Vilse i Helsingborg...

Här kommer en liten berättelse från måndagens fotbollstripp till Helsingborg, för att se skånederbyt mellan HIF-MFF. Berättelsen är baserad på en sann händelse.

Allting började med ett telefonsamtal mellan A Bergh och A Persson, där det spånades om en eventuell resa västerut till Helsingborg, för att se det första skånederbyt för året. Samtalet slutade med att Ante tog tag i att "ragga" folk till den eventuella bilfärden.
De som redan va klara för resan va de 2 ovan nämnda plus Berghs fjälla Emma. Nu tyckte då allihopa att en eller två till hade passat bra, för att fylla kvoten för en eventuell bensinkostnad. Otto tillfrågades och även Gazza. Ottos svar behöver jag väl inte ens skriva i detta inlägg, men å andra sidan så blev Gazzas svar positivt, så då bestämdes det att vi skulle köra.
Ante gick in och beställde 4 stycken ståplatsbiljettter, betalade och gjorde sig redo metalt för den så oerhört viktiga matchen. Anton gick hem och tog "en kvart på soffan" efter jobbet med Emma stilla vakande över honom. Gazza har jag ingen aning om, men troligtvis så ringde han till fjällan och sa att jag kommer hem sent ikväll, så du behöver inte stanna uppe och vänta...
När klockan väl slog 18.00 så satte vi oss alla i "Gubbabilen" som Anton besitter. Anton körde, Emma skötte musiken, Gazza och Ante satte sig i de bakre regionerna och läste lite arkitektur-böcker med varsin pilsner i näven. Allt va upplagt för en riktig fotbollsfest, och vilken "fest" det blev...

Resan gick bra, men vi blev en aning sena till avspark. Ska ju tilläggas att trafikstockningen va ganska stor, med tanke på att över 16 000 st skulle in på Olympia. Vi försökte oss på en liten rövare direkt genom att försöka gå in på Norra Stå istället för våra biljetter som va på motsatt sida. Det gick ju föga bra det där, för vi stötte på patrull direkt genom en bastant tjej som sa till oss av vi skulle runda hela arenan och gå in på andra sidan. Givetvis kom en liten kvädelse från Mr Bergs mun, men inga knogjärn behövdes tas fram.
När vi väl kom in på andra sidan, så skulle vi ju försöka nå fram till en bra plats att beskåda matchen. Det gick ju sådär kan jag ju säga, kom inte ens fram till ståplatserna utan vi blev utestängda precis bakom förutom Gazza då, men det återkommer vi till. Arrangörerna försökte meddela via högtalarna att supportrarna skulle tränga ihop sig, men ni kan ju säkert ana hur det gick.
Gazza då ja, han lyckades ta rygg på ett par skrikiga tonårstjejer och tillslut kom han in bakom ena målet. Tilläggas ska, att vi andra tre missade de 2 första målen... Vi tog oss ut till entrén och begärde pengarna tillbaka, det kunde då inte denna gravida söta tjej fixa, utan hänvisade oss till Shopen som låg runt ena hörnet. (Ska också tilläggas att hon va mycket tillmötesgående) Väl inne i shopen så stegade Bergh fram och sa som det va, den ena "vakten" där inne sa att de inte ville göra detta, men ta 4 stycken sittplatsbiljetter istället. Tack sa vi, ringde Gazza och sa att han skulle masa sig nu ut, så ska vi se matchen från ett bättre håll.
Men av någon anledning så ville Gazza stå kvar BAKOM ena målet och sa att vi kan höras efter matchen istället. Va månne anledningen dessa 3-4 st tonårstjejerna????? Har fortfarande inte fått något svar på detta i skrivande stund...
Bergh, Emma och Ante fick då ta sig upp på sittplats själva, väldigt dåliga platser för övrigt, mitt på långsidan ett par meter från planen.
Matchen i sig va förbannat bra, med målchans i nästan varje anfall och med en "Henke" Larsson i storform. Trots min himmelsblå färg i själen så måste jag erkänna att segern va fullt rättvis, mycket tack vare ovan nämnda stjärna!

