Tres puntos

Efter månader av mental träning så lyckades Hanaskogs IS övervinna dom välkända bortplansdemonerna och kamma hem tre poäng under måndagseftermiddagen. Detta efter en go 3-0 seger mot nykomlingen, och gamla kvalbekantingen, Helsingborgs Östra IF.

Drömstart kan man väl kalla det när Rasmus Larsson redan i den 4:e matchminuten gav gästerna ledningen. Detta efter att André Bengtsson fångat upp ett inkast vid halva plan och serverat en djupledslöpande Larsson som var iskall i avslutet.

Hemmalaget hade dock inte på långa vägar gett upp och bara minuterna efteråt var kvitteringen inte långt borta när Fady Alaaraji lossade bössan inne i straffområdet vilket tvingade Joel Ringström till att sträcka ut samtliga sina 223 cm för att hålla kvar HIS i ledning.  Och den ledningen höll man också fram till pausvilan.

Andra halvleken öppnades på liknande sätt som första, dvs med en drömstart för gästerna. Havleken var blott 6 minuter gammal när Anton Nordfeldts frispark från halva plan missbedömdes något av hemmalagets burväktare som snällt fick titta på när bollen seglade in i kassen. 2-0 och pole position för ”di gule”. Helsingborgs Östra flyttade fram och försökte chansa, men centralt var Jim Hult, Niklas Svensson skoningslösa tillsammans med en felfri sista utpost i Joel Ringström.

Östras mer offensiva tänk öppnade således upp bakåt och i den 79:e matchminuten löpte Albin Andersson loss från försvaret och hittade Andre Bengtsson i boxen som dundrade in slutresultatet 3-0. Tre poäng med oss hem i bagaget. Många fina insatser i dagens trupp men en extra klapp på axeln tilldelas redan nämnda Jim Hut och Joel Ringström samt även Didrik Nilsson som denna dag gjorde sin första tävlingsmatch från start – och det  med bravur.

Alltid gott med seger, men den arkiveras från och med nu. På lördag är det dags för nästa stora utmaning när FK Bosna kommer till Västra Hed för omgång 3 av den Norra Fyran. En ordentlig träningsvecka med samma inställning och attityd är det som krävs. Då vet vi vad vi kan. Avspark Lördag kl. 14.00, Västra Hed. Kom och stötta byns lag. Tillsammans kan vi skapa framgång…

För den fotbollstokige så finns det möjlighet till underhållning redan ikväll när Hanaskogs U-lag beger sig till Furehov  för seriepremiär i Division II Reserv mot Åhus HBK. Avspark 18.30. Kom i tid för att undvika kö! För gårdagens startelva och övriga ej uttagna är det vilodag.