Första poängtappet!

Hanaskog spelade 0-0 på Sparbanksvallen under onsdagskvällen. Det var motståndarna Bjärnums första poäng i årets serie, och det kommer säkerligen bli fler!

Det var väl inget vidare skönspel från Hanaskogs sida i första halvlek där va en hel del felpass, det var dock HIS som skapade de hetaste chanserna, men bollen ville inte in denna afton. Vi tillät Bjärnum slå sina djupledsbollar som inte resulterade i några farligare chanser dock. I andra spelade Hanaskog upp sig och hade åter igen 3-4 chanser utan att lyckas måla. Bjärnum fick ha en del boll men hade inga större farligheter förutom en långskott som träffa ribban.

Matchen präglades också av en domare som hade en nivå som var lika jämn som Arne Hegefors pannlugg (alltså obefintlig) Båda lagen la därför lite onödig energi på domaren, som inte riktigt hade sin bästa dag, och var lika dålig på bägge hållen. Ändå glädjande att vi höjer oss i andra, även om det behövdes en rejäl utskällning från Mange i halvlek. När vi väl håller bollen på marken så ser det strålande ut, många fina kombinationer där Bjärnum inte hängde med i svängarna, gäller att ta med dessa ljusglimtar till nästa match.

Kommer en lite uppdatering under helgen, där vi tar och analyserar serien "so far".


Tills vidare....
FORZA HIS!

Inför Bjärnums GOIF - HIS

Redan imorgon smäller det igen. Omgång 4 går av stapeln och för "Di gules" del innebär det bortamatch mot Bjärnums GOIF, ett lag som än så länge inte lyckats knipa någon poäng i serien, och vill säkerligen se till att ta sina första pinnar mot Hanaskog, vilket innebär att vi måste verkligen ge 110% genom hela matchen för att lyckas på Sparbanksvallen!

Hanaskogs spel har börjat arta sig, och efter 3 segrar på lika många matcher så kan man lugnt säga att vi har fått en kanonstart. Bjärnum är ett lag, som jag personligen på förhand, tippat som ett lag som absolut kan vara med i toppen. Nu har tydligen inte bollen studsat deras väg i inledningen av serien, men jag kan säkerligen lova att det är ett mycket laddat och hungrigt lag som HIS grabbar kommer stöta på imorgon kväll. Det gäller att hålla fokusen uppe och verkligen ge allt, det finns inga lätta matcher i denna serie, och definitivt inte borta mot Bjärnum!

Nu hoppas jag verkligen att alla laddar rejält inför morgondagens batalj, och att vi bara går ut kör så det ryker i 90 minuter plus tillägg, vi kan om vi vill, då ska vi f*n i mig visa det också!!!

De spelare och ledare som håller med mig, kan sätta en kråka i kommentarerna nedan här i bloggen...

Avspark 19.00, Sparbanksvallen.

Dags för Rille Rims tankar:

Andra halvlek mot Vinslöv var en fröjd
O med backlinjen kan man ju inte vara missnöjd
Tråkigt att vissa inte pallar med mina långa rim
Men får ju skriva ett par rader om giganten Jim
Killen som återigen lyckades sätta ett med skallen
Tror jag svimmar om du sätter ett på sparbanksvallen

Även beröm till Anton o Abbe
Dom gör det bra, den lille o den snabbe
Lillen mäktade med hela 4 ass
O den snabbe på topp va riktigt vass
Innan det blir helg o brasan börjar brinna
Ser vi till att mot Bjärnum vinna

Blod, tårar o svitt
Hanaskogs IS is the shit

/ Rikard OredssonNu åker vi!


FORZA HIS!

Storseger över Vinslöv!

För tredje gången i år så fick grabbarna i HIS sjunga segersången. Och ursäkta min ofina svenska men det är så satans gött varenda gång när de ljuvliga tonerna från omklädningsrummet drar igång och sprider sig ut över Heden! Vinslöv stod upp bra i en halvlek, men i andra ryckte Hanaskog ifrån!

  

Första halvlek bjöd på två ansikten, ett där Hanaskog hade tag i spelet, skapade chanser och dessutom tog ledningen genom Joel Isendahl, så långt verkade allt frid och fröjd. Men därefter tilläts Vinslöv ta över mer och mer och vi föll ner en bit i banan, dock utan att släppa till några större målchanser. Men Vinslöv behövde inte så många chanser, efter en dålig rensning i backlinjen blev Vinslövs mycket duktiga anfallare Magnus Malm fri och gjorde inget misstag. HIS blev lite ängsligt och fortsatte att tappa boll lite väl lätt. Men efter en bjudning i slutskedet av första halvlek av en Vinslövsförsvarare kunde Albin Andersson toffla in 2-1, ett mycket psykologiskt mål.