Vi tre på sittplats beslutade oss att gå precis när matchklockan slog 88 minuter, så vi hann ut till bilen och slapp den värsta köbildningen. På väg till bilen, så sa/tänkte vi alla, tänk om Gazza gör likadant, då är vi här ifrån ganska snart och hemma innan "mörke-nassarna" drar ut på äventyr. Så va givetvis inte fallet, men vi ringde Gazza och sa att gå ut till STATOIL innan svängen in till parkeringen, så möts vi där, genom detta intelligenta förslag från Ante, så slapp vi köbildningen inne på grusplansparkeringen. Väl på Statoil så passade Anton på att tanka, och tänkte att Gazza är här nog snart, så sen beger vi oss direkt hemåt.
5, 10, 15 minuter gick, sen pep det till i Antes ficka, det va ett sms från Gazza: - Gick fel, kommer strax, löd det. 5, 10, 15 minuter senare åter igen, dyker han upp, DENNA GIGANT! Han börjar med att slita av sig jackan och sweatshirten och därefter torka sig i pannan. Det visade sig att han hade gått vilse utanför Olympia, och inte nog med det, han hade letat upp en PREEM-MACK, som troligtvis låg halvvägs till Båstad. Därefter hade han börjat springa mot bilen, men det klart, han är ju utanför A-truppen för tillfället, så han behövde säkert dessa löpsteg...
Men frågan är ju, hur F.N kan man gå vilse utanför Olympia???

Väl i bilen hem beslutade vi oss för att köra inom den nyöppnade "gula måsen" i Örkelljunga och ta lite nattamat. Inga konstigheter i beställningarna förutom att Anton la in en specialbeställning, en BigMac-meny utan lök. Alla fick maten, åt upp och gjorde sig klara till den fortsatta färden hemåt, UTAN Anton. Åter igen, 5, 10, 15 minuter senare kommer servitrisen och ber så hemskt mycket om ursäkt för att han fått vänta och erbjuder i sin tur en kopp kaffe för plåster på såren. Där såg Ante morgondagens rubriker i "Mitt i Örkelljunga", - Fotbollsfanatiker vandaliserade nyöppnad restaurang och misshandlade anställd. Tur för oss/henne bet Anton sig i läppen och njöt av sin lökfria måltid. Tänk bara om hon hade glömt att ta bort löken? Den rubriken skriver jag inte ens i denna blogg!!!

Medan Anton stillar sin hunger passar Gazza på att gå in på toan och göra behov nr. 2. Inga konstigheter i det, men när han väl kommer ut, så drar han av detta:
- Hade jag spelat en match idag, så hade jag säkert brutit benet.
- Vadå, säger vi i kör.
- Jo, jag tänkte ju duscha när jag kom hem, för man blev ju lite svettig efter joggingturen innan, men det behöver jag inte längre.
- Nahä, sa vi. Varför det då?
- När jag skulle resa mig från dasset, så slog jag huvudet i tvålautomaten och fick en hel del tvål i håret. Så nu är man ren och fin igen.
Givetvis kommer ett efterföljande asgarv från hans medresta.

Avslutningsvis så skriver jag bara så här:
DET FINNS BARA EN JONAS "GAZZA" MÅRTENSSON!!!

Gazza

Jocke och Pidde, nu måste ni ta med honom på lördag, för man vet ju aldrig vad som kan hända...

Hoppas att det inte var alltför tråkig läsning, men jag tyckte definitivt att detta va ett ämne för vår blogg!
Fred ut!

Veckan som gått...

Första förlusten inkasserad i årets Div. 4-serie. Påarp skulle visa sig bli för svåra trots våran drömöppning på matchen. Vi sjunker ner lite väl i banan och bjuder dem på ett par mål vilket gjorde förlusten lite väl stor, men i slutändan var det ändå ett mycket bra lag vi mötte. Bara att ta nya tag inför kommande helgs match. Desto mer glädjande då att B-laget inledde med att ta en tre-poängare mot Bjärnum, som säkert fortfarande drömmer mardrömmar om mannen som verkar ha ovanligt lätt för att näta mot GOIF: Andreas "Ante" Persson.

