Sorg I HIS

En stor idrottsledare har lämnat oss; Eve Nilsson avled lördagen den 8 februari 2014, 84 år gammal. Han sörjs närmast av sina söner med familjer.

 

 

Eve var en eldsjäl med ett outtröttligt engagemang och ett stort hjärta.  1971 startade han, tillsammans med tränaren Jan Sahlin, Hanaskogs IS vandring mot att bli Östra Göinges stolthet. Eve brann inte bara för fotbollen utan även för människorna i och runt klubben. Han höll hårt på filosofin att alla alltid var välkomna i klubben. Han insåg vikten av att ett bra ledarskap sitter i hjärtat och att våga stå upp för det man tror på. Hur viktigt det är att den mindre föreningen finns kvar för alla som älskar fotboll.

 

Att hans gul/svarta hjärta klappade extra hårt ibland har många fotbollsdomare fått känna av, men för det mesta var Eve lugn och samlad och väldigt uppskattad även av domarkåren. Eve var också vidskeplig och kunde vid seger använda samma ”turkläder” många matcher i rad. Vi är säkert många som kommer ihåg hans gula stickade tröja, som kunde sitta på även om det var mitt i högsommaren. Det var inte för inte som han kallades för ”Mr HIS” i två decennier, något som jag tror han var väldigt stolt över.

 

Den sammanhållning som skapades under denna tid är än idag kännetecknande för Hanaskogs IS. Vi som spelade i HIS i början av 70-talet var som en enda stor familj och umgicks även på fritiden med allt vad det innebar.

 

Men det var inte bara som lagledare Eve är ihågkommen, utan även som föreningsmänniskan Eve Nilsson. Han valdes in i HIS styrelse 1972 som sekreterare, för att 1975 ta över ordförandeklubban. Eve var i mitten av 70-talet också hårt engagerad i utbyggnaden av Västra Hed med omklädningsrum och träningsplan. Eve lämnade styrelsen 1988 i samband med att Hanaskogs IS för första gången tog steget upp i division 3. Eve blev tillsammans med sin Maja hedersmedlemmar i Hanaskogs IS vid 60-årsjubileet 1992.

 

Vi kommer alltid att minnas Eve som den verkligt gode och pålitlige kamrat och ledare han var.

 

Dina vänner i Hanaskogs IS

gm Sven-Jörgen Persson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0