Hanaskogs IS - Sösdala IF 7-1



Hanaskog tog en kassaskåpsäker trepoängare hemma på Västra Hed under fredagen. Den på förhand tuffa uppgiften mot fysiska Sösdala blev aldrig särskilt spännande. Efter sex minuter hade man 3-0. När klockan passerat 18 minuter var det 5-0. Slutresultatet 7-1 fastställdes sedan Jim Ringström gett sig ut på en turné som via ett par väggspel, finter och en gnutta röta renderade ut i Ringströms första strut för året. För mer fylligt referat, klicka här.





Symbolisk (men något suddig) bild av fredagskvällen på Västra Hed.




Publiken på Västra Hed denna afton fick även bevittna tre stycken tvåmålsskyttar i det gulsvarta hemmalaget. Den numera erkände målskytten Anton Berg gjorde snyggt 2-0 i första halvleken genom avancerat prickskytte. Han spädde även på med en  balja i andra från nära håll. Den andre anfallaren Timothy Gustafsson ville inte vara sämre utan krigade in två bollar i första halvleken, hans två första i karriären som han gör med fötterna. Som inte detta räckte ville även Martin Bergvall (av alla människor) haka på i interna skytteligan när han slog till två gånger med huvudet.




De numera fruktade målgörarna: Timothy, Bergvall samt A.Berg.



Sett över de tre inledande omgångarna, så var matchen mot Sösdala den där Hanaskog för första gången riktigt hittade rätt i spelet. Att det snabbt rann iväg gjorde dock att andra halvleken blev något avslagen. I ett bra Hanaskog hade Timothy börjat hitta rätt i sin nya roll. Även ytterbackarna Stalle och Ralle stod för klockrena insatser.



Tre segrar på lika många försök är förstås väldigt bra, men de lag som man tagit sig an än så länge är gäng som skall vara under HIS när serien avrundas. Nästa vecka väntar en riktigt tuff uppgift  när man skall bege sig till Vanneberga för match mot orangeklädda VIF. En match som det krävs 110% fokus i 90 minuter. Men nu njuter vi av en trevlig och fridfull Valborg. För er som dock efterlyser kvalitetsunderhållning under måndagskvällen kan ju svänga inom Västra Hed, då Hanawood Young Guns (mer smickrande namn än B-lag) tar sig an Önnestads BoIF.








Tills vidare...











FORZA HIS!!!


Inför kvällens match...

Efter två segrar tar vi nu nya tag mot Sösdala IF.
En tuffdrabbning väntar och jag vill se alla de gule på tår och taggade till tusen..

Nu kör vi...

4-1-vinst mot Vinslöv, det va en j**la pers
Påsken fullbordades med guitarhero, vers efter vers
Ja Andy, det styrde du upp fantastiskt bra
Frågan är bara om du i huet är som man ska va
Anton är halvskadad o ska prova springa
Hoppas låret hinner läka så kan det bli riktigt bra
Dock har vi ju Mål Otto, vår frälsare o anfallare
Men han får nock framför mål bli lite kallare
Kom igen nu boys så tar vi nya tag
Så kan vi därefter rikta in oss på nästa fylleslag..

Mvh Gazza


Framsteg i Efterlysning på Bandit, Loco Devil och Mad Dog

Webbredaktionen har sedan en tid tillbaka gått ut med en internationell efterlysning på tre Hanaskogare!


Lobbyverksamhet börjar ge resultat men vi tar fortfarande gärna hjälp från allmänheten. All möjlig information kan komma till nytta, medans vi försöker jaga ner dessa tre personer.

Rycktet säger att Loco Devil och Mad Dog har synts till nere på Västra Hed...



Dem vi söker sedan tidigare är BANDIT (Anders Karlsson), LOCO DEVIL (Fredrik Bladh) och MAD DOG (Roger Carlsson).

Webbredaktionen har även fått fram ett foto på BANDIT i ung ålder.. Detta kanske kan hjälpa oss att få fram ytterligare information från allmänheten..



Är det någon som har någon mer information på var man kan hitta dessa personer så vänligen kontakta webbredaktion.

På återseende


Hanaskog vann utan att imponera!

Hanaskog dubblade poängskörden när man tog en klar seger över Vinslövs IF med 4-1 (2-0) under annandagen. Detta trots att man inte någon gång lyckades att komma upp till sin fulla potential.

