Upp på hästen igen

Det blev Västra Karups IF som till slut spräckte Hanaskogs IS förlustnolla. Det efter att på hemmaplan besegrat ”Di gule” med siffrorna 3-1. Hemmalaget inledde klart bäst och tog också ledningen efter dryga kvarten när man inne i boxen hittade Joel Ringströms bortre burgavel. Målet föregicks av en boll som nog samtliga på och runt plan var överens om var utanför kortlinjen och vände. Ja, alla utom kvällens något sömniga domartrio. Inte blev det bättre minuterna senare när rättskiparen hittade en straffsituation till hemmalaget som jag personligen var mitt uppe i. Och ja, vi kommenterade inte den mer än så…

Usla domaringripande eller inte. Hanaskogs IS svarar för en, minst sagt, bedrövlig första halvtimme. Man var trea på de flesta bollarna och hittade inte några lösningar framåt. Närmast en reducering i första var Anton Nordfeldt som fick bra träff på en frispark som via ribbans insida dansade retfullt längs med mållinjen. Nej, Västra Karup var klart piggast och ledde också välförtjänt när vi gick till pauskaffe.

Nu fanns där inget att förlora för gästerna. Det handlade om att ösa framåt. ”Di gule” tar också tidigt kommandot i den andra halvleken och visst låg det en reducering i luften. Och den kom också när inhopparen Victor Karlsson från nära håll bombar in 2-1 i den 70:e matchminuten , efter att lagkaptenen Sebastian Persson bufflat fram bollen inne i boxen. Strax därefter osade det kvittering också men Albin Andersson volley gick dessvärre över.

Hemmalaget satsade på omställningar, och när Hanaskogsförsvaret gick bort sig i den 79:e matchminuten så small det tyvärr igen. Ett instick från vänster resulterade i en fri Karupspelare som på ett tillslag la in 3-1 bakom en chanslös Ringström i målet.  Hanaskog fick en sista chans att ta sig tillbaka i matchen tre minuter senare via en straffspark men dessvärre för gästerna så räddades André Bengtsson elvametersspark av målvakten. Där och då gick luften ur ”di gule” som inkasserade sin första förlust för året mot ett för dagen lite hetare Västra Karup.

Med oss från matchen tar vi moralen i den andra halvleken. Vi ger inte upp och krigar på trots att spelet aldrig riktigt klaffar. Tredje raka matchen med nykomponerat mittbackspar visar också att där finns en bredd som kan vara avgörande i slutändan.  Vi får också tacka och bocka till den välfyllda skara som slöt upp bakom laget vid sidan om planen. Väldigt roligt att skåda så många tillresta supportrar, även om vi tyvärr inte riktigt bjöd upp till dans denna afton.

MEN det finns inte tid till att lägga sig ner och dö. Imorgon väntar ett pass där vi får möjligheten att springa av oss det sista av irritationen, sen omvandlar vi det till positiv energi och skall se till att försöka ge Klippans FF en match på fredag.  Vi vill alla visa att detta var bara lite grus i maskineriet. Vi vet vad vi kan. Avspark Fredag kl 19.15, Västra Hed. Ditt stöd gör skillnad.