God Jul

 

 

Julen står för dörren och allt som hör den till. Lika traditionsenligt som Kalle Anka är såklart Alliansen som sparkade igång för rätt exakt en vecka sedan, men som nu tar en kort uppehåll i dagarna tre. Hanaskogs herrar ville såklart vara med även i år och visa upp sig inför Kristianstadspubliken. Och visat upp sig har man gjort, dock med blandade resultat.

 

 

 

 

 

 

Unga HIS I gick i tisdags in i turneringen där man sprang på forna seriekollegan Tosteberga/Nymölla. Det var väl ingen sprakande tillställning som något av lagen bjöd, men man följdes åt hela vägen och när det återstod en halvminut var Hanaskog i förarsätet och borde kanske till och med avgjort matchen minuten innan när man brände ett par klara lägen.

 

 

 

 

 

 

Men Tosteberga/Nymöllan bet sig fast, erövrade bollen och rullade in kvitteringen med blott sekunder kvar av ordinarie speltid. Väl i förlängningen var motståndarna lite hetare, och kunde också avgöra matchen med 5-4 målet som samtidigt skickade ”di gule” till andra chansen mot Fjälkinge IF. Inte heller där ville spelet stämma och det blev ny förlust med 5-2. Trots dessa bägge missöden är Hanaskog, tro det eller ej, vidare tack var ”lucky loser”-regeln där HIS var ett av de 5 lag som får en sista livlina. Upprättelse mot Everöds IF tack. Tredje gången gillt?

 

 

 

 

 

 

Hanaskogs upphaussade andralag tog sig lätt vidare efter att ha kört över ett slaktat Näsums IF i första omgången. Nej, nu ljög jag. HIS insats var högst medioker och matchen var jämn ända in i slutminuterna, då Hanaskog lyckades toffla in två bollar bakom en storspelande Näsumskeeper. 3-1 viktoria och vidare till andra rundan där Huaröds IF står för motståndet.

 

 

 

 

 

 

Det skulle vara med ett lugn som jag ville sätta mig och skriva en liten uppdatering i vår vällästa blogg. Då kom jag på. Satan i helvete, A till Ö. Detta så uppskattade inlägg som blivit en smått tradition har helts glömts bort. MEN jag skall göra mitt yttersta för att skrapa ihop lite matnyttigt från året som gått i hopp om att göra avslutningen på året lite ljusare för er läsare, som i ur och skur stått ut med mina påhopp, referat och stundtals kassa uppdatering. Vi kämpar på.

 

 

 

 

 

 

Övergångsfönstret för amatörer tog sitt pick och pack klappade ihop den 15 December. Då hade Hanaskogs Idrottsällskap redan avverkat sitt värvningsarbete sedan ett par dagar tillbaka och kunde, för en gångs skull, med harmoni räkna ner. Det har varit gott om roliga rykten och utspel från folk i bygden, och ett tag undrade man om Hanaskog ens skulle kunna skrapa ihop lag inför kommande säsong när man hörde vilka som skulle lämna för andra klubbar och de otalet spelare som skulle ställa skorna på hyllan. Sanningen var dock en helt annan och när övergångsfönstret för kontraktslösa lirare stängde igen stod Hanaskog där med en 30-mannatrupp som är redo att ta sig an kommande års utmaningar. Som det kan bli!

 

 

 

 

 

 

För den som inte kan få nog av fotboll i mellandagarna så har vi som vi sagt fortfarande två lag kvar i Alliansen, speltider ser ni på hemsidan. I övrigt återstår det bara att önska samtliga läsare en fridefull Jul med god mat, trevlig omgivning och många mysiga paket!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare....

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0