 

 

 

Vinslövs IF – Hanaskogs IS 1-4 (0-2)

 

HIS Mål: Anton Berg, Martin Bergvall, Rasmus Jönsson, Självmål

 

Laget

 

 

                                                                            Nils

 

                                            Stalle            Jim                Bergvall        Bosson

 

                                           

                                            Andy             Johnsson      Sebban          Albin

 

                                                                

                                                                 Anton            Otto

 

 

Avbytare: Ralle, Tim, Andre, Anton S, Gazza

                       

 

 

Hanaskog försökte ta tag i taktpinnen direkt. Dock var det en aning lojt från backlinjen och uppåt vilket kunde tyda på en gnutta underskattning för dagens motståndare som kom till matchen med -11 i målskillnad efter tortyren på Trollavallen förra veckan.

 

Nåväl, Di gule tog ledningen i ett tidigt skedde då Martin Bergvall nådde högst på en hörna. Den numera notoriske målskytten Anton Berg spädde på med tvåan innan vi gick till halvtidsvila.

 

 

 

I andra halvlek trummade båda lagen på. Vinslöv var stundtals framme och oroade men chanserna var få. Hanaskog var ständigt på språng och borde ha punkterat matchen tidigare. Men i stället fick man ta hjälp av en Vinlövsförsvarare som efter en djupledsboll nickade bollen över en utrusande målvakt i hemmalaget och 0-3. Vinslöv replikerade omgående genom att reducera men till sist satte inhopparen Rasmus Jönsson spiken i kistan när har placera in 4-1 till bortalaget. Och det kunde blivit mer. Andy, Anton, Tim och Johnsson var bara några av dem som kunde ökat på målskörden med klara chanser men misslyckades. Lite smolk i glädjebägaren var att Gazza fick linka av efter ett kort inhopp och är osäker på spel i kommande omgång.

 

Åter igen är det moralen och inställningen som avgör till Hanaskogs fördel. Vi kommer inte upp i normal standard men gör ändå 4-1 med mersmak mot ett Vinslöv som jag definitivt tror kommer skapa problem för en del lag i serien.

 

 

HIS fortsätter sitt hårda arbete ikväll med träning samt på torsdag innan det är dags för årets andra hemmamatch på fredag då Sösdala IF besöker Västra Hed.

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Plötsligt i Vinslöv… med HIS

Då var det dags att summera påskhelgen som gått och se fram emot Annandagen på Vinslövs IP 18.30.

Detta blir den andra matchen efter 3-1 segern mot Ballingslöv senast. Vinslövs IF fick en betydligt tuffare start med 0-11 mot storfavoriten Glimåkra IF. Glimåkra med Wedenell, Isaksson och Mange skördade stora framgångar på sin nya konstgräsplan. Men nu är det en ny match och nya förutsättningar. Vi måste jobba som ett lag och kämpa för varandra. Vi har inga stjärnor som Glimåkra och andra storlag har.

Vi har en dock en Filosof till tränare.. Tror nog Emil har lagt upp spelstrategin för matchen. Real Madrid har också sin Filosof i tränare Mourinho. Vinslöv har också sin Filosof… Han finns här..  Ni känner nog igen honom och Vinslövsbor är alltid noggranna i sina förberedelser…

Truppen som är uttagen är:

Målvakt: Nils Berg

Backar: Staffan Holgersson, Jim Ringström, Martin Bergvall, Rasmus Jönsson, Joakim Bosson, Anton Scholander

Mittfältare: Andreas Nilsson, Andreas Johnsson, Sebastian Persson, Albin Andersson, Andre Johanesson, Jonas Mårtensson

Forwards: Anton Berg, Fredrik Ottosson, Tim Gustavsson


Vi hälsar oxå Bilcity I Kristianstad välkomna in på series snyggaste matchtröja.


B-laget tog en stabil 4-1 seger mot Wä IF under Påskdagen. Det var Jonas N som gjorde 1-0, Det var Jonas N som gjorde 2-0, Det var Jonas N som gjorde 3-0 och det var Jonas M som gjorde 4-1. Hanaskogs tänkta målvakt Jonas ”Junne” Nilsson visa att han kan även utan målvaktshandskar.. Anton Berg däremot som stod för dagen, behöver lite skotträning…

Så nu kör vi...