Ska personligen erkänna att det kändes lite otäckt redan innan matchen mot Påarp. Anledningen till detta var att bloggen krånglade vilket gjorde att Karin Boye aldrig blev inlagd på sidan innan match. Kan detta ha att göra med vårat nederlag? Eller är det helt enkelt så att vi inte ska värma upp med "Full Frys" i bussen och få se Edwin konstant dricka dåligt hembrännt? Eller var det för att vi inte fick köra klart "Gris-tävlingen" innan det var dags att värma upp? Känner att vi behöver sitta ner och analysera detta under veckan för att kunna hitta tillbaka till det fina spelet som vi visa mot Kågeröd.

På lördag är det återigen dags för hemmamatch på Västra Hed, Östra Göinges egna Emirates, denna gång gästas vi av Västra Karup som inlett med två förluster i årets serie. Och på Västra Hed ska de inte få något gratis, eller jo kanske en läsk efter matchen! Se nu till att visa er på träningarna! Fridens liljor!


Dagens Språklektion

Ticked mög
- Sånt skräp

"Ticked mög du komner mä, sa faren te grebban som kom him mä en stabopaug - Sånt skräp du kommer hem med, sa fadern till flickan som kom hem med en påjke från stan.""HIS står för Hanaskogs IdrottsFörening"
/ Torsten Ewesson (Mr. Hanaskog) försöker förklara vad Hanaskogs IS står för under ett 50-årskalas. Kan påpekas att han hade fått lite innanför västen innan uttalandet!


Sist men inte minst...

- Räkna med att Karin Boye kommer in nästa helg

- Jim Ringström är fortfarande min idol;)

Sveriges mest älskade division 4-lag

Hjälp till att rösta fram Hanaskogs IS!
(Omröstningen pågår till och med 30 maj 2008)

http://www.nordicbetdiv4.com/

Smakstart för HIS!

Solen sken över Västra Hed. Fåglarna kvittrade. Gräsplanen var grön och felfri. En trevlig skara supportrar hade offrat eftermiddagen för att se HIS gå in i årets Div. 4 mot en av de stora serifavoriterna Kågeröd. En vacker saga så här långt. Och vilket slut det blev!

För er som inte var på matchen får skylla er själva. I alla fall så åkte stora ketchupflaskan fram och segersiffrorna stannade vid 4-0. Men nu ska jag inte referera matchen här. Det kan ni så småningom läsa på hemsidan, men jag vill bara blicka tillbaka till denna magiska söndag. En dag där precis inget gick fel. Vårt unga och relativt orutinerade gula gäng gick ut och skåpade till slut ut Kågeröd efter en liten darrig inledning med en del premiärnerver i kroppen. Men vad ska man säga? Tobbe springer tills han stupar på topp, A. Bergh och Albin likaså. På innermittfältet krigar Kapten Otto i 90 minuter, och visar att han trots blev däckad på träningen i lördags ändå kunde stå upp för laget, vilken ledargestalt, synd bara att du inte är så snygg.

Till sin hjälp på mitten hade han Abbe och Johnsson, och som de rev och slet på mitten och levererade macka på macka framåt i anfallsväg. I backlinjen kan vi skåda Olle och Rille på en varsin kant som går in och släpper ingen över bron, och om de försökte  så åkte de på däng. Och i mitten har vi Timpa som är envis som en kärring under en Rea på Kapp Ahl, och en viss Mr. Henrysson som inte tar ett steg fel på hela matchen. Och som målvakt kunde man bara styra detta kollektiv och ta bollarna som kom i närheten av målet. Lägg därtill våra inhoppare Jens, Emir, Stoffe och Ante som bara kommer in och ökar tempot. Nåja, i alla fall de tre förstnämnda! Givetvis får vi även hylla de tre sista på bänken som också försvara de gulsvarta färgerna denna soliga söndag: Sir Welander, Peter Lindqvist och Macke (reservmålvakt).

