Premiär

 
 
 

Vissa skall ta match för match. Några vill bli ett bättre fotbollslag än förra året. Det där gänget med alla nyförvärv vill va med och slåss i toppen och den andre som tappat halva truppen vill hänga kvar utan kval. Precis som alla andra år så radas klyschorna upp i diverse mediekanaler inför det som komma skall. Det är nu underhållningen drar igång. Det är nu känslorna uppenbarar sig. Det är glädje. Det är ilska. Det är sorg. Det är grillad korv och kanske en smula hatkärlek. Allt levererat i den så alltid välkomnade lokalfotbollen. It´s showtime!

 

 

 

Hanaskog avslutade träningsspelandet med att besegra Wä IF med klara 5-1 vilket rundade av en bra försäsong. Men vad som presterats i träningsmatcherna kan vi nu lämna därhän. Det är nu resultaten gäller. Vad som skett innan den 12 April är en period av uppbyggnad där det oftast laboreras friskt både med spelare och spelsystem. Vad som sen stått på resultattavlan kan egentligen kvitta.

 

 

 

 

Spelbolaget NordicBet har gjort sin analys och valt ut en tydlig topptrio i Helsingborgs Östra (3,50 ggr pengarna vid serieseger), Glimåkra IF (3,75) samt Vejby IF (5,00), tätt följt av FK Bosna (7,00) samt Västra Karups IF (9,00). Men den femlingen är inte skriven i sten. Min personliga tro är att detta kan bli en vidöppen serie som kommer bli en strid ända in till det där förbannade målsnöret.

 

 

 

 

Någon djupare analys av respektive lag tänker jag inte ge mig på, då mina kunskaper är kraftigt begränsade om de flesta. Vi bjuds på nya bekantskaper i form av Kristianstads BoIS samt Vejby IF som båda vann sina divisioner 2013. Från femman kommer också Helsingborgs AIS och den gamla kvalbekantingen från 2012, Helsingborgs Östra IF.  Från västra delarna av Skåne kommer även en nygammal bekant i form av Västra Karups IF, som Hanaskogs IS senast sprang på under säsongen 2008.

 

 

 

 

Om vi ska säga några rader om ”Di gule” så är det positiva tongångar i gruppen. Vi har varit lyckligt lottade med gott om folk på träningarna som speglats av fart och fläkt (Tro det eller ej, men vi har kört en hel del passnings- och löpövningar också mellan de mentala träningarna). Truppen kontra 2013 är ett par gubbar bredare vilket öppnar upp för lite större konkurrens om platserna, som också på sikt kan gynna laget, inte minst när hösten kommer med skador, avstängningar och en och annan bortrest spelare.

 

 

 

 

Ny ledarstab leder till nya idéer, men filosofin, ja den är densamma. Hanaskogs IS besitter inte andra lags resurser och finansiella muskler. I Hanaskog byggs laget utifrån främst två viktiga grundpelare. Den ena är stolthet. Den andra är gemenskap. Med det som grund, blickar vi framåt mot ett spännande 2014 där vi skall göra allt som står i vår makt för att överträffa förra årets placering då Hanaskogs IS slutade sexa i tabellen.

 

 

 

 

 

Det är med stor ödmjukhet och optimism vi ser fram emot lördagens premiär nere på Heden där vi bjuder på derby direkt när VMA IK kommer på besök. Avspark 16.00 Västra Hed. Varmt välkommen, Kille som tjej, gammal som ung, hemma- som bortasupporter. Nu kör vi!

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0