Kontraktet i hamn

 
 

Det blir fortsatt spel i Division 4 för Hanaskogs IS. Detta står klart efter att ”Di gule” besegrat Näsums IF med 3-0 (0-0) på Öllervallen under lördagen. Efter en jämn första halvlek klev HIS ut som ett nytt lag i andra och visade varför man skulle lira i fyran även under 2014.

 

 

 

Att det var mycket som stod på spel för bägge lagen märktes i den första halvleken. Allmänt hafsigt och taskigt passningsspel var det som präglade matchen . Det gällde helt enkelt att ta vara på de tillfälligheter som dök upp. Näsum hade sina bästa chanser i form av frilägen gånger två. Bägge gångerna var Hanaskogsmålvakten Joel Ringström  (åter efter avstängning) omutbar. För gästernas del var det främst de fasta situationerna som skapade oro framför Näsumsmålet. Tre gånger om var Jim Ringström uppe, men fick inte vid något av tillfällena riktig träff med huvudet.  Ingen utdelning för något av lagen och 0-0 står sig halvleken ut.

 

 

 

Att Sir Bengt Emil Andersson inte var nöjd med spelet var enkelt att förstå. Men efter en rejäl predikan i kaffepausen hände något. Hanaskog kom ut som ett nytt lag med bättre tempo och kvalité i spelet. Utdelningen lät inte vänta på sig. Nio minuter in i halvleken löper Anton Berg sig fri i straffområdet. Han laddar med högran och får till en klassisk skalkaträff, som sakta men säkert studsar in i bortre burgaveln.      1-0 för gästerna och en smula arbetsro för ”Di gule”.  Dessförinnan hade Niklas Tidblad på nytt tvingat Joel Ringström till en kvalificerad räddning.Sju minuter senare är det dags igen. Staffan Holgersson tar en lång löpning från sin vänsterbacksposition och avslutar ett redan påbörjat mönsteranfall med att panga in tvåan back Näsumskeepern.

 

 

 

 

 

 

 

Signalen var tydlig. Hanaskog SKULLE vara kvar i Division 4. I 65:e kom också det som skulle bli spiken i kistan. Inlägg kommer från vänster. Inhoppande Felix Voutilainen dyker upp i bakre delen av straffområdet och knoppar elegant ner bollen till Anton Berg som inte gör några som helst misstag. 3-0, tack och god natt. Luften gick ur hemmalaget som försökte flytta fram, men lyckades inte vaska fram de där riktigt heta lägena för att skapa nerv i matchen igen. Hanaskog kontrollerade slutfasen och när huvudomaren Besnik Vilanca blåste för full tid utbrast vilt jubel hos de tillresta bortasupportrarna. Kontraktet var säkrat!

 

 

 

Kvar återstår nu den, ur Hanaskogsperspektiv sätt, den betydelselösa matchen hemma mot VMA IK på lördag. Redan nu står det dock klart att Hanaskogs IS kommer att sluta sexa i tabellen. Inte illa pinkat för en nykomling som med efter debaclet mot Klippan i höstpremiären tagit sig i kragen och på allvar etablerat sig i fotbollens finrum. Förstå min smula ironi i ordet ”finrum”.

 

 

 

Nu njuter vi av stunden, laddar batterierna, och siktar därefter på att avsluta snyggt hemma på Västra Hed när VMA IK kommer på besök. Avspark lördag 13.00 Västra Hed. Kom och skriv det sista kapitlet för säsongen med oss. Vi skall heller icke förglömma vårt fantastiska U-lag som också hänger med i toppen i Division 2. Efter kryss mot Kristianstad BOIS (4-4) och seger över Glimåkra IF (5-2) väntar ny match ikväll på bortaplan mot Wä IF. Avspark 19.00 Wä IP för den fotbollsberoende.