Imorrn e det dags igen att ta nya poäng
Mot Vinslövs IF, ännu ett ängagäng
Isak e avstängd hoppas det inte vårt spel stör
Vi slipper nog ett självmål som han i b-laget gör
Johnsson va bra o slet som en varg
Se o lär o bli lide arg
Gärna i morgon, då ska alla få se
De gule ska springa sparka, jobba o le
Se nu till att slita, spela o sparka
För tillsammans e vi otroligt starka


Hanaskog vände och vann!

Underläge och en man utvisad i halvlek. Då gick Hanaskog in och körde över Ballingslöv de sista 45 minuterna och tog en rättvis 3-1 seger i premiären av femman på Västra Hed.



Hanaskogs IS - Ballingslövs GoIF 3-1 (0-1)

HIS Mål: Anton Berg 2, Andreas Nilsson


Solen sken över de ca 120 personerna som sökt sig till dagens premiär på Västra Heds idrottsplats. Och de han knappt bänka sig innan Hanaskog tagit tag i taktpinnen. Första heta chansen fick Anton Berg när han inne i straffområdet tvingade Ballingslövs målvakt till en bra räddning. Ballingslöv inledde avvaktande. Därför kom det som en liten chock när bortalaget i den 18:e matchminuten öppnade målskyttet efter ett misslyckat inlägg som lyckades smita för Nils Berg i Hanaskogsmålet. 0-1 och helt plötsligt kom det lite grus i maskineriet för Hanaskogs IS. Man börja slå enkla felpass och onödiga felbeslut. Inte blev det bättre av att Hanaskog efter dryga halvtimmen fick mittbacken Jimmie Isaksson frilägesutvisad. Fler mål blev det dock inte i första halvleken utan 0-1 och uppförsbacke inför andra för di gule.


När väl det drog igång efter halvtidsvilan så var Hanaskog åter det spelförande laget. Trots en man mindre var det hemmalaget som höll i taktpinnen och som skapade chanserna. Och den rättvisa utdelningen kom till sist. Inhopparen Fredrik Ottosson drev fram bollen längs högerkanten och stack in den till Anton Berg som inte gjorde något mistag. Kort därefter small det igen inne straffområdet då Andreas Nilsson säkert satte 2-1. Och när sedan Anton Berg satte sitt andra mål i matchen, på nytt framspelad av Ottosson, så var det ridå för bortalaget. Resten av matchen kontrollerade Hanaskog och inkasserade första poängen för säsongen. Segern var helt i sin ordning då Ballingslöv inte mäktade med något framåt och förutom inlägget som resulterade i målet så hade man inga skott mot Nils i holken. Bäst för dagen var inhoppande Ottosson, den stabila mittbacken Jim samt den pånyttfödde Anton Berg.



Laget:

                        Nils


    Stalle-Jim-Jimmie-Bergvall


Andy-Johnsson-Anton-Sebban-Albin


                        Tim



Avbytare: Bosson, Ralle, Otto, Anton S, Ola (mv)




Imorgon måndag är det åter dags för träning. I kombination med detta kommer U-laget att ta sig an Sibbhults IF i ett derby nere på Västra Hed.








Tills vidare...









FORZA HIS!!!

Gameday!



Äntligen är det dags att sparka igång seriefotbollen på  Västra Hed när idag Ballingslövs GoIF kommer på besök. En tuff uppgift för Hanaskogs IS, som måste spela på toppen av sin nivå, då kan man säkerligen bjuda upp till match.


Hanaskogs match idag rundar samtidigt av omgång 1 av Division 5 där storfavoriterna Glimåkra och Fjälkinge inte gjorde någon besviken och vann sina matcher klart med 11-0 (!) respektive 6-0.



Premiär är alltid premiär, men har alla rätt inställning så kan det bära långt. Problem med peppning inför avspark? Varför inte kika på detta klipp. Misstänker att Bengt Emil kommer hålla något liknande innan avspark.






Avspark 15.00 Västra Hed. Nu taggar vi till!!!






Tills vidare...














FORZA HIS!!!

Fredagkväll den 8 April

Ola och Ingela det gjorde ni bra,
tack skall ni ha!
 