I andra halvlek satte Hanaskog sen full fart framåt och lyckades tidigt smälla dit 3-1, sen rann det bara på! Med lite mer skärpa i avsluten kunde det blivit lite fler mål än vad resultatet visade men 6-1 är helt klart godkänt och samtliga lirare visade upp en härlig moral och kämparglöd. Nu kör vi på i denna stilen, grabbar! Kan även notera att Vinslöv är ett spelande lag med många yngre som utvecklas för varje match, och kan säkerligen lugga många lag i denna serien!


Hanaskogs IS - Vinslövs IF 6-1

  

Målskyttar HIS: Albin 2, Joel, Jim, Tim, André

 
Målskyttar Vinslöv: Magnus Malm

Värt att notera från matchen:


- Den lille store Anton Berg mäktade med hela 4 assist och visar sig vara mer framspelare än målskytt då han själv lyckades bränna 3-4 lägen!

- Inhopparen Albin Andersson visade att han minsann också kan struta, och pangade dit sina två första mål för säsongen. Lägg därtill att anfaller gjorde 2 baljor i B-laget dagen efter så kan man ju dra slusatsen att han äntligen ställt in siktet rätt : )
- Att Hanaskogs egna Jim Ringström fortfarande vägrar gå av planen mållös. 3 mål  på lika många matcher visar att även den pånyttfödde Jim kan i sina bra dagar!

Albin "Abbe" Andersson

Vidare vankas det träningspass ikväll och redan på onsdag är det dags för match igen, då Hanaskog drar till Sparbanksvallen i Bjärnum för ny viktig match, mot ett Bjärnum som definitivt är ute efter att plocka 3 poäng hemma på kosntrgräset! Mer info följer....Sist men inte minst....


- Även B-laget hade match i helgen, dock inte med samma success som A-laget, det blev till slut förlust med 8-3 mot Klippan!


  

  


Inför HIS - Vinslöv

Så var det dags för årets andra hemmamatch, där vi gästas av Vinslövs IF. Klockan 19.00 är det avspark på Heden och alla är hjärtligt välkomna, precis som vanligt!

Vinslöv är nykomling i femman, då man förra året tog hem Division 6. Laget har inlett med matcher mot de två topptippade lagen Eket (0-4) och Glimåkra (2-3). Ska nämnas att man senast mot Glimåkra sånär hämtade upp ett 0-3 underläge och höll på att knipa en pinne, så det är verkligen ett lag som man får se upp med, då aldrig viker ner sig. Det gäller verkligen att "di gule" är, precis som alla andra matcher, på tå direkt vid avspark och ända till domaren blåser för full tid. Räkna med ett heltaggat Hanaskog som ska göra allt som står i deras makt för att knipa tre poäng.


Laget som ska försvara de gula färgerna är:

Junne, Tim, Ante P, Jim, Stalle, Berg, Johnsson, Jimmie, Albin, Joel, Rille, Affe, André, Gazza och Jens


Sist men inte minst lämnar vi över till Rille Rim:

Nu är den sanna spelglädjen tillbaka
O på det fick stackars Treby smaka
Men oj va tråkigt spel dom hade
Med tjongbollar man ingen gladde
På konstgräs ska man väll kunna spela på marken
Men icke, upp i luften från första till sista sparken.

På en frispark ganska lam o lite sne
Dök han upp på returen, lille Andre
O tryckte bollen in i mål
Bjöd på glädjeskutt o jubelvrål
2-0 kom sedan i andra
När Jim upp till straffområdet vandra
Man sköt han i huet o tjolahejtjolahopp
Så e bananen i skytteligatopp

Helgen kröntes med en dragningsfest
För fotboll o jög det gillar vi mest
3000 riksdaler gick till Junne tvaulavante
Som även lyckades få Liv i  stackars Ante

Nu slår vi Vinslöv med karaktär o stil
Tack Holgersson för att ni körde hem min bil
/Rikard Oredsson


Nu laddar vi batterierna, för imorgon så åker vi.....FORZA HIS!

Bra helg för Hanaskog!