 

 

 

Det kommer såklart en fylligare summering av året lite längre fram i tiden. Men framförallt så kommer där ett intressant inlägg inom om en snar framtid om en man som på tre år förvandlat ett lag i spillror till en enhet som på allvar blir att räkna med framöver…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

  

 

 


Upploppet

 

Hanaskog fick pånyo se sig besegrad av ett topplag när IFK Osby gästade Västra Hed under lördagen. Efter en spelmässigt jämn första halva (0-0) var Osby lite piggare i den andra och tog också välförtjänt ledningen efter dryga timmen. Hanaskog försökte flytta fram positionerna något ytterligare, dock utan att lyckas få dit någon kvittering. Istället kunde gästerna på stopptid fastställa slutresultatet 0-2 i snålblåsten.  Ingen skugga bör falla över ”di gule” som står upp bra och är långt ifrån ofarliga mot, i min mening, seriens bästa lag.

 

 

 

Det drar ihop sig nu. Två omgångar återstår och mycket står på spel för majoriteten av lagen i Division 4 Norra. I toppen står Osby och Eket med ena benet i trean (Eket just nu bästa tvåa bland samtliga Division 4-serier vilket även det leder till direktuppflyttning). Bakom jagar Glimåkra som är klara för minst kval uppåt.  Bak topptrion befinner sig både Klippan och Eslöv i ingemansland vilket gör att det handlar mest om att spela av de sista matcherna. Detsamma gäller även för redan nedflyttningsklara Åhus.

 

 

 

I det nedre skiktet är där alltjämt vidöppet när det nu återstår 180 minuter av säsongen.  Hanaskog har med sina 25 poäng skaffat sig ett gap om 4 poäng ner till kvalstrecket. Även Yngsjö och VMA håller sig på rätt sida strecket med sina 23 respektive 22 pinnar. På kval just nu hittar vi därmed Perstorp/Bälinge och Näsum, båda med 21 poäng. Som om detta inte räckte har vi även ett Marieholm som med 19 inspelade poäng långt ifrån gett upp. Räkna med en gastkramande avslutning av bottenstriden i den norra fyran.

 

 

 

För Hanaskog väntar nu närmast en tuff bortamatch mot Näsum. Med hänvisning till stycket ovan så fattar ni kanske redan nu att det kommer vara mycket som står på spel när lagen kliver ut på banan på lördag. Räkna med kamp. Räkna med slit. Räkna med att etthundratio procents inställning. Finns detta, ja då kan ni räkna med Hanaskogs IS. Avspark lördag 15.00, Öllervallen.  Ditt stöd kan hjälpa oss att nå vårt mål!  

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Nära men inte tillräckligt

Det blev en uddamålsförlust under lördagen när topplaget Ekets GoIF gästade Västra Hed. Efter 90 minuters ställningskrig var det gästerna som bärgade samtliga tre poäng efter att man prickat in matchens enda mål efter 68 minuter. Det var mer kamp än skönspel, som Glenn Hysén skulle sagt i FIFA13. 

 

 

 

Dagens två krigande lag ville inte vika sig en tum, vilket gjorde detta till en chansfattig historia.. När jag själv summerar matchen så kommer jag nog egentligen bara fram till en riktigt het chans för vardera lag. Båda lagen förvaltade dessa på bästa sätt. Skillnaden var bara att vid ”di gules” kvittering ville linjemannen annat. Huruvida hans avvinkning var korrekt eller inte lämnar jag åt andra att bedöma, men när dagens tillreste domarkontrollant inte höll med sin kollega, ja då känns det som att det kan varit en riktigt viktig som Hanaskogs Idrottsällskap gick miste om denna dag.

 

 


Ekets GoIF är erkänt svårspelade denna säsong. Laget spelar tight bakåt och är väldigt effektiva när tillfälle väl ges framåt.  Lördagens match var inget undantag. För HIS del satte detta stopp på en tre matcher lång segersvit. I Hanaskog är där ingen som riktigt höjer sig över mängden. I Eket finner vi planens bäste spelare i lagkaptenen Emil Pålsson.

 

 

 

Laget får nu slicka såren, se till att göra en bra träningsvecka och ladda inför helgens tuffa prov när serieledande IFK Osby kommer på besök. Det kommer krävas ett sjuhelsikes jobb för att poäng skall vara möjligt. Det hoppas jag alla är införstådda med. Avspark Lördag 16.00, Västra Hed.  Tagga, både ni på plan och utanför.

