Bortaspöke, slutspurt och derby

 

Hanaskog skrapade ihop sina första bortapoäng för säsongen när man bortaslog Åhus Horna BK med 3-1 (2-0) efter fina strutar från Sebastian Persson (fantastisk projektil rakt upp i krysset), Anton Berg (fint skruvad frispark) och Albin Andersson (med god hjälp av hemmalagets ena mittback). HIS tog från avspark tag i taktpinnen och bortsett från en downperiod i mitten på andra halvlek, så gjorde man en gedigen insats i denna viktiga drabbning. Hanaskog borde punkterat denna match redan under första 45 minuterna, men ledningen stannade vid två bollar.

 

 

 

I del två bjöd man onödigt in Åhus och tillät dem reducera, men några riktigt farliga kvitteringschanser blev det aldrig. Istället punkterades matchen med kvarten kvar när redan nämnde Berg förvaltade sin egenfixade frispark på bästa sätt. Det kvittar hur mycket Åhus ledartrojka försöker smälla i lokaltidningen om att det var 90 jämna minuter, Hanaskog tar fullt välförtjänt tre blytunga poäng i bottenstriden, samtidigt som man skickade bortaspöket åt pärskvittje.

 

 

 

Fem omgångar återstår av Division 4 Norra, och det är inte på långa vägar avgjort vilka som tvingas lämna fotbollens finrum. Både på det ena och på det andra hållet.  I serien där alla kan slå alla är det ideligen jämnt, inte minst kring kvalplatserna nedåt. I toppen tyder det mesta på att kampen om seriesegern kommer stå mellan Glimåkra, Osby och Eket. På fjärde plats finner vi Eslöv i nästintill ingemansland. Där bakom är Klippan blott ett par poäng från säkrat kontrakt, men därefter är det vidöppet.

 

 

 

I botten har Åhus en rejäl uppförsbacke för att undvika direkt nedflyttning, men HBK kommer säkerligen inte ge sig utan strid. Marieholm har ett litet gap att ta igen för att nå kvalplats och de närmaste matcherna avgör om chansen för nytt kontrakt fortfarande skall finnas i slutfasen i serien. På och kring kvalplatserna i är det sedan tajt mellan femlingen Yngsjö, Näsum, Hanaskog, VMA och Perstorp. Att varje liten poäng kommer betyda mycket i slutändan, ja det har ni säkert redan förstått.

 

 

 

Hanaskogs IS går nu in i en tuff slutforcering. Inom tre veckor kommer man möta samtliga tre topplag som gör upp om seriesegern.  Först ut är Glimåkra IF. En revanschsugen kommungranne som, för att inte tappa greppet om seriesegern, behöver en seger på Västra Hed på lördag. De möter en underdog i Hanaskogs IS, där varje poäng är ett hjälpande tillskott i kampen om ett nytt kontrakt. Räkna med en match med mycket kamp, känslor och framförallt nerver. Med andra ord, ett helt vanligt derby.

 

 

 

Slut upp i folkmassan. Kom och stötta Hanaskog i kampen om poäng. Avspark Lördag kl. 16.30, Västra Hed. Ditt stöd gör skillnad.

 

 OCH EFTER MATCHEN MISSA INTE AFTON PUB & HEDEN

 

 

 

 Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0