Tres puntos

 
 

Efter månader av mental träning så lyckades Hanaskogs IS övervinna dom välkända bortplansdemonerna och kamma hem tre poäng under måndagseftermiddagen. Detta efter en go 3-0 seger mot nykomlingen, och gamla kvalbekantingen, Helsingborgs Östra IF.

 

 

 

 

Drömstart kan man väl kalla det när Rasmus Larsson redan i den 4:e matchminuten gav gästerna ledningen. Detta efter att André Bengtsson fångat upp ett inkast vid halva plan och serverat en djupledslöpande Larsson som var iskall i avslutet.

 

 

 

 

Hemmalaget hade dock inte på långa vägar gett upp och bara minuterna efteråt var kvitteringen inte långt borta när Fady Alaaraji lossade bössan inne i straffområdet vilket tvingade Joel Ringström till att sträcka ut samtliga sina 223 cm för att hålla kvar HIS i ledning.  Och den ledningen höll man också fram till pausvilan.

 

 

 

 

Andra halvleken öppnades på liknande sätt som första, dvs med en drömstart för gästerna. Havleken var blott 6 minuter gammal när Anton Nordfeldts frispark från halva plan missbedömdes något av hemmalagets burväktare som snällt fick titta på när bollen seglade in i kassen. 2-0 och pole position för ”di gule”. Helsingborgs Östra flyttade fram och försökte chansa, men centralt var Jim Hult, Niklas Svensson skoningslösa tillsammans med en felfri sista utpost i Joel Ringström.  

 

 

 

 

Östras mer offensiva tänk öppnade således upp bakåt och i den 79:e matchminuten löpte Albin Andersson loss från försvaret och hittade Andre Bengtsson i boxen som dundrade in slutresultatet 3-0. Tre poäng med oss hem i bagaget. Många fina insatser i dagens trupp men en extra klapp på axeln tilldelas redan nämnda Jim Hut och Joel Ringström samt även Didrik Nilsson som denna dag gjorde sin första tävlingsmatch från start – och det  med bravur.

 

 

 

 

Alltid gott med seger, men den arkiveras från och med nu. På lördag är det dags för nästa stora utmaning när FK Bosna kommer till Västra Hed för omgång 3 av den Norra Fyran. En ordentlig träningsvecka med samma inställning och attityd är det som krävs. Då vet vi vad vi kan. Avspark Lördag kl. 14.00, Västra Hed. Kom och stötta byns lag. Tillsammans kan vi skapa framgång…

 

 

 

För den fotbollstokige så finns det möjlighet till underhållning redan ikväll när Hanaskogs U-lag beger sig till Furehov  för seriepremiär i Division II Reserv mot Åhus HBK. Avspark 18.30. Kom i tid för att undvika kö! För gårdagens startelva och övriga ej uttagna är det vilodag.

 

 

 

Das war alles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

   


Seger i premiären

 
 

Hanaskog IS gick segrande ur premiären på Västra Hed under lördagen. Efter en trevande inledning i motvind öppnades målskyttet av Anton Berg när han i den 15:e matchminuten rundade bortamålvakten och la in 1-0, skickligt framspelad av André Bengtsson. Hanaskog fortsatte därefter att äga mycket boll men VMA stred tappert för att freda sitt straffområde, och trots fina chanser för  André Bengtsson, Rasmus Larsson och Jim Ringström så var det alltjämt 1-0 när Andreas Henrysson blåste för kaffepaus.

 

 

 

Även om ledningen kändes relativt stabilt så visste man att det räckte med en chansboll i djupet för att kvitteringen kunde vara ett faktum, så fokus på uppgiften och slå aldrig av på tempot var ledorden som HIS gick in med till den andra halvleken. En halvlek som var kvarten gammal när VMA IK blev en man kort på banan. Tio minuter senare punkterade Anton Berg tillställningen när han på inspel från Albin Andersson skickade in sitt, och Hanaskogs, andra mål för matchen via stolpen.

 

 

 

Slutet blev en forcering där det kunde ha trillat in ett par bollar till, men antingen var det oskärpa hos hemmaspelarna eller så stod Zana Rewar i vägen. Sju minuter från slutet spikades dock slutresultatet 3-0 när André Bengtsson snodde åt sig en slarvig inspark och inte gjorde några som helst misstag fri med målvakten.

