Derbyförlust

Det blev förlust i det första derbyt för året  mot Glimåkra IF. Matchen på Trollavallens konstgräs slutade 2-0 efter att bägge målen tillkommit i den första halvleken. Innan matchen pratades det om Hanaskogsspelare som Andreas Johnsson, Joakim Bosson och Anton Berg. Ingen av dem kom till spel denna afton. Det gjorde inte en redan tuff uppgift lättare...

Glimåkra var bäst i den första halvleken och tog också tidigt ledningen sedan Hanaskogsförsvaret inte fått undan bollen i ett par situationer innan en Glimmaspelare blivit friställd och gjort 1-0 bak Joel Ringström. Tvåan kom på hörna där det var vilda diskussioner om den var ute, inne eller mellan både sidlinje och mållinje. Men mål blev det och uppförsbacken blev allt brantare för ”di vide” (denna kväll var vi iklädda reservstället).

Hanaskog repade dock mod efter paus och tog över taktpinnen något. Det vaskades fram en del reduceringschanser, farligaste var Andreas Nilsson  som från nära håll tyvärr fick skalkaträff. Nej, målen uteblev denna gång för HIS som dock får ta med sig en okej andra halva av matchen.  Vi står upp bra mot ett helt ordinarie Glimåkra på bortais vilket får ses som godkänt efter omständigheterna. Det är inte här vi ska ta poängen.

Idag är det helt fotbollsfritt för herrarna,  matcherna och träningarna har avlöst varandra så det kan vara fint med åtminstone en dags vila. Därefter träning imorgon innan vi beger oss mot Eket på fredag. Kom och stötta! Avspark 19.00 Ryavallen.