En kväll med många goda skratt,
då det bjöds på en hel del spratt.
 
Kvällen innehöll mångt och mycket,
luftgevärsskytte eller hur Kutte....:-)
Än en gång ett stort GRATTIS till Anette
som var bäst på att pricka rätt.
 
God mat och dryck
gjorde att vi fick ett bra tryck.
 
Tävlingar där folk fick upp till bevis
där många förvånade och man gärna skulle
vilja se en repris.
 
Sen kom 3 Gringos igång,
vilken skönsjungande sång.
Där kan Pedda P, Gurra G och Wille slänga sig i väggen
de dräggen.
Nu har vi en ny version
och vilken sensation....
KÅB, CM och MB kör så det ryker,
vi kommer att stötta i vått och torrt,
detta är ju så stort :-).
 
Tack även till alla inblandade denna kväll,
det blev en riktig höjdarskräll :-).
 
// Katta

Allt ifrån Layout till Maraton...

Premiären närmar sig med stormsteg för våra Göingelag. Under försäsongen har ni kunnat följa samtliga lags uppladdning inför säsongens stundande utmaningar. De flesta av dem är dessutom inställda på att försöka hänga med i toppen i respektive serie, vilket är otroligt för oss göingebor att höra. Som ett nästa steg i vår följetong ” Göinge Calling” vill jag delge er en liten mini-maratontabell, som grundar sig på Göingelagens framgångar från 2000 och framåt. Att börja gräva längre bak i arkivet blev alltför svårt och tidskrävande varpå jag valde att lägga ner det projketet. Men håll till godo, för nedan finner summa summarum av lagens framfart denna sida millenniumskiftet:

 

 

Tabellen indelas i lag samt antal säsonger i respektive division från 2000 till 2011.

 

 

 

Lag                                      Div 4             Div 5              Div 6              Div 7

 

1. Hanaskogs IS                  7                    5                    -                    -

 

2. Sibbhults IF                     1                    10                  1                    -

 

3. Glimåkra IF                     2                    6                    4                    -

 

4. IFK Knislinge                  -                    7                    3                    2

 

5. Broby IF                          -                    2                    10                  -

 

6. Hjärsås/Värestorps IF      -                    2                    7                    3

 

7. Östanå Bruks IF              -                    -                    -                    8



Fotnot: I de arkiv jag letat finner jag endast Östanå Bruks IF representerade 8 gånger I seriesystemet under 2000-talet. När det gäller sammanställningen av tabellen har vi gått efter poängberäkningen Div 4: 4p, Div 5: 3 p, Div 6: 2 p samt Div 7: 1 p. 

 



För er mer frekventa bloggföljare så har ni noterat att det förekommit lite omöblering här på sidan. Vi (eller rättare sagt Gazza) håller på för fullt för att färdigställa layouten för bloggen 2011. Detta med stor hjälp av den fantastiska fotografen Isac Stridsman som hjälpt till med den tjusiga bilden på våra Hanaskogsgossar. Vi hoppas att allt skall vara på plats innan veckans slut. 

 

 

Nu tackar vi för denna gången och börjar räkna ner till årets absolut säkraste vårtecken: Seriepremiärerna i fotboll.

Mer info kommer senare i veckan.

 

 


Dagen G...

Lördagen den 9 April. dagen med stort G.

G som i Genrep, G som i Glömsk, G som i Gnäll, G som Gossar på rad, G som Gulliga flickor...

Dagen började med bussfärd till Karlshamn för match mot Division fyra laget Högadal. Avfärd startade 09.15 från Västra Hed,  Miomöbler 09.45. Och trots att Ted Tilt ringde på fredagskvällen och fråga om samlingen så fick vi hämta han och Bergvall på Statoil...

Väl framme, så var det dags att få reda på laget. Det såg ut så här i genrepet.

                       Nils

Stalle         Jim         Jimmie      Bergvall

Andy      Johnsson    Sebban       Albin

               Anton         Tim

Avbytare: Bosson, Gazza, Stridsman, Otto och Victor Karlsson

Ett tips till Victor: Sitter man på bänken i A-laget så ta med grejer så du kan spela oxå...  Glöm inte de!!!

