Same procedure as last year

Hanaskogs IS cementerade sin kvalplats till Division fyra när man pulveriserade Åhus IF med 5-0 (0-0) i en avslagen historia på ett minst sagt höstigt Västra Hed. Redan innan avspark stod det klart att Yngsjö IF skulle ta direktplatsen upp till fyran efter att ha besegrat Wä IF med 3-0. HIS lyfter ödmjukt på hatten och gratulerar förre Hanaskogsliraren, numera spelande tränaren i Yngsjö, Stefan ”Lillen ” Olsson till en väl genomförd säsong och lyckönskar dem i kommande års seriespel.  Att ni sen har en skabbgalt till lagkapten i Staffan Arlefalk är en helt annan femma . Det sistnämnda är ett internskämt av den övre graden som blott Staffan kommer förstå. Möjligtvis Jimmie Isaksson också…

 

Åter till den blöta historien på Heden. Regnet öste ner de första fyrtiofem och något vidare skönspel bjöds det inte på.  I sedvanlig ordning kom gästerna med fler ledare än avbytare och hade man tagit bort minst hälften av energin som man väljer att lägga på domaren och fokusera på spelet hade man kanske sluppit att slåss för sin överlevnad i serien.  Nu valde man istället att hitta offsides, frisparkar och inkast från de mest oanade avstånd som hade fått Stålmannens teleskopsyn att framstås som en medelsvenssons…

 

Efter en lamslagen timme trampade Hanaskog gasen i botten i tio minuter och då hängde de grönklädda inte med.  Under denna period mäktade Di gule med  att göra fyra mål och punktera detta sömnpiller. Anton Berg öppnade målskyttet med vad som kan klassas som världens högsta lobb. Staffan Holgersson , Albin Andersson och Sebastian Persson gjorde samtliga inga misstag fria med målvakten, och  i slutminuterna fick även Fredrik Ottosson komma med i målprotokollet då han avslutade ett mönsteranfall med att rulla in bollen i öppen bur.  5-0. Klappat och klart. Tack och god natt.

 

Nu väntar två matcher av endast akademisk betydelse (Vinslövs IF hemma samt Yngsjö IF borta). Detta gör att HIS har möjligheten att snurra runt i truppen , låta småskavankerna läka, innan man går in i ett nytt stentufft kval mot högre divisioner.  Mer info om det kommer såklart längre fram. 

 

Även U-laget tog en go seger när man på bortaplan besegrade Treby IF med 2-4. Ett brandskattat Hanaskog fick damma av gamle bekantskaper som Mikael Mattsson och assisterande tränaren Keijo Voutilainen, 44 år ung, till denna match. Vi kan även plussa
på de bägge målvakterna Martin Nilsson  och Nils Berg  som fick vikariera som utespelare denna söndagseftermiddag. Efter underläge 0-2 i halvlek reste sig HIS och drygade ut en redan klar serieseger efter mål av Albin Andersson (2), Felix Voutlianen och Martin Nilsson.

 

Ber samtliga spelare notera den nya starttiden för träningarna from denna vecka. Halv sju är den nya officiella tiden vilket innebär att både Victor Karlsson och Fredrik Ottosson  ombeds ställa om väckaklockorna till 18.25.

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 


Perka for President

 

En mäktig Hanaskogshelg har lagt sig i arkivet. Ett jubilerande HIS slog till med stora festligheter under lördagen.  Men vi börjar på fredagen då Hanaskogs herrar tog ett stooort kliv mot kvalspel till fyran när man på bortais besegrade toppkonkurrenten Wä IF med klara 4-0. Matchen var stundtals mycket jämn där lagen turades om att ha kontrollen över lädret, men det var Hanaskog som gjorde målen. Efter en 1-0 ledning i halvtid (Sebastian Persson näta redan i nionde minuten) försökte Wä IF trampa igång i andra delen av matchen. Men orken tröt och till sist lade Hanaskog i en växel till och sprang ifrån i målprotokollet. André Bengtsson, Sebastian Persson (ännu en gång) och slutligen Felix Voutilainen såg till att Di gules seger blev kassaskåpssäker. Det skiljer nu 8 poäng ner till tredjeplatsen och sju upp till förstaplatsen med tre omgångar kvar. Vågar vi sticka ut hakan och säga att vi slutar tvåa?

 

 

Som om det inte var nog med kvalitétsfotboll  under fredagen så var det ett digert program som erbjöds av samma vara dagen efter på Västra Hed.  Det började med Knattematch mellan Hanaskog och Knislinge (där Knislinge drog längsta strået) innan seniorerna tog vid i form av match mot ett gäng gamla Hanaskogsprofiler. Här kunde ökända namn skymtas så som Roger ”Steken” Carlsson , Christer Juntikka och Brödratrion Nygren.  Matchen vanns utav den yngre generation med 6-2 i en stundtals underhållande match där legendarerna även kostade på sig att missa en straff. I samma veva blev även vikarierande mittbacken Anton Berg frilägesutvisad och nu väntar troligtvis en lång avstängning, i alla fall till 90 årsjubileumet.