Så var det då äntligen måndag igen. Ännu en spännande helg är till ända och man lägger levern i mjölk i väntan på nästa lördag! Helgen har varit superb, sett ur HIS-ögon. Damlaget premiärspelade mot Lönsboda och fixa en pinne, Paugalaget (P15) slog tillbaka Åsum med 4-0 och i fredags prylade herrlaget Treby med en komfortabel 2-0 seger. Lägg därtill en lyckad dragningsfest på lördagskvällen där pengar delades ut till höger och vänster så kan man ju inte vara annat än nöjd!

Om man ska summera fredagens drabbning mot Treby så kan man väl bara meddela att segern var välförtjänt och i ärlighetens namn så var det nog närmare 3-,4- och 5-0 än 2-1. Hanaskog hade taktpinnen hela matchen, medans Treby inte ville utnyttja den finna konstgräsmatta som de besitter utan ägna sig mest åt tjonga boll! Dock hade HIS i dag ett prickfritt försvar som funkade till 100% i form av vindsnabbe vänsterbacken Ante P, den brutale kaptenen Timpa, den alltid lika lugna (och numera målfarliga!) Jim samt den unge ettrige terriern Stalle!


Målen inprickades av André Bengtsson i den första halvleken samt Jim Ringström i andra, som nu kan stoltsera med 2 mål på två matcher, en ökning av hans målproduktion i A-lagssammanhang med 4000%. Hanaskog hade även bud på flera mål, Isendahl var sopren i första halvlek men lyckades hitta målvaktens stortå, Albin kom direkt från bänken in och blev helt fri men målvakten räddade ytterligare en gång, Ludde kunde med lite skärpa gjort hattrick på 5 minuter men när han inte ens lyckades göra mål, trots kraftig hjälp av sin händer, så stannade siffrorna vid 2-0. Kan samtidigt poängtera att Trebys unge målvakt var den som höll kvar dem i matchen, med flera högklassiga räddningar!Den för tillfället superhete Jim Ringström!

Redan på fredag är det dags att beträda Heden igen, då kommer Vinslöv på besök, ett lag som säkerligen vill sätta käppar i hjulet för "Di gule". Mer info följer....Tills vidare.....
FORZA HIS!


Inför Treby IF - Hanaskogs IS

Så var det dags att snöra på skorna igen. Treby står för motståndet på fredag, då joggar vi in på konstgräset uppe i Killeberg. Se till att dyka upp och ta er en kik! Tillsammans hjälps vi åt mot nya framgångar!


Att det varit lite halvkörigt sista tiden som Arsenal-supporter kan man lugnt säga. Fråga bara Anton, Jimmie eller mig! Men i går uppenbarade det sig igen. Ett litet ljus längst bort i tunneln i dessa lågkonjunkturs-tider tändes! När väl skadorna på de ordinarie lirarna börjat läka så började det hända saker! Nu é det några jävulusiskt intressanta matcher de kommande veckorna, Chelsea i semin i FA-cupen till helgen blir tuff. Semi-matcherna i Champions Leauge mot Manchester U exakt lika tuffa. Ganska skönt att sitta som outsider då! Skänker även en tanke till halva HIS a-truppen som fick sina drömmar krossade redan i tisdags när Liverpool fick respass! Hur é det du brukar säga Gazza? You´ll never walk alone? Tja, det är i och för sig rätt skönt att gå ensam också...


Så var det då äntligen dags för borta-premiären i årets serie, då vi ska styra skutan upp mot Killeberg för att möta Treby IF, ett lag som för 2 år sedan huserade i Division 4. En svår match, och det gäller att vi är på tå redan från första sekund till sista! Vet att det kommer dyka upp 15 heltaggade Hanaskogare som verkligen kommer ge allt! Avspark 19.00 i KillebergSjälvklart lämnar vi nu över till HIS egna Strindberg:

  

Senast stod matchen o vägde med lika 2-2

När fabror Gazza sina skor snörade på

Några minuter senare hade han gjort ett par mål
Och spelarna började vittra segerskål

Visst höll vi ut o lyckades vinna

Men det kom i skymundan av att se en lagkamrat försvinna

Tyvärr får vi en tid framöver klara oss utan Emir

För med brutet ben blir det inget lir

Hoppas du snabbt kan komma tillbaka o vända på steken

För vi klarar oss inte för länge utan jokern i leken

Samla kraft o ta nya tag

Nu tar vi o spöar nästa lag


"Break a leg " i Killeberg

Spela för Emir i vår gula färg   
Och så åker vi.....


Premiärseger med bitter, bitter eftersmak...