Matchen spelades på en gräs/grusplan som gjorde det lite svårt för lagen. Lite gyttjig på ena sidan och stenhård på andra, Fråga bara Andy som gnällde att han fick hålla till på den gyttjiga sidan....  Dags att växa upp Andy och bli en man.. Dags att bita ihop... Sluta Gnäll!!!


Matchen vanns enkelt av de gule med 4-0, Högadal räckte inte riktigt till denna soliga dag. 24-4 i avslut på mål bekräftar bara på total dominans från ett taggat gult lag. Anton Berg gjorde 1-0, Gazza 2-0, Otto 3-0 och 4-0.
Efter matchen så var det dags för hemfärd, Vi fick givetvis vänta på Bergvall igen…


Lagfest stod på programmet och den startade hos Isaksson med att kolla på lite boll. Jag nämnde detta för vår junisar, Kom ni också dit, innan vi skall ner på Heden sa jag. Nja sa Otto jag gillar inte att kolla på boll.. Så talar vår egen baby boy Mål Otto.


Väl nere på Heden var det först lite mat innan festen drogs igång på riktigt. Det var ju dags för invigning av alla nya i truppen. Junne, Anton och Isaksson hade planerat i veckor om de nya inte kom på något eget som dem skulle framföra inför alla spelare..  Och det blev så här…



Och när hon går förbi, står pojkarna på rad, dom visslar och dom ler, dom trugar och ber, kom med oss ut ikväll, kom med oss ut inatt... I högtalarna hördes ljuv musik från Orup :)

Lite vattenballonger senare var dem inskjutna... (Bosson, Ralle, Andre, Berat, Emil, Keijo tro inte ni kommer undan bara för att ni inte var där...)

Efter detta milda tilltag var det dags för fråge quiz gällande HIS..  Dem som hamn på sista plats blev gulliga flickor för hela kvällen...

  
Fint nagellack och utstyrsel klädde Otto och Åberg...

Ett par tävlingar senare och sen var det fullt ös på stereon från DJ 2face



Vi flög senare in till stan med kapten Oscarsson och sitt Stealthplan....

På återseende

/Webbredaktionen


Friska vindar, Dicken och lite nostalgi!

 


Fredag hela dagen och helgen står förr dörren. Bloggen rundar därmed av den grå vardagen med några notiser.

 

  • Hanaskog U-lag kryssade mot Linderöds IF under torsdagskvällen. Med ett varsitt misstänkt offsidemål såg man till att matchen slutade 1-1 på ett stormigt Västra Hed. Di gules mål var inprickat av Berat Zolufi. Den kraftiga sidvinden gjorde att det inte blev så mycket match av det hela. Hur många meter/sekund som det uppmättes till är oklart, men när undertecknad stod och lätta på trycket bak bollplanket, stod målvakten Ola Nilsson 40 meter bort, sträckte ut handen och sa: Fan, regnar det också?? Då blåser det.

 

 

 

  • Imorgon är det så slutligen dags för genrepet inför årets division 5. Detta utspelar sig i Karlshamn då Hanaskog möter Högadals IS. Därefter vankas det en ordentlig spelarskiva som säkerligen kommer bjuda på många skratt. Hade jag varit nyförvärv så hade jag varit nervös…

 

 

 

 

 

 

  • Och så har en gnutta nostalgi nått min ägo. Det var i lördags som det plinga till i mobilen två snabba bilder skickades över varav ett efterkommande SMS med texten: Bloggmaterial. Det är bara att tacka ta emot. Så nu blickar vi tillbaka till andra sidan millenniumskiftet och beskådar den före detta ledartrojkan i P11 som numera huserar i vår galanta fotbollssektion.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skulle nu mot förmoda Bengt Emil kopplat upp sitt 56k modem och sitter och skrattar åt ovanstående bild, så rekommenderar jag honom att inte bläddra nedåt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Vi avslutar med hockey. Igår åkte Färjestad på en svidande förlust mot Skellefteå AIK i match 2 i årets finalserie. Men detta är inte den enda fighten som föreningen strider mot för tillfället. Efter ett lång ordkrig har nu till sist E-modebutiken Nelly.com beslutat sig för att stämma Karlstadsklubben för plagiat. Upprinnelsen är en tröja med trycket ”Våran Dick är störst i hallen” som tagits fram som en hyllning till FBK:s egna italienare Dick Axelsson. Nelly.com menar dock att detta är till 99% en kopia av den tröja som man under 2010 kunde se på deras hemsida under flikarna "REA" och ”Outlet”. Huruvida rättprocessen slutar kan ingen svara på men E-modebutiken har ett starkt bevis i bilden nedan.

