Så var vi igång

 

Hanaskogs IS inledde årets träningsspelande med att besegra Näsums IF under söndagen. På Trollavallen slog man tillbaka blivande seriekonkurrenten med 2-1 (0-1). Det efter att André Bengtsson hittat nätmaskorna två gånger om.

 

 

 

Bengt Emil Andersson hade kallat de mest träningsflitiga, och framförallt skadefria, spelarna till denna premiär. Samtliga luftades och fick minst 30 minuter i benen denna dag. Spelet var stundtals bra för att vara första träningsmatchen. HIS ägde mest boll, men det var Näsum som gjorde första målet efter en snabb omställning i inledningen av första halvlek. Därefter var det Hanaskog som hade de bästa chanserna, och med lite skärpa framför målet så hade man åtminstone haft lika i halvtid.

 

 

Det dröjde istället till den andra halvleken innan Hanaskog fick hål på motståndarna. Fint samarbete mellan flera spelare ledde fram till att André Bengtsson friställdes och gjorde inga som helst misstag. Di gule bjöd därefter på en hel del fina kombinationer i sista tredjedelen av banan, men utan att det resulterade i ett ledningsmål. Istället krävdes det en straff för att avgöra denna dag. André Bengtsson rann på nytt igenom Näsums backlinje, fälldes av målvakten och straffen var lika klar som att det var kallt i luften denna söndag. Samme Bengtsson satte därefter säkert 11-meterssparken och Hanaskog gick segrande ur striden.

 

 

André Bengtsson målade

 

 

Resultatet spelar dock större roll i detta skedet av säsongen. Det viktiga är nu att få igång samtliga spelare och att börja finslipa på liret. Det är det som kommer att spela roll nu i inledningen. Mot Näsum utmärkte sig såklart tvåmålskytten Bengtsson. Innermittfältaren Viktor Karlsson agerade moget matchen igenom och även Anton Berg visade stundtals upp ett fint register, minus dock för säsongens hittills sämsta chip. Det lär dock komma fler…

 

 

 

Totalt luftades sexton spelare enligt nedan:

Joel Ringström, Jonas Nilsson, Anton Scholander, Daniel Bengtsson, Joakim Bosson, Otto Ewesson, Staffan Holgersson, Viktor Karlsson, Sebastian Persson, David Stridsman, Anton Berg, Felix Voutilainen, André Bengtsson, Andreas Johnsson ,Victor Antonsson och Fredrik Ottosson.

 

 

 

I truppen i övrigt råder där en hel del rehab för tillfället. Från operationsbordet kommer både Martin Bergvall och Christian Andersson, som successivt kommer att slussas tillbaka till fotbollsplanen. Rehab kör redan Jim Ringström och Jimmy Rosén, med lätta inslag av boll. Andreas Nilsson är tillbaka efter sitt benbrott och kör för fullt igen vilket är glädjande. Albin Andersson hämmas av en ömmande rygg och är ej i träning för tillfället. En som också hämmas av en dålig rygg är Jimmie Isaksson, men efter att ha genomfört 9 mil på skidor i helgen som gått så får vi nog tolka det som att han är på bättringsvägen. Strongt gjort by the way! I övrigt väntar vi på att ett par stofiler åter skall göra comeback på träningsplan, men majoriteten av truppen är i full gång med föreberedelserna inför comebacken i Division 4.

 

 

 

På lördag är det på nytt dags för träningsmatch, på nytt är det också en seriekollega som står för motståndet i form av Glimåkra IF. Avspark 12.00 Trollavallen.

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0