Allt om det senaste

 

Hanaskogs IS inledde träningsmatchandet med att besegra stadslaget och nyblivna seriekollegan Kristianstad BoIS med 1-0 i lördags. Matchens enda mål prickades snyggt  in av Albin Andersson i slutskedet av den första halvleken, framspelad av slitvargen Sebastian Persson.  Premiärmatch för säsongen 2014, då får man köpa att allt inte är hundraprocentigt. Och med inte allt för många konstgräspass i benen så gör HIS, enligt säkra källor, trots allt en OK insats.

 

 

Truppen för dagen var enligt nedan:

 

Nisse (mv), Didde, Jim, Niklas, Kim, Abbe, Otto, Seb, Fille, David, Ottosson, Tim, Antonsson, Yaz och Anton S.

 

 

De tillresta supportrarna ville lyfta fram Otto Ewessons insats denna dag tillsammans med de bägge inhopparna Timothy Gustafsson och Yazdan Nasri. Ny match väntar på fredag då man tar sig an Hjärsås/Värestorp IF på Trollavallen. Kick off 19.00.

 

 

I övrigt så kämpas det i vanlig ordning på för fullt i Hanaskogslägret på diverse underlag, allt för att stå redo inför stundande säsong som närmar sig med stormsteg. Samtliga i truppen har, på ett eller annat sätt, närvarat under någon träningsform vilket naturligtvis är glädjande och samtidigt ger huvudtränare Stefan Olsson huvudbry inför kommande laguttagningar.

 

 

Humöret i gruppen är på topp, och bättre skall det bli. Det är med nöje jag ber samtliga herrar i A-truppen öppna upp sina almanackor och boka in lördagen den 15 mars. Då är det dags för årets första spelargille som kommer att gå i vinterolympiskt tecken. Mer info kommer längre fram, men precis som i nyligen avslutade vinterspelen i Sotji så kommer det bjudas på en uppsjö av vinnarskallar, rafflande spurtstrider och kanske en och annan glädjetår.

 

 

Vänligen meddela ert deltagande denna dag snarast till undertecknad eller spelarrådets starke man Anton Berg.  Preliminär start blir runt lunchtid och upphör när krogen stänger. Din närvaro gör skillnad, och tillsammans kan vi skapa en gemenskap och stämning som är lika positiv som Nicklas Bäckströms dopingprov.

 

 

Ett annat datum som vi också redan nu bör lägga på minnet är lördagen den 5 april då vi gemensamt skall väcka Västra Hed till liv efter vinterdvala.  Starttid för detta är 09.00 och observera att det är obligatorisk närvaro för herrtruppen!

 

 

Har inte mycket mer att framföra. Till er spelare som läser detta ber jag er ladda batterierna inför resterande veckas träning och match. Och glöm inte Ted Carlssons visdomsord: ”Vi kan ta med flaskor till träningen, men då ska ni fan i mig se till att dricka upp vattnet också!!!”

  

 

 

 

 

 

  

 Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Sorg I HIS

En stor idrottsledare har lämnat oss; Eve Nilsson avled lördagen den 8 februari 2014, 84 år gammal. Han sörjs närmast av sina söner med familjer.

 

 

Eve var en eldsjäl med ett outtröttligt engagemang och ett stort hjärta.  1971 startade han, tillsammans med tränaren Jan Sahlin, Hanaskogs IS vandring mot att bli Östra Göinges stolthet. Eve brann inte bara för fotbollen utan även för människorna i och runt klubben. Han höll hårt på filosofin att alla alltid var välkomna i klubben. Han insåg vikten av att ett bra ledarskap sitter i hjärtat och att våga stå upp för det man tror på. Hur viktigt det är att den mindre föreningen finns kvar för alla som älskar fotboll.

 

Att hans gul/svarta hjärta klappade extra hårt ibland har många fotbollsdomare fått känna av, men för det mesta var Eve lugn och samlad och väldigt uppskattad även av domarkåren. Eve var också vidskeplig och kunde vid seger använda samma ”turkläder” många matcher i rad. Vi är säkert många som kommer ihåg hans gula stickade tröja, som kunde sitta på även om det var mitt i högsommaren. Det var inte för inte som han kallades för ”Mr HIS” i två decennier, något som jag tror han var väldigt stolt över.