Så var då premiären avklarad. Hanaskog stod som segrare i vårsolen under fredagseftermiddagen efter 4-3 hemma på Västra Hed mot Sösdala IF. Men segerns sötma kom något i skymundan, då inhopparen Emir Studenovic skadades allvarligt och fick föras med ambulans till sjukhus


Det var med dryga 10 minuter kvar som olyckan var framme. Emir Studenovic löper på boll som gick i riktning mot Sösdalas målvakt, vilket slutade i en rejäl kollision och Emir vred sig i plågor. Sösdalas lagkapten Fredrik Tegeborn stod precis intill och insåg direkt vad som hände och skrek rakt ut: Ring ambulans! Resultat av kollisionen blev dubbla benfrakturer, vilket innebär att Emir har en lång rehabiliteringsperiod framför sig, och vi alla i laget lider med honom. Men han vet att han har ett stöd i oss andra som lirar i den gula tröjan och alla runtomkring som stöttar vårt kära HIS, vilket visat sig i gästboken där många skrivit ner en liten hälsning.
Emir Studenovic

För att återgå lite kort till matchen så var det ett heltaggat HIS som gick ut på Heden, men försvaret, som under försäsongen varit vår styrka, agerade en aning slarvigt vilket straffade sig 3 gånger om, där formligen bjöd Sösdala på tre baljor, som inte var sena att utnyttja lägena. Hanaskog gav dock aldrig upp och lyckades i första halvlek hämta upp både 1-0 samt 2-1 underläge, efter mål av Joel Isendahl och Jim Ringström! HIS hade en period i mitten av första halvlek där Sösdala knappt fick låna bollen och just där visade vi vilket spelskickligt lag vi kan vara. Det nykomponerade anfallet med Anton Berg och Joel Isendahl var stundtals lysande och hittade varandra som om man kunde tro att de var ihop! I första halvlek så klev även André Bengtsson fram och hade lekstuga på sin kant!


Men matchens gigant skulle först göra entré i andra halvlek. Redan när han stod och tog på sig matchtröjan kände jag att något skulle hända när han kom in. Och så rätt jag fick. Legendaren, eldsjälen, målskytten och fabrorn Jonas Mårtensson kom rätt in i hetluften och smällde in 3-2 från nära håll efter framspelning av Joel Isendahl. Och vi han knappt hämta oss från det innan Gazza ger sig ut på ett äventyr som startar 10 meter in på våran planhalva. 20 sekunder senare har han cyklat igenom hela Sösdalas försvar och klipper till med vänsterfoten i det bortre hörnet. 4-2! Strax därefter var Isendahl ytterst nära att punktera matchen men stolpen ville annat. Sen kom då den otäcka olyckan som gjorde att det blev ett spelavbrott på en halvtimme. Sösdala flyttade fram och skapade ett par chanser och fick också in en reducering efter slarv i Hanaskogsförsvaret! Men Hanaskog höll undan och tog de tre första poängen försäsongen. Härligt härligt, men lite onödigt att släppa in 3 slarvmål, något som vi får ta med oss nu i nästa omgång där Treby står för motståndet!Sist men inte minst riktar jag åter igen en tanke till Emir. Hoppas du mår bra efter omständigheterna och att du snabbt lyckas ta dig tillbaka till fotbollsplanen!Tills vidare....FORZA HIS!


Inför: HIS - Sösdala

Så står vi då här till sist. Nu finns ingen återvändo. Försäsongen är förbi och nu kan vi blicka framåt mot en stenhård serie med många tuffa matcher. Det är nu agnarna skall skiljas från vetet. Det är nu det är upp till bevis! Se upp, för nu åker vi!

  

Sista träningspasset inför seriepremiären på fredag gick av stapeln under onsdagskvällen. Där finputsades det lite på olika spelsekvenser som vi skall försöka ta med oss inför drabbningen imorgon. Truppen ser välmående ut och förhoppningsvis kan vi ta med det positiva från de matcher som har avverkats under de senaste tre månaderna!


Det är något som fascinerar mig med seriepremiärer! Jag menar det är ju för det här som man asar sig fram på en stenhård grusplan en kall februarikväll. Det är ju för det här som man gör de där 3 extra armhävningar de sista fem sekunderna innan stationsbyte på cirkelträningarna. Allt det där förbannade förberedandet som man bara våndas för varje gång i november när man börjar blicka framåt mot nästa säsong, det är just därför man pallar genomföra den här skiten, år ut och år in, för att till sist få springa in på nyklippta a-planen på Västra Hed och känna att nu jä*lar blir det åka av! Det är först nu vi verkligen kan se var någonstans vi står. Det är nu det händer! Minns den fantastiska premiären förra året: solen sken och gräset var grönt på Västra Hed när vi gick ut och fullständigt klädde av seriefavoriten Kågeröd (4-0) med en förbryllad allsvensk profil i Issa Manglind i backlinjen. Resten av serien behöver inte nämna något om....