Jag vet inte om det var saften och bananer innan samlingen, eller om det var Sir Welanders tal innan match eller min dikt av Karin Boye som tände laget, men jag hoppas att alla ser till att suga på denna karamell och visar samma anda och inställning på träningarna denna vecka för på lördag är det dags för nästa seriefavorit, då vi ska ner och hälsa på Påarp. 


Logga


Dagens Språklektion 2

Paug - Pojk

De var en lojer paug som kosta stoijn pau fularna - Det var en dum pojk som kastade sten på fåglarna.


"Jag vill bara att detta ska ta slut" - Ex-allsvenske Issa Manglind utryckte sina tankar kring matchen idag under slutminuterna.


Sist men inte minst....

-
Hela Hanaskog skiner ikapp med solen ikväll

- Matchens behållning: Johnssons mongo-skott som målvakten kasta in

- Personligt meddelande till Rikard Oredsson: Greve Wachtmeister ringde och sa att om du ville ha bollen som du sköt iväg på slutet så kan du hämta den i Wanås slottspark! 

FORZA HIS!

Dagen D

I rörelse

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd
- men det är vägen, som är mödan värd.

 Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.
 
På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.
 
Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr. 

(Karin Boye funkade ju för Tommy Svensson under Fotbolls-VM 1994 så varför inte för HIS 2008?)


14.00 smäller det på Västra Hed. Be there!Dagens Språklektion

Saita - Sikta

Han saitade pau räven men han hant inte sjuda - Han siktade på räven men han hann inte skjuta
FORZA HIS!
 

For Sale

Är det så att ni tänker flytta till ny lya så finns nu detta skåp till försäljning.

Forsale

Först till kvarn.....


4 Days To Go....

Premiären kryper allt närmare och närmare, det märks så väl på som utanför planen. Stämningen går verkligen att ta på och alla vet om vad som krävs inför söndagen. Det där lilla extra som krävs har de flesta börjat plocka fram. Senast i raden Krille Ridefelt och Ante P som visat senast i helgen att man vässat formen, även om smaken kan vara som baken när man fått lite innanför västen!

Suputerna HIS - Ready to Rock´n Roll!

För en dryg timme sedan presenterades årets matchställ på Hanaskogs presskonferens som hölls idag, något som ni kan läsa om på hanaskogsis.com. Vi hade väl alla en del frågor! Hur skulle designen se ut? Vilken sponsor skulle få det ärade magtrycket, samt vem det var som lånade mina målvaktshandskar för att seda lägga dem i fel korg? Men fick svar på alla dessa frågor, och förresten, varsågod för lånet "Feff"! Och förresten, vilka är de där Markitektur??? :)


Bland utespelarna är alla friska och krya och tränar för fullt (ja, till och med Hana) vilket ser lovande ut. På målvaktssidan har Björn Radeklev bekymmer med ett knä och vilade på gårdagens träning. Saknades på gårdagens träning gjorde även Jocke Welander som tydligen "jobba över".


Hanaskogs herrlag har nu även planerat att göra en utflykt till nästa års premiär av Hockey-Allsvenskan och det högintressanta mötet Malmö Redhawks - Bofors. Vi har ordnat biljetter till denna match i Percys nybyggda arena och sist jag kolla hade vi 14 998 biljetter kvar, så skynda på. Först till kvarn gäller!! 

Sune presenterade även i veckan oddsen från Nordicbet. se på seriesegrare i Div 4. Skåne Norra. Visste kliar det lite i fingrarna, 25 ggr pengarna ger "di gule"!


Kan nu även presentera en ny liten del på bloggen. Varje inlägg kommer krönas med en språklektion för de olärda, för att på så sätt underlätta deras besök nere på Västra Hed och i övriga Göinge, lektion nr.1 följer här, håll till godo:


DAGENS SPRÅKLEKTION:

"Pattakal" - Spädkalv

"Pattakalen konne inte stau pau boinen" - Spädkalven kunde inte stå på benen- "Jag tycker att vin ska smaka som saft" 
Jesper Blomqvist, vem fan vill inte det??