 
















 














Ha en trevlig helg, för det ska jag ha....










Tills vidare...










FORZA HIS!!!


Anton Bergh: ”Det känns som vi är en liten familj”








                                                                 DEL 6





                                                     





2010 års degradering är lagd åt sidan. Med ny ledarstab och ungdomlig entusiasm bygger Hanaskogs IS för framtiden. – Det blåser nya friska vindar i HIS, säger Hanaskogs frispråkige mittfältaren Anton Bergh, när bloggen når honom för en intervju.

 

 

Med lite mer än en vecka kvar till premiären är förberedelserna i Göingeklubbarna för fullt igång. Hanaskogs IS är inget undantag. – Vi har varit runt 20 man på varje träning under försäsongen och alla vet ju att den siffran brukar höjas när det blir grönare, säger Anton Bergh.

Större delen av vintersäsongen har bestått av 3 pass i veckan samt en match. - Det märks att vi har en tränare med mycket rutin, personligen så känns väldigt bra, menar Bergh.

 

 

 

Berätta lite kort om Hanaskogs IS anno 2011. Hur är läget i klubben?

- Jag tycker det är en fantastisk stämning i truppen. Mycket tack vare våra härliga juniorer som från och med i år flyttats upp på heltid samt ett par riktigt sköna nyförvärv som snabbt kommit in i gruppen. Lägg därtill allt slit som görs vid sidan om planen av styrelse, fotbollssektion osv. gör att stämningen i hela klubben är på topp. Det känns som det blåser nya friska vindar i Hanaskogs IS.

 

 

Omsättningsmässigt har det varit en hel del spelare både in och ut, och även om det ofta är trist att tappa spelare så kan Anton ändå till viss del förstå dem som valt att lämna inför denna säsong: - Så här på rak arm så tycker jag inte vi har tappat något speciellt. De som har lämnat har antingen behövt känna på A-lagsspel i lite lägre divisioner eller känt att det finns pengar att hämta någon annanstans, säger innermittfältaren.


 

När det gäller inkomna spelare så visar Anton tydlig glädje över de nyanlända: - Vi har fått in spelare som jag tycker vi har saknat tidigare. Spelare med lite tyngd i såsom Sebastian Persson och Andrée Johannesson. Piff och Puff från Broby kommer också att göra stor nytta hos oss, Ralle (läs: Rasmus Jönsson) med en fantastisk vänster doja och Bosson (Joakim) med sin inställning. Sen hoppas man ju alltid att någon av våra talangfulla juniorer ska ta ett kliv och knipa en a-lagströja, säger Bergh som dock poängterar att det allra viktigaste nyförvärvet finns utanför plan: - Bengt-Emil ,vår nya tränare (Sir Emil), har redan hunnit sätta sin prägel på HIS. Man märker att det är en tränare med mycket erfarenhet och det känns redan riktigt bra.

 

 

Kan du kortfattat beskriva varför just du trivs i Hanaskogs IS?

- Det som gör att jag trivs så pass bra i HIS är att vi har en stomme som vi har haft ett bra tag och det känns nästan som vi är en liten familj. Hela föreningen drar numera åt ett och samma håll vilket gör det hela mycket enklare för alla som är inblandade i föreningen, och gemensamt kan vi därför arbeta oss framåt mot nya framgångar.


 

 


Anton Bergh 

 

Gällande samarbete över gränserna tror Bergh att på sikt kommer detta bli mer vanligt än idag: - Det känns väl som att vi har ett ganska bra samarbete med Broby IF redan idag. Där det finns ett par Hanaskogare, samt att vi har ju en liten flock Broby paugar hos oss. Visst skulle det vara bra med lite mer samarbete men jag tror nog vi får avvakta detta tills de gamla gardet äter jord och vår generation är i styrelsen. För visst skulle Östra Göinge kunna ha ett lag i minst div 3?, menar Hanaskogskillen.

 

 

Vad anser du om årets Division 5 och era chanser?