 

 

På kvällen slogs det på stora trumman och de drygt tvåhundra festdeltagarna bjöds på en fabulös trerättersmiddag, allteftersom vinnare utropades i vårt jubileumslotteri. Vidare bjöds det även på tal ifrån våra ditbjudna hedersmedlemmar, som fick återberätta sina bästa minnen med denna kära förening. En och annan tår fälldes innan det var dags att sparka igång kvällens musikunderhållning som inledes med kasedans och avslutades med brutal house. Vissa valde att nöja sig där, andra tyckte man kunde köra på ett tag till, närmare bestämt till sex på morgonen. Jag nämner inga namn men det var välfyllt med gäster hemma hos en viss norrlänning under hela morgonkvisten.

 

 

Bloggen vill be samtliga inblandade i lördagens festkommitté att sträcka på sig lite extra, utan er hade vi aldrig fått uppleva denna underbara dag i fotbollens, gemenskapens och glädjens tecken. Det är få förunnat att få kicka boll i sådana underbara föreningar, där ovan nämnda ord är några av grundpelarna för framgång. Det smittar av sig i hela föreningen.

 

 

Sugen på derbyfotboll? Ikväll brakar Hanaskogs U-lag och Sibbhults IF samman i en högriskmatch. Har du inget vettigt för dig innan Champions League-kvällen så hoppa i regnstället och spana in framtidens stjärnor. Kick off 17.45, Västra Hed.

 

För representationslaget väntar ny, spännande match på lördag då vi gästas av Åhus IF på den numera traditionsenliga avsparkstiden på lördagar, dvs kl sjuttonhundra. Även denna batalj utspelar sig på varma, gemytliga, om än lite blåsiga Västra Hed.

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

 


Natt och dagBengt Emil
krävde en rejäl uppryckning av intensitet och inställning efter förra helgens mediokra insats (4-0 segern över Vanneberga).  Då gick Hanaskogs IS ut på Västra Hed och krossade gästande Önnestads BI under lördagen.

 

Taktpinnen erövrade ”di gule” omgående och bjöd på ett snabbt och rörligt passningsspel vilket snabbt skulle ge resultat.  Redan i 7:e matchminuten gjorde Andreas Johnsson inga som helst misstag när han, fri med ÖBI-målvakten, rullade in ettan för dagen. Samme Johnsson hade chansen bara minuten senare att sätta 2-0 för hemmalaget, men mittfältsgeneralens nick träffade stolpen.  Istället var det Albin Andersson som dryga fem minuter senare fick dubbla upp Hanaskogsledningen när Önnestadsmålisen olyckligt tappade in samme Anderssons inlägg.

 

Önnestads taktik för dagen var glasklar. Det var långa bollar mot snabba anfallsparet Emil Z/Emil A  som var melodin för dagen, dock oftast utan framgång. Och när Anton Berg från nära håll knoppade in 3-0 efter halvtimmen hade hemmalaget ett järngrepp om de tre poängen. Det greppet stärktes ytterligare när Sebastian Persson kort därefter vände på en femöring i boxen och dundrade upp fyran i nättaket. Önnestad fick sedan en gratismöjlighet att knapra in avståndet i slutminuterna av första halvlek från elva meter, men straffen räddades av Jonas Nilsson.

 

Halvlekstugget gick mest ut på att inte slappna av utan att fortsätta trumma på och bibehålla ledningen. Sagt och gjort, Hanaskog trampade gasen i botten även i andra vilket och hann med ytterligare två strutar denna lördagskväll. Sebastian Persson kostade på sig att bli tvåmålsskytt och André Bengtsson fick, med tjugo minuter kvar, fullborda segern med att sätta 6-0 noll från nära håll.

 

Gedigen insats rakt igenom, dock ett extra plus till André Johannesson som i par med Andreas Johnsson höll lördagsstängt på innermittfältet.  Även kul att se Anton Berg prestera i en central roll när han till vardags håller till på yttermittfältet. Men som sagt, gediget genom hela truppen denna afton.

 

 

André Johannesson.


 

 

 

Nya tag i veckan väntar. På tisdag väntar U-lagsmatch när seriesegrande Hanaskog beger sig till
Näsum för tuff bortamatch. Spillrorna av truppen har träning nere på Västra Hed. Minst lika tufft kommer det bli på fredag då Hanaskog reser till Wä IP för toppmatch i femman mot Wä IF.

