Tillsammans!

Då va det åter dags för de snygga grabbarna från HIS att spela bortamatch, denna gången styr vi skutan mot Hässleholm och möter stans "2:a lag" i form av IF. Pga att den ordinarie Blogg-ansvarige tydligen prioriterar annat, jobbresa jo tjena, så får jag ge ett litet mindre inför-inlägg istället.Laget som ska försvara de gula färgerna denna helgen är som följer:

Målvakt: Nisse

Backar: Jim, Bergvall, Timpa, Ante, Calle

Mittfältare/anfallare: Andy, Johnsson, Anton, Jensa, Eddie, Abbe, Gazza, Isen, Ralle

Och naturligtvis räknas även coacherna dit, Richard "Rille" Andersson och Richard "Rille" Blennborn. Varav den senare fortfarande är av den spelande sorten...Hässleholm hade ju innan serien började rankats som toppkandidater tillsammans med BW90, Ystad och kanske något lag till. De har startat ganska bra med förlust i premiären mot ovan nämnda BW90 samt vinst borta mot Tomelilla förra helgen. Så det är ett lag som säkert vill fortsätta den vinnande trenden, och därmed ge "experterna" rätt i försnacket.Men om HIS vill annat, som vi alla vet att vi kan, så kommer de f-n i mig inte få det lätt på Österås IP imorgon. Nu handlar det inte längre om det nya snygga matchstället, för nu handlar det om emblemet vi har på bröstet. För krigar vi alla ihop i matchens alla minuter, så kommer vi ta de första poängen på fredag, det är i alla fall jag säker på!

En talande bild på hur det ska se ut efter matchen, eller hur Abbe?!?!

Så nu laddar vi ordentligt och ser framemot en hård, rolig och välspelad match.


Tillsammans är vi starka!!!Sist men inte minst...FORZA HIS!!!

Förlust i snålblåsten!

Hanaskog inkasserade andra raka förlusten mot Ystads IFFF på lördagen. Matchen slutade 0-1 efter en slätstruken insats från HIS sida mot ett troligt topplag.


Det fina spelet från premiären var som bortblåst (ironiskt med tanke på den vind som befann sig Heden denna dag). En chansfattig tillställning, där dock Ystad gjorde ett mål mer än Hanaskog sedan "Di gule" slarvat i backlinjen, Ystad får till ett friläge som räddas på mållinjen av Tim men som olyckligt touchar en Ystadspelare och går in mål ändå, detta sker efter dryga 20 minuter in i första halvlek och blev också det avgörande målet. Hanaskogs chanser var lätträknade. Som pricken över i:et skadade sig Andrée och kommer troligen tvingas till vila några veckor.


Farligaste chansen skapar Stalle (som fick lämna plan i förtid efter två gula kort) som pricka stolpen i första halvlek efter ett långt inkast. Närmare än så kom man aldrig. Ystad hetaste chanser var en fräck lobb som avstyrdes Junne samt en frispark som träffa burgaveln, trots YIFFF:s bänkvärmares patetiska försök till psykningar bak mål. Strax efteråt fick de dock med sänkta huvuden sätta sig där de hörde hemma.


Ystad vinner välförtjänt, man spelade ett fantasirikt spel kryddat med två riktigt bra anfallare som hela tiden var ett orosmoment för Hanaskogs backlinje. Bara att bryta ihop och ta nya tag. Fredag smäller det igen då HIS styr skeppet mot Hässleholm för match mot HIF.


En lätt träning avverkades under måndagen, samtidigt som vi kunde se Hanaskogs reserver krossa Broby med 7-1. Broby kostade även på sig att skicka ut en straff i 4:ans omklädningsrum. Laget bestod av bänken från lördagens match (Gazza, Jensa, Eddie, Gunde) samt Stalle som är avstängd kommande A-lagsmatch. Vidare deltog även nyförvärvet Daniel Båvelid (körde innebandy-byten i 90 min) samt en skock av våra yngre förmågor i det så duktiga P16-laget. HIS mål gjordes av Eddie (3), Gunde (2), Jensa och Fredrik Ottosson.Eddie
gjorde hattrick i derbyt mot Broby! Nya baljor på fredag?


Ny träning väntar imorgon innan det åter är dags på fredag. Då jag själv kommer befinna mig på resande fot med jobbet så förutsätter jag kanske någon annan som besitter inloggningsuppgifterna till denna blogg kanske kan skriva ett sanningens ord innan fredagens match. Spontant kommer jag bara på ett namn och det börjar på A och slutar på nte :)


Sist men inte minst...
FORZA HIS!!!


Inför HIS - Ystads IF FF

Så var det äntligen dags för hemmapremiär nere på idylliska Västra Hed. På lördag kl. 17.00 smäller det igång då vi gästas av Ystads IF FF.