Sist men inte minst....

- Bojan Djordjic sågad av egna VD:n. Det unnar jag verkligen han! "Ut med Bojan och in med Nalle Puh...."

- Tips till på Söndag, vad blir slutresultatet Hanaskogs IS - Kågeröds BOIF? Tips?

- Notis på Sportbladet.se : Mike Tyson: Jag ska hjälpa Gazza "Jag känner att jag kan hjälpa honom" 
- Jaha, Jonas Mårtensson, håll dig vid telefonen!


Nya Designen

Kände mig tvungen att göra ett gästspel här i bloggen angående den nya designen på sidan.
Kanonfint "sidhuvud" av HIS:s egna arkitekt Gazza, men med viss hjälp av undertecknad för publicering...

Skriv gärna era åsikter/synpunkter om bloggen, för det är ganska många som bara läser...

/Ante


Summering

Efter inte allt för många timmars sömn pga en smärre depression runt halv elva tiden igår har jag samlat mig någorlunda och försökt inse att fotboll inte är allt här i livet, men vem försöker jag lura? Nog talat om det. De senaste veckan bjöd på två styrkemätningar, Glimåkra IF i lördags som slutade med seger 4-3 efter en halvdan insats. Vidare kom den riktiga värdemätaren mot tippade topplaget från Div. 3 VMA IK på måndagskvällen, en match som slutade med förlust 0-1 på Gualövs IP. En match som HIS verkligen stod upp bra i och visade prov på bra försvarsspel framförallt men samtidigt några ljusglimtar framåt också, något som efterlysts den senaste tiden.

Tycker samtidigt att vi visade att vi kan stå upp bra emot ett så pass bra lag som VMA, som kom med ordinarie uppställning, frånsett något namn, ryktet säger nämligen att deras vindsnabbe Tomas Mårtensson är skadad, dock vet ingen hur pass allvarligt det är. Försökte nå landslagsläkaren Anders Valentin sent på måndagskvällen utan att lyckas.

Många av de supportrar som stöttade under träningen igår satte säkert kaffejögen i halsen när de såg vem som till sist snöra om från joggingskor till fotbollsskor. Jodå, ingen mindre än Fredrik "Hana" Andersson, även ur Hanaskogs-ögon sett kallad som frälsaren. Ett piggt inhopp som satte färg på träningen, slutbetyget blir två linjeflaggor av tre möjliga vilket är ett gott betyg efter hög frånvaro från Andersson.

Veckans Gris: Andreas "Ante" Persson efter en mental kollaps under träningen igår 


"Ante" Persson, mentalpatient eller missförstått geni??


"K*ken"
VMA IK:s spelande ordförande gav sin syn på saken efter att blivit tunnlad av A.Berg i mötet VMA-Hanaskog


Nils Ekvall


Sist men inte minst....

- Jim Ringström var en klippa mot VMA

-  Ännu en gång får man svar på varför Arsenal-fansen döpt om Philippe Senderos till "SendHerOff"!
- En rolig vits: Se upp för leran...! Va? Vilken ler... ååå.
 

/ Jonas Nilsson


Varför???


Vad ska man säga?

Fotboll är inte rättvist, en sak som bevisades kraftigt igår. Döm själva, jag tror i alla fall att alla i en Liverpool-tröja i en omvänd situation hade viljat ha straff i de läget! Liverpool kan tacka Pieter Vink och Nicklas Bendter för krysset igår! Räkna med en minst lika spännande match på Anfield nästa vecka!

Efter att ha suttit och tittat igenom Sportbladet på morgonen kom jag så småningom in i huvudtidningen och fastnade på sidan "Finn en vän" och framförallt för denna annons:

"Mulattkvinna 30, söker en man i Malmö-området, är 30/185/78.
Söker en vanlig och snäll kille. Föddes felkönad men nu opererats
så både psykiskt och fysiskt en hel kvinna med både bröst och också där nere"
(Vill du ha mer info, Ante P?)

