Uddamålsseger, månadens spelare och dragningslotter

 
 

Hanaskogs IS lyckades kravla sig tillbaka på vinnarspåret efter 1-0 hemma mot jumbon Yngsjö IF under lördagseftermiddagen. Det var inte alltid vackert, det var inte alltid bra, men det var tre poäng och det var det som var uppgiften.

 

 

 

 

 

Hemmalaget kunde och borde kanske ha punkterat denna tillställning redan efter dryga halvtimmen.  Då hade ”di gule” redan hunnit bomma en straff (eller snarare målvaktsräddning) via André Bengtsson samt två lite väl rena lägen av Anton Nordfeldt och Rasmus Larsson. Därför var det med en smula missnöje som vi gick till kaffepaus med 0-0. I halvtid bestämde vi oss: Det får se ut hur fan det vill, bara vi plockar tre poäng. Sagt och gjort…

 

 

 

 

 

Yngsjö IF hade en klar plan för dagen. Man körde på efter sina resurser, packade ihop centralt, tog god tid på sig vid spelavbrotten och krigade utav bara helsike i hopp om att det skulle räcka till poäng. Det höll i 68 minuter, sen spräckte mittfältsturbon Otto Ewesson nollan när han skarvade in Anton Nordfeldts väl avvärjda frispark i bortre burgaveln. 1-0 och en smula arbetsro för hemmalaget som dessförinnan vaskat fram ett par rena läge där Yngsjökeepern stått för fina parader.

 

 

 

 

 

Yngsjö försökte nu flytta fram positionerna något och lyfta långt, men det osade aldrig riktigt hett kring Joel Ringström, som hade en lugn dag på jobbet. Istället stack Hanaskog upp vid några tillfällen, där Fredrik Ottosson var närmast med sin rungande träff i insidan av stolpen. Men det blev ej fler mål. Dagens bäste i hemmalaget Otto Ewesson blev också dagens hjälte med sitt och matchens enda mål som innebär att Hanaskog, hör och häpna, behåller förstaplatsen i Norra Fyran i minst en vecka till.

 

 

 

 

Efter segersången tog vi även tillfället i akt att presentera vårt nyinstiftade pris ”Player of the month” som kommer delas ut till den spelare som visat framfötterna, både på och utanför plan, under månaden som gått. Förutom äran får man också ett liiitet symboliskt pris som kan variera från gång till gång. Juryn (som är och förblir hemlig) har för April månad utsett nyförvärvet Didrik Nilsson till månadens spelare för sina bravader och framgångar. Ett litet ljus i mörkret för Liverpoolssupportern som nyligen fick se sitt favoritlag halka ner (hehehehe) från förstaplatsen i Premier Leauges avslutande omgångar. Stort grattis Didde!

 

 

 

 

 

Med detta arkiveras helgen som varit och vi blickar framåt mot nya utmaningar. Närmast väntar ny hemmamatch på lördag när Helsingborgs AIS kommer till vackra Västra Hed. En blytung uppgift för ”di gule” då HAIS visar gryende form då man i helgen som gick, trots manfall, lyckats hämta upp ett 0-2 underläge mot Glimåkra IF. Att prata om inställning och attityd är en sak. Att verkligen göra det är en helt annan. Nittio minuters kamp väntar, det handlar om att kriga hela vägen ut. Avspark Lördag kl. 14.00, Västra Hed. Kom och skrik dig hes!

 

 

 

 

Träningarna fortlöper denna vecka traditionsenligt på tisdag (läs ikväll) samt torsdag. Missa inte för allt i världen U-lagets chans att haka på toppen i Nordöstra tvåan imorgon onsdag. Avspark klockan 18.45 mot Höörs IS. Ses där!

 

 

 

 

Tills sist vill jag också ägna några rader riktade direkt till Hanaskogs herrlag. Ni vet att jag älskar er allihopa. Er blotta närvaro gör att jag fylls av glädje och jag vill bara krama var och en av er. Men något som skulle göra att mina känslor blossar upp ännu mer för er, det vore om ni tog med er pengar för dragningslotterna denna veckan. Puss!

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0