 

 

 

Premiären avklarad. Kanske lite nervigt. Kanske inte alltid det vackraste, men det blev seger och nu återstår endast 22 poäng till säkrat kontrakt. Därefter börjar vi kika uppåt! Plusen hämtar vi från lokaltidningen där nye coachen Stefan ”Lillen” Olsson lyfte fram tvåmålsskytten Anton Berg och evighetsmaskinen Otto Ewesson. Fullt välförtjänt.

 

 

 

Från premiäromgången av Norra Fyran noterar vi också att:

 

 

- Klippans FF och FK Bosna visade direkt sina ambitioner med året efter klara segrar mot Kristianstad BoIS (4-1) respektive Yngsjö IF (3-0)

 

 

- Glimåkra IF spände musklerna hemma mot Helsingborgs Östra IF och 6-2 visar att dom kommer vara med i toppen även i år, trots en något snällare intern målsättning än föregående säsong.

 

 

- Västra Karups IF och Perstorp/Bälinge IK delade broderligt på poängen i den målglada tillställningen på Västra Karups hemmabana. Matchen slutade 3-3 efter en stark slutforcering av hemmalaget.

 

 

- Att Vejby IF vände och vann den tuffa bortamatchen mot Helsingborgs AIS med siffrorna 3-2, två lag som är helt nya bekantskaper i säsongens upplaga av Norra Fyran.

 

 

 

21 omgångar kvar. Det återstår  såklart gott om underhållning för er som missa premiären. Med hänvisning till påsken blir det en utspridd omgång 2, men för Hanaskogs IS väntar nästa drabbning på måndag när man beger sig ner till Påarp för att möta Helsingborgs Östra IF, som säkerligen hungrar efter revansch med hänvisning till debaclet på Trollavallen. Inga mellanlägen önskas, det krävs ett sjuhelsikes jobb om HIS skall lyckas dubbla upp poängskörden. Följ oss vid sidan om planen, din insats bidrar. Avspark Måndag 15.00, Medevi IP.

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

    


Premiär

 
 
 

Vissa skall ta match för match. Några vill bli ett bättre fotbollslag än förra året. Det där gänget med alla nyförvärv vill va med och slåss i toppen och den andre som tappat halva truppen vill hänga kvar utan kval. Precis som alla andra år så radas klyschorna upp i diverse mediekanaler inför det som komma skall. Det är nu underhållningen drar igång. Det är nu känslorna uppenbarar sig. Det är glädje. Det är ilska. Det är sorg. Det är grillad korv och kanske en smula hatkärlek. Allt levererat i den så alltid välkomnade lokalfotbollen. It´s showtime!

 

 

 

Hanaskog avslutade träningsspelandet med att besegra Wä IF med klara 5-1 vilket rundade av en bra försäsong. Men vad som presterats i träningsmatcherna kan vi nu lämna därhän. Det är nu resultaten gäller. Vad som skett innan den 12 April är en period av uppbyggnad där det oftast laboreras friskt både med spelare och spelsystem. Vad som sen stått på resultattavlan kan egentligen kvitta.

 

 

 

 

Spelbolaget NordicBet har gjort sin analys och valt ut en tydlig topptrio i Helsingborgs Östra (3,50 ggr pengarna vid serieseger), Glimåkra IF (3,75) samt Vejby IF (5,00), tätt följt av FK Bosna (7,00) samt Västra Karups IF (9,00). Men den femlingen är inte skriven i sten. Min personliga tro är att detta kan bli en vidöppen serie som kommer bli en strid ända in till det där förbannade målsnöret.

 

 

 

 

Någon djupare analys av respektive lag tänker jag inte ge mig på, då mina kunskaper är kraftigt begränsade om de flesta. Vi bjuds på nya bekantskaper i form av Kristianstads BoIS samt Vejby IF som båda vann sina divisioner 2013. Från femman kommer också Helsingborgs AIS och den gamla kvalbekantingen från 2012, Helsingborgs Östra IF.  Från västra delarna av Skåne kommer även en nygammal bekant i form av Västra Karups IF, som Hanaskogs IS senast sprang på under säsongen 2008.