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Derbyseger

 
 

Hanaskog gick segrande ur det hyperviktiga Göingederbyt inför storpublik under lördagen. På ett soldränkt Västra Hed slog man tillbaka serieledande Glimåkra IF med 1-0 efter att Anton Berg rakat in matchens enda mål i den tionde matchminuten, fint förarbetad från lagkaptenen och dribblern Sebastian Persson. Ett mål som kan komma att bli guld värt inför slutspurten av serien.

 

 

 

Det var två helt ordinarie lag som vandrade ut till tonerna från ”Vox Populi” denna soliga septemberlördag. Att där var viktiga poäng som stod på spel, det var nog alla medvetna om. Hanaskog inledde klart piggast och vaskade fram de klaraste chanserna i den första havleken. Efter Bergs mål i den tionde minuten osade det katt ytterligare ett par gånger framför gästernas mål, men skärpan fanns inte där i de avgörande lägena. Närmast för gästerna var Jesper Eriksson som med sitt skott strax utanför straffområdet tvingade Joel Ringström att sträcka på sig. Klar fördel dock för HIS efter de första 45 minuterna, och nog borde ledningen varit någon boll större.

 

 

 

 

 

 

I den andra halvleken sjönk hemmalaget ner något i banan (av förklarliga skäl) och tillät Glimåkra ha mer boll. Trots detta lyckades inte gästerna få till de där riktigt heta kvitteringschanserna. Istället var det kanske ”Di gule” (de riktiga) som skulle punkterat matchen när André Bengtsson från nära håll inte riktigt fick träff på bollen. Likaså när vindsnabbe Albin Andersson kom fri men sköt mitt på gästernas burväktare. Mot slutet chansade gästerna mer och mer för att få fram den där viktiga kvitteringen men Hanaskogsförsvaret, med fyrtornen Jim Ringström och Martin Bergvall i spetsen avstyrde allt vad farligheter hette och när domaren Neven Ozegovic blåste för full tid utbrast det vilt jubel och glädjescener i hemmalägret. Hanaskogs IS hade vunnit ”slaget om den gula färgen”.

 

 

 

 

Priset som matchens bäste spelare i Hanaskog gick till Albin Andersson, som kanske skulle krönt dagen med ett mål efter ett par fina lägen, men hur som helst svarar han för en grym insats, liksom många av hans lagkamrater denna dag. Hos gästerna prisades snabbe forwarden Jesper Eriksson för sin fina insats inför de 520 åskådare som tagit sig till Västra Hed denna lördag. En siffra som inte blir mindre imponerande med tanke på att Kristianstads FF i skrivande stund ligger på ett publiksnitt om 344 åskådare. Och då pratar vi Division 1…

 

 

 

I och med segern kravlade sig Hanaskogs IS upp på sjätte plats i tabellen, och har med 4 omgångar kvar att spela skaffat sig ett litet gap om sex poäng ner till det där otäcka kvalstrecket. Gott så långt, men än är det en lång väg kvar innan kontraktet är i hamn. Ett sjuhelsikes jobb krävs de återstående matcherna med samma inställning och attityd som vi haft de tre senaste bataljerna. Har vi det, ja då är Hanaskogs IS ett svårslaget lag. Den gula U-båten börjar ta sig uppåt och kör vidare mot nya utmaningar!

 

 

 

 

 

 

Segern i lördags skulle också visa sig bli Bengt Emil Anderssons sista Göingederby som huvudtränare för Hanaskogs IS. I veckan meddelades spelartruppen om att Bengt Emil kommer efter innevarande säsong att avsluta sitt uppdrag efter tre år på Västra Hed. Det går inte i ord att beskriva hur mycket Beng Emil Andersson betytt för föreningen och dess framfart, både på och utanför plan. Men några ord, det skall jag säkerligen kunna få fram om den gode Sir Emil när väl säsongen är förbi. Just nu har både han och spelartruppen fullt fokus på det löfte som man gav varandra i veckan som gick. Att Hanaskogs IS skall vara ett Division 4-lag även 2014.