Lyckades häromdagen läsa igenom K-bladets fotbollsbilaga som man ivrigt väntar på varje år, men kan ärligen säga att jag blev besviken på årets upplaga, känns som att den inte tagits på lika mycket allvar som tidigare år. Bläddra självklart fram till sidan där vår serie presenteras och kunde se till min förvåning att vi verkar vara seriefavoriter enligt de flesta lagen i serien. Nu tänker vi dock inte slå oss i bröstet och tänka att "fan, detta springer vi hem" utan vi kommer att behöva kriga i varenda match för att försöka få med oss 3 pinnar, var så säkra på det! Samtidigt tror jag att många satt oss som favorit enbart för att vi kommit från en division högre, något som jag inte tror har någon större betydelse!
Ska Hanaskog få jubla imorgon igen?

Motståndare på fredag är Sösdala IF. Ett lag som förra året huserade i division 6 men som efter en stark säsong slutade på 2:a plats i sin serie och därefter avancerade via kval till femman! Förra årets utropstecken var gamle hässleholmaren Jimmie Eek som mäktade med 22 mål i sexan, men som i år tagit steget över till seriekonkurrenten Bjärnums GOIF. I övrigt kan man ju notera att den gamle profilen Hans Dahlberg fortfarande kör på och vem vet, kanske får vi se honom göra entré även på Västra Hed under morgondagen. Det som jag personligen förknippar Sösdala IF med är de gamla stofilerna Christer och Håkan Andersson, som under årtionden gjorde domarna gråtfärdiga med sina utskällningar och förklaringar om hur förbannat dåliga de va, dock ska det också noteras att de kunde verkligen lira fotboll och höll länge ut på godkänd nivå! Antar att de inte spelar numera....


Det är med stor glädje jag hälsar Sösdala IF, domarna och publiken varmt välkomna ner till Västra Hed imorgon för att förhoppningsvis se en spännande och bra drabbning, med sol på himlen!


Hanaskogs IS - Sösdala IF

Avspark 14.00

  

Hanaskogs lag består av: Jonas, Tim, Staffan, Rille, Jim, Ludde, Ante P, Jimmie, Anton, Johnsson, Emir, André, Isendahl, Jens, Gazza, Albin

  

  
Lämnar, precis som förra året,  ordet över till Rille Rim med sina inför matchen-ord:

Efter en hel försäsong är detta vad vi väntat på
Att få kliva ut på Heden o visa var skåpet ska stå
Det är en ära att få ta på sig vår gula uniform
Att få känna doften av gräs o ta publiken med storm
Tiden stannar upp o inget annat spelar någon roll
Vi ska göra det vi älskar, nämligen spela boll
Kämpa,spring, passa, skjut, slit o sparka
Gör det tillsammans för då e vi starka
När slutsignalen gått är det dags att klappa igång
Hanaskogs egna segersång

Håriga bringor o svettiga pungar
Här e HIS fotbollskungar!

/ Rikard Oredsson

Nu hoppas jag samtliga tar sitt ansvar och laddar rejält, för på fredag så ska vi verkligen visa vad vi kan! Tillsammans fixar vi detta, så nu kör vi så det ryker och ser till att ha en riktigt rolig säsong framför oss. Om ni håller med, lägg gärna en kommentar här nedan!FORZA HIS!
TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!


Bloggen presenterar: Joel Isendahl

Så var det då dags att presentera nästa nya kille hos "di gule". Näste man på tur är en härlig kille med en underbar inställning som säkerligen kommer kunna göra nytta i den gula Hanaskogströjan i år. Vi presenterar....
Namn: Björn Joel Isendahl

Ålder: 25 och ett halvt

Familj: Mamma, pappa, bror David syster Jonna

Tidigare klubbar: Djurröds IK, IFÖ Bromölla, Ovesholms IF, Tollarps IF, Hanaskogs IS

Yrke: Koordinator, (hemassistent låter så dassigt)

Intressen: Fotboll, gym, kompisar, film, en bra bok, gamla viner, klassisk musik... nej, jag skoja bara.. men hälften är sant.

