6-0.

 

Hanaskog valde att i denna, förhoppningsvis sista strid för året, mönstra följande lag:                                                         

                                                                 Junne

 

                      Stalle            Jim                                      Nore             Tim

 

 

                      André            Johnsson (K)                      Hampe          Anton

 

                                           

                                            Pocke                                 Linus

 

 

Bänken: Albin, Gazza, Böna, Rille och Itchzak

 

 

 

Hanaskog valde att starta i en kraftig medvind, vilket medförde både för och nackdelar i det blöta gräset på Västra Hed. Senaste mötet mot Strömsborg tappade vi vårt mittfält helt och hållet och blev stressade av SIF:s höga press. Denna lördag var det mer kontrollerat och mer skärpa när ”Di gule” luckrade upp Strömsborg centrallinje. Bakåt visade man åter en gång varför man släppt in minst mål i serien, framåt skapades endast ett par ströchanser och en misstänkt straffsituation i den första halvleken. Ja just det ja, efter dryga halvtimmen så kom ett inlägg mot Linus Nilsson som fick till en nick som Strömsborgs målvakt Henrik Larsson gör en fantomräddning på (weltklasse) men lyckas ej hålla bollen och i kalabaliken framför målet dyker Pocke Isaksson upp och petar in 1-0 och vilt jubel utbryter på den fullsatta läktaren som kom så väl till pass en regnig och blåsig höstdag som denna. 1-0 var också ställningen in till halvtid.

 

Väl i andra halvlek var det dags för Hanaskog att försöka bemästra motvinden, och det började väl inte direkt lysande då man gång på gång blev av med bollen och Strömsborg kom i våg på våg och en kvittering låg i luften. Men sakta men säkert började Hanaskog visa varför man ligger där man ligger. Vi lyckades åter ta kommandot och då väntade man bara på att ytterligare ett mål skulle komma. Pocke hade ett par fina lägen, Linus hade ett friläge, André hade ett par farliga skott, men återigen stod Herr Larsson i bortaholken i vägen. Nu verkade allt under kontroll, klockan började ticka upp mot övertid, och det började lukta serieseger för ”Di gule”. Då fick Strömsborg en frispark i mitten på vår planhalva. Allt folk drogs in i straffområdet, bollen kom in, skarvades av en anfallare i Strömsborg och det var precis att Jonas Nilsson fick ut en hand och kunde rädda Hanaskog med ett nödrop. Den efterföljande hörnan boxades bort och därefter fanns bara ett direktiv: VÄCK ME MÖGET!!! Minuten senare tittar domaren på klockan, stoppar pipan i flabben, och blåser av och vild glädje utbryter både på planen, på bänken och på läktaren! Sejouren i femman blev bara ettårig. Hanaskog står, efter en turbulent försäsong men med en fantastisk vår och höst, som seriesegrare i Division 5 Norra.


 


Efter klassiska ringen på planen, där champagnen flödade, drog vi oss in i omklädningsrummet för att se till att både Pidde och Mange fick sig en genomgående dusch i ett tvågradigt vatten. Stämningen var, som väntat, fantastisk i omklädningsrummet. Festen fortsatte sedan hos Casa Del Micke där det var allsång så det hördes i hela Hanaskog. Därefter drog vi vidare för segerbankett på Class i Kristianstad där det åt och dracks gott tills nattklubben öppnade för det årliga ”Göingekalaset” som en dag som denna gick i det gulsvarta tecknet! Därefter forsatte festen hela natten lång…. Gissa om dessa gossar va snygga på söndagsmorgonen! 

Nu hoppas vi såklart också att Glimåkra klarar av att ta steget upp via kvalet, som drar igång på lördag i ett enkelmöte mot Husie på Trollavallen. Tillsammans tycker jag vi visat att Göingefotbollen tamejfan visst då lever. Lycka till!!!

 

 

Hanaskog

22

15

3

4

51

-

23

28

48

 

Glimåkra

22

15

3

4

53

-

32

21

48

Eket

22

13

2

7

48

-

28

20

41

 

Sösdala

22

13

2

7

54

-

44

10

41

Strömsborg

22

11

5

6

52

-

36

16

38

Rössjöholm

22

10

3

9

45

-

36

9

33

Vinslöv

22

9

3

10

44

-

44

0

30

Östra Ljungby

22

9

1

12

43

-

42

1

28

 

Sibbhult

22

7

3

12

36

-

56

-20

24

Bjärnum

22

5

5

12

31

-

40

-9

20

 

Munka Ljungby

22

5

5

12

29

-

60

-31

20

Treby

22

2

1

19

12

-

57

-45

7

Källa: Everysport.se

 

 

Mer eftersnack kommer naturligtvis att följa här på bloggen, där vi skall försöka blicka tillbaka på säsongen som varit, vill gärna försöka få fram ett par intervjuer med duon Pidde Lindqvist och Magnus Nilsson, för att få höra lite av deras tankar kring säsongen som varit!

 

Fridens Liljor så länge! Nu ska jag in och kolla på tabellen på Skånebolls hemsida en gång till:)

  Sist men inte minst…

 

 

FORZA HIS – GÖINGES STOLTHET!!


Östra Göinges Stolthet är tillbaka!!!

Hanaskog säkrade seriesegern i och med vinsten mot Strömsborg. Mer info kommer under morgondagen. Nu njuter vi bara av att vara kommunens, seriens och kvällen bästa lag!!!!
Sist men absolut inte minst.....

FORZA HANASKOGS IS, ÖSTRA GÖINGES STOLTHET!!!!!!!


Inför HIS - Strömsborgs IF

Sista omgången är här. En tuff match mot topplaget Strömsborg väntar och alla vet vad som gäller för att ha en chans mot dessa. 110% för varandra i 90 minuter plus tillägg så kan vi abslout ge detta lag en match!


Strömsborg är i högsta grad med och konkurrerar om en kvalplats uppåt och kommer säkerligen gå för seger i morgon, vilket gör det extra viktigt att verkligen vara på tå från början. Ett bra lag som har visat sig vara mycket vasst, offensivt som defensivt!
17 spelare är kallade till morgondagens drabbning. Följande lirare är uttagna (med reservation för fel):

Målvakter: Junne, Böna

Försvarare: Stalle, Jim, Nore, Tim, Rille

Mittfält/Anfall: André, Johnsson, Hampe, Gazza, Anton, Itchzak, Linus, Pocke, Albin och Jens


Hoppas samtliga är taggade för morgondagen. Det krävs hårt jobb hela vägen för att vi ska lyckas ta poäng mot ett lag som Strömsborg. Vi vet vad vi kan, vi vet vad vi vill, nu går vi in och visar det också! Kom igen gubbar, nu åker vi...

Avspark 13.00 Västra Hed.

Sist men inte minst...


FORZA HIS!!

RSS 2.0