 

Hanaskog kan räkna med hårt motstånd under lördagen. Ystad kommer till Heden med en 4-0 seger i ryggen från förra veckan, då man raderade ut forna Division 3-laget Tomelilla. Dock visade HIS i sin premiär upp ett fint spel (trots förlusten) vilket verkligen gör att vi definitivt kan bli att räkna med.

 

Följande spelare är kallade till lördagens batalj:

 

Mv: Junne, Nils

 

Försvarare: Stalle, Tim, Jim, Ante, Bergvall

 

Mittfält/Anfall: Andrée, Andy, Johnsson, Anton, Jensa, Albin, Eddie, Gunde och Gazza.

 

 

 

Efter en bra träningsvecka och med en god stämning i truppen hoppas vi kunna gå in på lördag med en härlig vilja och krigslust. Och när väl orken tryter är det bara att kika ner och kolla in klubbemblemet på bröstet för att se vilka man representerar. Bara det borde vara lagom tändvätska….

 

 

 

 

Berg laddar för lördag! Gör du!!? 

 

 

 

 

Redan nu börjar vi tagga och ser till att äta rätt, dricka rätt och så går vi ut har riktigt jädra kul på lördag!

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare….

 

 

 


 

 

FORZA HIS!!!


De tre HIS:arna och en jävla massa ankor!

Så här mitt i veckan så känns det som det är dags att liva upp det lite i bloggen. Och hur gör man det bäst? Jo kanske  genom att ta och återberätta en sann historia som än idag lever kvar och lämnar en del frågor efter sig! Historien har kommit mig tillkänna genom en annan fotbollsklubb kring Hässleholms-trakten.

Då det var ett tag sen jag hörde den så kan det vara möjligt att vissa namn som nämns inte riktigt stämmer, men hur som helst, håll till godo!Tre herrar vid namn Bergvall, Jimmie och Ante hade förolyckats och kom tillsammans till himlen. När de kom dit blev de mötta av Sankte Per som sa "Vi har bara en regel här i himlen. Trampa inte på ankorna."

Så gick de in i himlen, och visst, där var ankor överallt. Det är nästan omöjligt att inte trampa på en anka, och fast de gjorde sitt allra bästa för att undvika dem råkade Bergvall, som var den gänglige av dem tre, olyckligtvis trampa på en. Sankte Per kommer till honom med den fulaste kvinna han någonsin sett. Sankte Per kedjar fast kvinnan vid hans sida och säger "Ditt straff för att du trampade på en anka är att tillbringa evigheten fastkedjad vid denna fula kvinna!"

Nästa dag råkade Jimmie, som var den halte av dem, oturligt trampa på en anka och direkt kom Sankte Per, som inte missar någonting, och med sig hade han en extremt ful kvinna. Han kedjar fast dem tillsammans med samma förklaring som till den första mannen.

Den tredje mannen, Ante,  hade observerat allt detta och var, eftersom han inte ville bli fastkedjad i evighet med en ful kvinna, mycket, MYCKET försiktig med var han satte sina fötter.

Och Ante, med sin enorma koordination och smidighet, lyckades att gå i flera månader utan att trampa på en enda anka. Men så helt plötsligt en dag kommer Sankte Per fram till honom med den snyggaste kvinna han någonsin sett. Lång, långa ögonfransar, stora bröst,fin päronrumpa och smal.

Sankte Per kedjar fast dem vid varandra utan att säga ett ord. Ante blev en aningen positvt överraskad och kommenterar det hela med "Jag undrar vad jag har gjort för att förtjäna att vara fastkedjad med dig i all evighet?"

Kvinnan svarar, "Jag vet inte hur det är med dig, men jag trampade på en anka!"
Tills vidare...


FORZA HIS!!!
Förlust i premiären!

Hanaskog lyckades inte förvalta sina chanser fullt ut i premiären mot Askeröd och fick till sist se sig slagna med 3-2 (2-1). Premiär är alltid premiär, men nu är vi äntligen igång!


Askeröd - Hanaskogs IS 3-2

HIS mål: Andy, Eddie


Det var ett heltaggat Hanawood som kom till spel mot Askeröd denna behagliga lördagseftermiddag. Hanaskog satte igång från första spark med att försöka hålla bollen längs med marken på Askeröds bedrövliga gräsplan medans motståndarna ägnade sig mest åt långa bollar mot anfallarna. Hanaskog inledde piggast och tog också rättvist ledningen genom nyförvärvet Andreas Nilsson som höll sig påpassligt framme på Antes inspel och panga upp bollen i nättaket. Så långt kändes allt bra. Dessvärre står vi därefter för ett par bjudningar bakåt vilket gör vi får två bollar i nacken. 1-1 kommer efter markeringsmiss på en korridorsfrispark, medans 2-1 tillkommer efter en frispark där returen går ut till en helt fristående AIF-spelare. 2-1 stod sig halvleken ut.