 

 

 

 

Närmast väntar nu en ny extremt tuff match, när nästa topplag besöker Västra Hed, nämligen Ekets GoIF. Seriens, enligt uppgifter, bästa bortalag kommer till HIS hemmaplan med sikte inställt mot Division 3. Räkna med stenhård kamp i 90 minuter, för det är det som kommer krävas om vi skall få med oss poäng! Avspark Lördag 16.00, Västra Hed. Samma stöd från läktaren som i lördags och samma inställning så kan det gå vägen. Din insats gör skillnad!

 

 

 

 

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till fotbollssektionen samt styrelsen som anordnat en kanondag för sponsorer, gamla profiler, spelare och anhängare under lördagen. En fantastiskt trevlig dag/kväll/natt.

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bortaspöke, slutspurt och derby

 

Hanaskog skrapade ihop sina första bortapoäng för säsongen när man bortaslog Åhus Horna BK med 3-1 (2-0) efter fina strutar från Sebastian Persson (fantastisk projektil rakt upp i krysset), Anton Berg (fint skruvad frispark) och Albin Andersson (med god hjälp av hemmalagets ena mittback). HIS tog från avspark tag i taktpinnen och bortsett från en downperiod i mitten på andra halvlek, så gjorde man en gedigen insats i denna viktiga drabbning. Hanaskog borde punkterat denna match redan under första 45 minuterna, men ledningen stannade vid två bollar.

 

 

 

I del två bjöd man onödigt in Åhus och tillät dem reducera, men några riktigt farliga kvitteringschanser blev det aldrig. Istället punkterades matchen med kvarten kvar när redan nämnde Berg förvaltade sin egenfixade frispark på bästa sätt. Det kvittar hur mycket Åhus ledartrojka försöker smälla i lokaltidningen om att det var 90 jämna minuter, Hanaskog tar fullt välförtjänt tre blytunga poäng i bottenstriden, samtidigt som man skickade bortaspöket åt pärskvittje.

 

 

 

Fem omgångar återstår av Division 4 Norra, och det är inte på långa vägar avgjort vilka som tvingas lämna fotbollens finrum. Både på det ena och på det andra hållet.  I serien där alla kan slå alla är det ideligen jämnt, inte minst kring kvalplatserna nedåt. I toppen tyder det mesta på att kampen om seriesegern kommer stå mellan Glimåkra, Osby och Eket. På fjärde plats finner vi Eslöv i nästintill ingemansland. Där bakom är Klippan blott ett par poäng från säkrat kontrakt, men därefter är det vidöppet.

 

 

 

I botten har Åhus en rejäl uppförsbacke för att undvika direkt nedflyttning, men HBK kommer säkerligen inte ge sig utan strid. Marieholm har ett litet gap att ta igen för att nå kvalplats och de närmaste matcherna avgör om chansen för nytt kontrakt fortfarande skall finnas i slutfasen i serien. På och kring kvalplatserna i är det sedan tajt mellan femlingen Yngsjö, Näsum, Hanaskog, VMA och Perstorp. Att varje liten poäng kommer betyda mycket i slutändan, ja det har ni säkert redan förstått.

 

 

 

Hanaskogs IS går nu in i en tuff slutforcering. Inom tre veckor kommer man möta samtliga tre topplag som gör upp om seriesegern.  Först ut är Glimåkra IF. En revanschsugen kommungranne som, för att inte tappa greppet om seriesegern, behöver en seger på Västra Hed på lördag. De möter en underdog i Hanaskogs IS, där varje poäng är ett hjälpande tillskott i kampen om ett nytt kontrakt. Räkna med en match med mycket kamp, känslor och framförallt nerver. Med andra ord, ett helt vanligt derby.

 

 

 

Slut upp i folkmassan. Kom och stötta Hanaskog i kampen om poäng. Avspark Lördag kl. 16.30, Västra Hed. Ditt stöd gör skillnad.

 

 OCH EFTER MATCHEN MISSA INTE AFTON PUB & HEDEN

 

 

 

 Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

     


RSS 2.0