Seger i premiären

 
 

Hanaskog IS gick segrande ur premiären på Västra Hed under lördagen. Efter en trevande inledning i motvind öppnades målskyttet av Anton Berg när han i den 15:e matchminuten rundade bortamålvakten och la in 1-0, skickligt framspelad av André Bengtsson. Hanaskog fortsatte därefter att äga mycket boll men VMA stred tappert för att freda sitt straffområde, och trots fina chanser för  André Bengtsson, Rasmus Larsson och Jim Ringström så var det alltjämt 1-0 när Andreas Henrysson blåste för kaffepaus.

 

 

 

Även om ledningen kändes relativt stabilt så visste man att det räckte med en chansboll i djupet för att kvitteringen kunde vara ett faktum, så fokus på uppgiften och slå aldrig av på tempot var ledorden som HIS gick in med till den andra halvleken. En halvlek som var kvarten gammal när VMA IK blev en man kort på banan. Tio minuter senare punkterade Anton Berg tillställningen när han på inspel från Albin Andersson skickade in sitt, och Hanaskogs, andra mål för matchen via stolpen.

 

 

 

Slutet blev en forcering där det kunde ha trillat in ett par bollar till, men antingen var det oskärpa hos hemmaspelarna eller så stod Zana Rewar i vägen. Sju minuter från slutet spikades dock slutresultatet 3-0 när André Bengtsson snodde åt sig en slarvig inspark och inte gjorde några som helst misstag fri med målvakten.

 

 

 

Premiären avklarad. Kanske lite nervigt. Kanske inte alltid det vackraste, men det blev seger och nu återstår endast 22 poäng till säkrat kontrakt. Därefter börjar vi kika uppåt! Plusen hämtar vi från lokaltidningen där nye coachen Stefan ”Lillen” Olsson lyfte fram tvåmålsskytten Anton Berg och evighetsmaskinen Otto Ewesson. Fullt välförtjänt.

 

 

 

Från premiäromgången av Norra Fyran noterar vi också att:

 

 

- Klippans FF och FK Bosna visade direkt sina ambitioner med året efter klara segrar mot Kristianstad BoIS (4-1) respektive Yngsjö IF (3-0)

 

 

- Glimåkra IF spände musklerna hemma mot Helsingborgs Östra IF och 6-2 visar att dom kommer vara med i toppen även i år, trots en något snällare intern målsättning än föregående säsong.

 

 

- Västra Karups IF och Perstorp/Bälinge IK delade broderligt på poängen i den målglada tillställningen på Västra Karups hemmabana. Matchen slutade 3-3 efter en stark slutforcering av hemmalaget.

 

 

- Att Vejby IF vände och vann den tuffa bortamatchen mot Helsingborgs AIS med siffrorna 3-2, två lag som är helt nya bekantskaper i säsongens upplaga av Norra Fyran.

 

 

 

21 omgångar kvar. Det återstår  såklart gott om underhållning för er som missa premiären. Med hänvisning till påsken blir det en utspridd omgång 2, men för Hanaskogs IS väntar nästa drabbning på måndag när man beger sig ner till Påarp för att möta Helsingborgs Östra IF, som säkerligen hungrar efter revansch med hänvisning till debaclet på Trollavallen. Inga mellanlägen önskas, det krävs ett sjuhelsikes jobb om HIS skall lyckas dubbla upp poängskörden. Följ oss vid sidan om planen, din insats bidrar. Avspark Måndag 15.00, Medevi IP.

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0