- Som jag ser det så står det mellan 3 lag som seriesegrare, Glimåkra, Fjälkinge och Vanneberga. Skulle Glimåkra och Fjälkinge missa att ta steget i år så får det nog ses som en av dom största överraskningarna sen AIK slog ut HV71 i SM-slutspelet. Med tanke på att dom har högre lönebudget är både KFF och VMA tillsammans så är det nog läge att fixa en div 4 biljett. För vår egen del så tycker jag vi ska försöka få en stabil grund att stå på och sen får vi se hur långt det räcker i år. Vi har väl inte disktuerat någon klar målsättning inför kommande säsong inom truppen men visst vill man vinna varje match, det är i alla fall därför jag spelar fotboll, säger Bergh, som dock har klart för sig vem som han tror kommer sticka ut i årets Hanaskogs IS: - Sebastian ”Sebban” Persson är precis den typ av spelare som vi har saknat i HIS. En spelare som alltid gör mycket nytta för sitt lag och som jag, av egen erfarenhet, HATAR ATT MÖTA!

 

 

Och i år bjuds det även på derby i form av två matcher mot Glimåkra IF?

- Ja, det ska såklart bli jätteroligt att få möta Glimåkra. Tidigare år så har jag själv sett oss som ganska stora favoriter men nu får man nog inse att Glimåkra ser jäkligt bra ut på pappret. Glimåkra kommer ju självklart att ses som stora favoriter men i derbyn kan ju allt hända.

 

 

 

 

När Anton Bergh erbjuds att avsluta intervjun med några enkla ord till våra läsare är han väldigt fåordig: - Håll utkik efter Fotbollsgalan 2.0 till hösten. Och Forza Bajen, svarar Anton kryptiskt.

 

 

 

 

 

Namn: Anton Bergh

Ålder: 25

År i klubben: Massor

Övriga klubbar: IFK Knislinge



Silly Season


In: André Johannesson, Sibbhults IF, André Åberg, Åsums BK, Oliver Routtinen, Fredrik Ottosson, Anton Scholander, David Stridsman, Felix Voutilainen, Viktor Karlsson, Daniel Bengtsson, Jimmy Ljunggren, Victor Antonsson, Martin Nilsson, samtliga från egna leden, Rasmus Jönsson, Broby IF, Sebastian Persson, Sibbhults IF, Philip Isaksson, Hjärsås/Värestorps IF, Jimmie Oskarsson, Debegerga Goif, Berat Zolufi, Svängsta IF, Ola Nilsson, Nävlinge IF, Joakim Bosson, Broby IF



Ut: David Johnsson, Rasmus Johansson, Alfred Olsson, samtliga Broby IF, Andreas Persson, Åhus IF, Fiton Buzuku, Kristianstads Bois, Edin Nargilic, Näsby IF, Richard Blennborn, Glimåkra IF, Jens Karlsson, Sölvesborgs GIF, Rickard Andersson, tränare, klubb ej klar


 

 


Division V Nordöstra

Ballingslövs GoIF
Fjälkinge IF
Glimåkra IF
Hanaskogs IS
IFK Osby
Kiaby IF
Lönsboda GIF
Sösdala IF
Tosteberga/Nymölla IF
Vanneberga IF
Viby IF
Vinslövs IF





Fotnot: Hanaskogs IS premiärspelar hemma på Västra Hed den 17/4 mot Ballingslövs GoIF.


En vanlig det med JM… del 4

Då var det dags igen… Närmare bestämt lördagen den 2 April… Dagen skulle börjat nere på Friskvårdshuset med ett pass komplettmuskel. Men som egen företagare så går jobbet före ibland. Det var bara att stiga upp på morgonen, blev två mackor med ägg och kaviar.  Skulle nog gjort som min granne en trappa ner brukar göra. Anton äter alltid två mackor,  en banan och en Red Bull till dricka. Red Bull till frukost fråga jag Anton? Ja visst man måste ju boxa igång hjärtat…


Och med tanke på att vi hade match senare mot Tosteberga så kanske det inte hade varit en dålig idé….