Andra halvlek hann knappt börja förrän Askeröd drygade ut ledningen efter att HIS drällt med bollen i backlinjen. 3-1 och tung uppförsbacke för "di gule". Man repar dock gott mod och tar över spelet efter detta, skapar en hel farliga chanser. Jens pricka ribban från straffpunkten. Johnssons skott räddades på mållinjen. A.Berg knorra en frispark strax utanför. Ja, där fanns helt enkelt möjligheter att knapa in på Askeröd. Och till sist gjorde man detta också genom Eddie Lundgren, dock först i 90:e minuten. 3-2 sluta matchen, ett resultat som man i gul/svarta ögon är lite missvissande. Hanaskog var laget som försökte spela fotboll idag, och ett oavgjort resultat sett till chanserna hade absolut inte varit orättvist. Dock grattis till Askeröd som krigade på i 90 minuter och gjorde flest mål, det är ju det hela spelet går ut på!


Plusbetyg delas ut till vikarierande städgumman Bergvall, som inte förlora en nickduell på mitten. Även Andrée gör en kanonmatch. Vill också nämna A. Bergs insats. Inte bara för hans farliga hörnor och frisparkar utan även för hans , enligt han själv, fina dialog som han hade med domaren matchen igenom (som för övrigt stod för en bra insats).

Så nu är vi äntligen igång. Nu tar vi med oss det fina spelet och övriga ljusglimtar från matchen och laddar med två kanonträningar i veckan för en ny drabbning nästa lördag, då hemma på Västra Hed mot Ystad.


Förresten så kan jag redan nu meddela att efter ha sett matchställ samt nya träningsoverallen att vi åtminstone kommer vara det snyggaste laget i hela fyran.... Inget tvivel!


Sist men inte minst...
FORZA HIS!!!Premiär!

Stunden är kommen. Månader av väntan är över. En försäsong blandad med blod, svett och tårar är avverkad och vi blickar nu framåt mot en ny säsong. En säsong full av förhoppningar. Full av förväntningar. Och säkerligen full av överraskningar. Och tro mig, Hanaskog kommer vara en av dem.


Datumet är 3:e Oktober 2009. Klockan är 13.48 när domaren blåser för full tid på Västra Hed i matchen mellan Hanaskogs IS och Strömsborg. En match som slutar 1-0. Jublet visste inga gränser. Hanaskogs var åter tillbaka i Division 4!Från den dagen inledes ett stort arbete. Ett arbete som bestod av att se till att få en grupp individer villiga till att stå upp och försvara Hanaskogs färger även under säsongen 2010. Vi är nu där. Imorgon kl.15.00 sparkar säsongen igång borta mot Askeröd, en match som vi alla längtat på! Försäsongen har bestått av blandade insatser, där Hanawood både tagit och givit. Dessvärre har där även funnits en del skadebekymmer i truppen vilken medfört att inte riktigt alla är riktigt hundra nu när säsongen inleds. Trots det så är det ett slagkraftigt lag som i morgon far till Askeröd för att visa vad vi kan.Hanaskogs IS är för många förknippat med glädje. Glädjen att  varje träning kunna komma ner till underbara Västra Hed och känna sig välkommen. Glädjen av att tillsammans med sina lagkamrater prestera, både på och utanför plan. Glädjen av att få visa vad man kan. Och så klart, glädjen för fotbollen. En vis man sa till mig en gång: "Tillsammans é vi starka". Ett uttalande som kommer leva vidare med Hanaskogs Hjältar anno 2010. När alla, och då menar jag alla, kör 110% i 90 minuter plus tillägg, då kan vi säkerligen överraska många lag. Inte 75%, inte 90%, möjligtvis bara 100.... När vi är där, ja då ´är det inte kul att möta Göinges Stolthet!Jag hoppas och tror att alla idag verkligen känner samm som jag, och börjar tagga till och tänka på vilket fantastiskt roligt fotbollsår detta kan bli. Vi har alla kämpat hårt för att ta oss dit vi är idag. Slå nu för bövelen inte av på takten...Hanaskog kommer imorgon till spel med följande 15-mannatrupp:

Mv: Junne 

Försvar: Stalle, Tim, Jim, Ante, Andrée

Mittfält/Anfall: Andreas, Anton, Johnsson, Bergvall, Albin, Jensa, Eddie, Gunde och Gazza


Hanaskogs-seger ger i skrivande stund 2,80 ggr pengarna på Nordicbet.
Nu laddar vi, boys! I morgon är det äntligen dags!!


Sist men inte minst...FORZA HIS!!!


Bloggen presenterar...

Så var det dags igen att presentera nya ansikten som kommer synas i gula dressen i år!

