Perka for President

 

En mäktig Hanaskogshelg har lagt sig i arkivet. Ett jubilerande HIS slog till med stora festligheter under lördagen.  Men vi börjar på fredagen då Hanaskogs herrar tog ett stooort kliv mot kvalspel till fyran när man på bortais besegrade toppkonkurrenten Wä IF med klara 4-0. Matchen var stundtals mycket jämn där lagen turades om att ha kontrollen över lädret, men det var Hanaskog som gjorde målen. Efter en 1-0 ledning i halvtid (Sebastian Persson näta redan i nionde minuten) försökte Wä IF trampa igång i andra delen av matchen. Men orken tröt och till sist lade Hanaskog i en växel till och sprang ifrån i målprotokollet. André Bengtsson, Sebastian Persson (ännu en gång) och slutligen Felix Voutilainen såg till att Di gules seger blev kassaskåpssäker. Det skiljer nu 8 poäng ner till tredjeplatsen och sju upp till förstaplatsen med tre omgångar kvar. Vågar vi sticka ut hakan och säga att vi slutar tvåa?

 

 

Som om det inte var nog med kvalitétsfotboll  under fredagen så var det ett digert program som erbjöds av samma vara dagen efter på Västra Hed.  Det började med Knattematch mellan Hanaskog och Knislinge (där Knislinge drog längsta strået) innan seniorerna tog vid i form av match mot ett gäng gamla Hanaskogsprofiler. Här kunde ökända namn skymtas så som Roger ”Steken” Carlsson , Christer Juntikka och Brödratrion Nygren.  Matchen vanns utav den yngre generation med 6-2 i en stundtals underhållande match där legendarerna även kostade på sig att missa en straff. I samma veva blev även vikarierande mittbacken Anton Berg frilägesutvisad och nu väntar troligtvis en lång avstängning, i alla fall till 90 årsjubileumet.

 

 

På kvällen slogs det på stora trumman och de drygt tvåhundra festdeltagarna bjöds på en fabulös trerättersmiddag, allteftersom vinnare utropades i vårt jubileumslotteri. Vidare bjöds det även på tal ifrån våra ditbjudna hedersmedlemmar, som fick återberätta sina bästa minnen med denna kära förening. En och annan tår fälldes innan det var dags att sparka igång kvällens musikunderhållning som inledes med kasedans och avslutades med brutal house. Vissa valde att nöja sig där, andra tyckte man kunde köra på ett tag till, närmare bestämt till sex på morgonen. Jag nämner inga namn men det var välfyllt med gäster hemma hos en viss norrlänning under hela morgonkvisten.

 

 

Bloggen vill be samtliga inblandade i lördagens festkommitté att sträcka på sig lite extra, utan er hade vi aldrig fått uppleva denna underbara dag i fotbollens, gemenskapens och glädjens tecken. Det är få förunnat att få kicka boll i sådana underbara föreningar, där ovan nämnda ord är några av grundpelarna för framgång. Det smittar av sig i hela föreningen.

 

 

Sugen på derbyfotboll? Ikväll brakar Hanaskogs U-lag och Sibbhults IF samman i en högriskmatch. Har du inget vettigt för dig innan Champions League-kvällen så hoppa i regnstället och spana in framtidens stjärnor. Kick off 17.45, Västra Hed.

 

För representationslaget väntar ny, spännande match på lördag då vi gästas av Åhus IF på den numera traditionsenliga avsparkstiden på lördagar, dvs kl sjuttonhundra. Även denna batalj utspelar sig på varma, gemytliga, om än lite blåsiga Västra Hed.

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0