Älskar: Sol, fotboll, frisk luft och sprit

Hatar: Sprit

Varför valde du att gå till Hanaskog?
Det fanns inga andra intressenter. Förutom Djurröd då.. men dom hade inget lag, så det låg dom lite i fatet.
Nej, men allvarligt talat så va det efter ett antal groggar i Milano med Pontus och Thomas Mårtensson. Det lät så fint, Thomas och Pontus berättade om killarna i laget. Jag fick uppfattingen av att ni var ett gäng hedersknyfflar.. och efter den 7e groggen lät det himmelskt, jag hade bestämt mig.
Har faktiskt inte ångrat mig en sekund.. Visst.. hedersknyfflar va kanske att överdriva nåt monstruöst, men iallafall..

Personlig målsättning säsongen 2009?
Att göra lite mål för en gångs skull.. har aldrig varit nån målspruta direkt.

Vilket tycker du ska vara lagets målsättning 2009?
Topp 3

Vilken spelare tror du kommer ha störst betydelse säsong 2009?
Får jag bara välja en säger jag Andreas Johnsson. Tror han kommer bli viktig i år om han nu inte jobbar när vi har match!

Någon speciell händelse i ditt liv som du e stolt/mindre stolt över?
Seriesegern i div 7 med Djurröd. Första och enda seriesegern. Sen att vi gjorde det med Djurröd va en käftsmäll i ansiktet på den lite större klubben Ovesholm som slutade 2:a. Hela byn va i ett glädjerus, alla 36 bybor jublade.. Sen att vi åkte ur med buller o bång året efter och att klubben upplöstes i molekyler 2 år senare är en helt annan femma.

Vilken spelare skulle du vilja gå på dejt med i Hanaskog + motivering!?
Jag tänker inte hymla om att jag är något av en golddigger. Hade jag gått på utseende hade jag fått ljuga och säga Pontus...endast för att boosta upp hans självförtroende. Men som sagt, money talks och därför säger jag Jonas Mårtensson. Är man arkitekt så är man rik..det måste vara så.


Underbara svar från en underbar man. Vi hälsa Joel välkommen till heden och hoppas på att du fortsätter med den inställning som du haft hittills, både på matcher och spelargillen ;) You go girl!Ett inlägg inför Sösdala-matchen kommer senare i veckan, nu räknar vi ner!!


Tills vidare....Slå en volt och släpp en fis - Vi é grabbarna från HIS

Helgens Bravader!

Vanneberga-HIS 3-2

  

Målskyttar HIS: Anton Berg, Emir Studenovic

Så har då sista värdemätaren innan premiären i femman också spelats. Matchen mot Vanneberga bjöd på två olika halvlekar. En där Hanaskog uppträdde en aning virrigt och ängsligt vilket straffa sig mot ett fysiskt starkt Vanneberga som ledde i halvlek med hela 3-0. Hanaskog spottade dock upp sig rejält i andra och skapade målchans på målchans vilket till sist genererade i två baljor, inprickade av Anton Berg och Emir Studenovic.  Hanaskog hade ett par rejäla chanser till som borde ha resulterat i kvittering men en storspelande Vanneberga-målvakt stod i vägen vid dessa försök! Tar med oss den andra halvleken till premiären på fredag så ska det verkligen bli åka av!!


Minnet från matchen:


Efter drygt 10 minuter av andra halvlek blir en Vanneberga-spelare upprörd på domaren Jimmie Andersson då han ansåg att han skulle ha en frispark med sig, vilket resulterade i ett raseriutbrott på domaren! Därefter utspelar sig följande:


Domaren: "Avaktande varning på orange!!!"

V-spelaren kontrar blixtsnabbt: "Avvaktande pajas på svart!"


Behöver jag nämna att killen fick rött kort??B-lags premiär i Division 2

  

Perstorp-Hanaskog 4-0

  

Ingen höjdarpremiär precis under söndagseftermiddagen för Hanaskogs U-lag. Perstorp fick ett par enkla mål i mitten av första vilket innebar 2-0 underläge i paus. Andra akten var något avslagen men PSK lyckades få in två helt onödiga mål sista fem minuterna till slutställningen 4-0. Slarv var största orsaken till att siffrorna blev så pass stora. Extra plus till Jerry Karlsson som gjorde comeback och som dessutom spelade fram till ett mål, sen att det var till Perstorps mål e ju en annan femma!


