Catch up

 

Bloggen har släpat efter sista tiden, och det är kanske inte så konstigt. Hanaskogs herrar går för tillfället på högvarv och är inne en intensiv period där tränings och matchdosen sakteliga ökats. Men vi backar bandet någon vecka och börjar där.

 

”Lag Lillen” kan titulera sig olympiska mästare när man lördagen den 15:e mars formligen defilerade i mål i den avslutande jaktstarten. Dessförinnan var det hyperjämnt och extremt ovisst om vem som skulle stå som slutsegrare denna soliga, men något blåsiga lördag. Kort summering av de olika deltävlingarna:

 

  • Körling – Kort och gott fotbollscurling. Många fina dragningar gjorde, ett par fina guarder lades upp, och en och annan skalkaträff. ”Lag Lillen” vinner denna deltävling, blott en hårsmån före ”Lag Tim”.
 
 
 
 
Gruppspel mellan "Lag Tilt" och "Lag Isak"

 

 

  • Supersefie – En bonustävling där det gick ut på att ta en gruppbild på laget och därefter jaga likes på facebook. Flest ”gilla” fick ”Lag Isak” 

 

  • Käppakrig – Avgjordes i Kviingeskolans gymnastiksal. Vanlig hederlig innebandy på småmål där det fanns en enda regel: Att där inte är några regler! När ångorna hade lagt sig, klubborna var ihopalimmade och sista liket bortskrapat från planen kunde vi gratulera ”Lag Lillen” till en ny deltävlingsseger.
 
 
 

"Lag Lillen" och "Lag Tim" mitt under brinnande strid!
 
 

 

  • Skitskytte – Även detta utspelade sig i gympasalen. Tre bollar per gubbe i laget i denna staffettliknande tävling. Målet var att räffa ribba eller stolpe, annars får du bege dig ut på en straffrunda. Här tog ”Lag Isak” en klar seger vilket öppnade upp för en spännande avslutande jaktstart.

 

  • Jaktstart – Bestod av ett 8 sidor tjockt dokument med diverse klurigheter. Uppgiften: Lös så mycket du kan. Lag ”Lillen”, som ledde i sammandraget  fick maximaltiden 15 minuter. Lag Isak gick ut tre minuter efter. Fem minuter efter ledarna rivstartade ”Lag Tim” och ”Lag Tilt” som stred tappert för att äta ikapp. Men detta skulle visa bli ett ”one-team-show” och med en imponerande svarsfrekvens var det ”Lag Lillen” som till sist stod där som mästare.
 
 
 
 
 

Vinnarlaget bestånde av Fille, Lillen, Joel, Andy, Otto samt Emil.
 
 

 

 

Stort grattis tilldelas såklart vinnarna, men också övriga lag som stred tappert hela dagen igenom. Fantastiskt kul!

 

 

 

 

Av förklarliga skäl så var där ingen träningsmatch planerad på söndagen (hade nog inte varit någon vacker syn).  Men den luckan har vi täppt till efteråt.

 

 

 

Näsums IF – HIS 1-2 (1-0)

 

Mål: 1-1 Anton Berg (straff), 1-2 Timothy Gustafsson

 

Laget: Nils, Scholander, Bergvall, David, Stalle, Didde, Johnsson, Seb, Kim, Anton, Tim

 

Ersättare: Yaz, Junne, Danne, Jim, Karlsson

 

 

Det var inget skönspel som publiken runt Öllervallen bjöds på i lördags. En första halvlek i motvind lämnade mer att önska hos gästerna som trots detta borde utnyttjat något av sina fina lägen. En andra halvlek med vinden i ryggen upprättade dock ordningen och Hanaskog tog över mer och mer och stod till slut som segrare med siffrorna 2-1 efter att Anton Berg kvitterat från elva meter, och sedan Timothy Gustafsson från nära håll avgjorde.

 

 

 

 Tollarps IF – HIS 0-4 (0-0)

 

Mål: 0-1 Jonas Nilsson, 0-2 Martin Bergvall, 0-3 Sebastian Persson, 0-4 Felix Voutilainen

 

Laget: Joel, Danne, Jim, Bergvall, Junne, Abbe, Otto, Yaz, Rasmus, Seb, Ottosson

 

Ersättare: Scholander, Stalle, Didde, Karlsson, Stridsman, Felix

 

 

Bästa motståndet hittills försäsongen, och troligtvis också bästa prestationen so far. Hanaskog spelade vågat och respektlöst och behövde inte skämmas för segern denna afton. Efter en mållös första halvlek trampade Hanaskog gasen i botten i andra och tvingade Tollarp att kapitulera fyra gånger.  En del omkastningar i truppen från lördagens seger skapade ännu mer huvudbry för ledartrojkan Olsson/Carlsson inför stundande utmaningar.

 

 

 

 

Med detta lägger vi dessa matcher till handlingarna och blickar framåt mot nya utmaningar. Redan på lördag är det dags för nästa uppgift, då seriekollegan Yngsjö IF står för motståndet. Avspark 12.00, Yngsjö IP.

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


HIS Olympiska Spel

 
 

Hanaskogs IS bärgade tredje raka segern när man slog tillbaka Bjärnums GoIF med klara 3-0. Efter en jämn inledning tog Hanaskog över taktpinnen i mitten på första halvlek och därefter var det inget snack om saken. Målskyttet öppnades i första halvleken när André Bengtsson slog in sin egen retur, därefter spädde de bägge inhopparna Viktor Karlsson och Yazdan Nasri på med ett varsitt fint mål i den andra halvleken.