 

Denna gång är det ett nygammalt ansikte som hittat hem till heden i år. Det är med stolthet och en liten tår i ögat som vi säger välkommen tillbaka till……

 

 

 

Nils ”Näzze” Berg


Ålder: 20
Familj: Mor Far Emil Anton.
Tidigare Klubbar: HIS, Knais, Bjärlöv, Knais, Sibben, HIS.
Yrke: Säljare JC.
Intressen: Fest å sånt.
Älskar: HAMMARBY.
Hatar: Råttor & Skansen.

Varför valde du att gå till Hanaskog?
Ja först va de väl för att spela fotboll, sen hörde jag också att de va ett jäkla drag på spelarfesterna, så det va ingt svårt val.

Personlig målsättning säsongen 2010?
Att hålla nollan.

Vilket tycker du ska vara lagets målsättning 2010?
Först och främst hålla sig kvar. Går det sem bättre så är det ju bara till och köra!

Vilken spelare tror du kommer ha störst betydelse säsong 2010?
Ingen speciell. Hela laget kommer ha stor betydelse.

Någon speciell händelse i ditt liv som du e stolt/mindre stolt över?
2001 Bajen vann SM-GULD! 2009 Bajen åkte ur allsvenskan. 2010 Bajen uppe igen!

Vilken spelare skulle du vilja gå på dejt med i Hanaskog + motivering!?
Eddie Lundgren, för då slipper vi gå så långt, för vi e ju ungefär lika bra tränade känns de som.Vi tackar Nils för svaren och hälsar han välkommen hem!!

Och så var det då åter dags. Stunden som ni alla väntat på är äntligen här. Håll i hatten, här är....
Månadens Look-A-Like April
Jens Karlsson?                             Jon Jönsson?

Sist men inte minst....
FORZA HIS!!!


Dagen D närmar sig...

HIS går in på sista träningsveckan inför premiären borta mot Askeröd. Laget har avverkat två träningsmatcher i påskahelgen, där vi blandat och gett men avslutade snyggt åtminstone.

 

 

Bloggen har tyvärr blivit lite mindre aktiv på slutet. Jag vill börja med att be om ursäkt för detta då mycket annat spelat in runt omkring, skall försöka bättra på närvaron här inne. Vi går raskt på de två matcher som Hanawood lirade i helgen.

 

Everöds IF – Hanaskogs IS 3-2

 

HIS mål: Anton, Albin.

 

Summering: Hanaskog rivstartade mot Everöd på Degebergas gräsplan och spelade ut hemmalaget den första kvarten, och hade en 2-0 ledning efter två mål av Anton Bergh och Albin Andersson. Vad som senare hände är det ingen som vet, då vi bjuder Everöd på två mål plus att man även får en straff när anfallaren faller skickligt i straffområdet. 3-2 var även halvleksresultatet.

 

HIS hade mest boll i första, i andra var det tvärtom. Trots detta var det ”di gule” som skapade de allra farligaste målchanserna och skulle nog haft ett kryss med sig i matchen. Men när domaren blåste för full tid så var siffrorna från första halvlek intakta. Everöd kommer säkerligen lugga många lag i femman i år. Anfallsmässigt hade HIS hyfsad fart när det väl gick att rulla boll på den lite ojämna planen. Bakåt fanns där mycket mer att kräva! Ett stort bakslag är att Jimmie Isaksson fick utgå knäskadad och kommer missa inledningen av säsongen.

 

 

Hanaskogs IS – Åhus IF 1-1

 

HIS mål: Albin

 

Summering: Hemmapremiären på Heden slutade med kryss då Åhus IF kom på besök. Hanaskogssonen Linus Nilsson gav bortalaget ledningen (släkten är värst) efter dryga halvtimmen. Efter detta vaknade Hanaskog till liv och började vaska fram en del heta chanser men underläget stod sig till halvtid. I andra var det dock Hanaskog för hela slanten i inledning och Åhus-försvaret fick inte en lugn stund. Efter ett par missade frilägen så lyckades till sist Albin Andersson få hål på Åhus-måvakten, ett mål som också blev det enda i den andra halvleken.

 

Återigen så visade vi bra fart i anfallsspelet. Även bakåt kändes det mycket mer stabilare kontra Everöds-matchen. Hanaskog skapade mest och något mål till hade inte skadat, dock ett stort fall framåt och ett gott tecken inför stundande premiär  

  

Albin Andersson gjorde mål i båda helgens matcher!
Ikväll är det så åter dags för träning nere på Västra Hed. Likaså på torsdag innan det smäller på lördag då vi åker till Askeröd för att sparka igång årets Division 4. Mer info kommer i veckan. Håll även utkik efter en presentation av ett nyförvärv men också månadens Look-A-Like April. Håll ut!

 

 

 

 

Sist men inte minst…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


RSS 2.0