Minnet från matchen:


I PSK fanns en nyligen inflyttad kille i Sverige som inte fått sin spelarlicens än, varpå man måste legitimera sig. Nu visade det sig att han inte lyckats få med legitimation till matchen vilket innebar i praktiken att han inte får spela. Perstorps ledning kunde ej kommunicera med denne eftersom han inte hunnit sätta sig i svenska eller engelska språket. När dagens coach Kurt Mattsson fick detta besked kom han med andan i halsen inspringande i omklädningsrummet och skrek: "Vi kanske vinner ändå grabbar, den mörke ved inte när han é född!!" - Det verkar dock som det löste sig till sist och att Perstorp alltjämnt vann matchen!
Imorgon på bloggen: Joel Isendahl

  Tills vidare....FORZA HIS


Åsums BK - HIS 1-0 - Bloggen Presenterar: Pontus Anderberg!

Åsums BK - Hanaskogs IS 1-0

Matchen:
Den näst sista värdemätaren innan premiären slutade i förlust mot topptippade Åsums BK. Matchen var spelmässigt jämn där lagen turades om att skapa heta chanser, HIS hade de vassaste lägena i första medans Åsum skapade mest i andra. Hanaskog kom aldrig upp i normal standard och fick se sig besegrade efter ett onödigt insläppt mål i första halvlek där timing mellan målvakt och back inte var riktigt hundraprocentigt samtidigt som solen var ett stort spöke i sambandet. Det målet blev också matchens enda! Plus delas ut till André Bengtsson och Jens Karlsson som hela tiden trummade på som duracell-kaniner. I nästa match står Vanneberga för motståndet. Matchen går av stapeln i Vanneberga kl. 13.00. Detta är sista mactchen innan serien drar igång nästa fredag då Sösdala står för motståndet på Västra Hed!


Vi rullar vidare med våra presentationer av nyförvärv. Näste man på tur är vår nya starke mittback som valt att kliva över till göingeskogarna. Vi presenterar.....
Namn:Pontus Anderberg
Ålder:26
Familj:Pappa, Mamma, 2 bröder, 1 syster och flickvän.
Tidigare Klubbar:Wä If, Djurröds ik
Yrke: Spelar poker
Intressen: Sport, Kompisar, Fest :)
Älskar: Flickvännen ;)
Hatar: Idioter

Varför valde du att gå till Hanaskog?
Känner en hel del spelare där sen innan och det verkade vara ett skönt gäng. Det visade att dom va det oxå :)

Personlig målsättning säsongen 2009?
Att hålla mej borta från skador så man kan spela

Vilket tycker du ska vara lagets målsättning 2009?
Att vinna så många matcher som möjligt!

Vilken spelare tror du kommer ha störst betydelse säsong 2009?
Joel isendahl om han får vara hel.

Någon speciell händelse i ditt liv som du e stolt/mindre stolt över?
E stolt över vårt rekord på sunny beach ;)

(Detta svar kräver lite bakgrundsfakta, men en liten ledtråd är att vi stod på en bar i Bulgarien under Happy Hour och skulle beställa grogg:) )

Vilken spelare skulle du vilja gå på dejt med i Hanaskog + motivering!?
Ante P för han tycker jag ser bra ut ;)


Vi tackar Ponna för de eminenta svaren och hälsar han varmt välkommen till Hanaskogs IS där jag tror han kommer trivas alldeles ypperligt!


Fakta om Vanneberga-matchen kommer under helgen. Även ett litet referat om HIS B-lag som har premiär i Division 2 borta mot Perstorp på söndag! Då kommer vi även presentera vårt senaste tillskott i offensiven: Joel Isendahl (kan redan nu säga att det bli intressant läsning!)


Tills vidare....
FORZA HIS

Sista nyförvärvet in!

Fick precis på telefon reda på att det sísta nyförvärvet är på plats! Detta är något av en personlig favorit i mitt eget tycke och jag har helt och hållet själv slitit för att få hit honom till "Di gule".

Jag har jobbat under stor tystnad gällande detta namn, mest för att kunna presentera det som en kul grej, men när jag väl idag fick klartecken från honom så blev jag väldigt glad. Mannen ifråga är Peter Nilsson, och är ingen mindre än min far! Självklart var jag tvungen att telefonintervjua honom efter hans besked om att lira för Hanaskog:

B: Käre far! Hur kommer sig nu detta att du ska ner och röra på benen!!? Vad rör sig i skallen??
P:
Jadu, paugasnöre, allt börja ju med att du hetsa mig under förra året när jag sa hur förbannat dåligt ni spelade under hösten, och du påpekade att om jag nu var så jävla mycket bättre än oss så kunde du ju komma ner och bevisa det! Så efter lite funderingar så tänkte jag att då lånar jag ett par dojjor av dig och glider ner och tränar ett par gånger!