 

 

Tre matcher, tre segrar. Men där finns ingen tid att slå sig för bröstet. Träningsmatcher är vad det är och än finns där mycket att slipa på. Dock är det kul att nästintill hela truppen har luftats inom loppet av tre veckor och samtliga har visat att man vill vara med och fajtas om startplatserna.

 

 

Helgen som kommer är det spelledigt, men tro inte att vi kommer ligga på latsidan för det. På lördag samlas ett trettiotal från herrtruppen för att runda av vintertiden med en egen variant av Vinter-OS. Fyra lag kommer göra upp om segern där alla egenskaper kommer att sättas på prov. Vi pratar i runda slängar om 3 timmars stenhård kamp, där vi kommer avverka 4 delmoment enligt nedan:

 

 

-          Körling, där känsla och finess kommer spela en avgörande roll.

 

-          Skitskytte, där det handlar om kyla och att inte darra på manschetten.

 

-          Käppakrig, den mest fysiskt krävande delen av hela tävlingen där risk för blodvite finns.

 

-          Jaktstart, hjärnornas kamp där varje extra sekund är viktig.

 

 

 

 

 

 

För er utomstående som vill följa tävlingarna ges denna möjlighet genom Hanaskogs IS instagramkonto. Starta ett eget konto och följ.

 

Ladda med all taggtråd som finns. På lördag finns ingen återvändo. Fyra lag, men bara ett kan vinna.  Gängen som kommer slåss om segern är enligt nedan:

 

Lag Isak – Kim Bladh, Anton Scholander, Staffan Holgersson, Daniel Bengtsson, Niklas Svensson, Kapten Jimmie Isaksson

 

Lag Lillen – Emil Berg, Felix Voutilainen, Joel Ringström, Otto Ewesson, Andreas Nilsson, Kapten Stefan Olsson

 

Lag Tilt – Albin Andersson, André Bengtsson, Viktor Karlsson, Oliver Routtinen, Kapten Ted Carlsson

 

Lag Tim – Didrik Nilsson, David Stridsman, Fredrik Ottosson, Nils Berg, Kapten Timothy Gustafsson

 

Domartrio: Anton Berg, Mikael Bengtsson, Jonas Nilsson

 

 

 

Samling 13.00 Västra Hed. Enklare förtäring (kokt i bröd) kommer även att erbjudas vid denna tidpunkt innan vi sparkar igång.

 

 

Övriga klockslag: Finns inte, vi beräknar att tävlingarna pågår i cirkus 3 timmar, därefter erbjuds möjlighet till bastu på IP. Här sluter också ni som inte kan vara med på dagen upp fortast möjligt. Därefter bjuds det på grillat samt egen medtagen dryck. Resten står skrivet i stjärnorna.

 

 

Klädsel: Träningskläder är att rekommendera. Vi kommer vara utomhus en kort stund, därefter är det inomhusaktiviteter, tänk på det vid val av skor. Skruvdobb godkännes ej av tävlingskommittén.

 

 

 

Observera att samtliga i det segrande laget kommer dopingtestas.  

 

  

 

Eventuella frågor eller funderingar kring lördagens tävlingar, domartrions mutbarhet samt vilka preparat som är klassade som doping kan ventileras under kvällen gräspass på Västra Hed kl. 19.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Andra raka

 

Hanaskogs IS fortsatte på det vinnande i helgen som begick när besegrade Division 5-laget Fjälkinge IF med siffrorna 2-1. Målen gjordes av André Bengtsson (straff) samt comebackande Viktor Karlsson. Kort summering: Första halvtimmen var magnifik och redan här borde gästerna avgjort tillställning. Resterande timmen var ett ställningskrig där Fjälkinge vann lite mer dueller, dock utan resultat framåt. Samtliga mål inprickades i den första halvleken.

 

 

 

Viktor Karlsson (närmast kameran iförd cykelhjälm)
målade i comebacken. 

 

 

 

Coach Lillen valde att byta ut sex man från segermatchen mot KBoiS, och där fanns säkerligen några som skapade angenäma problem för ”di gules” huvudtränare. Ny helg innebär ny match och ny trupp när HIS imorgon tar sig an Bjärnums GoIF på Sparbanksvallens konstgräs. För den morgonpigge är det avspark kl. 11.00 lördagen den 8 Mars. Känner förresten en riktigt gössig kille som fyller år den dagen…

 

 

 

Om allt löper på som det skall och herren i himlen är med oss, ja då kan det varit sista gruspasset som utspelade sig igår på Björkvallen för HIS. Ropar inte hej än men visst känner vi våren i luften för varje dag som går. Om inget annat lär Hanaskogstruppen kippa efter luften på tisdag då vi avverkar vårt sista gympass på Retro Gym i Åhus, där Markus Fridén inte gett oss en lugn stund under hela uppbyggnadsperioden. Fantastisk uppslutning och magnifik träning har gjort att fysiska statusen inte går att klaga på för tillfället. Missa inte avslutningen på tisdag kl. 19.40. MEDTAG SKOR / KLÄDER FÖR UTOMHUSBRUK.

 

 

 

15 Mars närmar sig med stormsteg och snart är det dags för tävlingskommittén (vilket i detta fall är jag och Mr. Berg) att samla ihop anmälningarna och skapa en rad av gössiga lag. Har du inte anmält dig? Då gör du det pronto till mig eller Anton.

 

 

 

 

Kämpa på och ha en trevlig helg!

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


RSS 2.0