Oavgjort i derbyt

 
 

Hanaskogs IS och Glimåkra IF delade broderligt på poängen när lagen drabbades samman på Trollavallens konstgräs under lördagen. Efter en mållös första halvlek tog Glimåkra ledningen i den 64:e matchminuten efter att Richard Blennborn från nära håll petat in ledningen efter misstag i det annars så stabila Hanaskogsförsvaret.

 

 

 

 

HIS, för dagen ”di vide”, hade dock inte på långa vägar gett upp vilket också skulle ge utdelning. I matchminut åttiotvå var det Glimåkras tur att slarva, då höll sig André Bengtsson påpassligt framme och med en lätt skarv över målvakten kunde han slutligen forcera in kvitteringen. Strax innan full tid hade båda lagen en varsin chans att öka på målskörden men hemmalagets friläge räddades av Martin Bergvall på mållinjen och Anton Nordfeldts frispark i slutsekunderna räddades efter lite möda av Glimåkrakeepern.  

 

 

 

 

I slutskedet utspelades även otäcka scener när Hanaskogs Staffan Holgersson nickar ihop med en Glimåkraspelare så pass illa att båda tvingas utgå. En lättare hjärnskakning och ett ihoplimmat ögonbryn blev diagnosen för gästernas högerback vilket får ses som tur i oturen, och vi hoppas på att Staffan,efter några veckors välbehövlig vila, är tillbaka på benen. Som om detta inte var nog för gästerna tvingades även mittbacken Niklas Svensson till ett tidigt byte med en befarad knäskada, och är också tveksam till spel de närmaste veckorna.

 

 

 

 

Fler mål blev det inte i denna något chansfattiga historia. 1-1 blev slutresultatet i ett typiskt derby med mer kamp än skönspel mellan två lag som inte ville förlora. Att poängen således skulle delas mellan dem bägge tror jag inte någon i publiken opponerade sig emot. Bäst för dagen i Hanaskogs IS var innermittfältaren Didrik Nilsson som inte tar ett steg fel under 90 minuter.

 

 

 

 

Lite kul kuriosa. I konkurrens med tre fotbollsmatcher med göingelag inblandade samt IFK Kristianstads första semifinal i SM-slutspelet i handboll lockade lördagens möte mellan Hanaskog och Glimåkra 428 besökare. Det är 10 personer färre än ett lokalt storlags publiksnitt i Division 1. Det ni.

 

 

 

 

Hanaskogs IS är alltjämnt obesegrat i den Norra Fyran och när man tittar i tabellen får man nästan nypa sig själv i armen. MEN där är en lång väg att vandra, men inledningen är synd att klaga på. Femton poäng kvar till nytt kontrakt. Kämpa!

 

 

 

 

I nästa match väntar ett hungrigt Yngsjö IF på hemmaplan. Vi hoppas på strålande väder, gott om folk och ett heltaggat Hanaskogs IS som är beredda att gå över lik för varandra. Avspark Lördag kl 16.00, Västra Hed. Tillsammans är vi starka!

 

 

 

 

Och missa nu för allt i världen inte Hanaskogs U-lags match ikväll mot Ifö Bromölla IF på Västra Hed. Avspark 18.30 och vi hoppas på en tredje raka i tvåan, inte alla som har sådant flyt…

 

 

 

 

Slutligen vill jag, å herrlagets vägnar, tacka samtliga damlagsspelare, sektions- och styrelesemedlemmar och alla andra supportrar som kom och stöttade laget i lördags. Det värmer att se stödet som fanns vid sidan om, och trots att vi inte nådde upp normal standard så skall ni veta att det betyder oerhört mycket för samtliga i truppen. Det ni fick bevittna var sexton spelare plus ledare, som oavsett om dem startade på plan eller på bänken, var beredda att ge allt för sina kamrater, sina supportrar och framförallt för klubbmärket till vänster på tröjan. Det, mina damer och herrar, det kallas stolthet! Och till alla er som cyklade 4 mil tur och retur: Ni är inte kloka :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0