 

Den sammanhållning som skapades under denna tid är än idag kännetecknande för Hanaskogs IS. Vi som spelade i HIS i början av 70-talet var som en enda stor familj och umgicks även på fritiden med allt vad det innebar.

 

Men det var inte bara som lagledare Eve är ihågkommen, utan även som föreningsmänniskan Eve Nilsson. Han valdes in i HIS styrelse 1972 som sekreterare, för att 1975 ta över ordförandeklubban. Eve var i mitten av 70-talet också hårt engagerad i utbyggnaden av Västra Hed med omklädningsrum och träningsplan. Eve lämnade styrelsen 1988 i samband med att Hanaskogs IS för första gången tog steget upp i division 3. Eve blev tillsammans med sin Maja hedersmedlemmar i Hanaskogs IS vid 60-årsjubileet 1992.

 

Vi kommer alltid att minnas Eve som den verkligt gode och pålitlige kamrat och ledare han var.

 

Dina vänner i Hanaskogs IS

gm Sven-Jörgen Persson


Årsmöte 16/2 2014 / Styrelse / Medlemsavgifter / Plank

Idag var det dukat för årsmöte nere på Heden. OS-Guldet i skidor drog nog lite av folkskaran men ett 20-tal personer var nere och lyssnade på diverse verksamhetsberättelser mm. Framtiden ser ljus ut för Östra Göinges Stolthet Hanaskogs IS.

Ola Lundgren tackade för sig för sin tid som ordförande. Ola kommer fortfarande jobba kvar i föreningen men med andra bitar. Urpo Routtinen kommer att ta över stafettpinnen där en konstitution av styrelse gjordes. Den ser ut som följer enligt. Även de andra sektionerna ser ut enligt följande.


Styrelsen:
Ordförande: Urpo Ruottinen
Vice Ordförande: Jonas Mårtensson
Kassör: Anette Karlsson
Sekreterare: Eva Ottosson
Styrelseledamot: Ingela Nordfeldt
Styrelseledamot: Susanne Scholander
Styrelseledamot: Jonas Nilsson
Styrelsesuppleant: Ola Lundgren
Revisor: Bo Andersson
Revisor: Petra Kylbo

 

Fotbollssektionen: Mikael Bengtsson, Andreas Persson, Emil Berg, Jimmy Rosén, JImmie Isaksson

 

Ungdomssektionen: Martin Scholander, Jonas Borgström
Susanne Scholander i styrelsen kommer vara ”sambandslänk” mellan ungdomssektionen och ungdomstränarna för Knattlaget. Så att det blir ett bra samarbete och att riktlinjer följs.

 

Damsektionen: Håkan Ottosson, Katarina Tobiasson, Fredrik Hansson

 

Idrottsplatsen: Vaktmästare: Bo Nordfeldt & Jan Martinsson

 

Friidrottssektionen: Ingvar Mårtensson

 

Lotteriföreståndare: Urpo Ruottinen

 

Kioskansvarig: Ingela Nordfeldt

 

Ord. Ledamot i repr. Sk. FF.: Urpo Ruottinen

 

Suppleant i repr. Sk. FF.: Jonas Mårtensson

 

Webbredaktionen: Jonas Mårtensson, Andreas Persson, Jonas Nilsson

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Medlemsavgifter för 2014 är nu satta:

Vuxen Aktiv (över 15år): 600:-
Familjekort (barn t.o.m 15år): 600:-
Vuxen Passiv: 300:-
Barn (t o m) 15år): 300:-
Pensionär: 200:-
Knatte: 100:-

Inbetalning sker till bankgiro 986-4323.
Märk betalningen med namn och personnummer.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Senaste nytt från planket ser du nedan, hjälp oss gärna i vårt arbete!

 

 
 
På Återseende
Mvh
Styrelsen Hanaskogs IS

Sätt ett spik i Planket!

 
Mvh
Styrelsen Hanaskogs IS 
 
 
 
 

RSS 2.0