Upploppet

 

Hanaskog fick pånyo se sig besegrad av ett topplag när IFK Osby gästade Västra Hed under lördagen. Efter en spelmässigt jämn första halva (0-0) var Osby lite piggare i den andra och tog också välförtjänt ledningen efter dryga timmen. Hanaskog försökte flytta fram positionerna något ytterligare, dock utan att lyckas få dit någon kvittering. Istället kunde gästerna på stopptid fastställa slutresultatet 0-2 i snålblåsten.  Ingen skugga bör falla över ”di gule” som står upp bra och är långt ifrån ofarliga mot, i min mening, seriens bästa lag.

 

 

 

Det drar ihop sig nu. Två omgångar återstår och mycket står på spel för majoriteten av lagen i Division 4 Norra. I toppen står Osby och Eket med ena benet i trean (Eket just nu bästa tvåa bland samtliga Division 4-serier vilket även det leder till direktuppflyttning). Bakom jagar Glimåkra som är klara för minst kval uppåt.  Bak topptrion befinner sig både Klippan och Eslöv i ingemansland vilket gör att det handlar mest om att spela av de sista matcherna. Detsamma gäller även för redan nedflyttningsklara Åhus.

 

 

 

I det nedre skiktet är där alltjämt vidöppet när det nu återstår 180 minuter av säsongen.  Hanaskog har med sina 25 poäng skaffat sig ett gap om 4 poäng ner till kvalstrecket. Även Yngsjö och VMA håller sig på rätt sida strecket med sina 23 respektive 22 pinnar. På kval just nu hittar vi därmed Perstorp/Bälinge och Näsum, båda med 21 poäng. Som om detta inte räckte har vi även ett Marieholm som med 19 inspelade poäng långt ifrån gett upp. Räkna med en gastkramande avslutning av bottenstriden i den norra fyran.

 

 

 

För Hanaskog väntar nu närmast en tuff bortamatch mot Näsum. Med hänvisning till stycket ovan så fattar ni kanske redan nu att det kommer vara mycket som står på spel när lagen kliver ut på banan på lördag. Räkna med kamp. Räkna med slit. Räkna med att etthundratio procents inställning. Finns detta, ja då kan ni räkna med Hanaskogs IS. Avspark lördag 15.00, Öllervallen.  Ditt stöd kan hjälpa oss att nå vårt mål!  

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0