På rätt bana igen

Hanaskogs IS kravlade sig på nytt över kvalstrecket och in på fast mark när man hemma på Västra Hed besegrade nästjumbon Marieholms IS med 2-0 (0-0). Båda målen var inprickade i den andra halvleken och vid båda tillfällena var det Sebastian Persson som visade prov på kyla i avsluten.

Matchen påminde en hel del om bortamötet med dagens gäster. Marieholm backade hem och satsade på snabba omställningar i djupled och fasta situationer. HIS var det lag som ägde mest boll i den första halvleken men närmre än ett par bollar dansandes på mållinjen var man inte. 0-0 speglade matchen just då och det märktes att det var två lag i poängnöd då det stundtals var krampaktigt, dåligt passningsspel och en smula irriterat på banan.

Tio minuter in i andra var ställningen fortfarande oförändrad.  Det behövdes en scenförändring. Sir Bengt Emil valde att kasta in Albin Andersson. Minuten senare frispelade samme Andersson lagkaptenen Sebastian Persson som inte gjorde något misstag fri med målvakten. 1-0 och en del knutar löstes upp i hemmalaget som fick fart under vingarna. Fler chanser dök upp, dock utan resultat. Men i den 80:e matchminuten kom spiken i kistan när Sebastian Persson inne i boxen distinktsatte sitt, och Hanaskogs, andra mål för matchen.

Marieholm lyckades inte vaska fram några riktigt heta chanser på slutet. Joel Ringström inkasserade en efterlängtad nolla i protokollet och Hanaskogs IS tre hyperviktiga poäng i bottenstriden, som bara blir jämnare och jämnare.  Nuläget visar att blott en poäng skiljer HIS från 5:e platsen i tabellen, vilket borde tyda på säker mark. Men då ska vi poängtera att det blott är målskillnad som skiljer oss från kvalplatsen neråt.  Strid in på mållinjen var det ja…

Plusen från lördagens match går till Albin Andersson som med sitt halvtimmen långa inhopp stod för årets bästa prestation i mina ögon.  Fredrik Ottosson gjorde inte bort sig när även han hoppade in. Comebackande Jim Ringström  samt Martin Bergvall var som vanligt stabila bakåt, och så är det såklart svårt att blunda för lagkaptenen, pådrivaren och tvåmålsskytten Sebastian Perssons insats.

Med Marieholms-matchen i ryggen blir resan till den svåra bortamatchen mot Eslöv en smula lättare. Tabellfyran vill dock säkerligen ha revansch för förlusten på Västra Hed i våras så detta blir en inställningsfråga utan dess like. Se till att tagga till reda på träningen ikväll. Sov ordentligt, drick din mjölk sen kör vi så det ryker på fredag. Avspark 19.00 Ekevalla, Eslöv. Du kommer väl?