HIS-Open

I lördags var det dags för 1:a stapeln av HIS-Open.
Dagens spelare och gamla HIS:are hade anslutits för att träffas, tävla, umgås, snacka gamla minnen mm.
 
Allt startade med invägning på Skepparslövs golfbana runt åtta tiden på lördagen allt med glada miner och diverse psykningar inför huvudtävlingen som bestod av scramble.
 
Scramble är en spelform som vi valde att spela med 2 spelare i varje lag. Scramble spelas så här för er som inte är insatta i golfvärlden: Alla i laget slår ut. Laget väljer den bästa bollen. Alla i laget placerar sin boll inom ett scorekorts längd från den platsen och slår sitt nästa slag efter varandra. Därefter väljer laget den bästa bollen och slår därifrån och så vidare tills bollen är i hål. Scramble spelas vanligtvis som slagtävling. Lagets handicap är normalt 10% av summan av spelarnas spelhandicap.
 
Många lag utmärkte sig på olika sätt: Snygge Figge (Fredrik Nygren) stämde i bäcken direkt med järn 3:an på 230meter och såg till att Nodde (Anton Nordfledt) darrade på manschetten inför sitt utslag. Kampen/psykningarna mellan de två gjorde dock att de spred sina slag över hela Skepparslöv. Marita Andersson och Ingrid Olsson fick rädda upp med sina lagkamrater med sitt fina spel de kommande 18-hålen.
 
 
 
Spelet varierade och alla gjorde precis allt för att vinna den första upplagan och för att nämna några saker:
 
Dehman satte en eagle från 150meter. Mikael Möller skickade slag runt knäna på Bengt-Olle Ohlsson. Psykningarna på Roger Persson och Ted ”Tilt” Karlsson gjorde att de ”duffade” upprepande gånger. Martin Nygren kom direkt från sitt höghöjds läger i Kroatien. Han borde stannat kvar där.. Johan Nyrén dundrade iväg sina utslag från tee så det ven runt öronen. Synd bara närspelet var bortblåst för dagen. Emil letade mest bollar i ruffen. Pära och Bo Andersson gick in för att vara bäst klädda och hade aldrig med någon toppstrid att göra. Niklas Folkesson och Jonas Modig var paret som inte tog några risker utan spelade safe hela dagen. Detta skulle visa sig vara rätt melodi. Avgörandet kom på sista hålet med ett snyggt inspel av Jonas och Folkesson satte följdaktigt en 5 meters putt för seger.
 
 
 
Det fanns även en prestige tävling. Närmast flagg på 17:e hålet, par 3. Problemet var bara att ingen träffa green…..
 
Vid sidan av lång-golfen testade andra kortbanan för första gången. Många olika stilar syntes.
 
Rune Ringström gick runt-runt på greenerna. Torsten Ewesson skyfflade grus i bunkrarna. Thomas Danielsson letade fåglar i skogen. Tommy Ewesson försökte lämna utslagsplatserna. Kubbe och Skoogh zick zackade sig fram. Anders Karlsson letade efter den perfekta svingen. Micke Bengtsson visade hur man skall göra och slog banrekord.
 
Sedan efter en god lunch i Skepparslöv tog vi färden till Västra Hed för fler tävlingar och god mat.
 
Nere på Västra Hed var det sen dags för 19:e hålet. Vem är bäst på hemmaplan igentligen. Närmast mittpunkten handlade det om. Och Niklas Folkesson visade hur man skulle göra som du ser på bilden.
 
 
Dock var Ingrid Olsson väldigt nära att snuva Niklas på segern. Sedan fortsatte det med prisutdelningar/ väldigt god mat och mycket skratt ända ut på små timmarna.
 
Vill du veta mer… Var med nästa år..
 
Till sist. Ett stort tack till alla, allt från tävlingsledare Ante i den rosa golfbilen, alla deltagare hela vägen till grillmaster Bengtsson. Och som alla redan vet....
 
Det finns bara 1 Hanaskog! Forza HIS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0