I vilket fall så stack jag iväg på ett kundbesök. En familj behöver bygga till sitt hem på egna hem. Mitt i mötet ringer telefonen i ett. Man var tydligen populär tidigt på morgonen. Men jag ville inte bli störd när jag satt med min kunde så jag ställde den på ljudlöst. Mötet gick bra. Jag fick reda på vad dem ville och behövde göra med sitt hem. Tog lite mått och foto för att kunna rita upp ett enkelt bygglov till dem. Nu skall man bara få kommunen att godkänna det också…

Efter mötet så tog jag upp telefonen. Tjolle och Tilt Ted hade försökt få tag på mig. Tjolle ville veta vägen till Tosteberga och Tilt Ted hade skickat ett meddelande… - Om du hinner så kan du väl ta med dig en ny reklammössa för min är skitig…. Jag kommenterar inte det… J Din late jä… P.s (Han fick ingen mössa)..

Iväg till Tosteberga för träningsmatch. Tostberga skall vara en av favoriterna i femman tillsammans med Glimåkra och Fjälkinge detta år…. Så en bra värdemätare skulle det bli.

Hanaskog gjorde en bra match och med lite tur, lyckades man vinna med 4-1. Målen stod Anton Berg, Andreas Nilsson, Fredrik Ottosson och jag själv för... Stora siffror kanske, men enligt Tosteberga så hade vi bara 4 chanser och dem kan mycket bättre… Träningsmatcher säger igentligen inte så mycket men Emils gossar gjorde en godkänd match och en vinst är alltid en vinst…


Efter matchen var det bara att ta sig hem och göra sig i ordning för min brors flickväns födelsedagsfest uppe på Peking. En trevlig tillställning där bror min satt och följde sitt Milan via sin Iphone.. Partydödaren.. Men Milan vann ju och min brors lycka är min lycka..

Under festen fick vi meddelande från vår kompis Ante P som själv var på middag i Hanaskog. Familjen Mårtensson hade visst kommit upp som samtalsämne och jag och bror hade inte mycket att hämta mot vad vår mellanbror Håkan åstadkommer på andra sidan jordklotet. (Följ gärna hans äventyr på hakanmartensson.com) Och visst kan vi hålla med om det…

Festen flöt på bra och lite senare blev det att ta sig till T-baren.. Där visste jag att Telenor hade sin firmafest och några andra från laget skulle också komma dit. Nils Berg hade en liten förfest på Almvägen. Ett par blondiner hade tydligen livat upp den tillställningen med sin briljans.. För eventuella frågor kontakta Nils..


Alla vi sågs på T-baren och kvällen var riktigt trevlig. Runt halvtvå tyckte jag att det fick vara bra så jag och min bror begav oss hemåt.


Klockan 3 ringer telefonen då är det min granne Anton och vår kompis Albin som ville kolla att allt var bra med mig… Snälla dem är som ringer och väcker en.. Anton glad som han var, ville bara kolla så att jag hade kommit hem välbehållen. Samtalet avslutas och 2 minuter senare hör jag dörren smälls igen nere i trapphuset. Det låter som två bufflar är på väg upp.. Ett jäkla liv och dem ville tydligen ta sig in hos mig också. Ringklockan gick på högvarv, ett par bank på dörren och lite todellooo i brevinkastet.. När jag tillslut hade tagit mig till dörren tittar jag ut genom nyckelhålet och då var grabbarna på väg ner till Antons place.. Skönt tänker jag och lägger mig. Vid 04.30 ringer telefonen. Jag tittar på luren och ser att det är min kompis Andy Nilsson… Jag svara inte…

Under söndagen sedan fick man ju gå ner och titta till grabbarna. Emma öppnade dörren.. Välkommen till Dårhuset sa Emma med svart blick…


Tittar in i vardagsrummet och där ligger Anton…


Daulllliiiii

Mådde inte helt bra... Albin på soffan var inte heller så pigg. Vill ni hänga med ut en sväng frågar jag.. Men fick inget bra svar.

Vår vingbrutne målvakt tittade också in i samma veva med sin flickvän My. Junne var inte heller så kry. Junne och My var visst på kalas hos Glimåkras Joel Wedenell igår. Junne gav en fin present…



Inte ett öga torrt i hela lokalen när han öppna sin present bland glimma folket…

HIS - Glimåkra 1-0...

Då ses vi på söndagsmiddag hos din far senare sa jag till Anton och Emma. Va!!! Varför har inte vi blivit bjudna säger dem i kör.. Ja Tjolle skiljer kanske på folk och folk….


På återseende…


RSS 2.0