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Sons of Plantagen...

Plantagen är till för vår nya häck som skall växa fram nere på Heden....

 

 

Alla intäkter kommer oavkortat gå till små buskar som kommer växa upp runt Idrottsplatsen. Plantagen kommer upp under 2012-2013. Du kommer kunna följa den på hemsidan och även nere på Västra Hed.
Hjälp oss att göra Östra Göinges snyggaste idrottsplats ännu snyggare.

Vår egen "Borg" mot lag som Knislinge, Hjärsås och Glimåkra.

Intresserad?

Vill ni vara med i busken? :) En planta kostar 50 kr!

Ni kommer att hamna på planket nere på Heden och här på hemsidan.

Sätt in pengar på vårt bankgironummer: 986-4323. Skriv Plantagen plus ert namn.

Ju fler plantor ni köper ju fler namn får ni :)

Hur många plantor kommer vi upp i?

Och det är Edward "Bosse" Scissorhands som har fria händer....

 

Sist men inte minst...

 

 

 

Forza HIS!!!!!!


Klar seger över Vanneberga

Blekevallen har gjort sig känd som en väldigt fin anläggning, mysigt inbäddad bland vidderna i Vanneberga,  blott ett stenkast (eller kula från en AK5) från det militäriska Rinkabfältet. Döm om vår förvåning när vi väl anlände och noterade att man låtit lien ligga kvar i förrådet hela veckan vilket lett till en skapligt välväxt gräsmatta att sparka boll på. Försök till psykning eller ej, hur som haver var hemmalagets plan att dra ner på tempot inledningsvis rätt så lyckad, då ”di gule” uppträdde krampaktigt och stundtals var blekare än sid- och straffområdeslinjerna.

 

 Det tog sin tid, men på stopptid av den första halvan lyckades Hanaskog få håll på duktige hemmamålvakten när André Bengtssson frispelades i boxen och inte gjorde något misstag. Trots ledning och en någorlunda uppryckning var Sir Emil allt annat än nöjd där domaren blåste för kaffepaus. Och det med all rätt…

 

Hanaskog rivstartade andra halvlek med att försöka dra upp tempot och köra igång bollen snabbt vid spelavbrott. Det var inte till det orangeklädda hemmalagets fördel.  Orken tröt och HIS borde tidigt i andra punkterat denna matchen när man fick ett par allt för fria lägen som skall resultera i mål. Istället skulle dröja till den 70:e minuten innan rullgardinen sakta drogs ner.

 

 Ett långt utkast från Jonas Nilsson landade hos speedkulan André Bengtsson som la i högsta växel och såg till att Vannbergas sisteman Hjalmar Tell hamnade på efterkälken och inte hade något annat val än att riva ner samme Bengtsson.  Röd kort och diskvalifikation från resten av matchen. Efterföljande frisparken drog Anton Berg in på Jim Ringströms huvud som med en elegant lobb in i bortre hörnet såg till att Hanaskog nu hade ett järngrepp om de tre pinnarna.

 

Sex minuter senare var det dags för André Bengtsson att göra sitt andra mål för matchen när stal bollen från Vannebergas Jimmy Olsson vilket innebar tack och god natt. I slutminuterna fastställde inhoppande Felix Voutilainen slutresultat till 4-0 med skott från nära håll.

 

Trots de geografiska omständigheterna i dagens match, och trots att vi håller nollan och pangar in fyra mål framåt, så var detta inte mycket att hänga i granen. Stundtals lojt och fantasilöst. Men jobbet gjordes och de tre poängen fick vi med oss i den viktiga kvalkampen. Ja, det är nog lite så att i skrivande stund så finns det inte mycket som talar för att Hanaskog skall lyckas ta sig förbi Yngsjö IF, som helt enkelt vägrar att förlora för tillfället. Imponerande. Men visst skall vi göra ett försök..

 

Beng Emil Andersson var allt annat än nöjd.

 

 

För tillfället parkerar därmed HIS på andraplats i tabellen, tätt följt av Wä IF och Tosteberga/Nymölla IF. Man har dessutom näst bäst målproduktion i serien, blott två mål efter Åsum som där kan räkna in en 15-målsseger mot ett håglöst Sösdala IF i sin kalkyl.  Fullt godkänt tycker jag. Något mål för mycket i häcken kanske men men, man kan inte få allt.

 

För den friluftsintresserade  så kan jag meddela att det ikväll utspelas U-lagsfotboll av yppersta klass nere på Västra Hed när grannen IFK Knislinge kommer på besök.  Ett par knallar finns i serieledande Hanaskogs startelva. Vilka det är? Kom ner och bevittna det själv. Kick off 18.30.

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


RSS 2.0