Vi fyller fem

 

"Verkar lovande detta! Låt de inte dröja för länge till nästa inlägg nu Goalie". Kommentaren skrevs av signaturen "Lillen" under vårt första riktiga inlägg på hanaskogsfotboll.blogg.se. Datumet för inlägget var den 1/4 2008.

 

 

Fem år senare sitter vi här med x antal hundra inlägg, tusentals besökare och en handfull sura mail från lokala tidningsredaktionen. Att där fanns människor som va intresserade av vad som hände innanför väggarna på Västra Heds omklädniningsrum, det förstod jag. Men jag kunde aldrig i min vildaste fantasi förstå att det skulle bli sådant här drag kring gänget ifrån Hanaskog.

 

 

Vecka ut och vecka in har man suttit här, klurandes på vad som hänt den senaste tiden för att försöka förmedla detta till våra kära läsare. Det kan nästa liknas vid att laga mat. Du får ett recept (såhär ska det vara). Du gör helt enligt receptet, men känner ändå att man vill testa gränserna något. Så du ändrar om lite i ingredienserna och avslutar med att toppa med din favoritkrydda. I mitt fall har kryddan hetat ironi. Att det ibland varit magstarkt för vissa att läsa, det får man ta, det går inte vara alla till lags...

 

 

Under åren som gått är det flertalet profiler från föreningen som på ett eller annat sätt hamnat i skottgluggen här inne i vårt kära forum.

 

- Man hittar inlägg med forne tränaren Peter Lindqvist. En underbar människa som för alltid gjort avstamp i Hanaskogs IS. Drog ett par revben under första spelarfesten säsongen 2008 efter en vurpa i Knislinge Simhall. Fullföljde ändå aftonen. Han KAN dricka whisky.

 

- Du kan hitta omnämnande om Hanaskogssonen Niklas Juntikka, och hans gästspel under säsongen 2009 med inhopp mot Rössjöholm (1-1). Möjligen en smula matchotränad men ändå. Kan därmed titulera sig seriesegrare samma år.

 

- Jag läser om Joel Isendahl, troligtvis en av dem sjukaste människorna som spelat i gulsvart. Blev utbytt och inbytt i samma match. I ett derby. Mot Glimåkra. Med söndertrasat knä. Som yttermittfältare. Mästare i kavaj 2009.

 

-Ni kan få återberättat om hur Emir Studenovic från ingenstans tystade Perstorp-klacken på bortaplan när han gjorde avgörande 2-1 mot 2008 års seriefavorit med en klackspark.

 

-Ni finner texter om Stefan Noresson, en ledargestalt av rang som krönte karriären med att vinna Division 5 med ”di gule”.

 

Och sen tror jag att jag skrivit något om Ante P i något inlägg. Eller? Har jag gjort det?

 

 

Fem år alltså. 60 månader av fantastiska historier och ni finner allt i arkivet här till höger. Dock finns där ett stort MEN. Detta hade aldrig gått att genomföra utan de grymma inhopparna i form av Jonas Mårtensson och Andreas Persson som jämnt och ständigt stått redo när det varit taskigt med uppdateringar.

 

 

Om det blir 5 nya år till vågar jag inte lova. Men jag kan lova er en sak. Det kommer aldrig vara tråkigt att följa grabbarna från Hanaskog. Vare sig det är via hemsida, blogg eller rent av live. Tack kära läsare, tack för att ni stått ut under denna tid. Nu kör vi på som vanligt igen.

 

 

När jag ändå är igång kan vi avrapportera kort om helgens två träningsmatcher:

 

 

Hanaskogs IS – Kristianstad BoIS 4-0 -  HIS valde i denna drabbning vila en del spelare. Ersättarna tackade och tog emot. Fredrik Ottosson visade på målsinne med 3 baljor. Även Albin Andersson kom med i målprotokollet.

 

Hanaskogs IS – Perstorps SK 3-1 -  ”Di gule” slog tillbaka seriekollegan under måndagen. Kunde med lite skärpa gjort ett par mål till. Tre mål under den första halvleken dödade matchen. PSK reducera sent på straff. Målskyttar var Anton Berg, Sebastian Persson och André Bengtsson.

 

 

På fredag är det tänkt att sista träningsmatchen skall ske på Sösdala IP på naturgräs. Men där ska vi nog inte ropa hej än med tanke på vädergudarnas attitydproblem. Mer info kommer i veckan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist men inte minst…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0