Träningsmatch till helgen, då vi får besök av Glimåkra IF, hoppas alla tar med sig formen från förra veckan. Matchstart på Lördag är 13.00 för de som vill titta! Nedräkningen har börjat till den 20:e April då det smäller igång rejält på Västra Hed med premiär i Division fyra mot Kågeröd. Därmed är det sagt så jag slipper fler påhopp på hemsidans gästbok ;)

Har även lyckats kika igenom Fotbolls-bilagan som kom med KB-bladet idag. Känns som att mediabevakningen kommer vara jämnt fördelad mellan Hanaskog och KDFF iår, eller kanske inte:)

Läste även om vilka gamla profiler som kommer entra Västra Hed i sommar, eller vad sägs om Mats Lilienberg(Höör), Mike Owusu (Höör), Justice Christopher (Höör), Issa Manglind (Kågeröd), Greger Andrijevski (Härslöv) och sist men absolut inte minst Fredrik "Hana" Andersson (Hanaskogs IS) 

Obs! Angående utseendet på vår blogg så kan ni vara lugna. Fabror Mårtensson har lovat att snygga till den lite:)


"Om han hukar sig lite kan han stå rak under ribban."
Lars-Gunnar Björklund, Hockeykommentator


Sist men inte minst...

- Vem vinner interna skytteligan i HIS?

- Varför kan inte Alexander Hleb få spela centralt en hel match?

Glöm inte att ge era kommentarer och funderingar!

Kram
/ Junne

El Premiero!

Så var det äntligen dags! Efter tekniska bekymmer och strul i kommunikation e det äntligen dags för Göinges bästa blogg att öppna upp. Här kan ni följa de mesta som händer kring Hanaskogs talangfulla, sexiga, snygga, men framförallt ödmjuka A-lag. Referat och dylikt kommer ni fortfarande kunna läsa om på hemsidan www.hanaskogsis.com.

Lite kort om mig, namnet är Jonas Nilsson, 22 år gammal från Knislinge som valt att ta steget ut i förorten för att hitta mig själv, både som fotbollspelare och människa, det går sådär kan jag berätta!

Våren har kommit och gräspremiären på Västra Hed ägde rum denna fina kväll. Premiären kommer allt närmare! Endast två veckor till HIS skall försvara sina färger i Div 4 även detta år. Det är ett ungt lag (förutom ett par fabröder, inga namn nämnda) som ställs på benen inför denna säsongen. Försäsongen har varit med blandade resultat men efter tre raka segrar (A-laget mot Linderöd och Sibbhult, B-laget mot Åsums A-lag) så pekar formkurvan spikrakt uppåt! Om man bara visar samma inställning och kämparglöd som på spelarfesterna så är jag övertygad om att Hanaskog kommer tillhöra toppen i fyran!

Spelarfester var det ja! Senast i raden var lördagens dragningsfest, en lyckad tillställning med en Kenta Kanon i högform samt en Ante P som valde att spendera middagen jämte Jocke och Peter, varpå han också lämnade festen med brun tunga, skulle förvåna mig om han inte spelar från start nästa match! Samtidigt även kul att se att Peter L visade god inställning på festen, samt att denna gång slapp uppsöka akuten dagen efter. Även plus till eldsjälen Mange Duva som visade vart "skabet skau stau!"

Detta får allt räcka för denna gång, men var lugna, mer utförliga inlägg kommer med tiden om allt kring
Hanaskogs IS samt övriga världsproblem. Tills dess: Fridens liljor!

"Vill man nå toppen finns det inga järnvägar!"
Rolf Zetterlund, gammal bajare som vet vad han pratar om!
Sist men inte minst....

-Vem ska träda fram som skyttekung i HIS i år?

-Vilken placering kan vi räkna med i tabellen?

-Varför trycker man hårdare på fjärrkontrollen när batterierna börjar ta slut?

/ Junne, BloggChef and Goalkeeper!

RSS 2.0