 

 

 

 

Om vi ska säga några rader om ”Di gule” så är det positiva tongångar i gruppen. Vi har varit lyckligt lottade med gott om folk på träningarna som speglats av fart och fläkt (Tro det eller ej, men vi har kört en hel del passnings- och löpövningar också mellan de mentala träningarna). Truppen kontra 2013 är ett par gubbar bredare vilket öppnar upp för lite större konkurrens om platserna, som också på sikt kan gynna laget, inte minst när hösten kommer med skador, avstängningar och en och annan bortrest spelare.

 

 

 

 

Ny ledarstab leder till nya idéer, men filosofin, ja den är densamma. Hanaskogs IS besitter inte andra lags resurser och finansiella muskler. I Hanaskog byggs laget utifrån främst två viktiga grundpelare. Den ena är stolthet. Den andra är gemenskap. Med det som grund, blickar vi framåt mot ett spännande 2014 där vi skall göra allt som står i vår makt för att överträffa förra årets placering då Hanaskogs IS slutade sexa i tabellen.

 

 

 

 

 

Det är med stor ödmjukhet och optimism vi ser fram emot lördagens premiär nere på Heden där vi bjuder på derby direkt när VMA IK kommer på besök. Avspark 16.00 Västra Hed. Varmt välkommen, Kille som tjej, gammal som ung, hemma- som bortasupporter. Nu kör vi!

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Dementi och generalrepetition

 

Gårdagens avslöjande skapade ramaskri i fotbollssverige. Nu går huvudpersonen själv ut och dementera ryktet. Följande mail nådde redaktionen sent igår kväll.

 

 

 

 

 

 

Å Hanaskogs vägnar går jag ut och beklagar de missvisande uppgifterna som nådde de drygt 700 personerna som besökte bloggen tisdagen den 1:e April. Vi har även sökt Jonnie Fedel för en kommentar utan framgång.

 

 

Det innebär till vår glädje att Ringström förblir gul och svart. För er som vill se det med egna ögon kan komma ner på lördag till Västra Hed och bevittna när han målar om avbytarbåsen på fixardagen. Om inte då så får ni ny chans redan på söndag när Hanaskogs IS genrepar mot  Wä IF på Talldal. Avspark 15.00.

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Ringström lämnar

 

Inlägget som skulle skrivits denna dag skulle egentligen ägnats åt att analysera den mållösa matchen mot seriekollegan Yngsjö IF från i lördags. Men efter bomben som fotbollssektionen igår levererade till spelartruppen innan träningen så flyttas fokus till något helt annat.

 

 

 

Under gårdagen blev det klart att Joel Ringström hastigt och lustigt lämnar Hanaskogs IS för att återvända till sin gamla klubb Malmö FF på obestämd tid. Detta sedan MFF i skrivande stund blott har förstemålvakten Robin Olsen i speldugligt skick efter att först Sixten Mohlin stukat foten i en U-lagsmatch och därefter Zlatan Azinovic åkt på en handskada under söndagens träning.

 

 

 

Joel Ringström. Snart på en allsvensk arena nära dig.
 

 

 

 

-”Efter Azinovics fadäs i söndags var vi i kraftigt behov av en målvakt som varit med i dessa sammanhang tidigare. Joel har varit med förr och vet vad det innebär, samtidigt som han kan bidra med tips till Robin”, säger målvaktstränaren Jonnie Fedel, som poängterar att Ringström endast är back up tills det att både Mohlin och Azinovic. -”Robin är uttalad etta så det blir såklart en del nöta bänk för Joel, men där har han varit förr, menar Fedel.

 

 

 

För Hanaskogs del är det ett tungt tapp mitt under brinnande förberedelserna inför premiären, men besitter samtidigt fullgoda ersättare i både Nils Berg och Oliver Ruottinen som båda visat framfötterna under vintern. Och det är inte bara HIS som drabbas,  även Kungliga Postverket lider då man nu helt plötsligt blev en 2 meter lång postiljon fattigare.

 

 

 

Vi lyckönskar Joel i sin comeback i elitfotbollen och hoppas att han snart är tillbaka på Västra Hed. Enligt Jonnie Fedel kan det bli fortare än vi anar: -”Så fort någon av de andra målvakterna är tillbaks på banan kan Ringström ta sitt pick och pack till Göingeskogarna igen, om nu inte Cork City ringer”,  avslutar Fedel.

 

 

 

Mer info kommer löpande.

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


RSS 2.0