B: Vet inte riktigt hur jag ska förklara känslorna inom just nu, men visst ska det bli intressant att se om du har något att tillföra! Din bakgrund till fotbollen, hur e den egentligen??
P:
Har ju varit Värestorp trogen under sent 70-tal där jag gjort en handfull matcher, sen som gammal bonnapaug så har man ju skyfflat en del skit under sina år så då ska man väl kunna passa in i HIS backlinje!

B: Haha, där var du lite rolig faktiskt! Men allvarligt talat? Menar du verkligen allvar med detta!?
P:
Du får väl helt enkelt se ikväll på träningen kl.19.00, står där en homogrönfärgad Ford Focus på Parkeringsplatsen så kan du ju förbereda dig på en tuff träning, grabben!

B: Ok, så nu har du alltså tänkt ta en plats i femman i år??
P:
Haha nej verkligen inte, men det e ju kul att komma ner och röra på sig i alla fall, blir nog inte så många pass för min del men vem vet? Kanske e en gubbe kort i någon B-lagsmatch och då kan man ju ställa upp!

B: Sist av allt, vad önskar du dig mest av allt just nu?
P:
Att mina nära och kära mår bra och att ungtuppar som Sven-Jörgen, Torsten, Tommy och Kubbe tar sig ner till Heden precis som jag och visar var skåpet ska stå för småttingarna! Man ska inte komma och lära far hur man kn.....

B: TACK, jag tror vi bryter där innan den meningen blir fullbordad. Hur som helst, räkna med en höjd snittålder ikväll på träningen!  Tills vidare....NI HITTAR OSS PÅ VARJE PLAN OCH VARJE KROG - HÄR ÄR GRABBARNA FRÅN HANASKOG!!

Bloggen Presenterar: Ludwig Nilsson

Alla lag har någon form av "Bad Boy". En kille som kommer lite sent till träningarna, kanske rent av inte dyker upp alls utan någons vetskap. En person som inte spottar i glaset och inte räds för att skaffa sig en tautering eller fem! Hanaskogs IS är inget undantag. Vår egna lilla gangster är en grabb som efter en sejour i grannbyn nu åter tagit sig tillbaka till Västra Hed, för att hjälpa laget att ta steget tillbaka till fyran, samt hålla stämningen uppe på spelarfesterna. Det är med stolthet jag presenterar.....

Namn:
Ludwig Nilsson
Ålder: 21
Familj; Linus,Lukas och Lillemats
Klubbar: Almö FC, Knislinge
Yrke:Arbetslös, studerande i Anatomi och Fysiologi
Älskar:Fiske, Fest, Film, Sport, Träning, Resa
Hatar: Försäsongsträning


Varför valde du att gå till Hanaskog?
Inte så långt till träningen.

Vilken målsättningen tycker du laget skall ha samt din personliga målsättning säsongen 2009?
Gå upp i 4an igen eller alla fall vara bland dom 4a bästa. För min egen del så är målet att försöka ta en plats i start 11 och göra ett par mål.

Vilken spelare tror du kommer ha störst betydelse säsong 2009?
Joel är nog den bästa spelaren Hanaskog har! han kommer göra ett par mål denna säsongen! sen kommer ju såklart Jonas göra en del viktiga räddningar.

Någon speciell händelse i ditt liv som du e stolt/mindre stolt över?
Gjort mkt man är mindre stolt över fast kan inte komma på något man är speciellt stolt över. fyllecell,tjocka tjejer,elda tält på hultsfred är saker man har i bagaget.

Vilken spelare skulle du vilja gå på dejt med i Hanaskog? Motivering!
Alfred! Mattis har slutat! Mest för jag tänker på lejonkungen när jag ser dom! Fin film!Vi tackar Ludde för sina, minst sagt, ärliga svar och hoppas att han går ett framgångsrikt år tillmötes. Herr Nilsson har stor potential och när han väl kommer igång så kommer han kunna skapa stor oreda i motståndarnas försvar. Vi hälsar Ludwig Nilsson varmt välkommen tillbaka till Heden!


Inom kort....

Bloggen Presenterar: Pontus Anderberg


RSS 2.0